Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 6.2.2023 בשעה 09:33, Ziv כתב:

ביום שלאחר (אם וכש...) רעידת האדמה תתרחש , בהחלט יצטרכו להעמיד לדין את כל אלו שנלחמים באישורים לפינוי בינוי, בזמן שגרו בבתי קרקע או מגדלים שעומדים בתקן.

בדגש על כמה ראשי ערים באזור המרכז שעושים זאת במודע ובמופגן.

לפי הדוח

הערים שנמצאות בסיכון הן לא במרכז בכלל

בתאריך 6.2.2023 בשעה 17:49, farkash7 כתב:

נראה לי שאתה טועה בענק.
ניחוש שלי, אם תבדוק את שיעור הריבית הממוצע ב-30 שנה האחרונות תגלה שאנחנו אפילו מתחתיו.
הריבית כרגע לא גבוהה כמו שעושים ממנה, והיא עוד תעלה.
אני לא רואה בנקים מרכזיים מורידים דרסטית את הריבית כל עוד הכלכלה עובדת. ריבית זה נשק מצויין נגד מיתון שיצא מהארסנל ועכשיו חזר.
לבחור הזה יש שתי אופציות:
א. למחזר ולהגדיל את ההחזר משמעותית.
ב. למכור את הבית.

יש את אופציית נחכה למשיח שאתה מציע, רק שהוא יכול לחכות גם 10-15 שנה עד שהריבית תירד ובינתיים...

הריבית לא תשאר ככה כל החיים

הרי בסוף יהיה קושי לאנשים לשלם את המשכנתאות ויצטרכו לעשות צעד

וזה בדיוק העניין

לוסת את זה כל פעם לכאן ולכאן כדי שלא יהיה קיצוני לאף אחד מהצדדים

ברור שגם ריבית 0 זה לא דבר טוב, ראינו בדיוק מה זה גרם

לכל דבר בחיים יש אמצע

בתאריך 6.2.2023 בשעה 18:24, יובל .מ. כתב:

"מה אכפת לי כמה עולה הדלק אני מתדלק כל פעם 100 שקל"

זה לא קרוב למה שאמרתי. האמת בדיוק ההפך

8000 שח לכאן או לכאן לא רלוונטים כשאתה לוקח משכנתא של 1.5 מליון. הם לא מורגשים בשום צורה. זה פרוטות  כשזה מתחלק על משכנתא שנפרסה ל 30 שנה.

בדיוק כמו שכתבות בחדשות על "ירידה במחירי הדירות" ואז מראים לך שהקבלן שרצה 3.2 ירד ל 3.1 זה לא מעניין ולא משפיע על שום דבר, ה 100 אלף  זה לא מה שיגרום לי לקנות או לא לקנות 

בתאריך 6.2.2023 בשעה 18:44, יובל .מ. כתב:

אם מישהו לוקח הלוואה של כמעט 2 מיליון שקל בלי לחשוב על מתי הוא מסיים איתה כדי שיוכל לעזור לילדים שלו כשיגיע לגיל 60-70 במקום להמשיך לשלם לבנק הוא מטומטם ומגיע לו להפסיד את הבית.

הוא לא צריך לחשוב מתי הוא מסיים אותה. אם הוא פרס אותה ל 30 שנה כנראה לא יהיה לו כל כך קל לעזור לבן שלו עוד 10 שנה בקניית דירה (ואולי כן אם הוא מתנהל נכון)

הוא צריך לחשוב שהוא לקח הלוואה שהוא יכול להחזיר.

גם אם היא 2 מליון וגם אם היא 10 מליון

אם הוא יכול להחזיר אותה (גם אם קצת קשה לפעמים) זה בסדר

בסוף הילדים שלו יקבלו בית ששווה המון.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

8000 שח לכאן או לכאן לא רלוונטים כשאתה לוקח משכנתא של 1.5 מליון. הם לא מורגשים בשום צורה. זה פרוטות  כשזה מתחלק על משכנתא שנפרסה ל 30 שנה.

