Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת אני בדיוק מחפש רכב חדש בתקציב זה, לתקופה של כ5 שנים בחיפה (עליות)

אני אציג כאן את תוצאות הסקר שוק שלי

מקווה שזה יעזור לך או לכל אחד אחר שמחפש רכב בתקציב זה.

יונדאי i10 טובה משמעותית מאלטו, אבל עדיין רמה מתחת לאחרות שציינת.

i20 - אל תשווה לגטס. מדובר במכונית שונה לגמרי. הגטס נופלת המון במחירון בגלל מכירת כמויות ממנה לליסינג ברמת גימור סופר נמוכה. ל-i20 אין רמת גימור כזו.

פיאסטה - לא רובוטית, אוטומטית. דווקא שמירת הערך בינתיים לא משהו, אפילו שהמכונית מצוינת.

מאזדה 2 - צריכת הדלק לא גרועה יותר מהממוצע בקטגוריה.

יאריס - שמירת הערך של הדור החדש פחות טובה משל הקודם. התיבה הרובוטית מעצבנת ובידני רמת האבזור נמוכה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ל-I20 דווקא כן יש דגם עם 3 דלתות ויש כאן חבר פורום שעם מעט התעקשות הצליח לשכנע את היבואן לייבא לו אחת כזאת מפוארת וידנית.

בקשר לחוסר האהדה לטויוטה. לי מפריע בעיקר היבואן. הרכבים הם בסדר רוב הזמן, לא פאר היצירה ולעיתים גורמים לפיהוק אבל מציעים לרוב ביצועים טובים וגם צריכת דלק טובה, הגירים של טויוטה טובים מאוד בדרך כלל למרות שרובם מגיעים עם 4 הילוכים בלבד ולהוציא כמובן את התיבות הרובוטיות הנוראיות.

הבעיה היא שלרוב הרכבים מגיעים ארצה עם כמה שפחות איבזור, לא רק נוחות אלא איבזור בטיחותי כמו במקרה של הקורולה והאיריס ואותי זה ממש מעצבן. למה יונדאי למשל מצליחים לתת ב-I30 הבסיסית גם 6 כריות אויר ואפילו סאנרוף וטויוטה לא מצליחים להכניס לשם חלונות חשמל ו-2 כריות נוספות?

שלא נדבר על הדגמים המפוארים יותר של אותה יונדאי וגם מאזדה 3 שמציעים חישוקי מגנזיום, גימורים מהודרים יותר וכדומה וטויוטה עדיין נשארת עם הטאסות הזולות ושוב רק 4 כריות אויר, למה?

אני לא חושב שהרכבים שלהם או כריות האויר שלהם שווים יותר משל רכב אחר בשוק.

בימים שבהם התחרות בין רכבים מבחינת הקונה מוכרעת בפרטים הקטנים ביותר טויוטה עדיין מסתמכת על הלקוחות הקבועים שלה שכריות אויר מבחינתם זה כנראה לא קריטי והם מוכרים בישראל בעיקר את השם שכנראה עדיין מעיד על אמינות. ואגב הטויוטיסטים הקלאסיים שכולנו מכירים, שמחליפים קורולה כל 3-5 שנים כבר פוזלים לכיוונים אחרים, חלקם פזלו להונדה, אחרים שומו שמיים עברו לפולקסוואגן וטויוטה שפעם התגאתה שהיא מוכרת הכי הרבה רכבים לשוק הפרטי ללא מבצעים וגם לליסנג ללא הנחות מוכרת את רוב המכוניות לליסינג, כמו כולם.

חנוכה שמח.

פורסם

שים לב שטיוטה יאריס החדשה תוצג בקרוב עם צריכת דלק שצפויה להכות את השוק. שווה לראות עם איזו תיבה היא תגיע.

פורסם

צריכת הדלק היא ההוצעה הקטנה ביותר,זכור מדובר ברכב שני

אני מאוד מחבב את הסיריון יש לך את הטוב שבשני העולמות

1.מנוע של טויטה

2.אמינות מוכחת ופשטות של דיהטסו

רק נסיעת מבחן תתן לך תשובה מדויקת

פורסם

נכון לעכשיו, כנראה שאנו סוגרים על היונדאי I20 מכמה סיבות.

