Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אבא שלי החליט שהגיע הזמן להחליף רכב, הוא נוהג היום בcx30 שנת 2021 והוא הסתכל על הכיווון של טויוטה קורולה קרוס ברמת אבזור הגבוהה(אדוונצ׳ר) שעולה 193 אלף ש״ח.

לדעתי הרכב הזה לא שווה את המחיר הזה כי למעט אמינות, צריכת דלק טובה וביקוש גבוה כמשומשת אין שם שום דבר מיוחד גם ברמת באבזור הגבוהה שלו.

מבחינת נסיעה הוא נוסע איזור ה20-23 אלף ק״מ בשנה, הוא רוצה ג׳יפון מאובזר וגם אופציות של רכב יד שנייה בן שנה יכולות להתאים במידה ועולים לרכבי ה״יוקרה״.

אישית הצעתי לו להסתכל לכיוון של ספורטאז ההיברידית החדשה שהגיעה בתחילת 2026, נראה לי כמו רכב ששווה יותר גם ברמת אבזור הנמוכה שלו שעולה 196 אלף ש״ח(רמת האבזור הגבוהה עולה 206 אלף) מאשר הקורולה.

יש לכם עוד אופציות שכדאי להציע?
רציתי להציע לו ללכת לכיוון של לקסוס אבל הן יקרות מידי או שדורשות להתפשר על השנתון משמעותית.

• אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

ההורים שלי גם היו בדילמה דומה, האוטו הלפני קודם היה CX30 שלא אהבו אותו. החליפו ב 23 לרנו אוסטרל שמאוד אהבו, אבל שהגיע הזמן להחליף את האוטו, הפעם הם לקחו ליסינג על צנגן S05. קיבלו את האוטו שבוע שעבר, הם מאוד מרוצים. זה אוטו ממש נחמד. המחיר בליסינג פרטי ממש טוב. לדעתי, תבדוק את האופציה הזו. היא תצא לך הכי זולה .

פורסם

דרישות?

אסייתי(יפני או קוריאני אבל ממש לא סיני!!), לא חשמלי/פלאגאין.
אמין

היברידי עם צריכת דלק טובה

אבזור טוב

הוא רוצה לקנות את הרכב במזומן ולא ליסינג מכל סוג שהוא...

פורסם (נערך)

אחר אלף המחילות

אבל הישראלים אוהבים לדקלם "יפאני זה אמין", רק שוכחים את הבעיות בגיר שהיו בחלק מדגמי

ניסאן, מיצובישי, סוזוקי, סובארו,

או המנועים המתפגרים של הונדה

מנועים שנהרסים ביונדאי וקיה

ועוד תקלות שחלק מהיבואנים פועלים להסתיר אצל אלו שקוראים לעצמם "עיתונות רכב" עאלק. ועם כל זה,  ישלמו גם עוד 20 אלף רק על הסמל אפילו שזו אותה מכונית והדוגמה הקלאסית היא סיטרואן C וטויוטה אייגו. 

נוחות לא חשובה לו? צריכת דלק? בטיחות? 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לפני שעה, Jeka88 כתב:

כיוון של ספורטאז ההיברידית החדשה שהגיעה בתחילת 2026, נראה לי כמו רכב ששווה יותר גם ברמת אבזור הנמוכה שלו שעולה 196 אלף ש״ח(רמת האבזור הגבוהה עולה 206 אלף) מאשר הקורולה.

בהשוואה לקורולה קרוס הספורטאז׳ עדיף.

יש במשפחה הקרובה קרולה קרוס, והטענה היחידה היא שהרכב עצל ויתרונו היחיד על הקורולה היבריד שהחליף זה הגובה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 43 דקות, itamarg כתב:

אחר אלף המחילות

אבל הישראלים אוהבים לדקלם "יפאני זה אמין", רק שוכחים את הבעיות בגיר שהיו בחלק מדגמי

ניסאן, מיצובישי, סוזוקי, סובארו,

או המנועים המתפגרים של הונדה

מנועים שנהרסים ביונדאי וקיה

ועוד תקלות שחלק מהיבואנים פועלים להסתיר אצל אלו שקוראים לעצמם "עיתונות רכב" עאלק. ועם כל זה,  ישלמו גם עוד 20 אלף רק על הסמל אפילו שזו אותה מכונית והדוגמה הקלאסית היא סיטרואן C וטויוטה אייגו. 

נוחות לא חשובה לו? צריכת דלק? בטיחות? 

