Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להתגונן מפני כלב זר שבא לתקוף?

cbacba
שימו לב! השרשור הזה בן 1454 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חברים, רציתי לשאול האם יש לכם מושג מה עלי לעשות כשכלב זר בא לתקוף?

השבוע הייתי בפארק ולפתע רץ לכיווני כלב דוברמן בריצת עמוק , אין לי מושג למה אבל במזל כשהוא הגיע אלי הוא נעצר ולאחר שהוא נעצר הבעלים קרא לו והלך.

הבעלים היה נראה בסגנון שלא כדאי להעיר לו. חשוב לציין שהיה לו רסן. 

רציתי לדעת לעתיד , יש למישהו מושג מה עושים במצב כזה שכלב מתחיל לתקוף? לבעוט בכלב? או שזה רק יסלים ?

במידה והוא עם רסן הוא עדיין מסוכן ? 

תודה לעוזרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תלוי-אם מדובר בפיטבול כמו במקרה המצער שקרה לא מזמן אז בעיטה לרוב לא ממש תשפיע כי בנעילה של הלסת מאוד חזקה, לדעתי גז מדמיע יעשה את העבודה ההשפעה היא כמו על בני אדם

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, טוב שלא ברחת.

אם תברח זה יגרה את הכלב, הוא ירדוף אחריך, וממצב כזה יותר קשה לצאת.

עוד סיבה למה לא לברוח היא שלפעמים זה נראה כאילו כלב רץ אליך , אבל בעצם הוא רץ לכלב אחר\גירוי אחר מאחוריך - עצם זה שהתחלת לרוץ העביר את הפוקוס שלו אליך.

(אגב, זה למה כשעוברים ליד כלב ברחוב והוא מתקרב אלינו לא כדאי להרים את היד, להתעלם לגמרי והוא ימשיך בשלו).

צריך לזכור שמקרים של תקיפות כלבים הם לא נפוצים במיוחד, לפעמים האדם גורם לכך.

לא הייתי בסיטואציה, בניסיון לשפוט דרך המסך הייתי אומר שמדובר בכלב בשלבי אילוף, מנסים ללמד את הכלב הליכה כשהוא לא קשור, כנראה התרגש מהחופש ורץ אליך להגיד שלום\להזמין לשחק.

לפני כשעה, cbacba כתב:

אין לי מושג למה אבל במזל כשהוא הגיע אלי הוא נעצר ולאחר שהוא נעצר הבעלים קרא לו והלך.

זה לא במזל, הוא כנראה רץ אליו כדי להגיד שלום ונעצר מולך, (עשה קולות ? חשף שיניים ? שיער סמר ? תנועת זנב ?) הבעלים קרא לו - הוא הלך.

אולי מאוד התרגש מזה שהבעלים שחרר אותו מהרצועה ואתה נתפסת לו בעין והוא רץ אליך. יכול להיות שניסה להזמין אותך לשחק.

אם היה רוצה לתקוף - הוא לא היה חוזר לבעלים, היה חושף שיניים ומגרגר, וגם היה צריך להוריד את הרסן.

לפני כשעה, cbacba כתב:

הבעלים היה נראה בסגנון שלא כדאי להעיר לו. חשוב לציין שהיה לו רסן. 

לפחות היה לו רסן, לצערי גזעים כלבים נפלאים מזוהים עם אנשים קצת פחות.

לפני כשעה, cbacba כתב:

במידה והוא עם רסן הוא עדיין מסוכן ? 

90% פחות, כלבים כבדים עדיין יכולים לזנק עליך ולהפיל אותך, אבל עיקר הכוח שלהם הוא בלסת, עוד לא שמעתי על כלב עם רסן שתקף (כנראה שכן ינסה להגן על עצמו אם יתקפו אותו).

לפני כשעה, cbacba כתב:

רציתי לדעת לעתיד , יש למישהו מושג מה עושים במצב כזה שכלב מתחיל לתקוף? לבעוט בכלב? או שזה רק יסלים ?

למרות שכלבים לא מאולפים יכולים להיות לא צפויים, לא סביר שכלב שהולך ברחוב יתקוף לפתע אדם שפשוט היה שם.

