Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתם לא קולטים שההסתות האלה זה מדרון חלקלק, כל אחד יעשה מה שטוב לו. 

אומרים לי מה שחורים מה המאורעות ההם באירופה, ואנשים שוכחים, שגם שם היה מדובר באנשים נורמטיבים ואיטליגנטים שעברו הסתה איטית ועקבית. זה לא קרה ביום אחד, אלו תהליכים איטיים של שנים.

אז האשימו את המשבר הכלכלי על היהודים, ומשם התחילה ההסתה, . עכשיו מאשימים את הקורנה על הלא מתחסנים. והנה,  כבר מדברים על סנקציות וחיסונים בכפייה.

אז כן, אני רואה התחלה של זה עכשיו בחברה שלנו, אם לדאוג לעם שלי, העם הדמוקרטי היחידי בשכונה הקשה הזאת זה להיות טרול, אז אני טרול גאה. כואב לי לראות את הפילוג הזה.

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם

צחי, יש הרבה דברים שנעשים בכפיה, מגביית מיסים דרך חינוך ועד גיוס לצבא. יש עניין של זכויות הפרט מול זכויות הרבים, והמדינה יכולה להזיז את הגבול בתך טווח מסויים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, TsachiE כתב:

סנקציות על הלא מתחסנים. מזכיר את הסנקציות על השחורים בארה״ב שלא יכלו להיכנס לכל מדי מקומות, ומזכיר סנקציות גם על עם אחר באירופה, במאה שעברה, שלא אזכיר . 

אין כאן שום אמצע, אתם שומעים את עצמכם? וואו. אשכרה יש פה אנשים שתומכים בלהזריק לאנשים בכפייה. תתביישו.יאללה צפון קוריאה הנה אנחנו באים.

המצב חרה וכולנו רוצים כבר לצאת ממנו אבל בואו נירגע עם ההסתה

אין קשר בין הגבלת כניסה ללא מחוסנים להגבלות על שחורים/יהודים/ערבים/סינים או כח תורת גזע אחרת.

השחור יישאר שחור והיהודי יישאר יהודי. הלא מחוסן יכול לבחור חהיות מחוסן.

יש סיבה מאוד מוצדקת להגבלות. אם אתה לא מחוסן אתה קודם כל מסכן אותך כי יכול להיות שאני מדבק וכשאתה תהיה חולה לא רק שאני אצטרך לשלם על הטיפול בך אלא הילד שלך עלול להדביק את הבת שלי בבית הספר ואתה עלול להכניס לי עוד 3 עובדים לבידוד. למה שיאפשרו לך לגרום כל כך הרבה נזק?

לפני 17 דקות, TsachiE כתב:

לך תנשום אויר קצת. אתה יותר מדי זמן מבלה פה. זה לא בריא .

הוא מחוסן.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

מחקרים צריך לדעת לקרוא.

אני אישית לא יודע לקרוא מחקרים על חיסונים, אז אני סומך על אלו שיודעים.

ולסמוך על אלו שיודעים, זה ללכת עם הדעה של הרוב המוחלט של אנשי המקצוע ולא לבחור את המדען הבודד ש"הולך נגד הזרם" ואומר את מה שאני רוצה לשמוע.

מזכיר לי שרשור פייסבוק היסטורי.

מתנגד חיסונים ידוע (ד"ר לכימיה או משהו כזה) טען משהו נגד חיסונים והביא מחקר, כדי לבסס את דבריו.

אז הצטרף לדיון אחד החוקרים החתומים על המסמך, ואמר לבחור שהוא לא הבין את המחקר והמסקנה של המחקר הפוכה.

ומכאן התחיל ויכוח ארוך שבו מתנגד החיסונים ניסה להוכיח לחוקר, שהוא לא מבין מה כתוב במחקר שהוא עצמו כתב.

image.thumb.png.63fb2b9b02abb61bb5f602771700a975.png

אז אתה מודה שאתה לא יודע לקרוא מחקרים, לא יודע על מה מדובר,  אתה בוחר ללכת אחרי המלצות, שזו זכותך, אבל בא להסביר לי למה אני גם צריך ללכת אחרי דבר שאתה לא מבין בו, מאוד הגיוני.

התמונה די משקפת ד"א, אני כן קורא מחקרים בשירותים מפעם לפעם, עדיף מלא לקרוא בכלל ולרקוד לחליל של כתב חוץ שהפך למומחה מגיפות.

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

@khalil מצטער להרוס לך, אבל לפי בדיקות ראשוניות, חיסון X בהכרח(*) מגן על Y:

image.thumb.png.bb34a6ea41015f475524bf1038c8f368.png

בנוסף:

image.thumb.png.ebb2a1368e6789efe81ccbcd6cdfe932.png

שורה תחתונה:

התחסנות -> הפחתת עומס נגיפי -> הפחתת הדבקה. אז כן, מי שמתחסן מגן על הקרובים לו ואפשר להניח בזהירות אבל עם ביטחון מסויים שהתחסנות תביא למיגור מהיר יותר של המגפה.

(*) סייגים:

- המאמר לפני ביקורת עמיתים

מקור: 

https://github.com/ellapetter/COVID19/blob/main/Initial real world evidence for lower transmissibility of individuals who have been vaccinated by BNT162b2.pdf

(לפי המחברים זה כבר עלה לbioRxiv, אבל זה עוד לא התעדכן)

עוד קריאה: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158184926877736&id=542572735

לא טענתי מעולם שהחיסון לא מספק יתרון, זה היה ברור כבר מהמחקר, אבל, אם אתה מפחד להידבק (יותר נכון לחלות כי החיסון לא מגן מהדבקה, מהמחקר של החיסון היה ברור, וממחקר זה ודאי), אבל אם יש לך חשש להידבק, יש לך את האופציה להתחסן, הניסוח שלי לא היה מוצלח אז קבל תיקון.

