Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד פתרון עקום מבית היוצר של גולדקנופף. כנראה שאין כאן מספיק חרדים. או שהחברים של ביבי מצאו פתרון לסילוק שלהם שמתוכנן כבר הרבה שנים. טוב, מתוכנן, כמו תוכניות כמו המטרו של ת"א שיקח בערך 100 שנה עד שימומשו.

אגב - מה לגבי הפסקת בניה באיזור המרכז, במקומות שיש זיהום תחבורתי יותר חמור מהזיהום שבמפרץ חיפה? לא הציע הצעה דומה?

מעניין  מה זה יעש למחירי הדיור מחוץ לחיפה, הרי צריך למצוא מקומות חלופיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אגב - מה לגבי הפסקת בניה באיזור המרכז, במקומות שיש זיהום תחבורתי יותר חמור מהזיהום שבמפרץ חיפה? לא הציע הצעה דומה?

זה מה ששאלתי את עצמי גם. התחנה המרכזית החדשה בת"א היא בין המקומות הכי מזוהמים בארץ, איפשהו גבוה בטופ. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

זה מה ששאלתי את עצמי גם. התחנה המרכזית החדשה בת"א היא בין המקומות הכי מזוהמים בארץ, איפשהו גבוה בטופ. 

היא לא מיועדת להריסה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 41 דקות, Potato כתב:

דמי ניהול המגדלים חדשים יחסית הם באיזור ה1500-2000 שקל לחודש.

הבעיה היא שהם כרגע חדשים ועדיין יש לא מעט בעיות,מה יהיה בעוד 25 שנה ומי יסכים לשלם על חידוש או שיפוץ זו שאלה מעניינת שרק הזמן יודע לתת את התשובה.

וכבר עכשו החדשים לא מותאמים ל2023,בעיקר מבחינת תשתית טעינה.

לא יהיה שום דבר מיוחד עוד 25 שנה, הבניינים יעמדו והכל יעבוד כרגיל, דמי הניהול הגבוהים מיועדים גם לקופה של מקרים בהם מערכת יקרה מתקלקלת וצריך לתקן אותה.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

ספר לנו כמה אתה משלם כל חודש תמורת התחזוקה. מן הסתם לא סכום שמתאים לגב׳ כהן מחדרה. ואיך נראה מגדל אחרי שנתיים ללא תחזוקה שוטפת ברמה הגבוהה ביותר.

בניין שאינו מתוחזק טיפ טופ  תחיל להתפורר מהר מאוד, ומגדל, עם כל המערכות המורכבות שהוא מכיל, סובל יותר. מצריך הרבה כסף, וגם זמן של אנשי הוועד.

אתה צודק

בוא נבנה לכל אזרח בית פרטי בגוש דן

יש פה מלא חולות ושטחים מתים שאפשר לבנות בהם

בשביל מה צריך מגדלים

נגיד אם אתה מעביר את הקרייה לערד

כמה וילות נכנסות שם במקום ?

אח"כ נוריד גם את כל קריית עתידים, ישר וילות במקום כל המשרדים

פתרנו את בעיית הנדלן בישראל

לא צריך מגדלים 

• אהבתי 1
פורסם

אפשר להוריד את רוב תל אביב ולבנות במקום הבנייני עמודים בתים של 8-10 קומות.

צריך תכניות פינוי בינוי נרחבות ולא לדפוק מגדל פה ושם.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 12 דקות, Transporter כתב:

אתה צודק

אתה לא חייב להקצין בשביל ההקצנה.

זה אולי לא מעניין אותך, אבל, שוב, רוב האזרחים פה לא יכולים להרשות לעצמם לגור במגדל בן 30 קומות.

ויש אפשרויות אחרות, שצוינו כאן וקיימות בערים צפופות פי כמה מת"א (כמו פריז).

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

למה בעצם (אין לי מושג, אני באמת שואל)?

זו לא שאלה של התשתיות שמוסיפים למגדל, כמו חניה וכו'? וכמה הוא מחובר לרחוב?

תשתיות בניין (מים, חשמל, השנאה, מיכון), יסודות, ומעבר לזה גם תקני בטיחות. בנוסף לזה נהוג לרווח יותר מהמינימום המוחלט הנדרש על מנת לאפשר חיבור לרחוב, חניה וכל מה שמקיף.

לפני כשעה, Transporter כתב:

אתה צודק

יש פה מלא חולות ושטחים מתים שאפשר לבנות בהם

בשביל מה צריך מגדלים

נגיד אם אתה מעביר את הקרייה לערד

כמה וילות נכנסות שם במקום ?

אח"כ נוריד גם את כל קריית עתידים, ישר וילות במקום כל המשרדים

פתרנו את בעיית הנדלן בישראל

לא צריך מגדלים 

אתה תקשיב יום אחד או שצריך להמשיך לטפוח עם הפטיש על הראש?

בלי קשר לעלויות, בלי קשר לכל מה שמסביב:

מגדלים זו לא דרך יעילה לצופף אוכלוסיה.

אתן דוגמה פשוטה, בשטח המינימלי הדרוש כדי לבנות מגדל אחד של 30 קומות אתה יכול לבנות לפחות 4 בנייני 8 קומות. (שאגב, גם יכולים להיות רחבים יותר ולאפשר יותר דירות בכל קומה)

אתה בטח מתפתה לומר "אז למה שלא יבנו 60 קומות במקום?"

כי 60 קומות ידרשו יותר ריווח, ואז אפשר לבנות עוד יותר בניינים נמוכים שיכילו עוד יותר דירות.

מגדלים זה לא הפתרון. זו רעה חולה בתכנון עירוני מהרגע הראשון, ובראיה לעתיד- מדובר בצרה שנשארת עשורים.

