Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בעבר ניסיתי את מזלי בפורום זה, אך מאז עברו הרבה מזומנים בחשבון הבנק שלי (חלק עם הסימן פלוס וחלק עם מינוס).

בכל אופן - אני מחפשת רכב עם אותן דרישות, רק שהפעם התקציב שונה - עד 60k שקלים.

להלן תמצית הדרישות, הבדיחות לא הועתקו במלואן.

האמת, שאין לי כ'כ מושג מה לחפש. אני יודעת כמה דברים בסיסיים:

1. אני רוצה אוטו קטן. מה זה קטן? קטן בלי תחת. מאזדה 3 לדוגמה? לא ולא. פולו? כן וכן.

2. אני לא אוהבת להוציא הרבה כסף (שהוא לא על בגדים). אז כמה שפחות טיפולים במוסך יתקבלו בברכה. כן, קראתי את כל ההודעות הדביקות ואני מבינה שאוטו עולה כסף ויורד לו הערך, אבל עדיין - אני מעדיפה לקנות בגדים או גלידה.

3. לא יודעת למה, אבל אני מעדיפה אוטו יחסית חדש. נכון, אבא שלי חופר לי כבר שלוש שעות על ספיקר (ולא שם לב שאני לא שם) שאני צריכה לקנות אאודי A3 שנת 2003, אבל אני לא כ'כ מסוגלת לרדת מתחת לשנתון 2005 (אלא אם כן הוא צודק, ואני אכן צריכה לקנות אאודי A3, והשנתון לא כזה חשוב, אלא הקילומטרז'...?)

4. אני לא אוהבת להפסיד הרבה כסף, אז רצוי שירידת הערך ב-5 שנים הקרובות תהיה מינימלית.

5. תקציב. ובכן, כמובן שלאור הדרישות המגוונות לעיל, ובהנחה שאני לא חיה בתלת מימד בארץ הפלאות של עליסה, אבקש רכב שהוא באיזור ה-60K. לא, אי אפשר להתגמש קצת, ואם כן אז למטה ולא למטה.

אשמח מאד מאד לכל תשובה בעניין.

עד כה הסתכלתי על מזדה 2 (ב-60 אלף הן שחוטות, כך נראה), והדבר הטוב ביותר שנראה לי שאני יכולה לקנות, הוא מזדה 3 (ספיריט ספורט, הקטנה יותר, בגלל החניה) - עם 100,000 קילומטר.

אני מתה לסוזוקי סויפט, אבל החיים הם לא ליקוקים אינסופיים של גלידת שוקולד.

תודה רבה,

הילה.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה שאלות להבהרה:

בד"כ את נוסעת לבד, עם מלוה אחד או עם כנופיה?

האם דרושות לך שתי דוושות, או שמא תסתפקי בשלוש?

האם תסעי בעיקר בצפיפות העירונית או שמא בכבישים ה(לא) מהירים?

אם מדובר ברכב לאדם אחד הנוסע בעיר ומוכן להשתמש בהילוכים ידניים - הייתי בוחן אפשרות לרכישת city car, משהו בסגנון אלטו\107\ספארק\I10\פנדה. אני מודע לכך שחלקן מצריכות מתיחת אברים קטנה בבנק, אבל מצד שני הן יחסכו לך דלק וטיפולים, כך שבטווח לא ארוך מאוד ההשקעה תאוזן. בלומות מוצעות גם מכוניות דומות מיד שניה עם כמה אלפי ק"מ שממש נכנסות לתקציב. אם הדרישות שלך יותר גבוהות המתיני להמלצות אחרות, אם כי במגרשי הליסינג תוכלי למצוא מבחר עצום של מכוניות קטנות (סופרמיני) ובינוניות ("משפחתיות") בנות כ-3 שנים שיתאימו לתקציבך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בד'כ עם מלווה אחד, למרות שגם לבד באופן בלתי מבוטל. הכנופיה נכנסה לאבו כביר לעשר שנים הקרובות.

אוטומטי בלבד. אני אוהבת את זה פשוט.

בקשר לנסיעות - בערך 35% עירוני, 65% בינעירוני (65+35 זה מאה, נכון?)

תודה רבה.