בדיוק כמו שכתבות בחדשות על "ירידה במחירי הדירות" ואז מראים לך שהקבלן שרצה 3.2 ירד ל 3.1 זה לא מעניין ולא משפיע על שום דבר, ה 100 אלף  זה לא מה שיגרום לי לקנות או לא לקנות 

הוא לא צריך לחשוב מתי הוא מסיים אותה. אם הוא פרס אותה ל 30 שנה כנראה לא יהיה לו כל כך קל לעזור לבן שלו עוד 10 שנה בקניית דירה (ואולי כן אם הוא מתנהל נכון)

הוא צריך לחשוב שהוא לקח הלוואה שהוא יכול להחזיר.

בסוף הילדים שלו יקבלו בית ששווה המון.

מה אתה רציני? איזה 8000?

קודם כל הוא לקח 1.18, לא 1.5.

בנוסף, שנה וחצי הוא משלם כמעט 5500 בחודש, 5500*18, זה לבד 99 אלף שקל.

והוא עדיין על 8,000 שקל מעל מה שהוא לקח (כרגע!).

עוד שנתיים של עליות כאלה (של המדד, לא רק ריבית) ובמקום להיות עם 700 אלף שקל לסילוק הוא יהיה עם 1.3 מיליון במקרה הטוב.

זאת אומרת שלקח משכנתא של 1.18 ובמקום לשלם נגיד 1.2, 1.25 או כמה שזה לא אמור לצאת הוא ישלם כמה מאות אלפים טובים אקסטרה.. אם למישהו פה יש כוח לעשות חישובים מדויקים שיעשה.

סכומים מטורפים, ושוב לך תדע מה יהיה בעתיד.

הכמה מאות אלפי שקלים האלה היו יכולים להיות מושקעים באיזה מדד ל-30 שנה לאורך זמן וככה כשהילד שלו היה בא אליו "אבא תן לי עזרה עם ההון עצמי" הוא היה יכול לשלוף אותם ולעזור לו בקלות. מאוד יעזור לבן לחכות איזה 20 שנה להגיד "הלוואי אבא ימות ככה אקבל דירה".

והמחירים יורדים, זאת עובדה. הקבלנים מתחילים להילחץ כי הקונים מתמעטים, אין מה לעשות. בתקופה שהריבית פריים עומדת על 5 ומשהו אחוז כאשר לפני שנה הייתה אפס אנשים לא ממהרים לקחת משכנתאות, ומי שיש לו כסף נזיל יעדיף פיקדון שייתן לו את ה-3-4 אחוז בשקט בלי סיכונים ודרמות.

עריכה:

המחשבה שלך היא בדיוק המחשבה של הישראלי המצוי.

מה זה משנה ריבית? העיקר החזר חודשי. ילד בן 22 שעובד בתור מלצר פעמיים בשבוע והלוואה של 120 אלף שקל לקנות רכב חדש? תביא, כולה 1000 שקל בחודש החזר, שטויות. מקסימום נמכור.

פלאפון חדש ב-6000 שקל? תביא, נפרוס ל-36 תשלומים, לא נרגיש.

טיסה לחו"ל? בסדר, נקנה טלפון ב-36 תשלומים ונמכור במזומן, ככה יהיה כסף מהיר.

מטומטמים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)

לפני 6 שעות, Transporter כתב:

...

...

המחשבה שסך הסכום שאני חייב לא רלוונטי ומה שחשוב זה רק ההחזר החודשי היא התוצאה של 15 שנה שבו לכסף אין מחיר.

ייקח זמן להבין שלכסף היום כן יש מחיר.

אתה צודק ש3.1 במקום 3.2 ואפילו 2.6 או 2.5 זה לא ירידת מחיר. זה מכה קטנה בכנף.

כמה מהאנשים שלקחו הלוואות יודעים מה זה לחסוך 2 מליון שקל ? מיעוט אם בכלל.

אתה יודע מה השווי ה"אמיתי" של 2 מליון שקל ? מחר הבן שלך מתחיל פרש, אין לו שקל, הוא בן 21 מתחיל את חייו.

בלי לעזור לו - הוא יוכל להביא את עצמו לדירה ממוצעת ?

ונגיד ואתה כן עוזר לו - הוא יוכל ? ואם יש לך 2 ילדים ? או 3 ? הם יוכלו ? 

אתה מבין את הבעייתיות במחירים של היום ולמה זה לא יכול להמשיך להתקיים ?

