Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות מקודיאק עם 150,000 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפה לשם יצא לי היום לקחת לסיבוב קודיאק בן שלוש וחצי שנים, ועם 150,000 ק"מ על השעון. מנוע 1.5 ליטר.

הרכב מטופל על ידי חברת ליסינג.

מאוד התרשמתי מאיכות הייצור. הכל מחובר ויצוק כמו ביום הראשון. אין כפתורים שבורים, מידלדלים או שחוקים, ואלמלא מד הק"מ מולי, בחיים לא הייתי מנחש שיש לרכב יותר מ 20000 ק"מ.

המנוע והגיר מגיבים כמו חדש, שזה אומר כבד משהו, אבל שוב, התחושה היא של רכב חדש.

המושבים לא שקעו, הריפוד לא קרוע, תחושה רעננה לחלוטין.

התרשמתי מאוד. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה זה עוזר בהנחה והחליפו חצי רכב?

צריך לראות היסטוריית טיפולים.

מה שמוזר ברכבי VAG שחלק מהרכבים נוסעים ונוסעים ללא תקלות, וחלק מתקלקלות כאילו מדובר בלימון..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

זה תלוי רק במשתמש. 

באף רכב שלי גם עם כפול ק"מ לא היו כפתורים שבורים, ריפוד קרוע  והכל היה מחובר ויצוק כמו ביום הראשון. 

כשמתיחיסים בצורה נורמלית ולא הורסים בכוונה (זה כולל ניקוי עם חומרים אקטיביים) או מתוך חוסר התחשבות, שום דבר לא נשבר ולא נשחק אחרי 3 שנים/150 אלף ק"מ. 

זה עדיין אוטו חדש יחסית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם

יש לי אוקטביה (ליסינג מהעבודה) עם אותה יחידת הנעה, גם היא בת 3.5 ו"רק" עם 123k קמ.

מטופלת על ידי חברת הליסינג במוסך vag ביפו.

תא הנוסעים כחדש וכך גם יחידת ההנעה החזקה (לאוקטביה, לקודיאק קצת פחות).

הרכב שלי מסתובב בסמטאות תל אביב וירושלים וחטף שריטות ומכות חניה, אבל חוץ מזה הוא מתנהג כחדש.

אני עדיין מרוצה מאוד ממאוד מהרכב.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

מה שמוזר ברכבי VAG שחלק מהרכבים נוסעים ונוסעים ללא תקלות, וחלק מתקלקלות כאילו מדובר בלימון..

בדיוק התחושה שלי.

צריך כמובן לנפות מהמשוואה את אלה שלא מטפלים ברכב כמו שצריך, אבל נתקלתי ביותר מדי מקרים שבהם גם רכב מטופל ושמור מתחיל לחטוף כל מיני קלקולים מוזרים.

דבר אחד בטוח - בניגוד ליפניות של פעם - תזניח, תחטוף. לא רולטה. ודאי.

בנוגע למצב הפנימי - נטו יחס של הבעלים, לא קשור לסמל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני בדעה שאמינות הרכב ושרידות לאורך זמן, עד כמה נשאר "כחדש" מורכבת מגורמים הבאים.

1. הנהג, אופי הנסיעות שלו ורמת אכפתיות שלו מהרכב, לא משנה אם זה פרטי או ליסינג/חברה.

2. פאקטור הזמן. רכב עם 200 אלף ק"מ מודל 2019 יהיה במצב יותר טוב מרכב מודל 2009 עם 200 אלף ק"מ.

3. "מחלות" שמגיעות מובנות מהיצרן שלא משנה מה שתעשה ולא משנה כמה תטפל טוב ותשתמש נכון ברכב, עדיין תצטרך להתמודד איתן. 

יתר התקלות כמעט תמיד נגרמות עם ידי מישהו, בין אם הנהג וחוסר אכפתיות או חוסר תחזוקה שלו ורצון לחסוך, או מתקין אביזרים או מישהו או אחר לא מספיק מקצועי שנוגע ברכב. 

פורסם (נערך)

לפני שלוש שנים הלכתי עם אבא שלי לקנות רכב. חיפשנו קיה נירו. 

הייתה אחת מטופלת עם 130k ועוד כמה עם 60-70k . 

כולם היו בנות 2-3 שנים. 

זאת עם ה130 אלף נראית כאילו יצאה מהחברה.זה נראה כאילו אף אחד לא ישב מאחורה . (גם המכלולים) מטופלת כמו שעון וגילינו שהיא הייתה רכב חברה עם נהג יחיד (כנראה בלי ילדים) הרכבין השניים היו מלוכלכים , ריפוד מסריח , מי שטיפל ברכב שפך שמן על המכלולים ועוד. בקיצור לקחנו את ה130k בלי בדיקה אפילו. ב"ה הכל תקין כבר כמה שנים.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

בניגוד לרכב יפני, שבו אם לא תשתמש או תתחזק נכון לא תשלם, בהנדסה גרמנית אתה חייב לנהוג במוצר

כפי שתכנן המהנדס הגרמני, אחרת תשלם. בישראל, כתוצאה מזלזול וחוסר תרבות רכב, רוב האנשים לא מתייחסים

לרכבים כראוי ולכן המצב הוא כמו שהוא נראה.

