Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה כתוב שסגר זה למנוע קריסת בתי חולים?  אני לתומי הייתי בטוח שסגר זה להציל חיי אדם.
הערכה של מכון וויצמן שבסגר הקודם 1 מכל 5 מתים מקורונה מתו בגלל העומס בבתי החולים, 
לא צוחק..  עד כה לא רצו לפרסם את זה עד כה, כי זה מוציא שם רע לרופאים ..
אבל הם עשו השוואה באחוזי תמותה בזמן עומס לעומת אחוזי תמותה בזמן רגיעה..

אם אתה קשיש עדיף לך לחטוף קורונה בזמן רגיעה ולא בזמן עמוס.. אבל רוב החולים דווקא מקבלים קורונה בזמן הגלים. 
עכשיו אנחנו כבר נמצאים בעומס שדומה לשיא של הסגר השני, אבל השיא של הסגר השני הגיע אחרי 10 ימים של סגר.
אז אני משאיר לך לנחש מתי יגיע השיא של הגל הזה. 

אתה טועה, סגר ייעודו זה מנימת קריסת בתי חולים, כל הספרות המדעית אומרת שנגיף יתפשט עם הסגר, כת המטרה היא האטה בשביל לא לאבד חיים מסיבות שלא קשורות לנגיף.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

והיום גם כדי להספיק לחסן את האוכלוסיה. לא פחות חשוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לחסן את מי שמעונייח להתחסן

טבלאות כדי להמחיש נתונים...
שמעתם על גרפים?
פרופ' אייל שחר הוא איפידימיולוג ישראלי באריזונה, הוא הציג ניתוח תמותה בישראל, אריזונה ושבדיה
https://m.facebook.com/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%92%D7%99%D7%90-177621142281988/videos/394395254977705/?refsrc=http%3A%2F%2Ft.co%2FuiE8QUj3KT&ref=watch_permalink&_rdrhttps://m.facebook.com/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%92%D7%99%D7%90-177621142281988/videos/394395254977705/?refsrc=http%3A%2F%2Ft.co%2FuiE8QUj3KT&ref=watch_permalink&_rdr

פורסם
לפני 46 דקות, khalil כתב:

אתה טועה, סגר ייעודו זה מנימת קריסת בתי חולים, כל הספרות המדעית אומרת שנגיף יתפשט עם הסגר, כת המטרה היא האטה בשביל לא לאבד חיים מסיבות שלא קשורות לנגיף.

לא הבנתי מה המשפט זה אומר? 

לא מכיר את הספרות המדעית כי אני לא מהתחום , אבל סגר וגם סתם שינוי ההתנהגות של כולנו ב-10 חודשים האחרונים מוכיחה ששינוי התנהגות משנה את מקדם ההדבקה.

אם המקדם מתחת ל 1 אז התפשטות הנגיף נעצרת ואם הוא מעל 1 אז הנגיף מתפשט.

בתחילת המגיפה אכן טענו שאין ברירה וצריך להגיע לחיסון עדר, כלומר בכל מקרה צריך להגיע ל 70% הדבקה , 

לכן בהתחלה חשבו שצריך לשטח את העקומה על מנת להגן על בתי החולים ולמנוע תמותה כתוצאה מעומס על בתי חולים או מחוסר במכונות הנשמה. 

בגלל זה הצטיידו באלפי מכונות הנשמה. 

אבל מהר מאוד הבינו שיקח הרבה שנים והרבה מתים על מנת להגיע לחיסון עדר דרך הדבקה האוכלוסייה. 

ולפני כמה חודשים הבינו שכנראה החיסון יהיה מוכן ..  ולכן כל התאוריות היפות התמוטטו. 

לפחות עכשיו התפיסה היא שעד הקיץ נוכל להתגבר על המחלה בעזרת החיסון ,   עכשיו מטרת הסגר היא להציל את אלף או אפליים שימותו בחודש חודשיים הקרובים אם לא יהיה סגר. 

לפי הנתונים המעודכנים רק 55% מהאוכלוסייה מעל גיל 60 קיבלו את המנה הראשונה. 

מעניין למה ה45% לא הגיעו.. האם לא הצליחו לקבוע תור?  או שהם פשוט חוששים ?

