Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, EliC25 כתב:

אתה לא בקיא בשוק אז.. ויטארה מ2008 מתחילה באיזור ה50 מהפעם אחרונה שבדקתי

ושוב, אתה עדיין לא נותן פה איזשהם סימוכין הגיוניים למה אתה צריך להחזיק נבלה זקנה כרכב יום יומי לאישתך. מה הרקע שלך במושג הזה שנקרא "שטח" שאתה צריך את הכלי עם כל הנעילות והילוכי הכח שיש  ?

לא כל אחד שמרים משקולות יומיים וחצי צריך ללכת ולהירשם לנינג'ה ישראל - ולא כל אחד שנכנס בו חיידק השטח צריך לקנות את הכי הארדקור שאפשר - ולרוץ איתו למחרת למעלה עקרבים.

יכול להיות שאם תחשוב בצורה הגיונית תראה שמכונית מודרנית יותר עם יכולות שטח ברמה בינונית (במובן החיובי של המילה) יעשו לך את העבודה יופי טופי. 

אולי במקום לשכנע את אישתך למכור את הפיאסטה - תיקח את העונש הזה עליך; מכור את הקיה וקנה לעצמך טראקאן.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מדובר בדיפנדר, סך הכל טראקן..

אין הבדל משמעותי בעיני בין רכב 2007 לרכב 2008-2010.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 דקות, איציק נ. כתב:

לא הופך אותו לכלי "היי היי טרילהליי"

😀

כמה שנים לא שמעתי את המושג הזה

איציק אין עליך

חסר פה עכשיו רק איזה "דיזסטר" להשלים את הרפרטואר שלך 😀🙃

וזה גם מתחרז עם דאסטר אז בכלל

אגב

• מצחיק 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

בעיניך.

הטראקאן זה דינוזאור שהוצג אי שם ב 2001, יש לו 2 כריות ו ABS. במונחים של היום זה זבל עופות - במונחים של אז מדובר בכלי כבד, בינוני ומטה על הכביש, סביר בשטח (זוויות גישה ונטישה בעייתיות, משקל גבוה) ורמת אמינות (ככלי חדש) בינונית ומטה (!). זה שיש לו הילוך כוח או עוד איזה שטיק, לא הופך אותו לכלי "היי היי טרילהליי".

ביחס לפרייבטים: 

פרייבטים שנמכרו ב 2008-2010 כבר צוידו ב 4-6 כריות אויר ובחלקן הגדול גם מערכת ESP כסטנדרט, מערכת שהיא מצילת חיים וחובה בכל רכב פרטי מ 2010. על התיכנון של מכונית חדשה (ברמת הבטיחות, נוחות, בידוד וכד') מיותר להרחיב.

ביחס לפרייבטים (2):  איזור שנת 2008 הוא איזור קריטי ומשנה דורות. בשבילך - אין הבדל משמעותי. בפועל - יש.
ב 2008 הוצגו לא מעט דגמים חדשים.
דור חדש לפיאסטה , דור חדש ל 307 (ה 308), דור חדש ל 206 (הלא היא ה 207 והיתה גם 206 פלוס), דור חדש למכוניות מנהלים (כדוגמא: ב 2009 מדובר ב B4, ב 2009 מדובר ב C5) והרשימה עוד ארוכה (פלואנס ב 2009, איביזה 2009, ספורטאז' 2008, מאזדה 3 ב 2009) וכו' וכו'....

לפני 20 שנה היה נהוג לקנות "רכב לאישה", לרוב איזה צ'יקמוק בשביל שהיא תגיע לעבודה ותחזור. הבעל היה נוסע לעבודה ב"רכב המשפחתי" החדש והחזק יותר (לרוב).
לשמחתי, התפיסה הזו דיי השתנתה.
כיום נהוג שהאישה נוסעת עם האוטו החדש והבטיחותי (כי בחלק גדול מהמקרים, היא מפזרת ואוספת את הילדים מהמסגרות) והבעל נוסע עם הצ'יקמוק לעבודה. לא אצל כולם זה ככה, ויש אילוצים ספציפיים לכל אחד, אבל המגמה ברורה כשמש.

המינימום שאתה צריך לדאוג שיהיה לה זה 6 כריות אויר ו ESP, משהו שאפילו אם הוא זקן (2007) שיהיה ברמת בטיחות סבירה או מתקבלת על הדעת. להחזיר אותה חזרה לרכב עם רמת בטיחות של שנות ה 90, רועש, לא אמין ומתנהג ונשמע כמו טרקטור... זה לא רציני. גיר אוטומט זה לא הכל בחיים.

