Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיכוי שכלב יתקוף אדם, סתם ככה, הוא אפסי.

במיוחד אם לכלב יש זמם על הפה.

פות"ש, תפסיק להאכיל את עצמך בסרטי פעולה בוליוודיים. אתה לא רמבו, ולא הולכים לתקוף אותך כלבים סתם ככה.

כלבים הם יצורים מטומטמים מספיק בשביל לאהוב בעלים מתעללים ולא לתקוף אותם 😢.

We do not deserve dogs.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 23 דקות, ברווז כתב:

הסיכוי שכלב יתקוף אדם, סתם ככה, הוא אפסי.

נכון - אבל הסיכוי שכלב יתקוף כלב לא חברותי שהולך קשור עם הבעלים - פחות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כפי שנאמר פה, האיזור הכי מומלץ להכות כלב תוקף הוא באף. כמו כן, אגרופים ובעיטות בכל מקום אחר בגוף גם יעילים נגד כלבים בדיוק כמו שהם יעילים נגד בני אדם. בנוסף, אסור לשדר פחד אלא דומיננטיות.

פורסם

כלב זאת חיה ולחיה יש אינסטינקטים שאילוף לא תמיד יכול להתגבר עליהם ב100%. לכן לדעתי גם אם כלב מאולף מאוד אתה לא באמת יכול לצפות את ההתנהגות שלו בכל סוגי המצבים. אם הוא ירגיש מאויים, הוא יגיב.

לא ברור לי האומץ שיש לאנשים לשחרר את הכלבים שלהם ללא רצועה. אני אומר את זה בתור בעלים לכלבה שאומנם ברישיון לא מוגדרת כמסוכנת אבל בפועל מעורבת עם פיט, שבחיים לא יורדת מרצועה במקום שהוא לא מגודר ומיועד לזה. קרה לנו לא מעט שכלב משוחרר רץ אלינו בצורה מאיימת, והכלבה שלי שהיא סופר עדינה, ממושמעת, שכל הילדים בשכונה שואלים מתי היא יוצאת לטייל כדי ללטף אותה, מיד נכנסת למוד קרב. לפעמים יש בעלים שאפילו "מגדילים" ובאים אליך בטענות שהכלב שלך אגרסיבי ותוקפני. כשנחה עלי רוח שטות באותו רגע אני רץ אל הבעלים בצורה מאיימת וממחיש לו איך זה מרגיש. כשלא, מסתפק בלהגיד לו מה אני חושב עליו.

במקרה אחד יצא שמפגש כזה באמת התפתח לתקיפה של הכלבה שלי ונאלצתי להפריד ביניהן בעצמי תוך כדי שקיבלתי ביס יפה ביד.

ובמקרה הזה לא משנה אם זה פיט/רועה/לברדור/כנעני. לכולם יש שיניים ויצר, כולם יגרמו נזק.

שיטה לקרי רוח במיוחד: לתפוס את הכלב התוקף עם רצועה מסביב לצוואר ולהרים למעלה. שימושי בעיקר בגינות כלבים כשהרצועה גם ככה אצלך ביד ואפשר לעשות את זה בזריזות. אבל גם אם הכלב שלך מותקף בטיול ויש אופציה להשתמש ברצועה אז יעיל מאוד.

• אהבתי 1
התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
לפני 2 דקות, deltaHF כתב:

שיטה לקרי רוח במיוחד: לתפוס את הכלב התוקף עם רצועה מסביב לצוואר ולהרים למעלה. שימושי בעיקר בגינות כלבים כשהרצועה גם ככה אצלך ביד ואפשר לעשות את זה בזריזות. אבל גם אם הכלב שלך מותקף בטיול ויש אופציה להשתמש ברצועה אז יעיל מאוד.

אם אתה מגיע למצב כזה כבר תתפוס אותו בחניקה עם הידיים. כלבים מאבדים הכרה די מהר 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 21 שעות, Katom כתב:

לא סביר לא אומר לא יקרה לעולם, מה גם שלפי שפת הגוף של הכלב (אני ממש לא מומחה), הכלב השתחרר והתרגש ורץ לילדה ואבא שלה.
הייתי אומר שהוא הגיע רק כדי ללקק בהתרגשות, יכול להיות שהכלב פירש את התגובה של האבא שכנראה תפס אותו בהפתעה כאקט תוקפני ותקף כהגנה.

אני באמת לא מצליח לחשוב על סיבה שתגרום לכלב לרוץ ל2 בני אדם שנמצאים מלפניו ולתקוף אותם, אלא אם כאשר היה קשור ועברו לידו התגרו בו וגירו אותו.

הוא ממש לא הגיע רק כדי ללקק. פיטבול זה לא כלב שירוץ לאדם זר ברחוב ויתנפל עליו בליקוקים.

הוא בהחלט התכוון לתקוף את הילדה, את הסיבות אפשר רק לנחש.

