Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפוש רכב 7 מקומות. היחדי שאני מרגיש שלא "מעניש" אותי מבחינת מחיר/מראה/אבזור/מנוע.

היה הפורד הנ"ל. משנים 12-14

מה שמאוד הרתיע אותי זה הדיווחים על חוסר אמינות ומחירי תיקון בשמיים.

כמעט לכולם החליפו טורבו להרבה מאוד החליפו מנוע!! וכשצריך שיפוץ גיר זה עסק יקר להחריד.

מצאתי אקזמפלר עם ק"מ נמוך. (אזור ה100) אך לא ממש שמור שעבר בשנה האחרונה טורבו+גיר. ולפני חודש מנוע (משומש כמובן אין לי מושג למה)

המחיר? הערך 5 אלף יותר מאחד מקביל ללא כל ההחלפות הנ"ל (שבוצעו במורשה בערך 30 אלף ש"ח!)

האם זו הזדמנות או שהערך ירד מאוד בגלל ההחלפות.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אתה רואה בעצמך את העלות של אחזקת רכב כזה, עדיף לקנות רכב חדש ולשלם תשלומים מאשר לנסות לתחזק רכב כזה, אתה רואה בעצמך את הבור שהרכב הזה הכניס את הבעלים הקודם. עצה שלי, קבע נסיעת מבחן ליום חם בצהריים. אתה לא תרצה שום קשר לרכב הזה, המזגן חלשלוש שלו שמזכיר אסמטי שמנסה לנשוף אוויר דרך קש.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי guy.a
פורסם

הרכב (בכללי) אינו מעניש מבחינת מחיר / מראה / אבזור / מנוע (מנוע ?! יש סתירה בדבריך - הרכב לפי מה שאתה מציין מעניש מבחינת אחזקה + מנוע. ההספק אולי סביר אבל כנראה שהאחזקה לא).

אתה שואל וגם עונה.

חוזה לך ברח.

alfa 156 2.5.

פורסם

לאחי הגדול הייתה SMAX שנת 2010 עם מנוע 2.3 ללא טורבו וגיר פלנטרי שהוא קנה מהשכרה (אלדן) כשהרב היה בן 3.5. מאוד היה מרוצה מהרכב, הייתה לו רק תקלה במשאבת הגה כוח שתוקנה ע"י היבואן בסוג של רצון טוב ורדיאטור, וזהו למיטב זכרוני. הוא החזיק את הרכב כמדומני 4-5 שנים ומכר.

בלי קשר שקונים רכב ישן, צריך להיות מוכנים לזה שיתקלקלו דברים....

פורסם

לא להאמין, וגם לא כ"כ קשור, בקנדה לפני 5 קניתי לאישתי ב30000 שקל אוטו חדש. פה זה רק מספיק לתיקון של רכב ישן...

פורסם
לאחי הגדול הייתה SMAX שנת 2010 עם מנוע 2.3 ללא טורבו וגיר פלנטרי שהוא קנה מהשכרה (אלדן) כשהרב היה בן 3.5. מאוד היה מרוצה מהרכב, הייתה לו רק תקלה במשאבת הגה כוח שתוקנה ע"י היבואן בסוג של רצון טוב ורדיאטור, וזהו למיטב זכרוני. הוא החזיק את הרכב כמדומני 4-5 שנים ומכר.

בלי קשר שקונים רכב ישן, צריך להיות מוכנים לזה שיתקלקלו דברים....

איתמר, הרכב שאתה מדבר עליו שונה לחלוטין מהרכב שפותח השרשור מדבר עליו.

הדגם הישן שאתה מדבר עליו נחשב הרבה יותר אמין (ואנמי) מהדגם החדש.

אני לא הייתי הולך על רכב כזה, אני מבין אותך, אתה מחפש רכב חזק ו7 מקומות ואין יותר מדי אופציות. אולי שברולט טרוורס, אומנם רכב הרבה יותר גדול וגם יותר יקר, מנוע 3.6 אטמוספרי 280 כ"ס וגיר פלנטרי.

