Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתקן אותך, אין פה הבדל מהותי בין פיטבול לכל כלב אחר כולל מעורבים.

מבנה העצמות ותפקידיהן דומים עד זהים.

כמובן שיהיה יותר קשה לחלץ עצם מפיטבול מאשר את אותו עצם מפינצ'ר, אבל זה נכון גם לפני שהוא ננעל על העצם וגם אחרי שהוא ננעל, פשוט כי יש לו יותר כוח בשרירי הלסת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתוב "או כל כלב גדול וחזק אחר", לא הבנתי מה אתה מתקן?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שזה לא רק כלב גדול, וגם לא רק כלב חזק אחר.

כל כלב נועל את הלסתות (כלומר משתמש בשרירים כדי להצמיד את שתי הלסתות) באותה צורה. גם אמסטף וגם פינצ'ר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין הבדל בין פיטבול?

הולך עם הכלב שלי לפני חודש, עבריינית בת 60 מסתובבת עם כלב קטן ולא מסוכן בכלל ועם פיטבול טרייר על סטרואידים - שניהם קשורים וכמובן שהפיטבול בלי מחסום.

הפיטבול התעצבן על הכלב שלי אבל היא הצליחה להחזיק אותו איכשהו, תפס את החבר שלו שלידו ושבר לו עצמות.

העבריינית עוד אומרת לי שזה אשמתי שעברתי ברחוב עם הכלב שלי, קשור, כשאני יודע להשתלט עליו בכל מקרה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

זה לא היה שונה אם הכלב המתעצבן היה לברדור במקום פיטבול

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 24 דקות, avizaz כתב:

אין הבדל בין פיטבול?

מזכיר לי את החידה: מה בין ארנבת?

לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא היה שונה אם הכלב המתעצבן היה לברדור במקום פיטבול

אתה יודע, הסיכוי שלברדור יפגין התנהגות כזו, קטן הרבה יותר. לגנטיקה יש השפעה גדולה על התנהגות כלבים. אתה לא יכול ללמד כלב להיות כלב רועים, לדוגמא, אם הוא לא מפגין את דפוסי ההתנהגות המתאימים מלכתחילה, לדוגמא.

פיטבולים, בייחוד זכרים, נוטים לתוקפנות לבע"ח אחרים. זה בכלל לא שנוי במחלוקת. עד כמה, מה עושים עם זה וכו', זה עניין אחר. זה שזה לא מייחד רק פיטבולים, זה גם נכון.

הבעיה היא שברגע שהוצאת את הפיטבולים מחוץ לחוק, וידאת שרק עבריינים ירביעו פיטבולים. יותר מזה, הפכת את הגזע לסמל הסטטוס האולטימטיבי לעבריינים, ומאז אתה רואה הרבה יותר מהם, בדיוק אצל מי שלא היית רוצה.

במקביל יש קבוצה הולכת וגדלה של בעלי כלבים אחראיים, שמשקמים פיטבולים.

אבל זה עדיין רחוק מלהיות כלב לכל אחד.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 דקות, falou כתב:

אתה יודע, הסיכוי שלברדור יפגין התנהגות כזו, קטן הרבה יותר. לגנטיקה יש השפעה גדולה על התנהגות כלבים. אתה לא יכול ללמד כלב להיות כלב רועים, לדוגמא, אם הוא לא מפגין את דפוסי ההתנהגות המתאימים מלכתחילה, לדוגמא.

התנהגות תוקפנית כלפי כלבים אחרים? בטח שיש סיכוי טוב שהוא יפגין התנהגות כזו.

תוקפנות כלפי בני אדם יש הרבה פחות סיכוי.

אבל אנחנו לא מדברים על הסיכוי שהוא יתקוף (בן אדם או חיה) אלא מה ההבדל מהרגע שהוא כן תקף.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, אורי מ. כתב:

לא סביר, אבל נראה שזה בדיוק מה שקרה אתמול:

https://www.ynet.co.il/news/article/Sy13n00Civ

לא סביר לא אומר לא יקרה לעולם, מה גם שלפי שפת הגוף של הכלב (אני ממש לא מומחה), הכלב השתחרר והתרגש ורץ לילדה ואבא שלה.
הייתי אומר שהוא הגיע רק כדי ללקק בהתרגשות, יכול להיות שהכלב פירש את התגובה של האבא שכנראה תפס אותו בהפתעה כאקט תוקפני ותקף כהגנה.

אני באמת לא מצליח לחשוב על סיבה שתגרום לכלב לרוץ ל2 בני אדם שנמצאים מלפניו ולתקוף אותם, אלא אם כאשר היה קשור ועברו לידו התגרו בו וגירו אותו.