מתיחת התקציב כבר נעשתה, ן-60 אלף שקלים אמורים גם להכיל בתוכם את הדלק לחודש הראשון :)

פורסם

דייהטסו סיריון מודל 08 תעשה את העבודה.

1. האוטו קטן, מאוד.

2. נחשב לרכב אמין, חבר שהחזיק באחד למשך שנתיים לא התלונן על עלויות אחזקה יקרות, כמו כן צריכת דלק טובה.

3. מודל 08 זה יחסית חדש.

4. רכב עם ביקוש גבוה וירידת ערך איטית.

5. נכנס במסגרת התקציב, בשביל רכבים שמורים במיוחד עם ק"מ נמוך ייתכן ותאלצי לרדת בשנתון.

6. גיר אוטומטי.

בהצלחה.

פורסם

תודה על התשובה.

נהגתי בסריון, והרגיש לי קצת כמו קופסת פח עם גלגלים... כך גם היונדאי גטס, למרות שהיא יותר נעימה לי.

ראיתי מזדה 3, ספורט ספיריט, שנת 2005 עם 100 אלף ק'מ, בעשרה אחוז פחות ממחירון (58 אלף).

מה המחשבות?

תודות שוב.

פורסם

תכניסי לראש היטב - אף מאזדה 3 לא חסכונית (ו1:10 זה לא חסכוני,אפילו לא קרוב)

אלא אם כן תמצאי או תייבאי ידנית (עדיפות ל MPS) ;)

מה דעתך על פולו 2006 אוט'? או אם תמצאי פאביה/איביזה ודומותיהן.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לדעתי יש לך 3 אפשרויות מועדפות.

1. רכב חדש\חצי חדש יש סוכנויות שמוכרות פיגו 107 רובוטיות עם מתחת ל20K על השעון וגיל פעוט בתקציב שאת מבקשת יש מלא היתרונות בקנייה של רכב כזה קודם כול חסכון הניכר בדלק (22 ק"מ לליטר זה לא שטויות) יהיה לך אוטו חדש עם 2-3 שנים אחריות, האוטו נחשב לאמין מאוד וזול לאחזקה, הוא ניראה טוב וצעיר, קטן קל לניווט בעיר וחדש כבר אמרתי?

החסרונות: לא נוח בנסיעות מהירות או בינעירוניות בשל בולמי זעזועים זולים וגלגלים קטנים לי אישית זה לא מפריע, מחסור בבטיחות קיבל רק 4 כוכבים במבחן ריסוק כאשר זה אוטו בעל משקל נמוך אם תיכנסי לתאונה עם אוטו במשקל גבוהה (מאזדה 3 לדוג,) התוצאות לא יהיו טובות אז הכי חשוב זהירות ועוד זהירות, למרות שיש מספיק מקום מאחורה אין ממש בגאז.

2.פיאט גרנדה פונטו: תשכחי מהאמונות התפלות שפיאט לא אמין וקקה :p זה הכול רק שמועות אם תימצאי גרנדה פונטו שטיפלו בה היטב היא תשרת אותך בנאמנות, האוטו נראה צעיר וטוב עם סלון מעוצב ואיכותי הרבה יותר מהסיריון והמתחרות בטווח המחיר. למרות מנוע שמוציא פחות כ"ס (גרסא 1400) אין לו מחסור בכוח בשל הטיבה הרובוטית (טיבה רובוטית במקום אוטומאטית רגילה חוסכת בכוח ובדלק) והקג"מ הגבוהה גם כן בשל שינאתו של לוי יצחק לפיאט (נכתב בהומור ואולי לא?) תוכלי לקנות רכב עם שנתון יחסית גבוהה. היתרון נוסף צריכת דלק טוב (ממוצע יצרן 16.4 ק"מ לליטר)

עוד היתרון גדול לגרנדה פונטו הוא שהיא קיבלה 5 כוכבים במבחן ריסוק כאשר נבחנה עם 4 כריות אוויר עם התקציב שלך את בכיף קונה גרסא עם 6 כריות אוויר וזה רכב במשקל בינוני-קל לכן הגרנדה תהיה הרבה יותר בטיחותית מה107 ובטיחותית יותר מהסיריון בשעת צרה.