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

פורסם

בגדול רכב שהחליפו לא גיר טורבו ובסוף מנוע ועכשיו הבעלים מוכר (מיד אחרי) אני לא הייתי נוגע, נראה לי כאילו הבעלים ביאוש של תקלות מתקלות שונות.

פורסם

מצד אחד הוחלפו הרכיבים הכי רגישים במודל הזה.

אבל מצד שני הם הוחלפו בחלפים משומשים שלא ברור מה אורך חייהם ומה עבר עליהם.

נכון, אם עבר חודש מההחלפה זה מדליק נורית אדומה.

פורסם (נערך)

קודם כל הגיר והטורבו חדשים והוחלפו במורשה. אבל כן מחשיד אותי שהמנוע הוחלף לפני חודש (500ק"מ סה"כ משומש גם הוחלף במורשה) וכבר הוא מוכר.

אם כי לפי מה שהבנתי המנוע באחריות שנה. (ניתן לבדיקה מול המוסך)

מבאס אבל נראה לי באמת אני ארד מהרכב הזה. בקצב התקלות הזה עוד שנתיים כולם יהיו מושבתים. מה שיגרום לירידת ערך מטורפת

שזה אומר שעדיף כבר לקנות רכב חדש יותר ולהתקזז על ירידת הערך הזו.

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם

מה המחיר שהרכב מוצע בו? כמובן שעוד שנתיים שלוש, רכב כזה שיצטרך טיפול בשלושים אלף שקל, כנראה יושבת, משום שעלות התיקון תהיה גבוה בהרבה משווי הרכב.

פורסם

בס"ד

אני חושב קצת מגזימים פה החבר'ה.

בתור בעלים של אחד כזה ומעורה מאוד בכל האספקטים של הרכב, המכלול הרגיש(אם אפשר לקרוא לזה כך), זה הגיר.

אז ככה... הגיר, כמו כל גיר רובוטי רטוב, יש לו את עלות האחזקה היקרה שלו, הבעיה האקוטית לגיר זה, זה בעת החלפת המצמדים (עקב בלאי), המורשה מבצע רק שיפוץ מלא שזה אומר באזור ה-15k (החלפת מצמדים, מחזיר וחיישנים, שמן ופילטר שמן גיר כולל עבודה ואחריות לשנה).

ניתן לבצע גם במקומות אחרים (החלפת מצמדים בלבד לדוגמה).

טורבו: מדובר בטורבו של חברה מוכרת מאוד, בורג וורנר, אין בעיות אמינות, מדובר בבעיות שיכולות לקרות לכל רכב עם מגדש, עלות החלפה במורשה, באיזור 7-8k, כולל שמן מנוע נוזל קירור ועבודה+אחריות לשנה.

המנוע, גם ללא בעיות אמינות, הייתה סדרה בעייתית, בעיקר לדגמי טיטניום 2011 שרובה ככולה הוחלפה ע"י היבואן ללא עלות.

אחרי שהבהרנו כמה דברים, הרכב המוצג כאן, להערכתי ככל הנראה התחמם ונגרם נזק למנוע והטורבו (מערכת השמן והקירור משותפות) מה שגרם לכשל של שניהם ביחד.

אני מכיר רכבים עם מעל 150000km עם גיר מקורי וללא שום בעיות, מצד שני, ישנם כאלה עם 80kkm,ששיפצו גיר, זה מאוד תלוי באופי הנסיעה ואיך הייתה שגרת הטיפולים שלו.

אין ספק שהרכב לא הכי אמין בעולם ולא קרוב לזה, אבל ממש לא מדובר ב-דלתא 88.

הרכב מאוד מפנק ואין ספק שמדובר בטיל בליסטי בייחוד בגרסאות ה-240 כ"ס....

נ.ב:כל הנכתב מעלה, תקף למונדיאו וגלאקסי גם.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
הבעיה היא לא רק אמינות בעייתית, אלא גם עלות החלקים שהיא מאוד גבוהה

בס"ד

לזה יש חלק ניכר מעלות התיקונים...

לגבי הגיר, מדובר בעליות דומות מאוד לחו"ל.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...