הדרך הכי טובה היא להימנע, כלב נעמד מולנו ואנחנו חושבים שהוא רוצה לתקוף - נעצור ונעמוד מולו, לא ניצור קשר עין ממושך, לאט נושיט יד שיוכל להריח אותנו - הוא יריח וילך.

במידה הוא בכל זאת תוקף, האיברים הרגישים שלהם הם האף והעיניים - נסה לפגוע שם.

במידה והוא נושך , להתנגד לאינסטינקט למשוך אחורה אלא למשוך קדימה כמה שיותר חזק "לתוך" הפה שלו - זה יכאיב לו והוא יעזוב.

סימנים לזיהוי כלב שעומד לתקוף כלב או אדם:

שיער סומר, חשיפת שיניים ממושכת,נעיצת מבט,זנב ישר אחורה,קולות גרגור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 7
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תרסיס פלפל, לכוון לעיניים ללא היסוס ומבלי להתמהמה במידה וכלב תוקף אותך.

היתרון שאתה משבית אותו מבלי לגרום נזק ארוך טווח. כך שהבעלים לא יכול לתבוע אותך על טיפולים כלשהם אם וכאשר זה יגיע לבתי משפט.

What worries you, masters you. - John Locke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Katom כתב:

לא סביר שכלב שהולך ברחוב יתקוף לפתע אדם שפשוט היה שם

לא סביר, אבל נראה שזה בדיוק מה שקרה אתמול:

https://www.ynet.co.il/news/article/Sy13n00Civ

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כלב עם רסן (שקשור כמו שצריך) הכי הרבה יכול להפיל אותך כמו שכתב כתום.

אם כלב מגיע אליך (והוא עם רסן) אל תפחד (בניגוד ל"אל תראה לו שאתה מפחד", הם מרגישים, אז אתה צריך באמת לא לפחד), הכי הרבה הוא יבוא לרחרח קצת ואם הוא ממש מרגיש בנוח איתך (או שהוא סופר ידידותי) הוא יעמוד על הרגליים האחוריות וישען עליך.

אתה יכול להגיש לו יד פתוחה (יד קפוצה לאגרוף מאיימת עליהם).

אם הכלב מסוכן וללא רסן יש להמשיך בהליכה רגילה. אם כבר יש תקיפה אז מכה לקצה האף, וחזרה במידת הצורך עד שהוא משחרר ומשתלטים עליו / הוא מוותר.

כל זה נכון כשאתה לא מסתובב עם כלב או חתול או חיה אחרת משלך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם שום דבר לא עוזר, והכלב נחוש לתקוף, בעיטה באף צריכה להרגיע אותו.

זה מקום הכי רגיש אצלם. כן יגרום לנזק, אבל אם זה או אתה או הוא, עדיף שזה יהיה הוא.

מתנצל מראש אם זה פוגע ברגשות של חובבי כלבים, אבל במקרה של חוסר ברירה כל האמצעים כשרים, וזה לא שונה ממצב שבו ערס עם סכין בא לתקוף אותך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שזו נקודה שמטרידה אותי בזמן האחרון.

הבאנו כלב קטן וממש מפחיד שיותקף ע"י כלב משוחרר.

ביחוד שהילדים יורדים איתו לא מעט.

לא שלי כמבוגר יש הרבה מה לעשות במקרה של תקיפה. לפני כמה לילות ירדתי איתו לגינה ופתאום הפתיע אותי כלב שרץ בחושך והיה ליד הכלב שלי עוד לפני שהספקתי להבין מה קורה.

במקרה הזה הוא לא היה תוקפן והבעלים שלו הגיע תוך דקה ולקח אותו, אבל עשה לי התקף לב קטן.

לפני כמה שנים אמא שלי טיילה עם הכלב שלה ליד הבית וכלב גדול הרג אותו מול עיניה.

זה לקח 2 שניות, קפץ עליו ותפס אותו בלסת, ניעור אחד ושבר לו את המפרקת.

הבעלים היה לידו ולא הספיק להגיב.

