Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה לקחו משכנתאות עם החזרים מאוד נמוכים (בגלל חוסר יכולת) שהיו תופעת לוואי של ריבית נמוכה מאוד.

הקטע הוא שעם עלית הריבית אי אפשר לקחת משכנתאות כאלה כבר כי הקרן תעלה יותר מאשר גובה ההחזר ואז אתה במינוס קבוע למרות שאתה משלם משכנתא.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

אנשים שהתאבדו על משכנתא לפני שהמדד והריבית התחילו לעלות.

כמה כאלו יש? ועד מתי יוכלו למשוך?

הדבר היחיד שחשוב מכל המספרים שם

זה ההחזר החודשי

זה שנשאר לו 1.18 או 1.2 או 1.13 זה לא מעניין

הריבית לא תשאר ככה 30 שנה וה8000 שח האלה לא צריכים להטריד אותו כי הם פרוסים על 30 שנה

בדיוק כמו ש"הנחה" של 90 אלף על דירה של 3 מליון לא אמורה לעניין אף אחד מאיתנו.

פורסם (נערך)

נראה לי שאתה טועה בענק.
ניחוש שלי, אם תבדוק את שיעור הריבית הממוצע ב-30 שנה האחרונות תגלה שאנחנו אפילו מתחתיו.
הריבית כרגע לא גבוהה כמו שעושים ממנה, והיא עוד תעלה.
אני לא רואה בנקים מרכזיים מורידים דרסטית את הריבית כל עוד הכלכלה עובדת. ריבית זה נשק מצויין נגד מיתון שיצא מהארסנל ועכשיו חזר.
לבחור הזה יש שתי אופציות:
א. למחזר ולהגדיל את ההחזר משמעותית.
ב. למכור את הבית.

יש את אופציית נחכה למשיח שאתה מציע, רק שהוא יכול לחכות גם 10-15 שנה עד שהריבית תירד ובינתיים...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

נראה לי שאתה טועה בענק.

יורידו אולי לא בשנה הקרובה. יעלו עוד יותר מדי כנראה שלא, אם לשפוט לפי ה0.25 האמריקאי האחרון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

כרגע האניפלציה עדיין גבוהה ושוק התעסוקה האמריקאי מראה סימנים חיוביים...
כולם מדברים על עוד העלאה של 0.25%.
יורידו? לא יודע, ובכל מקרה כל עוד האינפלציה גבוהה לא יורידו כלום. בעתיד אם היא תירד ליעד אולי יורידו ל-4%, אבל לא יורידו חזרה ל-0. אני בספק אם יורידו אל מתחת ל-3.5-4% ושוב כל עוד האינפלציה גבוהה אף אחד לא יוריד גם ב0.1%.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

כולם מדברים על עוד העלאה של 0.25%.

קראתי איפשהו שדיברו על העלאה של 0.5, כדי לצמצם פער מול ארה"ב.

לפני 39 דקות, Transporter כתב:

הדבר היחיד שחשוב מכל המספרים שם

זה ההחזר החודשי

זה שנשאר לו 1.18 או 1.2 או 1.13 זה לא מעניין

הריבית לא תשאר ככה 30 שנה וה8000 שח האלה לא צריכים להטריד אותו כי הם פרוסים על 30 שנה

"מה אכפת לי כמה עולה הדלק אני מתדלק כל פעם 100 שקל"

• אהבתי 3
פורסם

פרקש, כן, הצפי של כולם בערך זה שהריבית תשאר ברמה הזו לפחות כמה שנים. האמת שלפחות זו וודאות, שזה כבר משהו. אני חושב שטרנספורטר צודק בזה שהחזר חודשי קבוע זה מה שמעסיק את רוב האנשים, ולא מה שנשאר ברקע ונתפס כאסטרונומי גם ככה בחלק מהמקרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

פרקש, כן, הצפי של כולם בערך זה שהריבית תשאר ברמה הזו לפחות כמה שנים. האמת שלפחות זו וודאות, שזה כבר משהו. אני חושב שטרנספורטר צודק בזה שהחזר חודשי קבוע זה מה שמעסיק את רוב האנשים, ולא מה שנשאר ברקע ונתפס כאסטרונומי גם ככה בחלק מהמקרים.