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

פלאפון חדש ב-6000 שקל? תביא, נפרוס ל-36 תשלומים, לא נרגיש.

טיסה לחו"ל? בסדר, נקנה טלפון ב-36 תשלומים ונמכור במזומן, ככה יהיה כסף מהיר.

מטומטמים.

זה כבר לא יכול להתקיים בעולם של ריבית פריים 5%, זה פשוט לא יקרה.

אנשים שוכחים שהעשור האחרון שבו הריבית הייתה אפס אינו מייצג כלל, לאנשים יש זיכרון קצר.

אבל בסדר, עכשיו מתפכחים

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

הריבית לא תשאר ככה כל החיים

הרי בסוף יהיה קושי לאנשים לשלם את המשכנתאות ויצטרכו לעשות צעד

וזה בדיוק העניין

לוסת את זה כל פעם לכאן ולכאן כדי שלא יהיה קיצוני לאף אחד מהצדדים

ברור שגם ריבית 0 זה לא דבר טוב, ראינו בדיוק מה זה גרם

לכל דבר בחיים יש אמצע

אני לא חושב שהבנת. במצב הנוכחי החוב של הבחור רק גדל, ההחזר שלו לא מכסה אפילו את הריבית.
אז אולי אולי אולי הריבית תירד ל-3% בעתיד, אבל מה זה עתיד? עוד 5 שנים?
אתה יודע מה יקרה לחוב שלו עד אז? יתפח כהוגן.
אף אחד פה לא יכול לווסת שום ריבית. לא יעזרו הדיבורים של גפני. היחיד שיכול לווסת פה את הריבית זה נגיד הבנק האמריקאי, ואם האזנת למה שהוא אומר צריך להגיד תודה אם הוא לא יעלה עוד את הריבית, הוא בטח לא יוריד אותה בעתיד הנראה לעין כל עוד האינפלציה ברמה הזו.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 14 דקות, yuvalganim כתב:

זה כבר לא יכול להתקיים בעולם של ריבית פריים 5%, זה פשוט לא יקרה.

אנשים שוכחים שהעשור האחרון שבו הריבית הייתה אפס אינו מייצג כלל, לאנשים יש זיכרון קצר.

אבל בסדר, עכשיו מתפכחים

צודק, לא 36, 24:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy S22 Ultra 12GB 256GB צבע ב (ksp.co.il)

על 36 חודשים תשלם 303 שקל ריבית לפי המחשבון שלהם, אבל כמו שטרנספורטר אמר, זה לא כמה תשלם, אלא אם תוכל לעמוד בהחזר החודשי 🤷‍♂️

פורסם

כל עליה של ריבית מקטינה את כמות ההלוואות.

אז טלפון זה מוצר זול יחסית אז הפגיעה שם תהיה קטנה יותר.

אבל מוצרים יקרים כמו: דירות, רכבים, שיפוצים, מוצרי חשמל גדולים במיוחד. כל זה יירד.

כבר היום אתה רואה את כל מעטפת השירותים לנדלן מורידים מחירים (מטבחים, נגרים, מזגנים וכו').

בתור אחד שבעיצומו של הכנה לקראת כניסה לדירה חדשה, מרגישים את ההוזלות בצורה משמעותית.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Transporter כתב:

כל הנחה היא רלבנטית, 
א. שינוי תודעה- המחירים יכולים לרדת

ב.1. 100 אלף הנחה זה 200 אלף שמחזירים לבנק במשכנתא- המון כסף (833 לחודש בפריסה ל20 שנה או 555 לחודש בפריסה ל 30 שנה)

ב. הנחה של 100 אלף זה פחות 25 אלף של הון עצמי שצריך להביא... אם אנשים חוסכים 10 בחודש לדירה כזו, הרי כבר שהם חודשיים וחצי קרובים יותר להשגת היעד

(הנחות גדולות יותר - הקלות גדולות יותר בסעיפים ב.1 ב.2)

עריכה אחרונה על ידי תחבצ
  • אהבתי 1
פורסם

למען הסר ספק, מדיניות הריבית שלנו לא עצמאית אלא אנחנו נאלצים להיצמד לבנק המרכזי האמריקאי.