איציק

מסכים עם כל מה שכתבת, וחוזר לחפש ג"ו

פורסם

ראשית אני מזדהה מאוד עם הלבטים והמחשבות שלך, לפני כשלוש שנים מכרתי את הגולף (שנמצאת בסמלון), הרכב הראשון שלי, שהיה בבעלותי חמש שנים ועברתי איתו חוויות רבות.

ההחלטה להחליף אותה היתה קשה, אך הבנתי שבפרופיל הנסיעות שלי דאז הגולף כבר לא התאימה. 
כמה דברים שעזרו, הרכב שחליף אותה היווה שידרוג משמעותי, לעניות דעתי זהו הכרח בהחלפות שכאלה אחרת מאוד קשה להיות מרוצים.

בנוסף כמו שכבר אמרר כאן, עזר מאוד שמי שקנה ממני את הרכב היה נלהב מאוד לקבל אותה, ואף שמרנו על קשר ואני יודע שהרכב נצא בידיים טובות. 

לסיכומו של עניין, אני חושב שאם תחליף את הרכב שלך ברכב שאתה חושק בו, לא תצטער. 

בנוגע למעבר/קניית רכב שטח, אני יכול לשתף שהחיבור שלי ללנד רובר שבחתימה משמעותי יותר מכל רכב אחר שהיה לי או נמצא בבעלותי, נראה לי שחלק גדול מזה הוא החוויות המיוחדות שיוצרים על הרכבים האלה, היכולת להגיע למקומות מיוחדים שרוב האנשים האחרים לא מגיעים אליהם מאוד מהנה.

אני מרגיש שבבעלות רכב שטח (אם משתמשים בו כראוי כמובן) יש sense of achievment גדול בהרבה מבבעלות רכב פרטי, להוציא רכבי ספורט שיתכן ויושבים על משבצת דומה אם משתמשים בהם בצורה ספורטיבית.
התחושה שמגיעה לאחר טיפוס מעלה מאתגר, נסיעה בבוץ או סתם הצלבה נחמדה גורמת לי להיות מבסוט מעצמי בתור נהג ומבסוט על הרכב שלי שמסוגל לעשות את הדברים האלה, ובעיקר ברכבי שטח ישנים יותר נטולי מערכות אחיזה משוכללות ההישג הוא בהחלט משותף.

ולסיכום ההצעה שלי אליך היא כזאת, תמכור את הפיג'ו ותקנה במקומה רכב שטח ישן, כזה שבקרוב יהפוך לאספנות, לדוגמה דיסקברי 94( במקרה ראיתי היום מודעה של אחד שנראה שמור במיוחד בקבוצה של לנד רובק בפייסבוק), איסוזו טרופר משנה דומה או אולי טויוטה היילקס. אומנם ההתחלה תהיה מעט יקרה יותר, אך לאחר תקופה הרכב יכנס לסטטוס אספנות והעלויות ירדו. 
בנוסף נראה כי אתה מסוג האנשים שלגמרי מסוגלים לטפל ברכבים האלה בעצמם, לפחות בנוגע ללנד רובר אני יודע כי החלפים נמכרים במחירים סבירים לחלוטין, הם נפוצים וקיים הרבה ידע באינטרנט על איך לטפל בהכל. 
ההמלצה שלי ללכת על רכב שטח "אמיתי" בניגוד לאחד רך, היא שמהנסיון שלי לא מעט פעמים במהלך טיולים אתה נתקל במכשול שנחמד מאוד לדעת בתור נהג שהרכב שלך לא מתרגש לעבור, מעבר לזה כמו שאומרים, עם האוכל בא התיאבון ויש סיכוי שדי מהר תרגיש מוגבל עם רכב שטח רך. 

ולפני שיקפצו, אנחנו מחזיקים במשפחה גם דאסטר ידנית 4x4, אמינה במיוחד היא לא (אבל אני לא אשליח על אמינות כלל הדגם מהנסיון הבודד שלנו), היא לא נעימה מאוד בנסיעות ארוכות (או בטוחה במיוחד) והיא אומנם עבירה בשטח יותר משניתן לצפות אך היא ללא ספק רחוקה מרכב שטח אמיתי. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

נושא השטח דיגדג אותי כמה סבבים בעבר. עד שאחרי כמה פעמים כבר ירדה ההתלהבות של לקום גם בסוף השבוע מוקדם מאד על מנת להגיע לאיזה יעד נחשב ולחזור עייף ומטונף לקראת שבוע עבודה חדש. ולהתחיל את הטקס של ניקיון, תיקונים (פעם הגה ופעם ציר) ולתכנן/להצטרף למסלול הטיול הבא. תהיה בטוח זה עובר , אלא אם אתה מכור וחיית שטח, מתנדב ביחידות חילוץ, ישן הכי טוב על חול ואבנים ואוכל אבק ומקנח בקפה שחור בסוף המסלול 😉

דיסקו, כאן, מחזיק ברכב שטח, לאורך  שנים ויכול לתת לך נקודת מבט הרבה יותר מיקצועית. תחליף איתו כמה מילים. שווה לך.