הבעלים גם כן חתיכת מפגר - ברגע שהוא קלט שהכלב ברח לו הוא היה צריך לדפוק אחריו ספרינט ולתפוס אותו, בסרטון נראה כאילו הוא תכף עוצר להפסקת סיגריה שם ליד השער.

• רעיון גרוע 1
פורסם
Just now, MiniMiz3r כתב:

פיטבול זה לא כלב שירוץ לאדם זר ברחוב ויתנפל עליו בליקוקים.

מהניסיון שלי, הפיטבול הממוצע הרבה יותר חברותי לזרים מחלק גדול מהכלבים הקטנים כמו פינצ'רים או פקינזים שנובחים על כל מה שזז.

לצערי פיטבול נפוץ אצל אוכולוסיות מסוימות שלא דואגות לטיפוח הפרט ולא מספקות את הצרכים שלו ולכן יצא לו שם של כלב רוצח.

מה גם שפיטבולים כלבים מאוד חזקים, לכן כשהם תוקפים - הם גורמים לפציעות.

כלב חלש יותר שתוקף אדם לא יכול לגרום לו לפציעות חמורות ולכן לא שומעים על תקיפות של כלבים אחרים מה שגורם לנו לחשוב שהפיטבולים הם אויב הציבור.

פקינזים, צ'יוואות, פינצ'רים תוקפים גם כן - אבל אנשים מסתכלים על זה ואומרים "איזה חמוד".

Just now, MiniMiz3r כתב:

הוא בהחלט התכוון לתקוף את הילדה, את הסיבות אפשר רק לנחש.

להגיד "בהחלט" אם אתה לא חוקר שפת גוף של כלבים לדעתי זה מוגזם.

ראיתי את הצילום שוב, הרגע הקריטי מפוקסל אבל אני עדיין מאמין שהכלב התרגש מזה שהשתחרר, רץ לפרצוף הכי קרוב לראש שלו מתוך התרגשות ורצון להריח, האבא כנראה נבהל ונגע\בעט בו, הפיטבול כמובן לא מבין את הסיטואציה וחושב שהאבא תוקף אותו והוא תוקף בחזרה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, beastmode כתב:

כפי שנאמר פה, האיזור הכי מומלץ להכות כלב תוקף הוא באף. כמו כן, אגרופים ובעיטות בכל מקום אחר בגוף גם יעילים נגד כלבים בדיוק כמו שהם יעילים נגד בני אדם. בנוסף, אסור לשדר פחד אלא דומיננטיות.

בו, ששלושים ק"ג של פיטבול יבוא אליך בריצה לתקוף, אני רוצה לראות כמה דומיננטיות תשדר...🤣

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 דקות, falou כתב:

בו, ששלושים ק"ג של פיטבול יבוא אליך בריצה לתקוף, אני רוצה לראות כמה דומיננטיות תשדר...🤣

אם אתה רוצה לצאת מזה, אין לך ברירה אחרת.

פורסם
להגיד "בהחלט" אם אתה לא חוקר שפת גוף של כלבים לדעתי זה מוגזם.
ראיתי את הצילום שוב, הרגע הקריטי מפוקסל אבל אני עדיין מאמין שהכלב התרגש מזה שהשתחרר, רץ לפרצוף הכי קרוב לראש שלו מתוך התרגשות ורצון להריח, האבא כנראה נבהל ונגע\בעט בו, הפיטבול כמובן לא מבין את הסיטואציה וחושב שהאבא תוקף אותו והוא תוקף בחזרה.

אכן...
בשבוע שעבר ירדתי עם הכלבה (פודל טוי) לטיול בוקר, עוד לא הספיקה לעשות פיפי והתחיל לרוץ לכיוון שלה פינצ׳ר משוחרר שהיה נראה בדרך ״לתקיפה״ כשהבעלים רודף אחריו, הכלבה שלי אומנם קטנה (אבל יותר גדולה מהפינצר) נכנסה ל״מוד קרב״ למרות שהיא לא תוקפנית בשום צורה שהיא...
פשוט הרמתי אותה ישר והבעלים של הפינצר הגיע שניה אחרי והרים את הכלב שלו והתעצבן עליו.
אבל מישהו אחר היה יכול בקלות פשוט ״להעיף״ את הפינצר באוויר עם בעיטה טובה...

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, BloodFist כתב:

פשוט הרמתי אותה ישר והבעלים של הפינצר הגיע שניה אחרי והרים את הכלב שלו והתעצבן עליו.
אבל מישהו אחר היה יכול בקלות פשוט ״להעיף״ את הפינצר באוויר עם בעיטה טובה...

כתבת שהכלבה שלך נכנסה ל"מוד קרב" למרות שהיא לא תוקפנית.

כנראה היא הבינה שהכלב שרץ אליה לא בא לתקוף אותה - אחרת הייתה יוצאת לתקוף או מנסה לברוח, היא נכנסה למצב alert כי כלב זר רץ אליה ונכנס למרחב שלה, אבל ידעה שלא יתקוף אותה מיד.