לפני כשעה, פינדר כתב:

האמת שזו נקודה שמטרידה אותי בזמן האחרון.

הבאנו כלב קטן וממש מפחיד שיותקף ע"י כלב משוחרר.

ביחוד שהילדים יורדים איתו לא מעט.

לא שלי כמבוגר יש הרבה מה לעשות במקרה של תקיפה. לפני כמה לילות ירדתי איתו לגינה ופתאום הפתיע אותי כלב שרץ בחושך והיה ליד הכלב שלי עוד לפני שהספקתי להבין מה קורה.

במקרה הזה הוא לא היה תוקפן והבעלים שלו הגיע תוך דקה ולקח אותו, אבל עשה לי התקף לב קטן.

לפני כמה שנים אמא שלי טיילה עם הכלב שלה ליד הבית וכלב גדול הרג אותו מול עיניה.

זה לקח 2 שניות, קפץ עליו ותפס אותו בלסת, ניעור אחד ושבר לו את המפרקת.

הבעלים היה לידו ולא הספיק להגיב.

וזה אחרי שאמא שלי כמה פעמים, במפגשים קודמים, ביקשה ממנו שיקשור את הכלב והוא ענה ש "הוא לא עושה כלום".

אני רוצה להאמין שהמקרה הראשון הוא פשוט התנהגות שנובעת מתהליך אילוף כמו שכתבתי למעלה - להרגיל כלב להליכה בלי רצועה.

כנראה הסיבה שהוא רץ אליכם בעמוק זה כדי לראות אתכם ולהגיד שלום, אם ככה הוא מתנהג בשגרה כשהוא רואה כלב\אדם מרחוק זה גרוע מאוד כי כלב אחר שיותר רגיש למרחב האישי שלו ולהפתעות סביר שהיה תוקף.

לגבי המקרה השני, צר לי, יכול להיות שכל פעם שהבעלים מטייל עם הכלב הגדול שלו והם פוגשים כלב קטן , הכלב הגדול מקבל משיכה חזקה ברצועה, לאורך זמן הוא מקשר כלבים קטנים לכאב ומשם זה רק עניין של זמן.. 

לכן אני תמיד משתדל לבחון לא רק את שפת הגוף של הכלב לפני שנפגשים, אלא גם את שפת הגוף של האדם, אם הוא לחוץ\מושך רצועות אני מעדיף לא להתקרב. 

כלבים משוחררים וכלבים קשורים זה פוטנציאל גדול לריב, הכלב הקשור מרגיש שהוא בנחיתות, הוא הרי לא יכול להחזיר מלחמה ולא יכול לברוח.

לכן במקרה וכלב משוחרר מתקרב אליו הוא אוטומטית נכנס למצב מגננה ודריכות, תנועה מהירה מדי של הכלב המשוחרר יכולה להקפיץ אותו.

אם ניתן להתרחק מכלבים משוחררים - כדאי.

אם בכל זאת נוצר ריב, לפעמים כדאי לעזוב את הרצועה (הנה חסרון ברצועת פלקסי, שתמשיך להרביץ לכלב ותפריע לו), בזמן שהכלב מנסה להגן על עצמו תעשו כמו ליאור ותכוונו לאף ולעיניים.

*אני אומר לפעמים כי אם נעזוב את הרצועה בעיר והכלב שלנו יחליט לנסות לברוח יש סיכוי שידרס.

פורסם (נערך)

דרושה פעולה זריזה שמתחלקת לכמה שלבים:

1. לרדת על 4.

2. לקמר את הגב בצורת קשת. 

3. לסמר את השערות.

4. לצעוק בקול פסססססססיייייחחחחחחפסיחחחחחח מיאוווווווווווו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 2
  • מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני מעדיף לכוון לאף מכמה סיבות - זה אחד המקומות הכי רגישים אצל כלבים, אבל מצד שני זה איבר שהוא מאוד בולט ונמצא במקום נגיש.

העיניים בדרך כלל לא נגישות.

עוד סיבה זה שאם אתה מנסה לשחרר משהו מהלסתות של הכלב התוקף או למנוע ממנו להשתמש בהן, האף הרבה יותר זמין וקרוב (כי הוא צמוד ללסת).

סיבה שלישית זה שבזמן לחץ אנשים (כולל אותי) צריכים לחפש את העיניים, אבל האף נגיש מאוד, בולט החוצה מהפנים ומהראש.

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

פיטבולים, בייחוד זכרים, נוטים לתוקפנות לבע"ח אחרים. זה בכלל לא שנוי במחלוקת. עד כמה, מה עושים עם זה וכו', זה עניין אחר. זה שזה לא מייחד רק פיטבולים, זה גם נכון.