אם מישהו לוקח הלוואה של כמעט 2 מיליון שקל בלי לחשוב על מתי הוא מסיים איתה כדי שיוכל לעזור לילדים שלו כשיגיע לגיל 60-70 במקום להמשיך לשלם לבנק הוא מטומטם ומגיע לו להפסיד את הבית.

פורסם

כל זמן שהמדד לא אפס, אלו שלקחו חלקים צמודי מדד (שהיו זולים עד לפני שנה וחצי), ההחזר שלהם ימשיך לעלות.

מדד אפס הוא אנומליה של העשור האחרון. לא יודע אם ומתי יחזור לשם.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתם רציניים? איזה החזר חודשי קבוע?

ההחזר שלו יטפס ככל שהקרן לא תרד והתשלומים יתקדמו.

בתמונה רואים שבהפרש של חודש ההחזר שלו כבר עלה במאה ומשהו שקל. 

תוך שנתיים הוא מגיע להחזר כפול ממה שהוא משלם היום, ולמצב שהקרן שלו תהיה בכמה מאות אש"ח מעל הסכום שהוא לווה במקור.

כשהחברים כאן דיברו על משכנתאות התאבדות- לזה הם התכוונו.

• אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, natco כתב:

ממש מפחיד הצילום מסך שהעלית.

זה לא חוב שלי וזה עשה לי קצת קוצר נשימה.

הבחור שם צריך להכפיל החזרים היום, או להתקפל. בכל אופציה אחרת הוא ברדך הבטוחה לחדלות פרעון.

הבעיה של הבחור הזה היא שלא היה לו את ישה.

לקחנו משכנתא בסכום דומה, רק כניראה התמהיל שונה שעזר לנו לנגוס בקרן בשנתיים האחרונות ב 70k.

החזר ראשוני היה 5450, היום 'רק' 6050 (רק כי היה יכול להיות הרבה יותר גרוע עם ההצמדה למדד)

רק 10 אחוז צמוד מדד, שליש פריים והשאר קלצ. 

הבעיה של אנשים שהם חסרי הבנה פיננסית לוקחים את מה שהמוכר בבנק נותן להם.

וכמה הם חסרי הבנה?

יש לי חבר שחמתו עובדת בנק.

"חברה" שלה, נתנה להם תמהיל ששני שליש ממנו צמוד למדד.

הם לקחו על עיוור את מה שהבנק הציע ולא בדקו כלום, ואחר כך לא הבינו למה הם רודפים אחרי הזנב של עצמם במשכנתא.

אני ואישתי במשך חודש קראנו שנינו, חיפשנו ולמדנו את הנושא. וגם היה לנו מלאך קטן בשם @ישה.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 8
פורסם

@ישה היחיד שהשתמשם בו רק דרך הפורום?
או שלקחתם גם יועץ משכנתאות?
הוא אלוף אבל השאלה היא האם הריביות שמקבלים לבד לא גבוהות יותר ממה שיועץ יכל להשיג..

פורסם
לפני 5 שעות, yaniv572 כתב:

הבעיה של הבחור הזה היא שלא היה לו את ישה.

יפה.

אח שלי לקח בהמלצתי לפני 7 שנים 100% קל"צ. כמובן שהוא שילם קצת יותר כל שנה אבל זה לא משתווה לביטחון של לדעת שאתה משלם X כל חודש וזהו זה, בלי משחקים.

• אהבתי 3

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 8 שעות, תחבצ כתב:

@ישה היחיד שהשתמשם בו רק דרך הפורום?
או שלקחתם גם יועץ משכנתאות?
הוא אלוף אבל השאלה היא האם הריביות שמקבלים לבד לא גבוהות יותר ממה שיועץ יכל להשיג..

הייעוץ היחיד היה דרך חברי הפורום, ישה וניר בעיקר.

השוונו תמהילים באמצעות מגוון קבוצות בפייסבוק והבנו איפה אנחנו עומדים.

את המסחרה מול הבנק עשינו לבד, עם קצת תחמונים ושקרים(כל שקל שהבנק לא מרוויח מאיתנו זה ברכה.

• תוכן חדש...