Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מאמין גדול בתיגמול לפי ביצועים ואני שמח שזה חודר גם למשרדי הממשלה.

אני בא מההייטק ומכיר טוב מאוד את שיטת התגמול לפי ביצועים ויודע את יתרונותיה וחסרונותיה.

בגדול אפשר לסכם את השיטה: מה שתמדוד - זה מה שתקבל!

אם תמדוד מתכנת לפי מספר תוים ושורות קוד, תקבל קוד ארוך ולא יעיל.

אם תמדוד פקח לפי מספר דוחות - תקבל המון דוחות. מפתיע?

אם תמדוד רופאים לפי מספר מטופלים לשעה, תקבל יעילות כלכלית מצויינת, אבל גם המון אבחנות שגויות.

בקיצור, תגמול לפי ביצועים זה חרב פיפיות. אני בעד תגמול לפי ביצועים לאנשי מס הכנסה: תגמול חיובי לפי מספר תיקים ביום (על מנת שהעבודה תתבצע במהירות ולא יעברו שבועות בין פניית נישום לתשובה), תגמול חיובי לדוחות שנפסלו כי נמצא בהן פגם (או נסיון להעלמת מס) אך תגמול שלילי גבוה על ערעורים שהתקבלו (ולכן מעידים על שומה שגוייה). הערעורים כמובן צריכים להתבצע על ידי פקידי מס המתוגמלים בדרך שונה.

האם היית הולך לרופא שיניים שגובה כסף לפי שעת עבודה? האם אתה מאמין בצורה עיוורת בתגמול לפי ביצועים?

:turn-l:
  • 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצאת עיתוי מעניין להקפיץ את השרשור, כיוון שהערב אחרי החדשות תשודר "תוכנית מיוחדת" בנושא בתוכנית התחקירים של רשת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מעלה לי את לחץ הדם לקרוא :evil: מילים מכובסות: "אפקטיביות למדינה". בדרך לאפקטביות נרמסות זכויות האזרח על ידי הפקידים.

פורסם
מצאת עיתוי מעניין להקפיץ את השרשור, כיוון שהערב אחרי החדשות תשודר "תוכנית מיוחדת" בנושא בתוכנית התחקירים של רשת.

טוב לדעת .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

סיפור דומה היה לאמא שלי, מורה (שכירה כמובן - שמרד החינוך) בתפקידה. נשלח אליה מכתב כי חייבת למס הכנסה 20K + ש"ח. פשוט מנסים להוציא כסף מאזרחים, ישים לב ולא ישלם לא נורא, לא ישים לב וישלם, מעולה הרווחנו. מדינת חלם.

פורסם

אני חייב להגיד מכל הלב:

סעמעמעעמעמק של מס הכנסה!

עשיתי את הטעות הפטאלית והפכתי לעצמאי לשנתיים.

זה קרה ב 2006-7.

עד היום הם רודפים אחרי עם דרישה לשלם קנסות הזויים על הצהרות הון שכבר הגשתי.

(שלום. עליך לשלם קנס בסך 10K ש"ח כי לא דיווחת על הצהרת הון בשנת 2007.

סעעממק אבל כן דיווחתי הנה הטפסים תסתכלי.

סליחה אדוני אנחנו מבטלים.)

וזה קרה 3 פעמים כשבפעם הראשונה עקלו לי חצי מהחיים כי עשיתי את הטעות והתקשרתי בלי להגיע לשם ולהוציא מהם אישור על הביטול.

בנוסף לכך בדוח השנתי הם טעו בסכום של 1000 שקל אבל החליטו לעשות מזה "קנס על איחור הגשת דוח".

עכשיו כשאני מבין שהם מתוגמלים מזה - הכל ברור.

פורסם
מעלה לי את לחץ הדם לקרוא :evil: מילים מכובסות: "אפקטיביות למדינה". בדרך לאפקטביות נרמסות זכויות האזרח על ידי הפקידים.

יש לי בבית את המארז המלא של כל העונות של הסופרנוס.

אני חייב לציין שאחרי צפיה ממושכת בסדרה הגעתי למסקנה שמס הכנסה נבדל מהסופרנוס בשני הבדלים עיקריים:

1. הסופרנוס פועלים מחוץ לחוץ ומס הכנסה גונב בחסות החוק.

2. הסופרנוס לפחות נחמדים... :roll:

פורסם

איך אתה משווה בין מס הכנסה לסופרנוס? הם בכלל איטלקים :|

אני לא יודע מה יהיו ההשלכות מה"סרט" הזה , מצד אחד יכול להיות שממחר יתחילו להשתנות דברים במס הכנסה (ממש לא סביר),

מצד שני יש סיכוי שמעכשיו יהיה להם יותר קל לגבות מאיתנו כסף סתם, פשוט בגלל שאנחנו מודעים מה יקרה אם לא נשלם...

אומרים שידע הוא כוח , טוב לא כל משפט חכם תמיד נכון.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

ידע הוא בהחלט כח, ולדעת את המניעים והשיקולים של הצד שממול נותן לך כח רב.

