Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את התחקיר המצויין כבר לפני שעתיים ואני עדיין לא יכול להרגע. ממליץ לכולם לקרוא, ובמיוחד לנפגעי רשות המסים (כן, גם מכס) לקרוא ולהבין היכן אנו חיים.

אז מי שלא קרא, שיקרא. ולסיפור האישי שלי בקצרה (או לא).

אני שכיר שאוהב לשלם מס כחוק, ובמיוחד לישון בלילה בשקט. אי לכך, בארבע השנים האחרונות הגשתי 3 דוחות שנתיים למס הכנסה, המפרטים כחוק את כל הכנסותי. טעות חמורה, מסתבר.

בשלושת המקרים, הדוח שלי נפסל ונפסקה לי שומה של אלפים (בשני מקרים) ועשרות אלפים ש"ח (בשלישי) לתשלום מיידי. שניים מהדוחות הגשתי בעזרת רו"ח ואת השלישי בעצמי. הסיבות לשומה הגבוהה היו שונות ומשונות, ממסמכים שצרפתי והתעלמו מהם באלגנטיות, עד לטעויות בוטות כמו חיוב רווח הון כמס שולי מעבודה, והתעלמות פקיד שומה בלשכה אחת (במקום מגורי) מהסכם מס חתום בין המעסיק שלי ללשכת מס אחרת (לפי העיר בה ממוקמת החברה) ועוד.

בכל המקרים נאלצנו (הרו"ח ואני) לפינג-פונג של מכתבי ערעור, שליחת מסמכים מחדש והדגשת הטעויות. בכל פעם קיבלתי מחדש שומה מתוקנת רק בתיקון יחיד (למרות שבכל שומה היו כ-3 טעויות) ולכן נדרשו ערעורים חוזרי ונשנים, עד שלבסוף, בשלושת המקרים, כל טענותי התקבלו והשומה המקורית אושרה.

אמנם הכספים שנגבו מעבר לחוק הוחזרו לבסוף, אבל לאט. לדוגמה: כשאני נדרשתי לתשלום, חוייבתי לשלם בתוך 7 ימים מיום משלום המכתב (שהשאירו לי 4 ימים מים קבלתו) סך של כ-60 אלף ש"ח, ואילו מהרגע שאושרה לבסוף השומה המקורית, לקח למס הכנסה כמעט 3 חודשים להפקיד את הכסף בחזרה בחשבוני, וכדי להעליב אותי, זוכיתי ב-30 ש"ח ריבית (על 60 אלף ש"ח ש"שכבו" בידי מס הכנסה כחצי שנה!).

עד לקריאת הכתבה הייתי סבור בתמימותי כי אנשי מס הכנסה רשלנים, לא מקצועיים וטפשים. טעיתי בגדול! הדוחות נפסלו במסגרת מדיניות להוציא מקסימום כסף מהאזרחים ותמרוץ הפקידים בהתאם.

איפה מבקר המדינה? בכתבה, נציב מס הכנסה אפילו לא מכחיש את הטענות. אדם זה צריך להיות מאחורי סורג ובריח, עובד ציבור ששכח מהו תפקידו.

שבת שלום

:turn-l:
פורסם

עד לקריאת הכתבה הייתי סבור בתמימותי כי אנשי מס הכנסה רשלנים, לא מקצועיים וטפשים. טעיתי בגדול! הדוחות נפסלו במסגרת מדיניות להוציא מקסימום כסף מהאזרחים ותמרוץ הפקידים בהתאם.

+1

גם אצלי סיפור דומה, הכנסה פירותית מאופציות סווגה כעבודה נוספת מה שהעלה את שיעור המס שנדרשתי לשלם. :evil:

אצלי הגדילו לעשות והביטוח הלאומי - שקיבל דיווח ממס הכנסה על "העבודה הנוספת" - התעורר ודרש את חלקו למרות שדמי בט"ל על ההכנסה הזו נוכו במקור ושולמו להם ממזמן.