הרכב:

• המרווח ביותר
  • הבטיחותי ביותר
  • המאובזר ביותר
  • צריכת דלק כשל האחרות (למעט היאריס, אך היא קטנה בהרבה)
  • מחיר מצויין
  • אפשרות למנוע 1.6 בתוספת לא גדולה [4K במחירון החברה].
  • למעט הכניסה לרכב- (אשר בכך הסוויפט מנצחת עקב הגג הגבוה) גם נוחות ישיבה במושבים הקדמיים מצויינת.
  • טיפולים כל 20.000 (למרות שחוץ מהסוויפט איני יודע כמה במתחרות).
  • נראית לא רע בכלל- עם אפשרות לצבעים רבים (הסוויפט נמכרת כיום בכל הארץ רק בגרסה המאובזרת יותר (אשר עדיין לא מגיעה לרמת אבזור הI20 הפשוטה- ורק בצבע שחור). אבל זה טעם וריח.

אם מישהו יכול להיות בבקשה 'פרקליטו של השטן'- ולנסות להניא אותנו- נשמח לשמוע מדוע!

שוב תודה לכולם על עצות הזהב!

פורסם

מבין המכוניות שהעלית בפוסט הראשון נראה כי נכון להיום זו בהחלט בחירה הגיונית. את הסויפט הנוחית הייתי בוחר רק אם הייתי מקבל הנחה מכובדת במחיר. מאידך יש סיבה למחסור בסויפט - דגם חדש צפוי בקרוב. אם אינך ממהר הייתי בוחן את האפשרות להמתין לדגם החדש (לנסות לברר מתי) ואז לבחון אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נכון לעכשיו, כנראה שאנו סוגרים על היונדאי I20 .

אם מישהו יכול להיות בבקשה 'פרקליטו של השטן'- ולנסות להניא אותנו- נשמח לשמוע מדוע!

יש המון I20 בליסינג.אחרי,דבר שלדעתי יגרום לירידת ערך,אחרי 3 שנים השוק יוצף בהן.

בנוסף,יש אתר שבודק צריכת ק"מ לליטר.בדוק שם את הצריכה.

מרווח הטיפולים הארוך שלה-20 אלף ק"מ.לטעמי זהו מרווח בעייתי-אפילו אם השמנים שתטפלו עמם יהיו סינטטיים באיכות הגבוהה ביותר,מיושנים בחביות עץ אלון וארוזים בקופסה עשויה זהב (וכל הזכויות שמורות לBagira על הציטוט המקורי :wink: ) הם עדיין לא יחזיקו 20 אלף ק"מ. הבלאי במערכות לדעתי יהיה גם יותר גדול.מן הסתם יהיה אפשר להקטין מרווח טיפולים,אבל לדעתי זהו פרמטר שכדאי לשקול.

שיקול נוסף הוא עלות הטיפולים-בדוק במוסכים מורשים (וגם במוסכי יבואן) עלויות של טיפולים.

בהצלחה.

פורסם

(אם כי אולי זה כבר לא רלוונטי בזמננו, בכל זאת יש לזכור שהיצרניות הצרפתיות כמעט פשטו רגל לפני שנתיים)

אני חייב לברר פה משהו, היצרניות הצרפתיות כמעט פשטו רגל? פיספסתי משהו?

אני דווקא יודע שהם ממינו את הפיתוח של המנועים של BMW שהם משתמשים בהם כי לגרמנים לא היה כסף.(וזה היה בשיא המשבר)

פורסם

מה זה חשוב ? הרבה יותר מענין זו העובדה שהפועלים הצרפתיים שותים המון יין ולכן הם מרבית הזמן שיכורים וזו הסיבה שמכונית צרפתית, מהרגע שנגמרה הרכבתה מתחילה להתפרק.

פורסם
יש המון I20 בליסינג.אחרי,דבר שלדעתי יגרום לירידת ערך,אחרי 3 שנים השוק יוצף בהן.

בנוסף,יש אתר שבודק צריכת ק"מ לליטר.בדוק שם את הצריכה.

מרווח הטיפולים הארוך שלה-20 אלף ק"מ.לטעמי זהו מרווח בעייתי-אפילו אם השמנים שתטפלו עמם יהיו סינטטיים באיכות הגבוהה ביותר,מיושנים בחביות עץ אלון וארוזים בקופסה עשויה זהב (וכל הזכויות שמורות לBagira על הציטוט המקורי :wink: ) הם עדיין לא יחזיקו 20 אלף ק"מ. הבלאי במערכות לדעתי יהיה גם יותר גדול.מן הסתם יהיה אפשר להקטין מרווח טיפולים,אבל לדעתי זהו פרמטר שכדאי לשקול.