באחת הפעמים בהן הגשתי דו"ח למס הכנסה, שילמתי 3000 ש"ח עודפים מעבר למה שהייתי צריך לשלם לדעתי ולדעת הרו"ח שלי (ובעצתו).

בשנים שאחרי, התעקשתי וערערתי שוב ושוב על השומה, וסעיף אחר סעיף (אחד כל פעם, כדי להתיש אותי) הם תוקנו עד שלבסוף הדוחות המקוריים שלי התקבלו.

היום, בדיעבד, אני מבין שהם לא סתם רשלנים / מטומטמים שלא יודעים לקרוא ולהבין את הדוחות וטועים (לרעתי בלבד), אלא מתנהלים ב"שיטת מצליח". מי שמפעיל "שיטת מצליח" עושה זאת עד שנתקל בהתנגדות.

כדוגמה אחרת, חברות ביטוח מתמחות ב"שיטת מצליח", ומפחיתות מהתשלומים אחוזים על "רשלנות תורמת" ושאר טענות שווא. כשעמדתי מול חברת ביטוח בסיטואציה כזו, הודעתי בתקיפות ובמכתבים רשומים שלא אוותר על אגורה אחת המגיעה לי, ואם אצטרך, אוצי מכיסי כסף רב מהסכום המדובר (וב"שיטת מצליח" ירמו אותך בסכום מספיק נמוך שתתפתה לוותר עליו) לשם תביעה ולשם הצדק. לא במפתיע, חברת הביטוח התקפלה ושילמה לי עד האגורה האחרונה.

פורסם

הבעיה הגדולה בכל מלחמות ההתשה האלו היא שלפעמים אין זמן, ובדרך כלל זה לא שווה את הכסף, ובדיוק בגלל זה הם מצליחים.

גם לי היו לא מעט מאבקים מול משרדים ממשלתיים ועיריות , לצערי בסופו של דבר אומנם יצאתי צודק ומנצח אבל לא בהכרח ברווח...:|

פורסם
הבעיה הגדולה בכל מלחמות ההתשה האלו היא שלפעמים אין זמן, ובדרך כלל זה לא שווה את הכסף, ובדיוק בגלל זה הם מצליחים.

אתה צודק. אבל ספציפית מול מס הכנסה, המעגל היה קבלת שומה מופלצת, כתיבת מכתב מנומס אך תקיף המסביר את כל השגיאות בשומה, וצירוף העתקים של כל המסמכים הרלונטים, נסיעה למס הכנסה ומסירה של המכתב, המתנה של שבועיים - שלושה, וקבלת שומה חדשה עם תיקון אחד,וחוזר חלילה, עד לתיקון כל השגיאות. כסף זה לא עלה לי, אבל זה עלה לי בבריאות, בזמן, בנסיעות, והרבה הרבה עוגמת נפש.

ובמקרה אחד גם נדרשתי לשלם תוך 7 ימים את השומה המופלצת (ולפרוע פקדונות בבנק כדי לפנות את הכסף מיידית), ולקח לי מעל לחודשיים להשלים את התכתובות וקבלת שומה חדשה (שהיא אפס חוב למס הכנסה) ועוד חודשיים וחצי לקבל את הכסף בחזרה. מס הכנסה אמנם שילם "ריבית" על ההחזר, אבל הסכום היה זניח לחלוטין, ממש לא ריאלי מול התשואה בפקדונות שקליים סולידיים בבנק, לאותו סכום ותקופה.

פורסם

שאלת תם:

במדינה בה יזם הייטק ועיתונאי רכב תובעים את המדינה על התקנת מצלמות מהירות ואיגוד שחקני הפוקר תובע לגיטמציה, אי אפשר לתבוע את יצרני הבירוקרטיה האלו אחת ולתמיד?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפני שנה הם היו חייבים לי החזר מס של סכום חמש ספרתי כבד למדי.

ההחזר לא הגיע וחולף זמן והוא לא מגיע עד שפקעה סבלנותי, הפעלתי את שיטת ויטמין P, ניגשתי לשם וקיוויתי לטוב.

התיק אותר (בזכות הויטמין, אותי היו מנפנפים בתירוצים כאלה או אחרים), אצל מפקח מס "נמרץ" שכבר כמה חודשים הניירת אצלו.

הוא: מה בעיה אדוני? הכסף שלך שנמצא אצלנו צמוד למדד ונושא ריבית של 4%.

אני: ממתי מס הכנסה הפך לבנק? בבנק אני לפחות יודע מתי הפקדון משתחרר ואצלכם חור שחור. חוץ מזה אני חדל פרעון בבנק אז אני צריך את הכסף ע-כ-ש-י-ו.

הוא: :shock:

תוך מספר ימים הכסף הופקד בחשבון ואני שואל: למה צריך ללכת לבקש, להפעיל פרוטקציה, להביא טיעונים מהת*ת וכל זה כדי לקבל בחזרה כסף שמגיע לי?

• תוכן חדש...