Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכלבה שלנו הולכת ב99% מהזמן עם רצועה (מחוץ לבית כמובן, בשאר המקרים אני מסיר ממנה את הרצועה רק במתחם תחום וגם אז נשאר לידה ופוקח עין לראות מה קורה, אם מרגיש מתיחות בינה לכלב אחר אני פשוט מאוד שם לה את הרצועה ויוצא משם).

מעטים המקרים בהם הכלבה שלנו הלכה עם מחסום, באזור בו אנו גרים מכירים אותה מהיותה גורה, אין פיקוח נוקשה על זמם, מאידך בערים יותר מפוקחות למשל ת''א היא תהיה עם מחסום.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, GTI33 כתב:

מרגיש צורך לגונן מעט על הגזע המהמם הזה.

גילוי נאות : אני בעלים של פיטבולית מקסימה, מחונכת ומאולפת, אוהבת כלבים ואנשים (איתנו מגיל חודשיים, כיום בת 1.3).

יוצא לי לפגוש המון כלבים בינהם גם כלבים ''מסוכנים'' אין לי ספק שזה עניין של חינוך, חשיפה מגיל צעיר.

זה נכון שלגזעים מסויימים יש דפוסים התנהגותיים (כלבי רועים לדוגמא).

אבל גזע הפיטבול מכיוון שהינו מסוכן ומחוץ לחוק (מתהדר גם ב PR גרוע לצערי) סובל מחוסר מעקב, מתבצעות הכלאות עם קווי דם וגזעים שונים, ברוב המקרים מבלי להבין מה ההשלכות בכלל.

אגב כמעט ואין פיטבולים גזעיים בישראל.

מקווה שנפגוש כמה שפחות במקרים מזוויעים ושבני אדם אחראים וטובים יצליחו לשנות את הסטיגמה השלילית שנוצרה סביבם

ד''ש וליקוק מ ND שלנו,

עדיין גורה בתכלס

דש מאוז:

20191129_102001.jpg

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

מה זאת אומרת לא שנוי במחלוקת? על ידי מי? דווקא המחקרים שאני ראיתי מראים שפיטבולים פחות נוטים לתוקפנות מהרבה גזעים אחרים (ביניהם לברדורים).

זה מתייחס לתקיפה  של בני אדם, לא בעלי חיים אחרים.

ולא לשכוח, אולי הפיטבול לא יהיה הראשון שתוקף, אבל הוא זה שיישאר עומד, אם ייתנו לריב להתפתח.

אני אוהב פיטבולים, אבל לא צריך לטמון את הראש בחול. זה דבר אחד להגיד "הכל חינוך" (אין חינוך בכלבים, יש אילוף), זה דבר אחר לבצע. כשיש לך כלב כמו פיטבול (או רועה גרמני/בלגי/קווקזי, מה שתרצה), צריך להיות על המשמר. בסופו של דבר, אתה צריך להכיר את הכלב שלך ולדעת אם במצב של דחק הוא יילחם או יתקפל (זה, דרך אגב, משהו שקשה לשלוט בו, ותלוי יותר בטמפרמנט הבסיסי של הכלב), ולהתנהל איתו בהתאם.

למשל, אם לכלב זכר יש נטייה לתקוף זכרים אחרים, זה לא משהו שאפשר לבטל טוטאלית. זה תמיד שם, וכאמור, צריך להתנהל בהתאם.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא הבנתי, ומה ההבדל אם הילד בן ה 3 שלך מוצא אבן ודופק לחבר שלו בראש בגן ?

במקרים האלו נשים רסן על הילד ? נכניס אותו להסגר ?

חינוך רבותיי חינוך.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם

אין קשר בין כלב לילד. אם אתה לא מבין למה, אז באמת צריך חינוך, רבותי.

פיטבול, אם הוא נושך אדם, הורגים אותו.

אם ילד מרביץ, לא הורגים אותו.

זה בערך הפער בין המקרים.

