Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי זוג צמיגים חדשים קדמיים בפנצריה. 

לפי הוראות יצרן הרכב יונדאי אלנטרה 2006 בעוד רגיל לחץ האויר צריך להיות 30psi 

לאחר זמן מה כשבדקתי ומלאתי אוויר בתחנת הדלק שני הצמיגים החדשים הראו 35psi. 

הורדתי את הלחץ ל30psi. 

וזה נראה כאילו חסר טיפה אוויר. 

האם זה באמת היה צריך להיות 35psi בגלל שזה טכנולוגיה חדשה של צמיגים. 

או שתמיד הולכים לפי הוראות יצרן הרכב? 

פורסם

תמיד לפי החראות היצרן. אבל תבדוק בצמיגים קרים. אם בדקת אחרי נסיעה ארוכה הצמיג לא קר ויהיה בו לחץ גבוה יותר. 

• אהבתי 1

פורסם

30 PSI זה ב20 מעלות צלסיוס, אם הגלגל חם הלחץ יעלה

אם אתה מכוון אותו ל30 PSI בזמן שהוא חם, אחרי שהוא יתקרר ל20 מעלות הלחץ יהיה נמוך מ30

לדעתי האפשרות הכי טובה זה למלא קצת יותר ממה שנראה לך שצריך ואחרי שהרכב בחנייה לילה להוציא את האוויר האקסטרה בעזרת מד לחץ עם פורק

פורסם (נערך)
בתאריך 14.8.2022 בשעה 12:50, Buki כתב:

תמיד לפי החראות היצרן. אבל תבדוק בצמיגים קרים. אם בדקת אחרי נסיעה ארוכה הצמיג לא קר ויהיה בו לחץ גבוה יותר. 

לפי הוראות יצרן הרכב אן הצמיג? 

*דבר נוסף  לפי יצרן הרכב צריך למלא את הצמיג הספייר ב60psi. כנראה שהוא מאוחסן בבגאז'. 

זה נורמלי? 

עריכה אחרונה על ידי רוכברכב
פורסם

לפי יצרן הרכב וכן בצמיג ספייר שהוא קטן, תמיד לחץ  אוויר גבוה בהרבה מאשר בצמיגים הרגילים.

פורסם
בתאריך 17.8.2022 בשעה 09:27, Buki כתב:

לפי יצרן הרכב וכן בצמיג ספייר שהוא קטן, תמיד לחץ  אוויר גבוה בהרבה מאשר בצמיגים הרגילים.

זה לא צמיג קטן. 

צמיג רגיל. 

פורסם (נערך)

בספר רכב רשום למלא גלגל ספייר בגודל מלא בלחץ כפול ממה שצריך בגלגלים שנוסעים על הכביש?

נשמע לי הזוי

אולי קצת יותר כי אנשים נוטים לא לבדוק אותו בכלל אז שיהיה קצת אוויר "ספייר", אבל פי 2 לחץ?

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם
לפני 34 דקות, רוכברכב כתב:

צמיג רגיל. 

אם זה צמיג זהה לארבעת הצמיגים הרגילים, צריך להיות בו אותו לחץ כמו ברגילים.

המדבקה מתייחסת לצמיג ספייר קטן.

• אהבתי 1

פורסם

האחריות על הלחץ אוויר בצמיגים היא שלך ושלך בלבד. מה שקרה כשקבלת את האוטו או שהחליפו לך בצמיגיה לא משנה בכלל.

אני החלפתי 2צמיגים לפני כשנה. לחץ המומלץ הוא 2.3 אטמוספרות. בפועל היו 2 עובדים שעבדו על ההחלפה. אחד מילא בצמיג 1.7 והשני מילא 2.7. בממוצע פגעו... מזלי שאני מכיר איך העסקים האלה מתנהלים ונכנסתי בתחנת דלק הראשונה לבדוק לחץ...

פורסם
לפני 8 שעות, Buki כתב:

זה לא במדבקה, זה במדריך למשתמש. 

ולא רשום שם אם זה צמיג ספייר קטן או גדול. 

לפני 8 שעות, Sparrow420 כתב:

בספר רכב רשום למלא גלגל ספייר בגודל מלא בלחץ כפול ממה שצריך בגלגלים שנוסעים על הכביש?

