Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, itamarg כתב:

אבל הישראלים אוהבים לדקלם "יפאני זה אמין", רק שוכחים את הבעיות בגיר שהיו בחלק מדגמי

ניסאן, מיצובישי, סוזוקי, סובארו,

או המנועים המתפגרים של הונדה

מנועים שנהרסים ביונדאי וקיה

אכן יש להזהר מהכללות. אבל לא צריך להתבלבל לגמרי וזה, לצערי, מה שאתה עושה.

יש סיבה טובה שאנשים זוכרים יותר את הצרות של פיז'ו, סיטרואן, רנו וכו מאשר את הצרות של ניסאן, סוזוקי, מיצובישי, סובארו, הונדה קאיה ויונדאי. פשוט כי זה קורה הרבה יותר אצל האירופים מאשר אצל היפנים/קוריאנים. זה לא גורף ומוחלט ויש בשני הצדדים יוצאים מן הכלל אבל באופן גס זה מאוד נכון.

על כל קטסטרופת אמינות יפנית יש מספר רב של קטסטרופות אמינות אירופיות. גם אם יש הפרזה אצל חלק מהאנשים זה ממש לא מנותק מהמציאות. להתעלם מכך זו ניתוק מהמציאות.

וגם מה זה "המנועים המתפגרים של הונדה"?

זה לא "מנועים". זה מנוע אחד בדיוק!!! תקרא את הלינק שאתה שלחת.

יצרן גדול וותיק שייצר המון מנועים אמינים שייצר מנוע אחד בודד מתפגר. ה 1.0 ליטר טורבו המשוקץ. לטעון שיש תופעה של "המנועים המתפגרים של הונדה" זה הזוי

הסיכוי לקנות טויוטה ולזכות בשנים רבות של אמינות גדול משמעותית בהשוואה לעסקה דומה עם פיז'ו וכו.

ועניין נוסף, אתה מייחס לישראלים את ה"דיקלום" המדובר. אבל זו ממש לא תופעה ישראלית. בכל מקום שמוכרים גם שפע של רכבים יפנים/קוריאנים ושפע של רכבים אירופים הם מזהים את התופעה הזו. כי זה פשוט ככה.

זה לא מוחלט כמובן. אבל בהכללה גסה זה מאוד נכון. מי שרוצה שקט יעשה בשכל עם רכישה של סוזוקי/מאזדה/טויוטה.

• אהבתי 5
פורסם
לפני שעתיים, Moshe c כתב:

תבדוק לקסוס lbx ו - DS4.

lbx חשמלית לגמריי וds4 לא אסייתית.

לפני שעתיים, zvit כתב:

@Jeka88 אבא שלך רוצה קורולה קרוס. זה לא רכב מושלם, אבל גם לא רכב רע.

שחרר...

האמת שאמרתי לו לבדוק את הספורטאז החדשה ההיברידית ונראה שהוא מעדיף אותה ״על הנייר״ על פני הקורולה קרוס, שוב...הוא עוד לא ישב באף אחד מהן ולא עשה נסיעות מבחן בהן.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

הנסועה שציינת בפתיחה צפויה גם אחרי היציאאה לפנסיה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

LBX זאת יאריס קרוס במחיר מופקע

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

הנסועה שציינת בפתיחה צפויה גם אחרי היציאאה לפנסיה?

הוא בפנסיה כבר מיולי 25, אבל כן, הנסיעה לא תרד מתחת ל20 אלף בשנה.

פורסם

מבחינתי, למי שנהיגה זה לא הקטע שלו והוא הגיע לפנסיעה, סובארו אאוטבק זה הרכב האולטימטיבי, אבל חיסכון זה ממנו והלאה. 

פורסם
לפני 22 שעות, guy.a כתב:

לדעתי, אחרי שישב בקיה הוא לא ירצה קורולה קרוס. האוטו פשוט מעליב

זה נכון לגבי רוב הטויוטות. והן עדיין נמכרות במרץ רב.

כי יש קונים שמחפשים את מה שהן מציעות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.2.2026 בשעה 08:02, madmaxx כתב:

מבחינתי, למי שנהיגה זה לא הקטע שלו והוא הגיע לפנסיעה, סובארו אאוטבק זה הרכב האולטימטיבי, אבל חיסכון זה ממנו והלאה. 