ושוב, אין כזה דבר "חינוך" בכלבים. כלבים לא מחנכים, כלבים מאלפים. 

למי שלא מכיר את ההבדל, חינוך זו הטמעה של ערכים, אילוף זו הטמעה של התנהגות.

לכלב אין ערכים, יש רק התנהגות נלמדת.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

ההגנה הכי טובה היא התקפה. תתקוף כל כלב שאתה פוגש.  פשוט. 

וברצינות - לחפש מרחוק. אני בעלים של פיטבול, חזק בטרוף, דומיננטי מאוד ועדיין - לא הייתי רוצה שהכלב שלי יינזק / יזיק לכלב אחר. לכן מי תמיד ער לסביבה, מסתכל רחוק, ולא עובר בשכונות שאני יודע שעשוי להיות כלב משוחרר. 

וכן אני תמיד עם רצועה ומחסום. העניין שעכשיו יש לו מחסום ממתכת ובוא נאמר ככה, שלחטוף מכה עם עוצמה שהוא בא לתקוף, שקול ללחטוף אגרוף עם אגרופן מתארגף. 

צריך להיות אחראי על הכלב שלך. מעבר לכלבים רצחניים יש המון סכנות. (כבישים, נחשים, רעל, זבל מסוכן ועוד). 

ומי שהציע להביא מכה לאף - בואו תנסו לתת אגרוף לאף של כלב חזק שבא לתקוף. אם אתה פוגע לו קרוב לאף לך תמלא לוטו. 

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

לי יש בעיה הפוכה,

לפחות כמה פעמים בשבוע כשאני הולך עם הכלב (גם קשור וגם משוחרר), אנשים משום מה חושבים שיש להם זכות מולדת כלשהי לבוא וללטף או לגעת בו בלי לשאול. וזה מטמטם אותי, במיוחד בתקופה של הקורונה שאני לא רוצה שאנשים זרים ימזמזו אותו. יש כאלה ששואלים בנימוס אם אפשר ללטף, לפעמים אני נותן, או שאני רואה ילדים קטנים שעושים רעשים (תרתי משמע) של רוצים ללטף, מציע להם בעצמי ללטף (נא לשמור על פאסון ולא להוציא מהקשר 🙄).

ויש את אלו מהחלק הראשון של ההודעה, שפשוט באים ושולחים יד כאילו זה רכוש שלהם בלי לשאול, וכאלה שגם מגדילים לעשות וכשאני אומר לא לגעת, שואלים בביקורתיות "אבל למה" (מה זה עניינכם?! אני בא ומלטף את הילד שלכם?)

אילוסטרציה:

7UfrDAm.jpg

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אין קשר בין כלב לילד. אם אתה לא מבין למה, אז באמת צריך חינוך, רבותי.

פיטבול, אם הוא נושך אדם, הורגים אותו.

אם ילד מרביץ, לא הורגים אותו.

זה בערך הפער בין המקרים.

ושוב, אין כזה דבר "חינוך" בכלבים. כלבים לא מחנכים, כלבים מאלפים. 

למי שלא מכיר את ההבדל, חינוך זו הטמעה של ערכים, אילוף זו הטמעה של התנהגות.

לכלב אין ערכים, יש רק התנהגות נלמדת.

מהצעצוע שלי 2 מאלפים  התייאשו. כל דבר על גלגלים מטריף אותו ברמה של אמוק . אופנועים, קורקינטים, משאיות, הכל. במיוחד המיולים מטריפים אותו. הוא גם גזען. כלבים לבנים קטנים הוא אוהב וכלבים בכל צבע אחר מעצבנים אותו.😁

20200924_154230.thumb.jpg.db9d73d5a207cc023fcb02bd31ab1b77.jpg

• מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 1 דקה, teyal כתב:

מהצעצוע שלי 2 מאלפים  התייאשו. כל דבר על גלגלים מטריף אותו ברמה של אמוק . אופנועים, קורקינטים, משאיות, הכל. במיוחד המיולים מטריפים אותו. הוא גם גזען. כלבים לבנים קטנים הוא אוהב וכלבים בכל צבע אחר מעצבנים אותו.😁

לא כל בעיית התנהגות אפשר לפתור. אפשר לרב לשפר, ואם שיטה אחת לא עובדת, עוברים שיטה/מאלף, אבל יש דפיקויות שזהו, זה מה יש.