גם אני נצחתי אותם אחרי לא מעט כעס ועצבים, עכשיו אני מבין הכל...

פורסם

תתחתן עם רואת חשבון :-P בכל פעם שהיא מגיעה למשרדים שלהם הם מוציאים קסדות ושכפ"צים כי היא מכירה את החוק יותר טוב מהם :lol:

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תשובה בנימה רצינית: כפי שגם מופיע בכתבה, רו"ח מתוסכלים מהמצב לא פחות מהנישומים. הרו"ח שלי, שהכין לי דו"ח כדת כדין, היה המום מפסילת הדו"ח "שלנו". הוא כיתת רגליו פעמיים למס הכנסה בעיר רחוקה יחסית על מנת לשכנע את כבוד פקיד מס הכנסה לקבל את הדו"ח ואת קביעות החוק. על הטרחה הזו הוא לא קיבל תשלום נוסף.

:turn-l:
פורסם

טרם יצא לי לקרוא את הכתבה, אבל קשה לי להגיד שאהיה מופתע אם יעשה תחקיר דומה על המתרחש בוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי, אשר יעלה ממצאים דומים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא יודע מה אתכם,לי זה ישר הזכיר את השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=308831

עכשיו בסך הכל יש עוד סיבה טובה לא לתת לנב#$ת הללו לחגוג על חשבוננו,בסך הכל מחזק טענות די חזקות שהועלו על ידי חלק מחברי הפורום(גם טענות שלי) בשרשור, לגבי ההתנהלות מול הגופים הציבוריים.

פורסם

מדינת נבלות. מה חדש.

מערכת המשפט. חלשה

המשטרה. מוצצת את הדם לאנשים. ולא מטפלת בהם כראוי. וגם מתנכלת הרבה פעמים.

ומערכות גביית הכספים. עושקות את האזרחים על כלום.

ממש גאווה ישראלית.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

צר לי לכתוב דיעה לא פופולרית, אבל קראתי את הכתבה והזעזוע הגדול בה הוא מזה שפקידי המס מתוגמלים לפי גובה השומות שהם מחייבים, מעבר לשומות בדוחות שהם הוגשו - וגם יש סטנדרטים של כמה צריך לגבות בשעה.

אני מאמין גדול בתיגמול לפי ביצועים ואני שמח שזה חודר גם למשרדי הממשלה. אני לא רואה דרך אחרת, כי כשאין תיגמול לפי ביצועים (ובניגוד לשוק הפרטי יש קביעות), אין אינטרס לפקיד לעשות משהו במקום לשתות תה לקשקש כל היום עם עמיתיו ולא לעבוד.

אז כמובן שצריך לדרוש יותר התחשבות באזרח ולמצוא דרכים שבהן האזרח יוכל לערער ולקבל תשובה במהירות, אך לא הייתי משנה מהותית את שיטת התגמול לפי ביצועים.

פורסם

אליבאבא, לא כל הרו"ח מתעסקים במיסוי שכירים (או מיסוי בכלל) ולכן זה לא כל כך יעזור

אביב, אתה כבר יותר בכיוון

הכי טוב, תתחתן עם פקידת שומה (מעניין אם הן גם כ"כ רעות בעוד מקומות...)

איתן, אני מסכים איתך לגבי שיטת התגמול אבל זה בטוח לא יכול להיות עפ"י גובה הסכומים שגובים מאנשים.

לי זה מזכיר קצת שרשור מפורום אספנות בעניין מיסוי ייבוא אישי והשמאי אריה זלטין

ושיהיה לנו שבוע טוב :)

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם
אין אינטרס לפקיד לעשות משהו במקום לשתות תה לקשקש כל היום עם עמיתיו ולא לעבוד.

סלח לי, אבל זה חתיכת בולשיט.

מה זאת אומרת אין לו אינטרס?

אני עובד בחברת תוכנה. איזה אינטרס יש לי לכתוב קוד יעיל? או בכלל, קוד שעובד?

אני מתוגמל עבור ביצועים? עבור מכירות? עבור יעילות קוד?