פורסם

גם וגם וגם סתם עצלנות. ממה שאני מבין אנשים מגיעים למרכזי החיסון בלי תור ויוצאים אחרי שעה כולל דקירה בכתף ותור לעוד 3 שבועות. אבל יש מי שעובר ליד מקום כזה ומתעצל לעצור בו, ויש גם כל מיני אנשים שמאמינים לקונספירציות. ואחרי שהיום נתקלתי בכמה כאלה אני מתחיל להבין שמספרם לא זניח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 45 דקות, khalil כתב:

קודם כול, זה הלינק למי שמעוניין:

https://www.facebook.com/177621142281988/videos/394395254977705

(זה איזה 35 דקות)

אני מתפלא עליך חליל, אתה בוחר את מה שנוח לך תוך התעלמות מוחלטת מחוסר מקצועיות של הצד שאתה תומך בו. אני 20 דקות בפנים ווואלה אני מרגיש שאני מבזבז את הזמן שלי, עם המון שטויות ו"מודלים" שהם טנדל ליין באקסל. כול מיני טענות ללא ביסוס בכלל, שהוא מדלג עליהן במהרה. טענות אחרות (כמו שהתמותה שלא נספרה כקורונה היא כול מיני אנשים שמתו בגלל סגר ופאניקה) שגם כן אני מטיל בהן ספק, בטח כשאני לא רואה שום בסיס לזה.

בכלליות אחרי 20 דקות אני לא מרגיש שיש לי מה להמשיך, אולי אם הפרופסור הזה היה איתי בזום עכשיו והיה ניתן לאתגר אותו...

וואלה ברמה של פרופסור קורולה פה. (לא יודע אם אתה צריך להעלב או להתלהב שאתה כמו אפידמיולוג, אבל זאת הרמה).

כול זה, איפה האינטרס של כול המדינות להיכנס לסגר, תסביר לי בבקשה.

אם אין תמותה עודפת, ובכלל אין בעיה, שפעת, או קצת יותר משפעת - למה כולם סוגרים, למה? כולם רוצים לעשות לנו רע?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

מסכים איתך דוד, הבעיה היא שאתה חושב שיש משהו יותר טוב בנתונים של ערן סגל למשל והR שלו, אין, פשוט אין, הR שעל בסיסו טורפים את הראש כבר חודשים הוא הרבה יותר מפגר מטרנדליין באקסל. ותאמין לי שקראתי הרבה מחקרים אפידימיולוגיים גם לפני הקורונה, זה לא יותר מורכב מזה, בגלל זה כל ההיתלות הזאת ה"רק איםידימיולג יחליט מה ייפתח" היא תפיסה שגויה מיסודה.

אבל טרנדליין באקסל הוא מספיק טוב בשביל להבין מה המספרים, אין תמותה  חריגה בישראל, יש עודף תמותה, היה גם בשנים קודמות, לא נכנסנו לאטרף בגלל זה.

לא כולם סגרו, שבדיה, קוריאה, יפן לא סגרו, גם גרמניה לא ממש סגרה עד החורף הזה, במקום להתעסק בספקולציות של מה גרם לזה, עדיף לפעול לסיים את זה, מצריים לא יכלה כלכלית לשאת בנטל של סגר וחטפה עודף תמותה של 60 אלף (על 100  מליון תושבים), וזאת מדינה עם תשתית רפואית מאוד בעייתית ובמשבר כלכלי לפני הקורונה.

עריכה אחרונה על ידי khalil
פורסם (נערך)

אם כול הזיוני מוח מתבססים על טרנדליין באקסל + קצת נוסחאות פשוטות מאוד. חבל שלא אמרתם לי במרץ.

הייתי גם עושה מהר, כותב איזו עבודה, ואמא הייתה גאה כי היא יכלה להגיד שיש לה בן פרופסור.

טרנדליין באקסל זה טוב למעט מאוד דברים רציניים. 

המדינות האירופאית סגרו או הטילו הגבלות רציניות, סבבה, חוץ משוודיה (שהם בעצם טוענים שהם עשו טעות).

אני שואל שוב, מה האינטרס של בוריס לסגור? של רוטה? של מרקל? של מקרון? רק למרר לאנשים את החיים?

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 24 דקות, khalil כתב:

מסכים איתך דוד, הבעיה היא שאתה חושב שיש משהו יותר טוב בנתונים של ערן סגל למשל והR שלו, אין, פשוט אין, הR שעל בסיסו טורפים את הראש כבר חודשים הוא הרבה יותר מפגר מטרנדליין באקסל. ותאמין לי שקראתי הרבה מחקרים אפידימיולוגיים גם לפני הקורונה, זה לא יותר מורכב מזה, בגלל זה כל ההיתלות הזאת ה"רק איםידימיולג יחליט מה ייפתח" היא תפיסה שגויה מיסודה.