במקום חיסון של X לא מגן על Y, Y לא צריך לדאוג שX יתחסן בשביל שיהיה מוגן, מקווה שזה יותר ברור עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי khalil
פורסם

פינדר, אני עוזב את חליל. הוא מסמן את המטרות סביב החץ שלו.

כנראה שבעוד חצי שעה אני אשבר.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, Night Driver כתב:

אין קשר בין הגבלת כניסה ללא מחוסנים להגבלות על שחורים/יהודים/ערבים/סינים או כח תורת גזע אחרת.

השחור יישאר שחור והיהודי יישאר יהודי. הלא מחוסן יכול לבחור חהיות מחוסן.

יש סיבה מאוד מוצדקת להגבלות. אם אתה לא מחוסן אתה קודם כל מסכן אותך כי יכול להיות שאני מדבק וכשאתה תהיה חולה לא רק שאני אצטרך לשלם על הטיפול בך אלא הילד שלך עלול להדביק את הבת שלי בבית הספר ואתה עלול להכניס לי עוד 3 עובדים לבידוד. למה שיאפשרו לך לגרום כל כך הרבה נזק?

הוא מחוסן.

אין סכנה מיוחדת של קורונה על ילדים, אתה רוצה לכפות חיסון של שפעת על כל האוכלוסיה?

מחוסנים לא חייבים בבידוד, האמת שכל אחד לא חייב בבידוד, מי שמפחד יכול להתחסן.

פורסם

ספר לילדים שחלו ואושפזו שזה לא מסוכן להם וספר להורים שלהם (אלה שלא מתו) שזה לא מסוכן.

לא מחייב אנשים להתחסן אסל מי שמסרב להתחסן לא רוצה אותו אצלי בבית או בעבודה.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

פינדר, אני עוזב את חליל. הוא מסמן את המטרות סביב החץ שלו.

כנראה שבעוד חצי שעה אני אשבר.

"כל פעם שהוא מדבר תן לו סופר סטרייקה שיפגע בלימונים"

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

ספר לילדים שחלו ואושפזו שזה לא מסוכן להם וספר להורים שלהם (אלה שלא מתו) שזה לא מסוכן.

לא מחייב אנשים להתחסן אסל מי שמסרב להתחסן לא רוצה אותו אצלי בבית או בעבודה.

אתה תבדוק את העובדים שלך אחד אחד אם הם התחסנו או מתכוונים להתחסן ? 

חוקית אם אני לא טועה אסור לך לעשות את זה. 

פורסם

חוקית אסור לי לדרוש שיתחסנו אבל חוקית מותר לי להוציא עובד לחופשה ללא תשלום.

• מעניין 1

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

אם תרצה ואתה לא חייב לספר, אשמח לדעת מה קרה עם העובדים שהוצאת או שיצאו לחל"ת ותגובתם לנושא.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

, אבל אם המגמה של היומיים האחרונים תמשך כנראה שזה הוקדם בכמה ימים. אני עדיין לא מוציא את השמפניה, מקווה לעשות זאת בעוד שבוע.

כתבתי משהו אופטימי. עד שבשעה 18:18 קיבלתי פליק:

image.png.8d5c9e747d12348b2cc23087f1640632.png

זה אומר שאנחנו חוזרים לנמתווה של 7000-8000 מאומתים ביום.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

כל עוד הלא מחוסן  מקפיד על ההנחיות ושם מסכה במשרד אין סיבה שידביק אף אחד. ההדבקות באות מאנשים חולים ללא מסכה על אף ופה. 

אבא שלי, היה אצל רופא שיניים לעקירה. היה שעה ארוכה סגור בחדר לא מאוורר עם הרופא שלו, שהסתבר שהיה חולה מאומת. אבל מכיוון שהרופא היה עם מסכה כל הזמן, אבא שלי לא נדבק. למרות הקרבה, למרות שאבא שלי היה נטול מסכה  ולמרות חוסר האיוורור. וזה היה לפני שאבא שלי התחסן למען הסר הספק.

אם כבר מי שיותר הייתי נזהר ממנו זה המחוסנים, כי הם עלולים להדביק ללא סימפטומים. מהם אתה צריך לדאוג יותר.

אתה גם עלול להסתבך אם העובדים יתלוננו עלייך בהסתדרות. בהסתדרות לא מטומטמים ויעשו 1+1

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם (נערך)

הסיפור של אנשים שנדבקים ואנשים שלא נדבקים הוא בלתי צפי לחלוטין. אתה רואה בני זוג שישנים יחד (וכפי שאמרו הגששים - יותר קרוב ממה שקרוב יכול להיות קרוב) - האחד מאומת והאחר לא נדבק. קשה להסביר את זה - יתכן שהאחר עבר מחלה אסימפטומטית ופיתח נוגדנים, יתכן שאותו מאומת פולט מעט ויריונים (ויריון הוא חלקיק נגיף), יתכן שיש איזה מנגנון אחר,  הסיפור די מדהים ולא תמיד מוסבר.

זו הסיבה שבגללה אני תקיף עד כדי תוקפנות כאשר לקוח שלי מנסה להסיר מסיכה, וגם במקרים (שלאחרונה הפכו נדירים) של לקוח שעוטה מסכה עם שסתום.

בסופו של דבר המסכה מגנה במידה לא שלמה, אם כי רופא שיניים חכם עוטה מסכת N95 (וזה נכון לעוד כמה מקצועות בהם נחשפים להבל הפה של המטופל, כמו מרדימים ורופאי א.א.ג.).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

• תוכן חדש...