אחד הדברים שמאוד קשה לפתור, עד בלתי אפשרי, זה בעיות חיברות שנוצרו מזה שלקחו את הגור מאמא שלו בגיל צעיר מדי. כלבים כאלו לא מתקשרים טוב עם כלבים אחרים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני 5 דקות, ch2856 כתב:

מעולם לא הפריע לי שמישהו ליטף את הכלבים שלי, ברוב המקרים הם גם כך אלו שיזמו את המגע. כמה שיותר יותר טוב. 

גם לי לא, אבל כאמור, לא מעוניין שאנשים זרים ימזמזו אותו בתקופה הזאת של הקורונה

פורסם

בנתיים אני פה עם ״כלב מסוכן״ (לפי מדינת ישראל - בול טרייר) ובעיקר מה שקורה ברחוב זה ילדים רצים אחריו כדי ללטף ולהצטלם איתו (גם אצל הווטרינר... הוא סלבריטי בשכונה).

בארץ קרה לי המון פעמים שכלבים משוחררים רצו אלי (במיוחד בטיולים עם כלבים קטנים שהיו לי) - זה לגמרי מלחיץ - והיה גורם לי לרדת עם כלב אחד כל פעם ומקל במקומות מסוימים / זמנים מסוימים של היום. (אחרי שאחת מהפעמים הייתי צריך לשים את עצמי בין 3 כלבים גדולים והבולדוגית הקודמת שלי שלא היתה מסתדרת עם רוב הכלבים האחרים. מה שעצר אז את הכלבים זה לדעת לקרא ולהתנהג עם כלבים והרבה אסרטיביות)

עשו טובה - תקשרו את הכלבים שלכם אם אתם לא בגינת כלבים... יש כלבים אחרים לא חברותיים שגוררים ריבים וגם אם הכלב שלכם ממש אחלה - הוא לא תמיד יסתדר איתם.

• רעיון טוב! 5

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא מבין את העצות של כל בעלי הכלבים כאן, כלב צריך להיות מאולף וכדומה.

זה כמו שתענה למי ששואל איך להיזהר מפגיעת נהגים מסוכנים בכביש. ועונים לו שהם צריכים לנהוג בזהירות על פי החוק.

בפועל, עבור אנשים שלא מגדלים ובכלל לא אוהבים כלבים, כלבים משוחררים (עם בעלים או בלי) גורמים לתחושה מאוד לא נעימה ברחוב. ומילא למבוגר, ראיתי אצל הרבה ילדים שמלמדים אותם זהירות בדרכים או רכיבה זהירה על אופניים: באותו רגע שהם מבחינים בכלב על המדרכה, הם שוכחים את כל הכללים שהם למדו ומרוב פחד רצים לאמצע הכביש.

וכל מה שאני יכול ללמד את הילדים, זה אל תראה שאתה מפחד, תמשיך ללכת כרגיל ולא יקרה כלום. הם לא מאמינים ואני לא יכול להיות בטוח שבאמת לא יקרה כלום.

לא ניתן לצייד ילדים באקדח או גז מדמיע.

הלוואי שהייתה אכיפה והיו תופסים כל כלב משוחרר, ובמידה ומזהים את הבעלים מחייבים אותו בהוצאות פינוי המטרד וקנס.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קראתי לפני כמה זמן כתבה וממש שאני זוכר

לא ליצור איתו קשר עין 

לא לרוץ לברוח או לתקוף אותו

במידה וחלילה הוא נושך לא למשוך את היד או את האיבר הננשך

• תוכן חדש...