Jump to content

elik-belik

  • הודעות

    897
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי elik-belik

  1. את הלימודים בפתוחה סיימתי לפני מספר שנים, אני ממש לא זוכר רשימה של קורסים. בכל מקרה, הקורסים בנויים בצורה כזו שיש דרישות קדם לחלקם, והסדר פחות או יותר נקבע עבורך (כמובן שיש גמישות מסויימת) בנוגע לקושי בלימודים - זה מאד אינדיבידואלי, 90% מהקורסים שעשיתי היו בהנחיה מוגברת (מפגש בשבוע) כמה צריך להשקיע בכל קורס? כל קורס שונה, חלק מהקורסים באו לי יותר בקלות מאחרים (הקורסים הקשים היו בעיקר אלו שעסקו במתמטיקה "כבדה" כגון דיסקרטית, אינפי, חדו"א וכו', אני זוכר שממש חרקתי שיניים איתם.) לא נדרש שום ידע מקדים ללימודים, אבל זיקה לתחום המחשבים לעולם לא תזיק (אתה רוצה להינות ממה שאתה לומד) כל הקורסים ה"רגילים" הם בעברית. חלק מהקורסים המתקדמים (רשתות, מערכות הפעלה, וכו' נלמדים מספר באנגלית, אבל ברוב המקרים יש מדריך למידה בעברית שמלווה את הלימודים ואפילו מסכם את רוב העקרונות שנלמדו בעברית) כמובן שתצטרך להוכיח ידע באנגלית ע"י מבחן אמי"ר/אמיר"ם, ואם הציון שלך לא מספק תצטרך לקחת קורסים באנגלית. בראייה לאחור אני יכול להגיד שהיה קשה אבל שווה. אין מצב שהייתי יכול לעשות את זה שוב כי פשוט אין לי תחת יותר ללמודים בפורמט הזה שדורש המון הקרבה וחרישה עצמית מול ספרים.
  2. פקדונות מובנים - כתבה מ-2008: http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3086908,00.html
  3. הכל תלוי מה טיב העסק? האם מדובר בחנות פיזית? brick and mortar או ביישות וירטואלית שתקיים את כל העסקים שלה "אונליין"? בד"כ הקמת עסק היא אמצעי, ולא מטרה. אז מה המטרה שלך? בנוסף - איפה באירופה? לכל מדינה יש "רשם חברות" עם דרישות אחרות... למיטב ידיעתי אין "רשם חברות אירופאי"...
  4. שימו לב - ביצועי העבר אינם מדד לביצועי העתיד. חשוב לשים לב לגורמים קצת יותר משמעותיים כגון סטיית התקן של התיק. תזכרו שככל השהקרן מרוויחה יותר, כך היא גם מסכנת יותר. אין ארוחות חינם בשוק ההון.
  5. מסכים - מבחינתי חיסכון והשקעה זה אותו הדבר, בניגוד לצריכה. איפה אתה שם את הכסף שאתה חוסך (פק"מ/בורסה/מקום אחר שנותן לך תשואה) זה כבר פחות משנה. כל עוד ה-net worth שלך עולה (ולא משנה באיזה "קצב") - זה מבורך.
  6. http://www.youtube.com/watch?v=yqyixwqiCag דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
  7. לצערי (ולצערך) ככה זה בעולם של ריבית הנושקת לאפס. כולנו נדפקנו - הממשלות רוצות שתבזבז, ולא תחסוך.
  8. לחלוטין ללא סיכון זה רק פק"מ בבנק או קרנות נאמנות כספיות (למיטב ידיעתי יש פטור על דמי משמרת בבנקים על קרנות בסיווג הזה) תקבל אולי 2 אחוז, וזה תשואת העבר לפני השקלול של הורדות הריבית הנוספות שהתרחשו בחודש האחרון בישראל, שעשוי לפגום בתשואה המינימלית הזו אפילו יותר. אני שב ומדגיש שבשקלול אינפלציה, יכול מאד להיות שאתה יוצא מופסד, גם אם תקבל את ה2 אחוז המובטחים הללו - וכדי להציע לך תמהיל קצת יותר רווחי צריך להבין עד כמה אתה שונא סיכון.
  9. אם כבר מזכירים את טסלה ואלון מוסק, כדאי לזכור שגם טסלה הייתה על סף פשיטת רגל, כשהדגם היחיד שהיה להם היה רודסטר במחיר מופקע, והמשבר הכלכלי היה בשיאו - לא היו הזמנות, היו ריבוי תקלות, ואילן הזרים ממון רב מכספו שלו כדי להזריק עוד אוויר לחברה הגוססת שלו, שגם אז כולם הספידו אותה. (למעשה אלון מוסק הגיע לסף פשיטת רגל אישית כשהוא הזרים את המיליונים האחרונים שהיו לו לטסלה) אז קצת פרופורציות, העסק לא סגור עד שהשמנמנה לא שרה.
  10. אני בוגר הפתוחה (מדמ"ח). למדתי קורס בסיסמטר במהלך התיכון (החל מכתה י'), המשכתי במהלך הצבא (on and off), כשהשתחררתי נתתי פוש ובשנה וסמסטר נוספים סיימתי את התואר. היה שווה את זה. זה לא לכל אחד. בד"כ הקורס הראשון במדעי המחשב הוא "אשנב למתמטיקה" - הוא לא פשוט ודורש השקעה (במיוחד אם לא נגעת במתמטיקה מתקדמת המון זמן), נוגעים שם בהמון תחומים - תורת הקבוצות, קומבינטוריקה, דיסקרטית ועוד... אמנם לא לעומק, אבל עמוק מספיק בשביל להפוך את הקורס הזה ללא פשוט. בהצלחה!
  11. שכח מברלין! שבוע של junk food ו-weed. יש גם אחלה פאבים ואפשר לשחק pool ולהתחכך עם תיירים(ות) ומקומיים(יות). מת לחזור לשם. מת.
  12. סבבה, לא מופסד "קשות", אבל עדיין מופסד. זה ממש לא "חסר סיכון", זה בוודאי סיכון נמוך, אבל לא חסר סיכון. ב-3 שנים אתה יכול לעשות לפחות 6-7 אחוז חסר סיכון אמיתי (נומינלי), אז לצאת עם תשואה 0 אחרי 3 שנים, זה עדיין הפסד. לא גבוה, אבל עדיין הפסד.
  13. הקרן אולי מובטחת, אבל חשוב לזכור שאם בעוד 4-5 שנים תקבל בחזרה 100% מהקרן, אתה עדיין מופסד קשות במונחים ריאליים.
  14. elik-belik