יש סיכוי יותר מסביר שהלחצים האינפלציוניים יימשכו שנים רבות ולכן כנראה שהריבית תהיה לא נמוכה גם שם וגם כאן. 

יותר מכך, במשך שנים רבות נהננו מריבית נמוכה ביחס לארהב וייתכן שנחזור לשלם תוספת סיכון, כלומר חצי אחוז-אחוז מעל ומעבר לריבית ארהב כי עם כל הכבוד רמת הסיכון שלנו גבוהה יותר.

אז מי שמפלל ל-3%, שיתחיל לחשוב על 5-6%.

• אהבתי 3

האתר שלי: long.co.il

פורסם

גם לאור היחלשות השקל עקב "אי היציבות המשטרית" שכמובן מצביעה על מה השוק חושב על תוספת הסיכון הראויה, הנגיד יאלץ לדעתי להמשיך ולהעלות את הריבית אף מעבר לארה"ב

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה רע? הפיקדון המסריח שלי בבנק לפחות יעשה משהו🙂

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 22 דקות, G. P. Magnus כתב:

גם לאור היחלשות השקל עקב "אי היציבות המשטרית" שכמובן מצביעה על מה השוק חושב על תוספת הסיכון הראויה, הנגיד יאלץ לדעתי להמשיך ולהעלות את הריבית אף מעבר לארה"ב

לא הייתה שום היחלשות משמעותית (בניגוד לפרופוגנדה בתקשורת), השקל בכלל התחזק קצת לעומת מה שהיה לפני הבחירות והדולר חזק כבר שנה לעומת כל מטבע כמעט בעולם כולל השקל.

אבל תכלס אני מקווה שהשקל ייחלש והריבית תעלה כי אז ביבי יוכל להתהדר שהוא ריסק את מחירי הדיור :)

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני כשעה, edward כתב:

לא הייתה שום היחלשות משמעותית (בניגוד לפרופוגנדה בתקשורת), השקל בכלל התחזק קצת לעומת מה שהיה לפני הבחירות והדולר חזק כבר שנה לעומת כל מטבע כמעט בעולם כולל השקל.

אבל תכלס אני מקווה שהשקל ייחלש והריבית תעלה כי אז ביבי יוכל להתהדר שהוא ריסק את מחירי הדיור :)

שתי נקודות לגבי זה ש"לא היתה שום היחלשות משמעותית":

1. למחרת הבחירות הדולר היה 3.54 וכעת 3.5, אבל הבעיה לא מהבחירות אלא בשבועות האחרונים שהשקל היה מתחת ל-3.4 וכעת סביבות 3.5.

2. מה שגרם לשקל להיות חזק, שזאת הזרימה של עשרות מיליארדי דולרים של השקעות זרות להייטק, ימשיך להיחלש, גם בגלל המצב בכלכלה העולמית וכמובן עקב חוסר היציבות המשטרית. 

אם אתה לא מאמין תראה איך ההייטקסיטים היחסית אדישים בכל השנים הללו יוצאים בשבועות האחרונים ואומרים כעת בפה מלא שהם מוציאים את הכסף מכאן ...

ללא הייטק כגורם מייצב ומצמיח אנחנו חוזרים 30 שנה אחורה להיות מדינה שאין לה מה להציע ויש לה לא מעט בעיות (רק שכעת יש לה גם פי שניים אוכלוסיה וחלק נרחב ממנה בעל צביון שונה), ואז נחזור להיות מקום שבו משכירים דירות בדולרים ...

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)

יחי ההבדל הקטן - ישראל לעומת ארה"ב. 

וזה בדיוק העניין: עם כל השגעונות של טראמפ יש בארה"ב מערכת שלמה שמאזנת את הנשיא. אצלנו המערכת הזו מוגבלת, ועכשיו חבורת נתניהו עוסקת במרץ רב בריסוק הסופי שלה.

ולגבי ההייטקיסטים - אם החברות יחליטו לעזוב הם יעזבו במסגרתן, כי לא תשאר להם פרנסה בארץ.

דרך אגב, אדוארד, אני ממליץ לך ללכת ללמוד קצת היסטוריה. אולי תפטר מקצת מהסיסמאות הנבובות שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...