כלבים קוראים כלבים אחרים יותר טוב משבני אדם קוראים כלבים, אם קורה מצב שלא מבינים מה כלב זר עומד לעשות (במקרה שלך, כלב רץ לכיוונך), אפשר להסתכל על הכלב שלך (ראית שהיא נכנסה למוד קרב) ולהבין ממנה מה קורה, במצב שלך הבנת שהוא לא יתקוף בגלל התגובה של הכלבה שלך (או שאתה מנוסה ויודע שרוב הפעמים שכלב זר רץ אליך זה לא בשביל לתקוף), שהרי אם הכלבה שלך הייתה בורחת או יוצאת לתקוף אותו כנראה היית מגיב אחרת ומגן עליה.

וזה רק מראה כמה חשוב לאלף כלבים להתנהגויות מסוימות כשהם ללא רצועה מכל סיבה, אם זה להשאר בסביבת הבעלים, לא לרדת מהמדרכה ובעיקר איך לגשת לכלבים ובני אדם אחרים - הפינצ'ר המסכן רק רצה להריח את הכלבה שלך (ומזל שנפל על הכלבה שלך ולא כלבה של מישהו פחות מנוסה), הבעלים צריך לכעוס על עצמו ולא על הכלב שלו.

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

יש לי חבר מדריך סטרונג-מאן עם חגורה שחורה דן-2 בקראטה.  ב-2012 באיזה מועדון בבן-יהודה בת"א (המפתח... לא יודע אם עדיין קיים) הוא שתה יותר מדי אלכוהול 'כשר לפסח' והתחיל לעשות טיפה בלאגן ברחוב. 

באחת מהמכבסות עמד איזה אדם עם פיטבול משוחרר, שהתחיל לנבוח על החבר בעוד שהבעלים שלו 'מעלים עין'.  במקום לברוח... הוא התחיל לנבוח על הפיטבול בחזרה... בעוד שהבעלים צופה במתרחש ולא עושה כלום.

הפיטבול יצא לתקיפה והחבר במקום לברוח ירד לגובה נמוך והתחיל לרוץ לכיוון הפיטבול... הפיטבול ביטל את תכנית ההתקפה, עשה אחורה פנה וכדברי הרמב"ם נהיה מן הנרדפים ולא מן הרודפים :)

החבר רדף אחריו מספר סיבובים סביב ספסל ציבורי בעוד שהוא נובח על הכלב, הבעלים של הכלב בהלם מוחלט - בעוד שהכלב מתחיל לרוץ לכיוון הבעלים שיושיע אותו.  הגיע לבעלים ואמר לו פעם הבאה שמור על הכלב שלך חבוב...

• מצחיק 8
  • מעניין 1

No worries 8)

פורסם
בתאריך 10.12.2020 בשעה 15:10, GTI33 כתב:

כמעט ואין פיטבולים גזעיים בישראל.

לא יכולים להיות פיטבולים גזעיים בארץ, אלא אם הוברחו מחו״ל.

לייבא אסור, כמו גם להרביע בצורה מסודרת עם מועדון גזע שינפיק תעודות.

אין תעודה = לא גזעי.

בתאריך 10.12.2020 בשעה 20:25, ch2856 כתב:

עולם לא הפריע לי שמישהו ליטף את הכלבים שלי

זה לא תמיד עניין של מפריע, לא נגשים לכלב שלא מכירים בלי לוודא עם הבעלים.

אתה לא יודע מה האופי שלו ואם הוא חושש מאנשים או לא. זה יצור חי עם רצונות וצרכים משלו.

יגדילו לעשות אלה שמציעים לו אוכל בלי לשאול, בלי לדעת שאולי הוא אלרגי או על דיאטה מיוחדת, או סתם תזונה מוקפדת.

ולפעמים לבעלים זה סתם לא מתאים, הוא באמצע שיעור אילוף או ממהר. 

לי לרוב אין בעיה עם אנשים שרוצים ללטף, להפך, טומי הוא פיטבול עם מראה מפחיד וזה כיף לראות אנשים שלא חוששים.
אבל, אני תמיד מתקנת אנשים שלא שואלים לפני, בעיקר ילדים (ואם הם קטנים וההורים איתם מוודאת שהם מרשים להם), וגם מדריכה אותם איך לגשת עם יד פתוחה לאף ולא ישר לבוא מעל הראש שלו, כי גם את זה אנשים לא יודעים.

אבל גם אני לפעמים באמצע סשן אילוף או שאני רוצה לשמור עליו רגוע (הוא מאוד מתרגש מתשומת לב) וזה לא תמיד מתאים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 11.12.2020 בשעה 23:09, tzahico כתב:

הפיטבול יצא לתקיפה

רק לציין שזו פרשנות כנראה לא מדוייקת של ההתרחשות...

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

העיקר שהפרשנות של הפיטבול הייתה נכונה - "יא ווראדי איזה מג'נון! הייתי פה, ביי" 😂

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...