אבל טרנדליין באקסל הוא מספיק טוב בשביל להבין מה המספרים, אין תמותה  חריגה בישראל, יש עודף תמותה, היה גם בשנים קודמות, לא נכנסנו לאטרף בגלל זה.

לא כולם סגרו, שבדיה, קוריאה, יפן לא סגרו, גם גרמניה לא ממש סגרה עד החורף הזה, במקום להתעסק בספקולציות של מה גרם לזה, עדיף לפעול לסיים את זה, מצריים לא יכלה כלכלית לשאת בנטל של סגר וחטפה עודף תמותה של 60 אלף (על 100  מליון תושבים), וזאת מדינה עם תשתית רפואית מאוד בעייתית ובמשבר כלכלי לפני הקורונה.

אני רוצה להבין , אתה מתלונן שעשו סגר בישראל סתם,   יש עודף תמותה קטן ומבחינתך גם בשנים קודמות היה עודף תמותה ולא נכנסו לאטרף. 

אז נחדד.. בשנים קודמות היה עודף תמותה בישראל תחת התנהגות רגילה של האוכלוסייה,   עכשיו יש עודף תמותה תחת שינוי התנהגות חריף של האוכלוסייה.

"אני לא מאמין שאתה מאמין שאם לא היינו עושים סגר אז לא הייתה תמותה חריגה" - כן אני יודע יותר מידי לא במשפט אחד

אז בלי שלילי..

אתה באמת מאמין שהם היינו מתנהגים כרגיל כל ה-10 חודשים האחרונים אז עדיין היינו באותו עודף תמותה קטן - כמו בשנים הקודמות?

קשה לי להבין את האנשים שטוענים שהכל סתם שטויות.. אפילו פרופ' לס רץ להתחסן 

• אהבתי 2
פורסם

טגנל לא אמר שאי סגירה היה טעות.

אני יודע למה לחלק מספר מאומתים השבוע חלקי שבוע קודם להעלות בחזקה 7/4 זה פקטור במדיניות, זה הR של ערן סגל.

אני לא יודע למה כולם סגרו, אני יודע למשל שרון דסנטיס, מושל פלורידה סגר, אח"כ עשה שולחן עגול עם מרטין קולדורף ולוויט, שידר אותו, והורה לפתוח, הוא חשב שסגר זה טוב ואח"כ שינה את דעתו, מצב פלורידה יותר טוב מניו יורק...

Just now, korola כתב:

אני רוצה להבין , אתה מתלונן שעשו סגר בישראל סתם,   יש עודף תמותה קטן ומבחינתך גם בשנים קודמות היה עודף תמותה ולא נכנסו לאטרף. 

אז נחדד.. בשנים קודמות היה עודף תמותה בישראל תחת התנהגות רגילה של האוכלוסייה,   עכשיו יש עודף תמותה תחת שינוי התנהגות חריף של האוכלוסייה.

"אני לא מאמין שאתה מאמין שאם לא היינו עושים סגר אז לא הייתה תמותה חריגה" - כן אני יודע יותר מידי לא במשפט אחד

אז בלי שלילי..

אתה באמת מאמין שהם היינו מתנהגים כרגיל כל ה-10 חודשים האחרונים אז עדיין היינו באותו עודף תמותה קטן - כמו בשנים הקודמות?

קשה לי להבין את האנשים שטוענים שהכל סתם שטויות.. אפילו פרופ' לס רץ להתחסן 

קורולה, שוב, סגר לא מוריד תמותה מנגיף, זה לא תפקידו, מי שלא מת בישראל באפריל, מת בספטמבר, לא ברמה הפרטנית, אלא באמה הכלללית, סגר מונע עומס על מערכת בריאות ומה שנגזר מזה. סגר אפילו מוסיף תמותה מדברים אחרים (דכאון, סמים, וכו וכו)

פורסם (נערך)

אתה מכיר את הדר' (לא רופא) מבריטניה, גם הוא עוקב אחרי המספרים אצלו,

הוא חושש שמספר המאושפזים מגיע בעיכוב של שבועיים מהמאומתים. 

מבחינתו מתאשפזים 5% מהמאומתים של שבועיים קודם .. 

התחזית שלו לבריטניה זה 44,050 מאושפזים עוד שבועיים ... ואין להם מספיק מיטות. 