לפני עשור ומשהו חברים החליטו לייבא טרקטורונים, נידלקתי גם, התחלתי בתהליך ששבר אותי אחרי כמה שבועות טובים, (וו גרירה, עגלה) ותהליך מעצבן של לקחת את הכלי ממקום האיכסון (לא יכולית להחזיק בחצר) לצאת מוקדם לאתר רכיבה ולחזור לאחסן, לא לפני ניקוי ובדיקה שלא שברתי כלום) . בסופו של דבר הוחלט, שעבור כמה סבבים של טיולים, עדיף כלים שכורים ולהפרד מהם בתום המסלול. את הפאן של לנהוג מראש העין לאילת דרך השטח הפתוח השארתי לחברים המשוגעים לדבר.

ועוד נקודה, הם גרים במושבים שם יש להם את מקום לטפל ולאכסן את הכלים.

ראה גם את סיפורו של לאנוספורס על הניטרו. כמה שטח הוא עשה עד שהרים ידיים. 

ואם בכל זאת אתה "חייב" שטח, ויטארה ארוך דור ראשון הוא יחסית הגיוני יותר. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 25 דקות, shakedi כתב:

לדוגמה דיסקברי 94( במקרה ראיתי היום מודעה של אחד שנראה שמור במיוחד בקבוצה של לנד רובק בפייסבוק), איסוזו טרופר משנה דומה

ברצינות? ההוצאות שם אחרות לגמרי (כאמור מחזיקים גם דיסקו 2) וטרופר דיזל זה בכלל בור ללא תחתית.

לפני 25 דקות, shakedi כתב:

ולפני שיקפצו, אנחנו מחזיקים במשפחה גם דאסטר ידנית 4x4, אמינה במיוחד היא לא

בנזין או דיזל?

לפני 8 דקות, zaf כתב:

נושא השטח דיגדג אותי כמה סבבים בעבר. עד שאחרי כמה פעמים כבר ירדה ההתלהבות של לקום גם בסוף השבוע מוקדם מאד על מנת להגיע לאיזה יעד נחשב ולחזור עייף ומטונף לקראת שבוע עבודה חדש. ולהתחיל את הטקס של ניקיון, תיקונים (פעם הגה ופעם ציר) ולתכנן/להצטרף למסלול הטיול הבא. תהיה בטוח זה עובר , אלא אם אתה מכור וחיית שטח, מתנדב ביחידות חילוץ, ישן הכי טוב על חול ואבנים ואוכל אבק ומקנח בקפה שחור בסוף המסלול 😉

דיסקו, כאן, מחזיק ברכב שטח, לאורך  שנים ויכול לתת לך נקודת מבט הרבה יותר מיקצועית. תחליף איתו כמה מילים. שווה לך.

לפני עשור ומשהו חברים החליטו לייבא טרקטורונים, נידלקתי גם, התחלתי בתהליך ששבר אותי אחרי כמה שבועות טובים, (וו גרירה, עגלה) ותהליך מעצבן של לקחת את הכלי ממקום האיכסון (לא יכולית להחזיק בחצר) לצאת מוקדם לאתר רכיבה ולחזור לאחסן, לא לפני ניקוי ובדיקה שלא שברתי כלום) . בסופו של דבר הוחלט, שעבור כמה סבבים של טיולים, עדיף כלים שכורים ולהפרד מהם בתום המסלול. את הפאן של לנהוג מראש העין לאילת דרך השטח הפתוח השארתי לחברים המשוגעים לדבר.

ועוד נקודה, הם גרים במושבים שם יש להם את מקום לטפל ולאכסן את הכלים.

ראה גם את סיפורו של לאנוספורס על הניטרו. כמה שטח הוא עשה עד שהרים ידיים. 

ואם בכל זאת אתה "חייב" שטח, ויטארה ארוך דור ראשון הוא יחסית הגיוני יותר. 

