Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים 🙂

אנחנו זוג צעיר שמחפש רכב חסכוני בדלק ואמין. תקציב נע בין 20 ל25 אלף.

יש כבר כמה דגמים על הכוונת אבל כיוון שזה רכב ראשון שאנחנו קונים הייתי שמח לחוות דעת נוספת ממי שמבין.

אז מבחינת נסיעות אנחנו נוסעים בקירוב 2500 ק"מ בחודש לרוב מחוץ לעיר, ככה שהאופציה להחזיק רכב ידני די קורצת.

שאלת השאלות מבחינתי היא עד כמה הידני באמת חוסך? (גם בדלק וגם בטיפולים)

אשמח לחוות דעת וכיווני מחשבה לאיך לקבל את ההחלטה הרכבים הבאים :  קיה פיקנטו ידנית (מנוע 1 ליטר), יונדאי i10 ידנית (מנוע 1.1 ליטר), ניסן מיקרה ידנית (מנוע 1.2 ליטר), מיצובישי אטראז' אוטומט (1.2 ליטר - פשוט הבנתי שהוא מפנק וחסכוני מאד בדלק, לא סגור על האמינות), קיה ריו האצ'בק ידנית (מנוע 1.2 ליטר).

אם פספסתי דגמים מומלצים בסגנון אז אשמח להמלצות..

תודה רבה מראש,

גל 

פורסם

גיר ידני בפני עצמו בהשוואה לגירים מודרניים (פלנטרי מרובה הילוכים, רציף או רובוטי) לא יחסוך המון דלק. לגבי אמינות זה כבר מאוד תלוי באיזה גיר מדברים - יש כאלו לא אמינים או עם עלויות תחזוקה גבוהות (רוב הרובוטיים, הגיר הרציף במיקרה בשנתונים הרלוונטיים) ויש כאלו שיהיו מאוד אמינים עם תחזוקה שואפת לאפס, אפילו זולה יותר מידני (שבו צריך להחליף קלאץ', לא תמיד מאוד זול).

בחלק מהדגמים שציינת (פיקנטו, i10, ריו) יש גיר פלנטרי עם ארבעה הילוכים והם לא יהיו חסכוניים במיוחד בגרסה האוטומטית.

האטארז' (ואחותה הקצרה, הספייס סטאר) נחשבת לאמינה וחסכונית, אבל היא רכב לא מאוד מוצלח משאר הבחינות.

אני הייתי מעדיף על הרשימה שלך פיאסטה ידנית, ואם אתה טיפה יותר הרפתקן גם 208 ידנית (תלוי איזו מהם מוצאים במצב טוב יותר). אם אתה יכול להעלות את התקציב לאזור ה-40 הייתי מחפש 208 דיזל ידנית, שתהיה חסכונית יותר (ורצוי אחת שעברה החלפה של מיכל אוריאה).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הייתי בודק פיגו 108, בגירסה הידנית היא בין הזריזות בין רכבי המיני, המושבים נוחים והיא בין היותר נוחות בקטגוריה.

או את אחותה הגדולה יותר 208  ידנית שמציעה מרווח עדיף, איכות חומרים, תא מטען.

עוד אופציה נוחה הוא דאציה סנדרו סטוופאי עם מנוע 0.9  ידנית טורבו, פה אמנם תצטרך להגדיל בכמה אלפים את התקציב.

הדאציה תהיה די זריזה, נוחה, מרווח טוב. מנגד איכות חומרים פשוטה וכך גם הסלון.

רנו קליאו עם מנוע דומה, הקליאו קשיחה יותר אבל ניראית ומרגישה מודרנית יותר, ציון בטיחותי עדיף, אבזור טוב כבר ברמת אבזור הבסיסית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אטראז'? רכב מפנק? רחוק מלהיות כזה.

אני הייתי מחפש 208 ידנית או קליאו דור רביעי מנוע 0.9 טורבו עם גיר ידני.

• מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי יש 208 ידנית שקניתי באזור של התקציב שלכם, אוטו מ-ד-ה-י-ם!!! נוח בטירוף, מהנה לנהיגה וחסכוני ברמה פסיכית (בין 600-700 קילומטר למיכל!!!).

פי מליון יותר טובה מהפיקנטו, I10, בטיחותית יותר, ובקיצור....הרבה יותר. ובטח יותר מהאטרג'. 

צריך לחפש עם המון סבלנות (לי לקח חודשיים) אחת שמורה עם ק"מ נמוך ותיעוד טיפולים מסודר. 

אופציה טובה נוספת היא פורד פיאסטה ידנית ואופל קורסה ידנית אם כי האופל בעדיפות אחרונה. 

פורסם

החיסרון של הפיאסטה זה שבדגם הבסיסי (זה שנמכר בייבוא ה"רשמי" ולא בייבוא המקביל) זה שאין כיוון גובה למושב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני חושב שכדאי להתמקד בחיפוש רכב שמור, אצלי יש 208 ידנית עם 103K ק"מ במצב הרבה יותר טוב מאחרות שבדקתי, שאחת היתה אפילו עם 60K ק"מ,

מה שכן, אני מצטרף להמלצה על ה208 ידנית, בהחלט רכב מדהים ומהנה, 

חשוב רק לבדוק כמה דברים,

עד 2015 היתה תקלה בממיר קטליטי ודוושת מצערת, שאני מאמין כמעט רובן ככולן כבר תוקנו בעיקר מסגרת האחריות בשנים המוקדמות לדגם.