שיקול נוסף הוא עלות הטיפולים-בדוק במוסכים מורשים (וגם במוסכי יבואן) עלויות של טיפולים.

בהצלחה.

אין המון I20 בליסינג, יחסית לדגמים אחרים כמו אוואו וסיריון.

בנוסף, גם דגם שנמצא די הרבה בליסינג זה לא אומר הרבה, כי יש מחיר שרכבים שמורים ופרטיים נסחרים בו ומחיר אחר שחברות הליסינג מוכרות בו.

בקשר לשמנים - וואלה? מה אתה אומר?

אז בכלל החברות שמציעות מרווח של 30K ק"מ זה כבר באמת קטסטרופה?

אני מציע לך לא לומר סתם דברים, זה מוציא אותך באור לא מחמיא.

אין שום בעיה לנסוע עם אותו שמן 20K ק"מ, במידה והוא מיועד לכך.

עלות הטיפולים - יונדאי זולים יותר בד"כ ממרבית היבואנים.

בהצלחה.

פורסם
נכון לעכשיו, כנראה שאנו סוגרים על היונדאי I20 מכמה סיבות.

נהגתי על I20 ומזדה 2 בזו אחר זו. המזדה 2 עשתה רושם עדיף.

מנוע שקט וחזק יותר, ויחידת ההנעה מהוקצעת יותר מהמנוע/גיר של היונדאי.

ההבדלים בנוחות לא גדולים, למעט יותר מרווח ליונדאי.

ה I20 כדאית רק בהנחה גדולה, מאחר וכל דגמי יונדאי מאבדות ערך יותר ממזדה, בעיקר עקב מבצעי הנחה גדולים למועדונים.

פורסם
צריכת הדלק היא ההוצעה הקטנה ביותר,זכור מדובר ברכב שני

אני מאוד מחבב את הסיריון יש לך את הטוב שבשני העולמות

1.מנוע של טויטה

2.אמינות מוכחת ופשטות של דיהטסו

רק נסיעת מבחן תתן לך תשובה מדויקת

סיריון היא אופציה טובה למי שרוצה מכונית משומשת בתקציב לא גבוה. כחדשה - היא פשוט לא עומדת בתחרות (ומוחלפת בקרוב ממילא).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמה דברים לגבי הI20

• שמירת ערך בעקבות חברות הליסינג- כמדומני [תקנו אותי אם אני טועה] שברשותם דגמי 1.4 ואם תהיה ירידת ערך- רק לדגמים אלו, אך לא לדגמי 1.6.

• לגבי הטיפולים- דיברתי עם נציגי המכירות (עם אלו המחזיקים ברכב), הם אמרו כי עניין ה20K אינו חד משמעי- מכיוון שהרכב מחייב טיפול כל 20K או שנה. ובטיפול הראשון- לאחר 15K (או שנה).

למרבה הצער נותר במלאי 1.6 אוט' אחד בלבד בארץ- בגרסת SUPREME וכן בצבע ירוק מטאלי- אמנם בהנחה גדולה (ב110K) אך המחיר עדיין יקר בכ5K (אשר לא מצדיקים את גג השמש, בקרת האקלים, פנסי הערפל הקדמיים והמפתח משולב השלט) והצבע מהווה גם הוא בעיה- כך שנחכה בסבלנות כחודש.

אזרוק דבר קטן לדיון- נציגי המכירות (אנשים נחמדים מתוקף תפקידם, ולדעתי באמת כאלו, אך נוגעים בדבר), העלו טענה כי אם אנו רוצים את מנוע ה1.6, מדוע שלא נקנה את הI30 אשר מחירו כ118K לאחר אגרה ולפני הנחות וסבסודים שונים. באומרם כי רכב זה עדיף בהרבה.

• דעתי בעניין, מכיוון שזהו רכב שני במשפחה (לאחר טויוטה פריוס), אשר נועד לשמש באופן יומיומי שימוש עירוני, אין לנו שום עניין ברכב בעל אותו מנוע, גדול יותר= כבד יותר= פחות נוחות חניה+ צריכה גדולה יותר של דלק.- האם אמת הדבר?

• תוכן חדש...