    שאלה לי לחרדים

    http://www.youtube.com/watch?v=KmULYr1nsZ0 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
  15. רכשתי ב-eBay את העדשת צעצוע Fujian 35mm F1.7 ב-25$ חייב להודות שכיף גדול לצלם איתה, היא חדה במרכז והולכת ו"נמרחת" לקראת הקצוות. בלתי אפשרי לפקס אותה לאינסוף, וכדי לקבל תמונה חדה חייבים לעמוד קרוב מאוד לאובייקט, אולם בשביל 25$, אי אפשר לצפות ליותר מידי. להלן כמה תמונות שצילמתי איתה, אני ממש ממש beginner, אז רחמנות, אבל אשמח לקבל ביקורת בונה. כל התמונות צולמו עם עדשה פתוחה לגמרי.
  16. elik-belik

    Google I\O שידור ישיר

    WebP חגג שנתיים לפני חצי שנה בערך
  17. תרשה לי לחלוק. לא תמיד חרדות מגיעות כתוצאה "מהלך רוח", לא תמיד אתה יכול לעשות "סוויטץ' בראש" ופשוט "לחשוב אחרת". לפעמים ההרגשה הזו מגיעה כתוצאה ממשהו ביולוגי. המוח שלנו הוא איבר בדיוק כמו הכבד או הכליות, וכמו שאתה לא יכול להעלים אבן בכליות או שחמת בכבד בכח המחשבה בלבד, כך אתה לא יכול לתקן חוסר איזון כימיקלי במוח בצורה הזו. זה לא בושה לקחת תרופה לטפל בבעיות הללו, ולמזלינו אנחנו חיים בתקופה שזה אפילו מקובל ומובן. כמובן שזה לא אומר שאת כל הבעיות בחיים צריך לפתור באמצעות תרופות מרשם, אבל זה גם לא אומר את ההיפך.
  18. קח בחשבון שפסיכולוגיה היא לא מדע. הכל תיאורטי, ולכל פסיכולוג יש גישה שונה ומתודולוגיה שונה. בנוסף, קח בחשבון שלא חסרים פסיכולוגים שהם בעצמם מטורללים לא קטנים, ולא הייתי מעיז בכלל לקחת מהם עצה. למען האמת, כדי להפוך לפסיכולוג קליני בישראל, אתה צריך להיות חרשן עם המון אמביציה ותו לא. בנוסף (2), ממליץ לך בחום להתרחק מכל הטיפוסים שקוראים לעצמם קאוצ'רים או "מאמנים אישיים". ובשורה התחתונה - מה שאתה מרגיש עכשיו ככל הנראה נגרם כתוצאה מחוסר איזון כימיקלי במוח שלך, ויכול מאד להיות שאתה צריך לקחת תרופת מרשם שתסדר אותך, ולא לשכב על ספה ולפתוח את הלב מול איזה אהבל שגובה מאות שקלים כדי להנהן.
  19. ארגון ימי כיף לעובדים.
  20. ג'ריקן של בנזין בפתח ניקוז. גפרור.
  21. האם בסופו של דבר אתה מעוניין להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית?
  22. לא רק שתסבול, אתה תהיה גם מתכנת גרוע
  23. ממש לא. יש תחומי לימודים עם מקצוע בסופם (ואף אחד לא מבטיח שלהשיג את העבודה הראשונה יהיה קל!) ויש תחומי לימודים שבסופם אתה יוצא יותר משכיל, אבל un-employable באותה רמה איתה נרשמת ללימודים.
  24. ניהול לא לומדים באקדמיה. הפער בין האקדמיה למציאות אדיר (וזה נכון כמעט לכל מקצוע). אולי במדינות בהן עובדים "לפי הספר" הפערים הללו מצומצמים יותר (אך עדיין קיימים), אולם במדינת החלטורה והקומבינה הפער הזה הוא ממש בלתי ניתן לגישור.
  25. תואר בולשיט שלא ישפר את מעמדך בשוק העבודה. חבל על הזמן והכסף. אם מטרת הלימודים היא הרחבת אופקים ומזון לנשמה - בבקשה, לך על זה. הייתי ממליץ לך אפילו תואר במדעי הפוליטיקה של המזרח התיכון, או אפילו תואר במדעי אפריקה. אם אתה רוצה לעבוד אחרי הלימודים - כדאי שתחשוב על מסלול אחר.
×
×
  • תוכן חדש...