מאז שאני זוכר את עצמי אני מטייל בשטח. תחילה ברגל ואופניים, וברגע הראשון שהוצאתי רשיון אז גם אופנועים וג'יפים. גם אני מתנהל עם עגלה, גרירה וכו' לטובת האופנוע והרכב דורש קצת יותר תשומת לב. האמת? לא רואה את זה כלל כטרחה, להיפך. נהנה מכל רגע. מי שזה בדם אצלו זה שם לנצח.

פורסם

כבעלים של דאסטר דיזל 4X4 כבר שנה וחצי,

לא השתוללתי בשטח, אבל השפרצות בוץ, דיונות, ושטח רך האוטו לוקח מצוין,

עלות אחזקה זהה לרכב יפני רגיל במיוחד, ללא הוצאות חריגות,

מבחינת בידוד רעשים הוא זוועה, נוחות לא משהו,

אבל תמורה למחיר 100%,

נהנה ממנו עד הגג.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)

RB בדיוק מה שכתבתי, אתה מהמכורים.😉

בן משפחה שלי חיית שטח תמידית/יחידת חילוץ ערבה וכל השאר. 

פות"ש ככל הנראה לא בדיוק מהסוג הזה.

בנוסף, אני מניח שיש לך מקום לכל הלוגיסטיקה (עגלות וכל השאר). 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני מטייל בשטח וגם מתקן את רכבי השטח של הקבוצה שלנו גם ככה.

אם לך זה גורם עייפות, לי זה דווקא נותן אנרגיות והנאה רבה בתוך השגרה המשעממת.

כנראה שאתה לא מכיר אותי טוב 😃

לפני 7 שעות, shakedi כתב:

ראשית אני מזדהה מאוד עם הלבטים והמחשבות שלך, לפני כשלוש שנים מכרתי את הגולף (שנמצאת בסמלון), הרכב הראשון שלי, שהיה בבעלותי חמש שנים ועברתי איתו חוויות רבות.

ההחלטה להחליף אותה היתה קשה, אך הבנתי שבפרופיל הנסיעות שלי דאז הגולף כבר לא התאימה. 
כמה דברים שעזרו, הרכב שחליף אותה היווה שידרוג משמעותי, לעניות דעתי זהו הכרח בהחלפות שכאלה אחרת מאוד קשה להיות מרוצים.

בנוסף כמו שכבר אמרר כאן, עזר מאוד שמי שקנה ממני את הרכב היה נלהב מאוד לקבל אותה, ואף שמרנו על קשר ואני יודע שהרכב נצא בידיים טובות. 

לסיכומו של עניין, אני חושב שאם תחליף את הרכב שלך ברכב שאתה חושק בו, לא תצטער. 

בנוגע למעבר/קניית רכב שטח, אני יכול לשתף שהחיבור שלי ללנד רובר שבחתימה משמעותי יותר מכל רכב אחר שהיה לי או נמצא בבעלותי, נראה לי שחלק גדול מזה הוא החוויות המיוחדות שיוצרים על הרכבים האלה, היכולת להגיע למקומות מיוחדים שרוב האנשים האחרים לא מגיעים אליהם מאוד מהנה.

אני מרגיש שבבעלות רכב שטח (אם משתמשים בו כראוי כמובן) יש sense of achievment גדול בהרבה מבבעלות רכב פרטי, להוציא רכבי ספורט שיתכן ויושבים על משבצת דומה אם משתמשים בהם בצורה ספורטיבית.
התחושה שמגיעה לאחר טיפוס מעלה מאתגר, נסיעה בבוץ או סתם הצלבה נחמדה גורמת לי להיות מבסוט מעצמי בתור נהג ומבסוט על הרכב שלי שמסוגל לעשות את הדברים האלה, ובעיקר ברכבי שטח ישנים יותר נטולי מערכות אחיזה משוכללות ההישג הוא בהחלט משותף.