חסרונות: אבא שלך יקדח לך בגלל שקנית פיאט, אם תיקני אחת בלי לקחת אותה למוסך ולבדוק אותה היטב ויצא שלא שמרו עליה טוב יש מצב שטיפלי לחור עמוק של מוסכים וטיפולים.

3.דהייטסו סיריון: רכב יפני שיש לאבא של אישתי רכב טוב ללא כול ספק בעל תקרה גבוהה במיוחד למי שיושב מקדימה בעל 4 כוכבי בטיחות במבחן הריסוק אכן הוא יותר אמין מהגרנדה פונטו לפי איך שהבנתי והשוק מוצף ברכבים האילו ככה שיהיה לך קל למצוא רכב כזה במצב טוב ולקנות אותו.

חסרונות: ירידת ערך גבוהה חלק מהאנשים מוכרים אותן ב25K פחות ויותר בגלל שהשוק מוצף בהן מליסינג, הסביבה של הנהג ומי שלצידו פשוט נוראית לדעתי מעוצבת באפרוריות ובנוייה מפלסטיק קשיח זול ולא מעוצב, צריכת הדלק בגרסאת האוטומאט לא טובה כמצופה אם בפונטו היצרן טוען ל16.4 ובדהייטסו היצרן טוען ל15.4 אז אני יכול להגיד לך שדהייטסו יותר רחוקה מהיעד.

בקיצור אני אישית או הייתי לוקח את ה107 או את הפונטו גרנדה עיקר מה חשוב לך יותר חסכון וראש שקט או נוחות?

פורסם

ירידת ערך גבוהה חלק מהאנשים מוכרים אותן ב25K פחות ויותר בגלל שהשוק מוצף בהן מליסינג

יש להבדיל בין ירידת ערך מהירה לבין זה שהרכב נמכר בפחות מהמחירון.

ירידת ערך מהירה- מחירון הרכב צונח בקצב מהיר.

הרכב נמכר בפחות מהמחירון- המחירון צונח בקצב רגיל, הרכבים נמכרים מתחת למחירון בסכום אחיד, וכך השפעת השנתון היא קטנה.

למיטב ידיעתי הסיריון שומרת יפה על מחירונה הרשמי.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

תקשיבי את קונה אוטו בשישים אלף שקל זה סכום לא מבוטל ועד עכשיו כל מי שהמליץ לך פה על אוטו המליץ לך על מכוניות שאני בספק אם הוא היה קונה אותם לעצמם (גראנדה פונטו?! נו באמת 60 אלף שקל בשביל פיאט שאחרי שנתיים תהיה שווה 45 במקרה הטוב) רשמת ש65 אחוז מהנסיעות שלך יהיו בינעירוניות אז לדעתי זאת תהיה טעות לבחור בסופר מיני עם מנוע 1000 סמק שתאכל לך דלק כל פעם שתעלי את ה80 קמ"ש. אם כמעט שני שליש מהנסיעות שלך יהיו בינעירוניות לכי על מנוע 1400 לפחות. בתקציב שלך אני הייתי הולך על טויוטה ראנקס זה אוטו אמין חזק ומפנק בצורה בלתי רגילה יש לו שמירת ערך מדהימה ושוק אדיר הוא אוטו יפה ויש בו אלמנט של ספורטיביות. זה אוטו טיפה יקר אולי תצטרכי לרדת ל2004 אבל זה אוטו ששווה את זה והוא לא יקרע אותך מבחינת דלק. אם החלטת כבר להשקיע ושישים אלף זאת השקעה לכי על הכי טוב.

פורסם

ואו. תודה רבה על התגובה המפורטת!

אז ככה - ה-107 לא עלתה על הרדאר שלי (וזו טעות, אז תודה!) בשל כמה סיבות - היא נראתה לי קטנה מדי. אני לא באמת אוהבת את כל מכוניות הסמארט האלה, אבל זה רק בשל העובדה שזה רכב דו מושבי. אם אתה אומר שיש מספיק מקום מאחורה - אז אני אבדוק את הרכב הזה לעומק יותר.

דבר נוסף שהפריע לי בפג'ו הוא הטיפולים. בזמנו בדקתי 206 ואמרו לי שהטיפולים שלהם לא זולים בכלל.