לך תנסה לקנות דעה של איש בן 68,

תאמין לי שאני יודע בדיוק למה אתה מתכוון אבל אין עם מי לדבר שם.

נוחות זה עניין סובייקטיבי ומה שנוח לך יכול להיות לא נוח למישהו אחר עד שהוא יבדוק את זה בעצמו ולכן לא רשמתי נוחות.

לגבי צריכת דלק רשמתי שהוא מבקש שיהיה חסכוני ולכן הוא רוצה משהו היברידי(הייתה לו גולף בעבר שהייתה חסכונית אבל עדיין הוא רוצה משהו ללא גיר רובוטי)

מבחינת בטיחות גם הקורולה קרוס וגם הספורטאז עונות על הצרכים.

השאלה שלי היא אם יש עוד משהו בסגנון שלא חשבתי עליו.

פורסם

במידה ותצליחו להתגבר על הנראות - לקסוס UX יכולה להיות אופציה טובה אפשר לקנות בתקציב שנת 2024.

נשמח שתפרסם את ה CX30 למכירה בפורום בבוא העת.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ג'אקו 7 פלאגן אין/ צ'רי טיגו 7 פלאג אין, לגמרי עונים על הדרישות (חוץ מהקביעה הנחרצת שלא ברורה על מה נסמכת- לא סיני). 

לא מבין למה לקנות כיום רכב בנזין. אחרי שמתרגלים לחשמלי או לפלאג אין מאוד קשה לחזור לבנזין בהיבט של נוחות הנסיעה, שקט ואיכות המנוע, ובכלל מרגיש חווייה חדשנית יותר.

אם כבר בנזין - לאדם מבוגר שאהב מאזדה הייתי ממשיך באותו קו והולך על CX5. 

אופציה נוספת (אמנם גרמנית ואולי קצת חורגת מהתקציב ) פולקסוואגן טיגואן, שאפשר למצוא כזו משומשת שעומדת בתקציב ככל שאין גמישות בעניין זה. 

פורסם

לגבי סיני לא סיני, אני מסכים איתו...

איך שלא תסובב את זה הרכבים הסינים לדעתי עוד לא ברמה של האסייתים/אירופאים מבחינת איכות נסיעה וחומרים.
הוא רוצה משהו חסכוני יותר והcx5 לא עונה על זה כשבנוסף הוא רוצה משהו חדשני יותר מבחינת הפנים של הרכב.

לגבי הטיגואן יש כזו אצל דוד שלי, אחלה רכב אבל אבא שלי נכווה מהנושא של הגיר הדו מצמדי בעבר ואמנם זה היה בגדול באשמתו כי ראיתי איך הוא נוהג על הרכב והוא פשוט שרף שם את המצמדים לכן הוא צריך גיר פלאנטרי.

בלי קשר לגבי הנושא החשמלי אין לו אופציית טעינה ביתית ואני לא רואה סיבה לקנות רכב חשמלי אם אין לך עמדה כזו בבית.

פורסם

חולק עליך - הרכבים הסינים (לפחות אלו שאני מכיר) מרגישים מאוד איכותיים היום, והייתי אומר בזהירות שגם עולים על לא מעט קוריאנים ויפנים מבחינת איכות החומרים והנסיעה.

דגמתי בזמנו מספר רכבים ביניהם מאזדה CX5 וג'אקו 7 -  לא הייתה בעיני בכלל השוואה כמעט בכל פרמטר אפשרי.

בכל אופן, אישית הייתי מחליט רק אחרי נסיעת מבחן והשוואה אמיתית בין הרכבים. 

אם בכל זאת רק בנזין ורק יפני/ קוריאני  - אכן הייתי שוקל את הטוסון ההיברידית, אם כי לדעתי המחיר שלה מנופח ולא הכי מצדיק אותו. 

פורסם
לפני 8 שעות, Jeka88 כתב:

לדעתי הרכב הזה לא שווה את המחיר הזה כי למעט אמינות, צריכת דלק טובה וביקוש גבוה כמשומשת אין שם שום דבר מיוחד גם ברמת באבזור הגבוהה שלו.

מבחינתך כל מה שיש ברכב לטובה זה: אמינות, צריכת דלק טובה וביקוש כרכב יד שניה.

עבור רבים מאוד אלו הדברים הכי חשובים ואולי אף היחידים שחשובים. ואז הטויוטה הזו היא בול מה שמתאים

פורסם

@Jeka88 אבא שלך רוצה קורולה קרוס. זה לא רכב מושלם, אבל גם לא רכב רע.

שחרר...

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...