ולסיכום ההצעה שלי אליך היא כזאת, תמכור את הפיג'ו ותקנה במקומה רכב שטח ישן, כזה שבקרוב יהפוך לאספנות, לדוגמה דיסקברי 94( במקרה ראיתי היום מודעה של אחד שנראה שמור במיוחד בקבוצה של לנד רובק בפייסבוק), איסוזו טרופר משנה דומה או אולי טויוטה היילקס. אומנם ההתחלה תהיה מעט יקרה יותר, אך לאחר תקופה הרכב יכנס לסטטוס אספנות והעלויות ירדו. 
בנוסף נראה כי אתה מסוג האנשים שלגמרי מסוגלים לטפל ברכבים האלה בעצמם, לפחות בנוגע ללנד רובר אני יודע כי החלפים נמכרים במחירים סבירים לחלוטין, הם נפוצים וקיים הרבה ידע באינטרנט על איך לטפל בהכל. 
ההמלצה שלי ללכת על רכב שטח "אמיתי" בניגוד לאחד רך, היא שמהנסיון שלי לא מעט פעמים במהלך טיולים אתה נתקל במכשול שנחמד מאוד לדעת בתור נהג שהרכב שלך לא מתרגש לעבור, מעבר לזה כמו שאומרים, עם האוכל בא התיאבון ויש סיכוי שדי מהר תרגיש מוגבל עם רכב שטח רך. 

ולפני שיקפצו, אנחנו מחזיקים במשפחה גם דאסטר ידנית 4x4, אמינה במיוחד היא לא (אבל אני לא אשליח על אמינות כלל הדגם מהנסיון הבודד שלנו), היא לא נעימה מאוד בנסיעות ארוכות (או בטוחה במיוחד) והיא אומנם עבירה בשטח יותר משניתן לצפות אך היא ללא ספק רחוקה מרכב שטח אמיתי. 

חשבתי על דיסקו 1 או 2 (שמחיריו זינקו בשנתיים האחרונות) ובמיוחד שאני גר אצל גורו לנד רובר... אבל ירדתי מזה מכל מיני סיבות.

לא רוצה להחזיק גיפ אספנות מהסיבה של הגבלת השעות, שלפעמים יכולה לקלקל תכנון של שעת יציאה לטיול

פורסם

התחושות האלה יעברו לך אחרי שבוע עם הרכב החדש, הרי שחדש = תמיד יותר טוב. עם כל הכסף והזמן שהשקעתי בגולף שלי, אני עכשיו מחפש מחליפה (Audi TTS), וברגע שארכוש אותה, סביר מאוד להניח שלא אחשוב אפילו שניה על הגולף ברגע שאלחץ על דוושת הגז. 

נשמע שגם לך זה יקרה, בייחוד אם אתה משתדרג מקיה בת 12 שנים - הרי שכל שדרוג יהיה כאן משמעותי. אני חושב שברגע שהרכב הבא טוב יותר - אין סיבה ש״תתגעגע״ לרכב הקודם. 

2016 BMW M235i.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 10 שעות, RBRB כתב:

מאז שאני זוכר את עצמי אני מטייל בשטח. תחילה ברגל ואופניים, וברגע הראשון שהוצאתי רשיון אז גם אופנועים וג'יפים. גם אני מתנהל עם עגלה, גרירה וכו' לטובת האופנוע והרכב דורש קצת יותר תשומת לב. האמת? לא רואה את זה כלל כטרחה, להיפך. נהנה מכל רגע. מי שזה בדם אצלו זה שם לנצח.

כנ"ל.

אפילו לשעתיים של פיקניק, מעמיס את הטרקטורון. גם אם ניסע בו 15 דקות הלוך ושוב כדי לתת לילדים להשתעשע, שווה לי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

התחושות האלה יעברו לך אחרי שבוע עם הרכב החדש, הרי שחדש = תמיד יותר טוב. עם כל הכסף והזמן שהשקעתי בגולף שלי, אני עכשיו מחפש מחליפה (Audi TTS), וברגע שארכוש אותה, סביר מאוד להניח שלא אחשוב אפילו שניה על הגולף ברגע שאלחץ על דוושת הגז. 

נשמע שגם לך זה יקרה, בייחוד אם אתה משתדרג מקיה בת 12 שנים - הרי שכל שדרוג יהיה כאן משמעותי. אני חושב שברגע שהרכב הבא טוב יותר - אין סיבה ש״תתגעגע״ לרכב הקודם. 

החלפה של רכב, גם אם לאחד יקר יותר, היא לאו דווקא שדרוג.

במיוחד לא כשמדובר ברכב שטח שיכול לעלות פי 3 עד פי 10 מהרכב שלי באותו שנתון.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, EliC25 כתב:

החלפה של רכב, גם אם לאחד יקר יותר, היא לאו דווקא שדרוג.

במיוחד לא כשמדובר ברכב שטח שיכול לעלות פי 3 עד פי 10 מהרכב שלי באותו שנתון.

לדעתי, אם אתה משדרג, השדרוג צריך להיות משמעותי.

אחרת חבל על הכסף.

אתה תוציא הון תועפות, ותחליף דרעק שאתה מכיר, בדרעק שאתה לא מכיר

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...