זו העבודה שלי, ואני צריך לעשות אותה.

ואם אני לא אעשה אותה, יביאו מישהו אחר שיעשה אותה.

מדינה מסריחה מריקבון.

זהו.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
צר לי לכתוב דיעה לא פופולרית, אבל קראתי את הכתבה והזעזוע הגדול בה הוא מזה שפקידי המס מתוגמלים לפי גובה השומות שהם מחייבים, מעבר לשומות בדוחות שהם הוגשו - וגם יש סטנדרטים של כמה צריך לגבות בשעה.

אני מאמין גדול בתיגמול לפי ביצועים ואני שמח שזה חודר גם למשרדי הממשלה. אני לא רואה דרך אחרת, כי כשאין תיגמול לפי ביצועים (ובניגוד לשוק הפרטי יש קביעות), אין אינטרס לפקיד לעשות משהו במקום לשתות תה לקשקש כל היום עם עמיתיו ולא לעבוד.

אז כמובן שצריך לדרוש יותר התחשבות באזרח ולמצוא דרכים שבהן האזרח יוכל לערער ולקבל תשובה במהירות, אך לא הייתי משנה מהותית את שיטת התגמול לפי ביצועים.

את אותה דיעה יש לך גם לגבי שוטרי תנועה?

את אותה דיעה יש לך גם לגבי פקידי ביטוח לאומי?(אולי הם יתוגמלו לפי הכסף שהם הצליחו לא להביא לאזרח)?

שיטת התגמול לפי הצלחה היא שיטה קלוקלת,גם במכירות,זאת הסיבה שנפתחים פה שרשורים על ימין ועל שמאל שנציג זה או אחר דפקו אותנו, מצטער להביא לך את זה לפנים אבל אופי של בני האדם(רובם ) הוא חמדני,ככל שיביאו להם יותר,החמדנות גוברת והרצון להרוויח יותר גובר על השכל הישר ובגלל זה כאשר מתגמלים אנשים שנמצאים בעמדות כח מול אנשים אחרים ,הם לרוב ידפקו אותם.

יש עוד שיטות לתגמל עובדים טובים וחרוצים.

פורסם

תקרא שוב את הכתבה, גם כשמפקח המס רוצה לנהוג ביושר, הבוס שלו לא מאפשר את זה, כיוון ששכרו יפגע... :shock:

מקומם אותך שפקח מתוגמל לפי דו"חות חנייה,

ששוטר מחויב למיכסת דו"חות,

אז למה זה בסדר? מה ההבדל?

שים לב שיישנם רו"ח שפיצחו את המטריקס, הם מראש מגישים דו"חות שגויים ללמטה, המפקח ה"חרוץ" חושף את השגיאה וכך כולם מרוצים.

המס הוא מס אמת והפרמיה לא נפגעת (כי המפקח הצליח להעלות את השומה).

אם זה לא עקום אז אני לא יודע מה כן.

חג שמח.

פורסם

שים לב שיישנם רו"ח שפיצחו את המטריקס, הם מראש מגישים דו"חות שגויים ללמטה, המפקח ה"חרוץ" חושף את השגיאה וכך כולם מרוצים.

עלית על אחד הטריקים בשרוול של אשתי. :-P

לעולם אין להגיש דו"ח שהכל בו נקי קומפלט כי אז אין על מה להתמקח. תמיד צריך שיהיה משהו שהפ"ש יכול לנעוץ בו קצת שינים ולהיות מרוצה.

אגב היא בכלל לא מתעסקת במיסוי שכירים וההתמחות שלה בכלל במימון, אבל היא למדה טוב טוב אצל אוסקר אבו ראזק ושיננה (נציב מס הכנסה לשעבר) וזה משתלם, חוץ מזה שכמו בכל תחום אם אתה מגיע בלי ידע ועם עיני עגל אתה בפוזיציה לא טובה מול הסמכות, ואם אתה משדר שאתה יודע יותר מהם וזה גם נכון המאזן כוחות נוטה לטובתך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...