הבעיה היא שברגע שהוצאת את הפיטבולים מחוץ לחוק, וידאת שרק עבריינים ירביעו פיטבולים. יותר מזה, הפכת את הגזע לסמל הסטטוס האולטימטיבי לעבריינים, ומאז אתה רואה הרבה יותר מהם, בדיוק אצל מי שלא היית רוצה.

במקביל יש קבוצה הולכת וגדלה של בעלי כלבים אחראיים, שמשקמים פיטבולים.

אבל זה עדיין רחוק מלהיות כלב לכל אחד.

מה זאת אומרת לא שנוי במחלוקת? על ידי מי? דווקא המחקרים שאני ראיתי מראים שפיטבולים פחות נוטים לתוקפנות מהרבה גזעים אחרים (ביניהם לברדורים).
אני מאמין שהבעיה עם פיטבולים זה המגזר והסגמנט ה"אנושי" שמגדל אותם של חמומי מוח חסרי אחריות שלא משקיעים בחינוך של הכלב ואם משקיעים אז מחנכים אותו לא נכון מה שגורם לו להיות תוקפני.

אני אישית מאוד מפחד לאחרונה יש באזור שלי אופנה לטייל עם כלבים גדולים ומשוחררים והרשויות עוצמות עיניים וכמובן שאם תאיר למישהו זה במקסימום יגרור צקצוקים ופשפטי סמוך על סמוך אז קניתי תרסיס תפלפל שאני רוצה לחבר אותו לרצועה רק עוד לא המצאתי איך לעשות את זה.

פורסם (נערך)

לא מזמן כלב של אחת השכנות (קשישה) ברח ממנה ונשך את הכלבה שלי (יורקשייר). הוא נשך אותה בכל הכח וכשהצלחנו להוציא אותה מהפה שלו הוא הצליח לחמוק ולתפוס אותה שוב. מדובר על כלב ששוקל כ-30 קילו ושבמהלך התקיפה אני בועט לו בבטן בכל הכח והוא לא משחרר. בסוף אני ושכן הצלחנו לשחרר אותה שוב מהפה שלו ולמזלנו הכלבה שלי יצאה מהחוויה עם רוח חיים וטופלה בבית חולים. 

מאז אני מסתובב עם סכין על הרתמה שלה. אם כלב מסתובב משוחרר ותוקף אותה או אותי, עם כל האהבה שיש לי לכלבים - אני הורג אותו במקום בלי רחמים. מסתבר שלפחות פה בפלורידה מותר להרוג כלב שתוקף. 

עריכה אחרונה על ידי קאררה
  • רעיון טוב! 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)

לפות"ש: אם הגעת למצב שכלב סגר עליך או על יקירך את המלתעות שלו, דע לך שהוא ינער בחוזקה את ראשו מצד לצד, ממש יטלטל אותו/אותך.
כפי שאמרו קודמיי - גז פלפל או אקדח: אבל זה לא כל כך מעשי כי בד"כ אין.
מה שאתה צריך לעשות זה לגשת אל האף שלו וגם אל תוך העיניים. בכוח, באלימות ובלי היסוס. רק לאחר מכן לתחוב אצבעות לתוך הפה שלו, תמיד בצד, ולנסות לפתוח.

ברגע שאתה מגיע למצב פתיחה, שתי ידיים לתוך הפה מלמעלה ומלמטה וממש לקרוע לו את הפה לרווחה. בלי רחמים.
כל זה כמובן קל לכתוב וקשה מאד מאד ליישום בזמן אמת.
אבל זאת הדרך היחידה. לא בעיטות ולא תפילות. זאת הטכניקה היחידה.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

מרגיש צורך לגונן מעט על הגזע המהמם הזה.

גילוי נאות : אני בעלים של פיטבולית מקסימה, מחונכת ומאולפת, אוהבת כלבים ואנשים (איתנו מגיל חודשיים, כיום בת 1.3).

יוצא לי לפגוש המון כלבים בינהם גם כלבים ''מסוכנים'' אין לי ספק שזה עניין של חינוך, חשיפה מגיל צעיר.

זה נכון שלגזעים מסויימים יש דפוסים התנהגותיים (כלבי רועים לדוגמא).

אבל גזע הפיטבול מכיוון שהינו מסוכן ומחוץ לחוק (מתהדר גם ב PR גרוע לצערי) סובל מחוסר מעקב, מתבצעות הכלאות עם קווי דם וגזעים שונים, ברוב המקרים מבלי להבין מה ההשלכות בכלל.

אגב כמעט ואין פיטבולים גזעיים בישראל.

מקווה שנפגוש כמה שפחות במקרים מזוויעים ושבני אדם אחראים וטובים יצליחו לשנות את הסטיגמה השלילית שנוצרה סביבם

ד''ש וליקוק מ ND שלנו,

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...