וזה אחרי שאמא שלי כמה פעמים, במפגשים קודמים, ביקשה ממנו שיקשור את הכלב והוא ענה ש "הוא לא עושה כלום".

• מבאס 2

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אחרי 8 שנים +- עם 2 כלבים, וגם אחרי ששניהם הותקפו ע"י כלבים משוחררים, זה עדיין מטריד אותי.

במיוחד בהתחשב ששניהם +- 10 ק"ג ואחד מהם הותקף ע"י בול מסטיף של 70 או 80 קילו. (בלי רסן, בלי רצועה, והוציא אותו זקן צולע, במשך 2 דקות זה היינו אני והכלבים נגדו).

במקרה הזה אגב המכות הנמרצות לאף של הבול מסטיף זה מה שמנע ממנו לנעול לסת על הכלב שלי, מה שהסתיים בחדירה של שן אחת וטיפול רפואי דחוף.

התקשרתי מיד לחנות/מרפאה שטיפלתי בהם אז, הבעלים אמר לוטרינרית כבר לחכות לנו מוכנה, אבל הוא היה לחוץ לא פחות ממני אז אמר לה שזה צ'יוואוואה (הכלב השני מעורב צ'יוואוואה) שננשך ע"י אמסטף, היא כבר הכינה חדר ניתוח שבסוף לא היה בו צורך לשמחתי.

לפני 6 דקות, teyal כתב:

אצלנו הבעיה שהקטן (מלטז) הוא עבריין. מתחיל עם כל הגדולים.

זה מתאר את רוב אם לא כל הקטנים.

• אהבתי 2

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה גם עניין של חינוך וכישורים חברתיים - 2 דברים שכן ניתן לעבוד עליהם, לפחות בשלב מוקדם.

ברור שזה גם אופי, אבל כמו בנאדם, אפשר לעצב גם כלב (שוב, בשלב מוקדם).

ד"א, האם תבעת את הבעלים שהכלב שלו תקף את שלך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני? לא.

קצת קשה לתבוע הוצאות של איזה 1500 שקל כשרק ההוצאות המשפטיות (בתביעות קטנות, בלי עו"ד) כולל יום עבודה שלי שווים יותר מזה. זה נורא בעייתי לתבוע X סכום ועוד משהו שגדול מ-X כהוצאות משפט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, ereznaa כתב:

תלוי-אם מדובר בפיטבול כמו במקרה המצער שקרה לא מזמן אז בעיטה לרוב לא ממש תשפיע כי בנעילה של הלסת מאוד חזקה, לדעתי גז מדמיע יעשה את העבודה ההשפעה היא כמו על בני אדם

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

אין לפיטבול "נעילת לסתות" זה מיתוס. גם לא ממש ברור איך אתה בועט על מה "שנעל" עליך לסתות... אבל העיקר לכתוב משהו עם "פיטבול".🤦‍♂️

לעניין, זה מאוד מפחיד שכלב רודף אחריך. אני יודע מה לעשות, אני ממש לא יודע להסביר את זה למי שלא מבין התנהגות כלבית. סביר להניח, אלא אם מדובר בכלב שאולף להיות תוקפני בכוונה, שהוא רק רצה את המרדף או שפשוט טעה בזיהוי שלך, וברגע שעצרת, איבד עניין.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עופר סתם קפצת, אין הכוונה של אף אחד לנעילה לא רצונית אלא לנעילה רצונית.

ואם פעם ניסית לפתוח לסת של כל כלב לפני שהוא סגר אותה על חפץ מסוים ואחרי שהוא סגר אותה אתה יודע שיש הבדל. לפני שהוא סגר אותה יהיה קשה לגרום לו לשחרר מהחפץ, אחרי שהוא סגר זה כבר כמעט בלתי אפשרי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין פה הבדל מהותי בין פיטבול לרועה גרמני או כל כלב גדול וחזק אחר. כאמור, העיקר זה לכתוב "פיטבול".

לגבי הפיטבול שתקף את הילדות, זה מה שקורה שמחלקים כלב גדול וחזק, שלא עבר חיברות כמו שצריך, לאדם שלא מוכשר לטפל בכלב כזה.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...