Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר מספר שנים יונדאי הינו מותג הרכב הפופלרי בישראל , גם קיה עושה חייל.

יחד היצרן הוא שליט בלעדי בשוק המקומי .

איך זה קורה? אני מניח שהם עובדים חזק מאד בליסינג , אבל גם בליסינג יש למשתמש יכולת בחירה.

אני שואל מאחר שאני מאמין שהיפניות חסכוניות יותר ובד"כ גם איכותיות יותר (מזדה , הונדה , טיוטה ,סזוקי , ניסן) .

נכון יש ליונדאי וקיה מבחר גדול של רכבים וזה מסייע אבל גם לטיוטה יש והיא לא מגיעה למחצית הכמות המצרפית של הקוריינים.

בעיניי זאת חידה.

מה דעתכם , למה בוחרים קוריניות ??

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שואל מאחר שאני מאמין שהיפניות חסכוניות יותר ובד"כ גם איכותיות יותר (מזדה , הונדה , טיוטה ,סזוקי , ניסן) .

טעות.

כאחד שמחזיק בבית קיה וגם יונדאי אין שום דבר יותר איכותי ביפניות מאשר בקוריאניות,מילא הייתה אומר שגרמניות/צרפתיות יותר איכותיות אבל הקוריאניות והיפניות זה בדיוק אותו הדבר הן מבחינת איכות והן מבחינת צריכת דלק.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

שום חידה,זה הכול עניין של תמחור.

מי שנותן את ההנחה הגדולה ביותר לחברות הליסינג ימכור הכי הרבה,אין קשר לאיכות הרכב.

כמובן שחברות הליסינג נותנות מחירים טובים מאד למי שמחכיר מהם לעומת רכבים אחרים,חברות הליסינג דוחפות את הרכבים האלה לצרכנים,וזה מספיק כדי לשכנע את אליהו כהן לבחור למשל ביונדאי מאשר בפורד,ככה זה עובד,וככה גם יונדאי נכנסו לארץ,דרך הליסינג.

בכל העולם הקוריאניות זולות יותר ממתחרות המקבילות וככה נמכרות יפה,בזכות המחיר הזול,רק בארץ המחירים של הקוריאניות מקבילים לאלה של המתחרים.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם

למה אתה מאמין שהיפניות איכותיות יותר? ישבת באחד מהדגמים המובילים של קיה ויונדאי כמו הסיד למשל? סוזוקי, ניסאן והונדה עוד לא הגיעו לייצר תא נוסעים כל כך מלוטש ואיכותי. מאזדה מתקרבת וטויוטה נשארה שבלונית ומשעממת.

הקוראניות נראות טוב, מציעות ברוב המקרים אבזור לא רע ביחס למתחרות ולדעתי הן לגמרי ברמה של היפניות. כדי להגיע סופית לאירופאיות המובילות חסר להן עוד קצת ליטוש ועידון לכיול המתלים ויחידות הנעה חזקות וחסכוניות יותר.

פורסם

לא יודע ולא רוצה להמעיט בערכי הקוראניות אבל אני לדוגמא נוסע על האקורד ונסעתי על הונדה וטיוטה בגרסותיהם היקרות, ונסעתי גם על I40 ועל האופטימה והספורטאג' של הקוראנים, וההבדל מורגש בידיוק כמו שתשב ברכב גרמני או אמריקאי לאחר שישבת ברכב יפני.

הכל מרגיש יותר שלם, יותר איכותי, פחות פלסטיקי ויותר איכותי מהקוראנים.

הם עדיין לא בלבל של היפניות היוקרתיות יותר ויש להן עוד דרך לעבור כדי להגיע לשם, וזוהי דעתי מניסיון בלבד.

ואני בכלל בשלבים של לעבור לרכב גרמני =)

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

זה עניין של תמחור, עניין של הצע וביקוש והיום יפניות וקוראניות זה אותו דבר ואתה לא יכול להשוות פיקנטו לאקורד (אני לא אומר שעשית השוואה כזאת).

היום הרכבים הקוריאנים מאוד מתקדמים ממה שהיה לפני 15 שנים, היום היפניות בחלקן כבר לא באמת מיוצרות ומורכבות ביפן אלא בטורקיה, הודו, תאילנד...הבנת את העיקרון.

בסופו של דבר כל אחד בוחר במה שמתאים לתקציב שלו ולצרכים שלו.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

בתור אחד שנסע בקיה ריו בסיסית מהדגם הנוכחי אני יכול להעיד שאין לקוריאנים במה להתבייש!!

רציתי להחליף אותה בסיד שמרגישה איכותית ומלוטשת כמעט כמו גולף, אך היעדר תיבה ידנית בארץ גרם לי לרדת ממנה..

המחליפה הינה יפנית שמיוצרת ומיועדת לאירופה - סיוויק 5 דלתות, שמרגישה מאוד איכותית הן באיכות הבניה והן באיכות החומר. לעומתה, גרסת הארבע דלתות הרגישה פחות איכותית בהרכבה ובחומרים.. אפילו טריקת הדלת מרגישה חלולה לעומת דגם ההאצ'בק - ועדיין אנחנו מדברים על שתי אחיות יפניות. כך שלא צריך להסיק מסקנות בגלל שם של מותג או ארץ ייצור.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

היי,

לדוגמא הריו מורכבת היטב אבל בסיסית,

מצד שני המקבילה מאזדה 2 סדאן לא נראית איכותית טוב יותר.