נשמע לי הזוי

אולי קצת יותר כי אנשים נוטים לא לבדוק אותו בכלל אז שיהיה קצת אוויר "ספייר", אבל פי 2 לחץ?

זה מה שרשום במדריך למשתמש. 

כנראה הסיבה שציינת היגיונית. 

פורסם

עזוב את המדריך למשתמש. יש לך טבלת לחצי ניפוח ברכב, בדגמים מסויימים על משקוף דלת נהג, בדגמים אחרים על מכסה מיכל דלק מצדו הפנימי. אמור להיות כתוב לחצי ניפוח כולל לגלגל רזרבי.

קל מאוד לראות אם הצמיג הרזרבי בגודל מלא או בייגלה. צמיג בגודל מלא נפח קצת מעל הלחץ הרגיל (נניח 35 psi), צמיג קטן ("בייגלה") יכול בהחלט להיות 50-60 psi.

הולכים תמיד לפי המלצות יצרן הרכב - יצרן הצמיגים לא יודע על איזה רכב הם יהיו מורכבים, מה משקלו ומה חלוקת העומס על הסרנים שלו. סייג יחיד הוא לא לעבור את הלחץ המקסימלי אשר מוטבע על הצמיג.

לעולם לא מפחיתים לחץ מצמיגים חמים. מחכים שייתקררו.

דבר אחרון - קנה לך קומפרסור שמתחבר למצת וכולל גם מד לחץ, עולה בימינו גרושים ולדעתי צריך להחשב ציוד חובה ברכב.

חזיר דיזל

פורסם

במקום להצמד לרשום פה או רשום שם - ממליץ שניה להפעיל את התאים האפורים:
לחץ האוויר נקבע ע"י שני פרמטרים, שניהם מגיעים מתוך היחידות מידה של הלחץ: PSI במקרה שלנו, או Pound per Square Inch, כלומר פאונד לכל אינץ' רבוע, או במחשבה עוד יותר פשוטה - משקל, לחלק לשטח.

מה קובע את המשקל? האוטו.

מה קובע את השטח? רוחב הצמיג.

זהו.

בואו נלעס את המסקנות:

אם החלפתי צמיגים לצמיגים באותה מידה, ברכב ספציפי - אין השפעה על הלחץ הנדרש.

אם יש לי צמיג ספייר באותה המידה כמו שאר הצמיגים - גם כאן אין השפעה.
אם הצמיג ספייר שלי צר, השטח מגע שלו קטן יותר. בגלל ששטח המגע נמצא במכנה (משקל\שטח - זוכרים?) אז הלחץ צריך לעלות.

סוף תורה.

לגבי טמפ' מה שרשום בספר\מדבקה מתייחס לצמיג בטמפ 20-25 מע'.

צמיג שנסע נסיעה סטנדרטית ויתחמם מעט - הלחץ בו יעלה בכ-10%. אם תלך להשחיז סיבובים בסדום-ערד באוגוסט, יעלה גם יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 5 שעות, רוכברכב כתב:

זה מה שרשום במדריך למשתמש. 

אתה בטוח שזה רשום לגבי הדגם שלך עם צמיג בגודל מלא ולא לרמת גימור אחרת עם צמיג קטן?

פורסם

על גלגלים חלופיים קטנים, לפחות אלה שאני מכיר, יש 2 מדבקות בולטות. על האחת כתוב 60 - זה לחץ הניפוח המומלץ (ב-psi). המספר השני הוא 80, והוא המהירות המותרת לנהיגה כאשר הגלגל מותקן. וכמובן שהחישוק הוא בצבע בולט, כדי להזכיר לנהג שמותקן גלגל לא סטנדרטי.

בימים בהם היה לי צמיג חלופי בגודל מלא הייתי מנפח בלחץ קצת יותר גדול מהמומלץ - כי העדפתי שבמצב בו אזקק לו לא יחסר, והרי הצמיג הרזרבי לא נמצא מול העיניים, ולא רואים האם הוא מתחיל להשתטח בשל לחץ נמוך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.8.2022 בשעה 14:41, Buki כתב:

צודק. 

חברים בדקתי את זה עוד פעם. 

כל מה שאמר פה שזה מתייחס לצמיג הספייר הקטן צודק. 

בכל אופן לי יש צמיג רגיל. 

תודה לכולם

עריכה אחרונה על ידי רוכברכב
  • תוכן חדש...