שבניין נמוך נהיה ישן ולא ממש ראוי למגורים אין בעיה להחליף אותו במסגרת התחדשות עירונית.

להחליף מגדל זה פרויקט יקר ומסורבל בצורה לא נורמלית.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
פורסם
לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

מגדלים זו לא דרך יעילה לצופף אוכלוסיה.

אתן דוגמה פשוטה, בשטח המינימלי הדרוש כדי לבנות מגדל אחד של 30 קומות אתה יכול לבנות לפחות 4 בנייני 8 קומות. (שאגב, גם יכולים להיות רחבים יותר ולאפשר יותר דירות בכל קומה)

במגדל יש 6-8 דירות בקומה,כפול 40 קומות זה 280 דירות.

זה אומר שאתה רוצה להכניס 55 דירות בבניין של 8 קומות.

אין לאן לרוות כל כך.

אתה בטח מתפתה לומר "אז למה שלא יבנו 60 קומות במקום?"

כי 60 קומות ידרשו יותר ריווח, ואז אפשר לבנות עוד יותר בניינים נמוכים שיכילו עוד יותר דירות.

מה זה ריווח? ואיך מחשבים אותו?

מגדלים זה לא הפתרון. זו רעה חולה בתכנון עירוני מהרגע הראשון, ובראיה לעתיד- מדובר בצרה שנשארת עשורים.

שבניין נמוך נהיה ישן ולא ממש ראוי למגורים אין בעיה להחליף אותו במסגרת התחדשות עירונית.

להחליף מגדל זה פרויקט יקר ומסורבל בצורה לא נורמלית.

בבניין עם 8 קומות אפשר להגיע לרוב הקומות ברגל.

בבניין עם 50 קומות שהמעלית לא עובדת או הביוב לא מתפקד,זבביר.

מגדל זה סבבה כשהוא חדש,וגם זה לאוהבי הז'אנר,אני אישית לא אוהב.

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

במגדל יש 6-8 דירות בקומה,כפול 40 קומות זה 280 דירות.

זה אומר שאתה רוצה להכניס 55 דירות בבניין של 8 קומות.

אין לאן לרוות כל כך.

אתה לא צריך להכפיל למספר דירות, אפשר לספור את זה בקומות. 4 בניינים של 8 קומות אלו 32 קומות, מגדל אחד של 30 קומות זה.... 30 קומות. רק שהבניינים דרושים פחות מרווח בין אחד לשני. בניין נמוך אתה יכול לעשות רחב כרצונך, אז אתה כן יכול לשמור 1:1 בחשבון. (מצד שני, אי אפשר לעשות להיפך- יש גבול לכמה צר מגדל יכול להיות)

דוגמה נפוצה לבניה יעילה אלו בנייני "גב אל גב", למשל 6 דירות בשורה ו 2 לרוחב. 

החיסרון- כל החלונות בבית פונים לאותו כיוון

היתרון- המרווח לצדדים בין כל בניין לבניין קטן יחסית, מצד אחד לשני של הרחוב יש מרווח גדול, אף אחד לא מציץ לשני לתוך הסלון, גם בעיר יהיה לך שדה ראיה לא רע החוצה דרך החלון. (אני לא אומר "נוף" כי בתוך עיר וזה...)

אבל כאמור, לשכנע את ישראל ישראלי שהוא לא באמת צריך 3 כיווני אוויר, בעיה. (למרות שיש גם לזה פתרון, תעלה בקיר המפריד שגם משמשת כחוצץ רעש)

מחפש לך את הסרטון שמסביר על תשתיות ויסודות לבנייני high rise, נושא מרתק בכללי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אבל כאמור, לשכנע את ישראל ישראלי שהוא לא באמת צריך 3 כיווני אוויר, בעיה.

אני חושב שיותר בעיה לשכנע את ישראל ישראלי לחתום על פינוי בינוי.
עכשיו כשזה ברמת הבניין זה עוד אפשרי כי יש עוד יחסית מעט דיירים שצריך לשכנע, אבל אתה מדבר על משהו שידרוש תכנון שכונות מחדש ופנוי בינוי מסיבי במקביל...
לך תשכנע מקבץ של 20 בניינים לחתום על פינוי בינוי... עוד לא דיברתי על בעיות אחרות כמו איפה תשכן אותם וכו'...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לא מומחה, אני רק יודע שהרבה אורבניסטים נושאים עיניהם אל הסופר בלוקים של ברצלונה, כמודל לעירוניות שהיא גם מכילה כמות גדולה של דירות וגם לא יוצרת ניכור של מגדלים.

https://www.citiesforum.org/news/superblock-superilla-barcelona-a-city-redefined/

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 3.2.2023 בשעה 20:33, redroze כתב:

תודה.

היה חסר לי גרף של מחירי השכירות, בהתאמה.

אני מניח - לא מידיעה - שהם לא עלו באותו שיעור של עליית מחירי הרכישה, ובוודאי לא עלו במקביל לשכר.

לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

כי לאף אחד מאיתנו בערך חוץ ממך כנראה אין כסף לגור במגדל של 30 קומות. ולא, לא רק בשכונה הספציפית שלך. מגורים במגדל לא יהיו יותר זולים בפריפריה.

יש לזה פתרון, ראיתי לאחרונה שיזמים התחילו לעשות אותו במקרים מסויימים, אני לא מבין למה זה לא נכנס כסטנדרט במגדלים.

לוקחים × שטח מסחרי בתחתית המגדל, ומצרפים אותו לשטח המשותף. חברת הניהול של המגדל מטפלת גם בהשכרת הנכס, ההכנסות המשותפות מקזזות חלק מעלות התחזוקה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...