אני החזקתי 3 רכבי VAG שונים, ומעולם לא חוויתי תקלה משמעותית. תמיד הרכבים שלי היו שמורים וכל מי שהיה רואה

את הרכב שלי או יושב בו היה נפעם ולא היו מאמינים שהוא בן כמה שנים טובות. ה-value for money של הרכבים האלה

באמת טוב, בייחוד ביחס לרכבים בקבוצות מתחרות בסגמנט דומה, רק צריך לדעת שצריך לדאוג להם, וכמו בכל רכב מעט ״יקר״,

לשמור גרוש ליום שחור.

• רעיון טוב! 3

2016 BMW M235i.

פורסם

הגעתי פעם עם ברלינגו עם 250.000 ק"מ למוסך לבדוק איזה רעש. 

הרימו את האוטו על הליפט, בדקו חופשים, בדקו תושבות, גומיות שונות, תושבות אגזוז. הכל היה תקין ומקורי מהמפעל.  אחרי זה שאלו אותי כמה ק"מ יש לאוטו. 

- 250 אלף.

- מה? לא שמעתי טוב...

- 250 אלף.

- אין מצב, ככה לא נראה רכב עבודה שנסע 250 אלף.

- טוב נו, סתכל על הספידומטר.

הסתכל, ראה. אומר "וואלה כל הכבוד, לא ראיתי דברים כאלה במסך". 

קורה לעובד אחר - תעיף מבט, כמה נראה לך האוטו הזה עשה?

הסתכל, אומר אולי 100 אלף? 120?

לפני 44 דקות, Fraysa כתב:

רק צריך לדעת שצריך לדאוג להם.

זה נכון לכל רכב גם בסגמנט הכי עממי, אם תעשה ככה פתאום תגלה שאין בעיות בוצה או אכילת שמן בטיוטות ישנות או בגטס או בפיקנטו, מה שכולם אומרים ש"ככה זה במכוניות האלו". 

• אהבתי 1

פורסם

לפני כשנה קנינו לאמא דריש סקודה רומסטר 2011, למעשה פאביה בגרסת טנדרון. היו לי מעט חששות לאור הקילומטרז' הגבוה יחסית (מעל 180 אלף), אבל הרכב טופל במורשה כל חייו והגיע עם היסטוריה מפורטת ובנסיעת מבחן הרגיש טוב, אז לקחנו את הסיכון. מאז יצא לי לנהוג בו מספר פעמים כשביקרתי בארץ והוא מפגין אמינות ושרידות למופת. אנחנו ממשיכים לטפל בו במוסך רון, ולמרות שאיכות החומרים לא הייתה גבוהה במיוחד באותן שנים, עדיין הכל בנוי לתלפיות ולא מקרקש או נסדק. וזה פאביה - כנראה הדגם הכי זול ופשוט שהיה להם אז בקטלוג. כשאני משווה את זה לכל מיני סיאטים חדשים ומתקדמים יותר שנהגתי בהם פה בספרד, אני לא מתפלא שהוחלט לסגור את המותג לטובת האחות הצ'כית.

4.thumb.webp.033937167bf2ebecd4b7a32198830d35.webp

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Buki כתב:

2. פאקטור הזמן. רכב עם 200 אלף ק"מ מודל 2019 יהיה במצב יותר טוב מרכב מודל 2009 עם 200 אלף ק"מ.

ה 2019 מן הסתם כולל בנסועה אחוז נסיעות ארוכות ביחס לקצרות בהרבה יותר גבוה מה 2009. נסיעות ארוכות, פחות מקצרות חיים.

אז מעבר לשנתון כנראה ה 2009 גם עבד הרבה יותר קשה - כמות התנעות ונסיעה עם מנוע קר ועצור/סע, לעומת ה 2019 שבו כנראה השמן אף פעם לא התחמצן מפאת גיל ועוד ועוד.

מעבר לכך, מסכים לכל האמור בתגובתך.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם (נערך)

מכוניות חדשות מקבלות איכות חומרים פחותה יותר. כחלק מהתהליך לגרום לך להחליף רכב. 

בגדול גרמניות מטופלות היטב נראות טוב גם אחרי תקופה ארוכה. אבל למי שיצא לשבת באמריקאית כמו קאדילק וכו' אחרי שנתיים הרכב מרגיש כאילו הוא מתפרק.איכות ההרכבה נוראית.

עריכה אחרונה על ידי נתנאל מ
  • תוכן חדש...