כנ"ל I30 של אמא שהסלון שלה לא רע בכלל, ולא בהכרח פחות טוב מיפנית מקבילה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יונדאי חדרה בגלל האבזור שהציעה, שפעם היה ממש חריג לזכרוני.

קיה בגלל העיצוב.

ושתיהן בגלל המחיר התחרותי (במקצת) לעומת המתחרות.

פורסם

אני לא מת על יפניות , לא מכיר את קיה ממש , אבל התלהבתי ברמות מהיונדאי.

אבל זה דיי הגיוני, הם מכוניות אמינות , זולות (i35 אוטומט ב-115 אלף דרך ליסינג 0), מאוד מאוד יפות, מאוד מאובזרות ,

ובאופן אישי יונדאי היא ב3 המועדפות עליי (פורד ראשונה, פולקסווגן שניה).

פורסם

יונדאי וקיה צמצמו ואף בדגמים מסויימים סגרו לחלוטין את הפעם שהיה להם בעבר לעומת יפניות ואירופאיות מקבילות. היום לארץ הייצור אין הרבה השפעה על איכות ההרכבה ובטח שלא על איכות החומרים עצמה. תא הנוסעים של קיה סיד החדשה קרוב מאוד לתא הנוסעים של הגולף ויותר איכותית משל הקורולה, סיוויק סדאן או אפילו פורד פוקוס, אוקטביה והלאון במקצת שהן אירופאיות איכותיות למדי. ה-3 החדשה משתווה לסיד מבחינת איכות והיא כרגע היפנית הכי איכותית בקטגוריה הזאת. גם ה-I30 החדשה לא פראיירית בכלל...

הגרמנים מבית פולקסווגן עצמם התרשמו מאוד מהרמה שיונדאי הגיעו עם ה-I30 החדשה:

לבחור שהשווה את הריו ל-2, ההשוואה עצמה לא פיירית, המאזדה 2 הרבה יותר ותיקה מהריו. ה-2 החדשה לפחות מתמונות לא תיפול מהריו בכל הקשור לאיכות תא הנוסעים.

יונדאי/קיה הגיעו לרמה גבוהה מאוד בכל הקשור לאיכות חומרים ואיכות הבנייה, בעיקר בדגמים הקטנים-בינוניים שלהם. אבל מהתרשמות שלי בדגמים הגדולים הם עדיין לא ברמה מבחינת איכות חומרים (ההרכבה כמובן נותרה טובה מאוד), למשל יונדאי I40 וקיה אופטימה מרגישות הרבה פחות בשלות למשל מהמאזדה 6, סקודה סופרב או פורד מונדאו. אני בטוח שתוך שנה-שנתיים שיונדאי/קיה יוציאו דגמים חדשים ל-I40 ולאופטימה אני אחזור על עצמי.

פורסם
לדעתי הם רכבים מצויינים, בטח לעומת פעם, אך אני עדיין בדעה שלאור זמן היפניות עדיין יותר אמינות.

אין לך הוכחה לזה,

בצבא יש הוכחה לזה שהן שורדות 350-400 אלף ק"מ על גיר ומנוע מקוריים.

בנתיים אני לא רואה קורולות ממש ישנות על הכביש, אבל אקסנטים 95-96 אני רואה בשפע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי לפחות האלנטרה עדיפה בכל פרמטר על הקורולה שבדור הקודם הייתה ערימת פלסטיק זול ובנוכחי שיפרו איכות אבל היא יצאה להם מאוד מכוערת ולא מזמינה.

האלנטרה אולי לא מרופדת כולה בעור אבל נעים להיכנס לרכב.

להשוות אותן לאימפרזה הישנה ולמאזדה 3 הישנה גם יעלה יתרון ברור לטובתן.

היונדאי לקראת החלפה והן רק משתפרות עם השנים.

Subaru B4 2.0 2012

פורסם

רוב דעת הקהל נחה על דעות של שנות התשעים תחילת שנות ה2000, יפני הכי אמין , יפני טוב, קוריאני על הפנים, הגישה המתנשאת הזאת גרמה מבלי להרגיש לקוריאניות להתעלות מעל היפניות הן מבחינת אמינות , הן מבחינת חלפים זולים והן מבחינת מחיר, כיום, הקוריאניות השאירו אבק ליפניות מסיבה אחת פשוטה, היפניות נשארו "עם השם" מאחורה אך גם הקידמה, נוחות הנהיגה ואיכות הנהיגה נותרו בדגמים הישנים.

כנל גם לגרמניות למינהן, האיכות הגרמנית של פעם , מתמוגגת היום, כיום כמעט ואין דבר כזה "רכב גרמני מיוצר בגרמניה" , הרוב יצאו החוצה ואיתה האיכות, התכנון והרבה פרמטרים נוספים.

נהגתי על גרמניות, איטלקיות, צרפתיות, יפניות וכיום אנחנו מחזיקים בשתי קוראניות, GETZ דור ראשון וI20 דור אחרון, אומר לכם מבחינת תחזוקה, גם שאני מטפל במוסך יונדאי ודואג לתחזוקה עם חלקים מקוריים בלבד, המחירים לא כאלו בעננים וזו הסיבה שרכשנו את הI20, לאחר 7 שנים של צרפתיה יד ראשונה שלא העניקה אהבה חזרה.

צריך לצאת מהמסגרת ולהבין , שיש סיבה לריבוי יונדאי על הכביש. זול , אמין , איכותי. רכב חסכוני ? אמר לי פעם אדם מאוד חכם, אין רכב באמת חסכוני כולם כמעט אותו דבר לכאן ולכאן ליטר פה ליטר שם, אלא אם זה היברידי או גז.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...