גם הוא טועה?

image.thumb.png.84d27a151803f6d2e812c32e8aa5254a.png

לפני 9 דקות, khalil כתב:

קורולה, שוב, סגר לא מוריד תמותה מנגיף, זה לא תפקידו, מי שלא מת בישראל באפריל, מת בספטמבר, לא ברמה הפרטנית, אלא באמה הכלללית, סגר מונע עומס על מערכת בריאות ומה שנגזר מזה. סגר אפילו מוסיף תמותה מדברים אחרים (דכאון, סמים, וכו וכו)

כתבת שטויות .. מי שניצל מהנגיף בגלל הסגר של אפריל , יתכן שיחייה עוד שנים ארוכות. 

אתה טוען בדיוק את מה שטענו בשוודיה, או מה שחשבו באיטלה אחרי מרץ השחור שלהם .

או מה שחשבו אצלנו בבני ברק. 

כל אלו חשבו שבגלל שהם עברו קורונה קשה ומתו להם הרבה.. אז הם חסינים ובסבב הבא יהיו להם פחות מתים.

ואילו מי שפחד במרץ ובאפריל.. לא פיתוח חיסוניות עדר (חלקית) ולכן התמותה אצלו תהיה גדולה יותר. 

מה יצא.. שבדיוק אותם אוכלוסיות/מדינות שחטפו בסבבים הקודמים , חוטפים שוב. 

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם
לפני שעתיים, eladns כתב:

עוד פעם סגר חוץ מחיוני

אולי די?

אלקטרו סליל- לא חיוני

חשמל ישיר+ארכה+ראש חשמל+אוטומט -> לא חיוני!!! חלאס עם זה. אף אחד לא ישאר ללא חשמל. אפשר לספור על יד אחת כמה בשנה האחרונה רצו אליי חשמלאים וביקשו מהר מהר פחתים ופיוזים כי יש בית בלי חשמל והולכים למות שם מקור\חום\מקרר תקול.

אז כולם חיוניים.

בולשיט אחד גדול.

הבורקס ליד- חיוני.

אבי אביזרים ודומיו - חיוני- מה איך יסע בן אדם בלי DVD ומערכת איתור?!

מוסכים- חיוני. בטח מה, 2021 ואין מוניות בעולם ואנשים ימותו בלי הרכב הצמוד שלהם.

מוסכי פחחות- פתוח. בואו בהמוניכם.

סגר בכאילו. חוץ מתורים ענקיים מחוץ לחנויות של מקס סטוק וסופר פארם, לא יתן כלום הסגר הזה.

אני לא מבין למה לא עושים סגר אחו שרXXXה. הכל סגור. אין חנויות אין כלום. שבו בבית עם 5 קילו אורז ו10 קילו קנפיים\בשר טחון ו10 קילו קמח ו 12 ליטר חלב. לא צריך יותר.

אתה מבין ?

כל אלה חיוניים

חנות גבינות חיוני

וחבר שמיצר נקניקיות ומוכר קפוא  לא חיוני כי זה נחשב טייק אווי

פורסם

אני לא יודע על מה הוא מדבר, אבל אני לא אמרתי שאין עומס סתם, יש לי חברים רופאים במחלקת קורונה והם אמרו שהשד בכלל לא נורא, עכשיו הם אומרים שזה לא אותו דבר כמו ספטמבר. ושהגל הזה שונה בהתנהגות.
יש יותר חולים, הם יותר צעירים וההדבקה הרבה יותר גדולה, זה המוטציה? זה החורף? זה לא היה באמת גל מה שהיה קודם? לא יודע, יכול להיות שזה באמת המוטציה, ובריטניה עכשיו רואה את זה בשיא ואנחנו רק בהתחלה, באמת לא יודע.

פורסם

אני ישים את זה כאן.

אני לא קורא ומבין אנגלית לצערי.

אבל בארצות הברית קורסים בחלק מהמדינות.

היה היום בערוץ 13 גבר בן 44 על הרצפה חצי שעה.

עד שקיבל טיפול בית חולים סורוקה.

היה שם אפילו ניפטר שהרופאים הסתכלו על מוניטור אחר.

N12 - האחות סיפרה בדמעות: "מטופלים מתים כאן כמו זבובים" (mako.co.il)

קריסת בתי החולים באר.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אני אומר לך שעכשיו נראה יותר גרוע מקודם, אבל, ערוץ 13 הם מחוללי פאניקה חסרי בושה שלכל אורך המשבר הפחידו אנשים בסיפורים הזויים.

• תוכן חדש...