החוויה שלי עם הרכב הזה שונה.

ה"ישיבה" שלו על הכביש נהדרת. בקושי רוכן בפניות ואוחז מצוין ביציאה מהן,

לא מתבלבל מתמרוני חירום של ימינה שמאלה גם במהירות גבוהה,

מומנט חזק בסל"ד נמוך שנותן שיוט מהיר ורגוע, וכוח מספק בסל"ד גבוה בעת הצורך לעקיפות וכדו'.

מרגיש זריז ומתמרן היטב במרחב העירוני למרות האורך שלו, ויוצא חזק ומהר בזינוקי רמזורים,

ואחרי שמתרגלים לגיר הרציף אפשר גם לקבל תאוצות ביניים טובות, ותיקול לא רע של פניות בכבישים הרריים,

כמעט ללא שימוש בשיפטרים שבצידי ההגה.

בתור מכונת נהיגה הוא בטח לא ספורטיבי, אבל בכלל לא פראייר כשמדרבנים אותו.

בשבוע האחרון יצא לי לנהוג לא מעט על XV במצב חדש עם כ-20 אלף ק"מ בסה"כ, 

ולעשות איתו בין השאר את כביש בית אורן המתפתל. לא שהוא היה רע או משהו,

אבל אישית הייתי מעדיף גם במסלול כזה את האאוטבק הישן שלי עם פי 10 ק"מ ופי 3 שנים על הכביש.

לטעמי מנוע ה-2.5L עדיף משמעותית על ה-2.0, וצריכת הדלק שלהם די דומה בסה"כ - 10 ק"מ/ליטר בממוצע,

שזה די תואם לרכבים אחרים עם מנוע אטמוספרי בנפח דומה, וגם עלות התחזוקה השוטפת סבירה למדי.

אני לא יודע אם זה דווקא הרכב האולטימטיבי לפנסיונרים, וגם לא חושב שיש דבר כזה בכלל (אולי טויוטה קאמרי...)

אבל בהקשר של השרשור הזה,

גם אני לא חושב שזה הכיוון של פות"ש ואביו, שמחפש משהו חסכוני/היברידי, קומפקטי וחדיש יותר.

פורסם

אולטימטיבי מבחינת שדה ראיה מצוין לכל כיוון, דבר שכבר אין ברכבים כיום, גובה נכון של המושב מבחינת נוחות הכניסה והיציאה וכו', תפעול שהוא עדיין פשוט יחסית ולא רק דרך המסך...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן שהיום הוא הזמין CX5 במבצע של מאזדה, דגם אקזקיוטיב משנת 2025 0 קילומטר אבל אמרו לו שהוא יהיה יד ראשונה.
170 אלף ש״ח.

הוא קיבל על המאזדה שלו 92 אלף ש״ח, לא הספקתי לפרסם אותה פה כי הוא אמר לי שהוא יחכה עם הרכישה עד לקיץ אבל בסופו של דבר הוא היום הלך והזמין את הcx5 ללא ידיעתי.

• רעיון טוב! 3

פורסם (נערך)

אבות נוטים לעשות את ההפתעות האלה… בסדר גמור אחלה של רכב אני בטוח שיהנה ממנו. כמובן שלא חסכוני שזה קצת סותר את מה שהיה נראה כמו אחת מהדרישות אבל חוץ מזה רכב מעולה. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
פורסם

שינהג בדרכים טובות ובטוחות , רכב טוב מאוד אבל חסכוני הוא לא.

אבא בן 68 ואם זה מה שעושה לו את זה שיהיה לו לבריאות ועד 120.

• אהבתי 2
פורסם

תודה על העדכון.

מעניין מה קסם לו ב CX5 שהיא שניה לפני החלפה, כבר הוצג הדגם החדש ואפילו היבואן התחיל לפרסם אותו בארץ (בנתיים רק טיזרים).

מה גם, שה CX30 מרגישה יותר מודרנית מבפנים.

VW Golf GTI 2006 Manual

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...