מה שכן צריך לבדוק היום בקנית אחת כזו עד שנת 2017, זה רצועת הטיימינ, חשוב לבדוק מצב מנוע לפני קניה שהקומפרסיה תקינה ואין נזק למנוע, אחרי שתמצא חשוב שתסע למוסך שמבין עניין בנושא הזה, כמו גבע בתל אביב, כדי לנקות ולהחליף למק"ט החדש שכרגע נראה תקין, ומשם אתה כבר רק תהנה, אני עשיתי את זה, זה לא זול, אך מה שבטוח זה שאתה לא תדאג יותר.

כמו שאמרו לפני הידני בדר"כ אמין, אך דורש החלפת מצמד, תלוי באופי הנהיגה, אני קניתי את הרכב עם 98K מהבעלים הראשון שנסע על המצמד המקורי כל הזמן, המצמד היה בסדר אך קשה, לכן החלפתי, לא זוכר כמה על כל חלק, אך טיפול שמנים ופלטר + טיימינג עם ניקוי + מצמד עלו לי כ4500 ש"ח בגבע.

פורסם

מכיוון שאתם מתכוונים לעשות ק"מ רבים בכבישים בינעירוניים המלצתי לקחת רכב מקטגוריית סופר מיני ולא מקטגוריית המיני.

הרכבים האלה יושבים הרבה יותר טוב על הכביש, מעייפים פחות וכנראה שגם בטוחים יותר לסוג הנסיעות הזה.

בנוסף לא הייתי ננעל על דגם יחיד אלא על מספר אופציות טובות ובסוף לוקח את הרכב שהצלחתם למצוא אותו במצב המכני הכי טוב.  

מבחינת דגמים ידניים אני חושב שקיה ריו, פיגו 208 ופורד פיאסטה הן כולן אפשרויות מצוינות.

פורסם

השכרתי לפני שנה את ה108 החדשה לשבוע, אכן זריזה אך לא נוחה לדעתי. לנסיעות ארוכות פחות הייתי ממליץ עליה.

בתקציב הזה מצטרף להמלצות פה של פיזו 208 ופיאסטה ידניות. 

פורסם

היתרון בידני הוא לא רק בחסכון הדלק אלא בעיקר בחולשת השוק שלו.

בסכום נמוך אתה קונה מכונית טובה ושמורה משנתון מתקדם 

לגבי מכירה ? צריך לשקול מצב שהשוק שלהן ימות לגמרי ותמכרנה בגרושים .

אם לא מוטרדים מסחירות זה כדאי

פורסם

יכול להגיד שלפני כמה חודשים מכרתי רכב ידני די מהר מעל המחירון הרגיל.

יש ביקוש מסוים, בייחוד לרכבים קטנים.

אני מכיר כמה אנשים מהסביבה שלי שגם לא מתנגדים לנהוג ברכב ידני מקטגוריית מיני או סופר מיני.

פורסם

כך בחשבון שהרכבים האלה עם 85כ"ס ושני אנשים ברכב הוא קצת עייף. הייתי שוקל למתוח טיפה את התקציב ל-28K ואז לקחת i20 אוטומטית או קיה ריו.

באיכות מבין כולם ועל הנייר הפיאסטה הכי איכותית מכולם.

פורסם

זוג צעיר זה סטודנטים בני 21 או זוג שכבר רואה את הילדים מעבר לאופק? תחשבו על הצרכים בטווח של 3-5 שנים, חבל להתעסק עם החלפת רכב מוקדמת.

לאור הנסועה הגבוהה אני בהחלט מצטרף להמלצה לעלות לגזרת הסופרמיני, גם אם זה מצריך רכישת רכב שנה - שנתיים יותר ותיק. ואם נושא של הקמת משפחה נמצא באופק הייתי מקפיד שיהיה בעל תא מטען מספק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים ממש תודה לכולם! קיבלתי המון נקודות למחשבה ואני חושב באמת שלפי מה הרבה אמרו פה - נתמקד בסופרמיני ולא במיני.

לגבי בדיקה לפג'ו 208 - יש דגשים מיוחדים שהייתם מקפידים עליהם במכון בדיקה? הבנתי לפי מה שנכתב שהיו בה כמה תקלות שחלקן כבר ידועות ליצרן לכן אשמח ללכת על בטוח ולהגיע עם רשימה מסודרת כדי שלא יתפספס איזה משהו משמעותי.

תודה!

פורסם

1. ממיר קטליטי, לבדוק תקינות ואם הוחלף, בעיקר בדגמים עד שנת 2015.

2. דוושת מצערת, קשה לבדוק, אך זה צריך להיות בהיסטוריה, מאמין שזה גם היה בדגמים עד 2015-2016

שני הנושאים האלה לרוב, אפשר אפילו להגיד ש99% כבר אחרי זה, שוב, מדובר בתקלות שטופלו לפני הרבה מאוד זמן בתחת הדרך של הדגם.

הנושא האחרון הכי חשוב לבדיקה זה המנוע, תבדוק שהקומפרסיה ויס הדחיסה תקין, במידה וכן, תבדוק בהיסטוריה אם בשנתיים האחרונות הרכב עבר החלפת טיימינג, במידה ולא, תדאג לזה בדחיפות, תקח בחשבון שזה יעלה סביב ה2000 ש"ח פחות או יותר.

מעבר לזה, יש 2 נושאים שהם לא תקלות, אך מוכרות בדגם, 1. משענת היד האמצעית קצת מרעישה אם נשענים עליה, 2. המזגן לא חזק במיוחד.

• תוכן חדש...