בנוסף, לפי מה שאמרתי, אני נוסעת בינעירוני יותר מאשר עירוני. בגלל זה, למשל, פסלתי את האלטו - מנוע של 1000 סמ'ק נראה לי קטן מדי לנסיעות שהן בעיקר בינעירוניות - אני גרה בתל אביב, לומדת בראשון, וההורים בכפר סבא. רוב נסיעותיי הן ללימודים או להורים - שאר הזמן הרכב מחכה לי, שכן אני עובדת מאד קרוב לבית.

הסיריון לא בא בחשבון - לא הרגשתי מספיק נוח וטוב איתו, ולכן אני מוותרת עליו.

לגבי הפונטו - אבדוק את הנושא. אך הייתי מעוניינת לדעת מה הנושא הזה של הטיפולים - כל רכב שלא מטופל כמו שצריך הופך ללא אמין במידה מסוימת, אבל נראה שהפונטו יותר "פריכה" - שאם לא מטפלים בה ממש כמו שצריך, ובדיוק בזמן, אז היא כבר לא שווה כלום ובעייתית ומסוכנת.

ואותי מעניין לדעת - האם זה לא אומר כלום על האיכות הראשונית של הרכב הזה?

שוב תודה על שלל התגובות.

אשמח לשמוע עוד מחשבות, או נסיון של אנשים בפורום עם הרכבים לעיל.

פורסם

תקשיבי ל107 ולאלטו יש אותו נפח מנוע עלוב של 1000 סמ"ק ואם את תלכי על המנוע הזה במידה והנסיעות שלך הן בעיקר בינעירוניות את תתחרטי על זה אח"כ ובגדול. הגרנדה פונטו באמת נחשבת למכונית חסכונית עם עיצוב חמוד אבל בכל הקשור לאמינות המכונית הזאת נופלת.יש לה ירידת ערך מאוד גבוהה וזאת הסיבה שבתקציב שלך את יכולה לקנות את האוטו הזה משנתון מתקדם חוצמזה שיהיה לך קשה מאוד למצוא אחת כזאת שמורה באמת לרוב הן מכוניות ליסינג או השכרה.תבדקי את הטויוטה שאמרתי לך לא תתחרטי.

פורסם

אל תקטול יותר מדי את אלטו\107 ושות', בסה"כ אחלה מכוניות במיוחד בשביל מה שפותחת השרשור צריכה.

נפח המנוע ה"עלוב" של 1000סמ"ק מספיק טוב בשביל המשקל הנמוך מאוד של הרכבים האלו. ועם נהג+1 הרכבים עדיין מרגישים מספיק זריזים להתמודד עם כל דבר.

פיג'ו 107 תוכננה להיות מכונית עירונית לשוק האירופאי עם דגש על חיסכון ונוחות תימרון בעיר. (ברווח שבד"כ נוצר בין שני רכבי ליסינג כי רובם מחנים כאילו הכביש של אבא שלהם, אפשר בקלות להחנות 107 ועוד ישאר מקום) ואל נא נשכח ש"בין עירוני" בישראל שווה ערך ל"לנסוע לסופר ברחוב ליד" באירופה. אנחנו ארץ קטנטנה ואפילו המבחן של "האם אפשר לרדת עם 107 לאילת?" לא רלוונטי כי זה בדיוק המרחק שהרכבים הללו נועדו לנסוע.

על האוטובאן לא הייתי עולה עם אלטו זה בטוח. אבל בארץ ישראל הכבישים מוגבלים ל90 עם כמה בודדים שמתירים 100/110, ככה שאין מה לדאוג.

dduck, מציע לך בחום לא לפסול על סף את 107, אלטו, ספארק ופנדה. לרכבים האלה יש הרבה מה להציע ובעיקר חיסכון ניכר לעומת כל רכב אחר (מאזדה 3 חסכונית? טויוטה ראנX? נפלתם על הראש תגידו לי?)

בKML.CO.IL תמצאי נתונים על צריכת דלק ממוצעת של הרבה מאוד רכבים, ממליץ לך לבדוק לפני שתקני רכב שבמקרה הטוב יעשה 1:10 :|

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...