Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבריי הפורום היקרים.

בעוד כחודש בערך אני חוגג יומולדת, החלטתי שלכבוד יומולדת 22 אני צריך ( רוצה ) מערכת הגברה חדשה , כחלק משידרוג המערכת כולה.

כיום הסט הקידמי עובד עם פייז RS4 שעושה עבודה נפלאה על הקלארוס והMT23 ,והסנדאון מנצח על האודיופילים, אך אני רוצה לפנק אותם במערכת הגברה איכותית יותר.

סט קידמי:

בשביל הוופרים של קלארוס - GENESIS DM

בשביל הטוויטרים -ST60

זה התיכנון שלי בגדול אבל אני פוזל לעוד הצעות כאן מחברי הפורום, אני מעדיף יד שנייה מטעמי תקציב למרות שהמגברים של ג'נסיס חדשים במחירים טובים.

הוצע לי מחבר פורום נכבד מקינטוש MC431M במחיר של 3800 + הפייז שלי, ההצעה נשמעת עיניינית אך העיניין מתייקר באופן משמעותי.

אשמח לשמוע כל הצעה מחברים שיש להם ניסיון עם הרכיבים שלי או ששמעו אותם על הגברה כזאת או אחרת.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המקינטוש מגבר מעולה אבל הוא גם ישן יחסית וגם המחיר שהבחור דורש עליו הוא גבוה מאוד בהשוואה לאפשרויות האחרות שיש לך. במחירים האלו הייתי מוכר את ה RS4 ביד שניה (כמו שכבר עשית..) ורוכש את שני המגברים של SINFONI שבמבצע - אחד לוופרים ואחד לטוויטרים. לדעתי זה ערך לכסף שתתקשה למצוא במגברים אחרים. (ויש גם אחריות ויבואן רציני..)

לא הייתי פוסל גם TRU !!

למרות כל השיפורים האלו - קח בחשבון שהמגבר שברשותך כרגע הוא לא פראייר בכלל והשינוי לא בהכרח יהיה כל כך מורגש ברמה שתרגיש שהכסף שלך בוזבז כהלכה.

אני במקומך משקיע את התקציב בלעבור ל 3 WAY (מגבר לוופרים + מידים + בניה) - ההבדל בוודאי יהיה מורגש יותר.

בהצלחה.

...CASKA for life

פורסם

+1

עצם המעבר ל3WAY הוא הערך המוסף האמיתי שתקבל מהמערכת שלך.

בין ST60 לבין מקנטוש יכול להיות הבדל מורגש, אבל מדובר על רמות של מגברים שזה גורם להבדל המורגש להיות מאוד קטן - החשיבות של ההבדל היא בהתאם לציפיות שלך מהמערכת כמובן אבל זאת כבר פונקציה מסויימת של חולי או רדיפה אחר שלמות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חשבתי על מעבר ל3WAY אבל העסק נראה קצת יקר , אם כבר מידים אז בקורות כי בנייה בקיקים עולה בערך כמו מגבר חדש.

L3 +MT23 בקורות , להוסיף מגבר לטוויטרים +פרוססור\קרוס אקטיבי וליהשאר עם הפייז? (שדרך אגב הוא מגבר מעולה ועשיתי שטות שבכלל פירסמתי אותו למכירה).

בפרוססורים אני לא מבין כל כך, יש למכירה קרוס אקטיבי של PPI FRX-456 או שעדיף פרוססור?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

עוד שאלה

עם הקלריון אני יכול לשלוט בטווח תדרים גדול וכמעט שלא מוגבל בקרוס מה שלא היה לי עם האלפיין.

בקרוס יש SUB -W, MID, HIGH השאלה שלי אם אפשר לעבוד בצורה הזאת

SUB-W - לוופרים (יש אפשרות של LPF, HPF )

MID - למידים

HIGH - טוויטרים

ואת החיתוך לסאב אני יעשה דרך המונו

?

פורסם

סליחה,

הבנתי אותך לא נכון, לא מדובר על מעבר ל3WAY אלא על שדרוג מערכת ההגברה לקראת היום הולדת בעוד חודשיים :-D

3WAY באמת דורש הרבה השקעה מעבר.

לדעתי מעבר לDM ול ST60 יהיה נפלא, תשאיר את הסאנדאון על הסאבים שלך, המונובלוקים שלהם עומדים יפה מאוד מול הגברה קדמית לסט הזה.

אבל אם אתה הולך לשדרג את המערכת כולה ואתה באמת שוקל מעבר ל3WAY - אני באופן אישי הייתי מעדיף את המעבר ל3WAY כי הגברה טובה נראה שיש לך בכל מקרה. הגברה טובה מאוד סה"כ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בעוד חודש :-D

לאנוס , רשמתי שאני רוצה הגברה חדשה וזה מה שישלים את לי את השידרוג כי את שאר הרכיבים כבר החלפתי מזמן, אבל אני בספק אם יהיה שיפור שיתן לי תמורה לכסף, זה לא שיש לי מגבר של רד סאונד הפייז מגבר מעולה ואני רוצה שישאר.

בסכ"ה שומעים אצלי יפה מאוד, אבל משהו חסר לי, אמרתם פה שמעבר ל3WAY יתן לי את השיפור הכי מורגש מאשר מגברים אחרים, מסכים עם זה.

פורסם

אתה יכול לעבור ל-3WAY בהגברה חצי אקטיבית ,ולעבוד עם

קרוסים למידים ולטוויטרים.

במצב כזה אתה לא צריך עוד מגבר.

עופר.י

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

זה מה שהולך להיות .

L3 + MT23 + קרוס של קלארוס על זוג ערוצים , וופרים C6 על זוג ערוצים באקטיבי

בניות על הקורות לטוויטרים ומידים , הבעיה היחידה שנוצרה היא שהטוויטר שלי בהתנגדות של 6 אוהם ואילו הקרוס של קלארוס תומך בטוויטר 4 אוהם, שלחתי הודעה לסקוט בקלאווה לגבי הנושא הזה והוא רשם לי את זה:

Using a 6 ohm Morel tweeter instead of the 4 ohm Hybrid Audio Technologies tweeter will cause the highpass on the tweeter to be higher than 5,500 Hz. By my calculations, the crossover will be somewhere in the 8,000 Hz range. Using the L3 or L4, this isn’t necessarily a bad thing, since both drivers can easily play to 8,000 Hz. I’d say proceed with the plan! J

הוא אומר שאין עם זה שום בעיה , רק שהנקודת חיתוך תהיה בסביבות 8 KHZ .

שמתי לב באתר של היבריד אודיו בטווחי תדרים של L3 ו L4 , משהו לא מתסדר לי

L3 129HZ - 10KHZ

L4 90HZ - 17KHZ

עם זה שL4 יורד נמוך אני מבין אבל איך זה הגיוני שהוא מנגן טווח תדרים גדול בהרבה מ L3 ?

פורסם

זה פשוט אלמנט אחר שבנוי בצורה אחרת.

יש לו פייזפלאג למשל, מה שאין ל L3.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

קודם כל, ברכות על המעבר ל 3 WAY --> תמורה גבוהה הרבה יותר לכסף מאשר להחליף הגברה.

עם זאת, השינוי בנקודת החיתוך בהחלט מדאיג - קח בחשבון שמדובר בקרוס פאסיבי ואם זה לא יישמע טוב אין לך כל כך הרבה משחק שם. מאחר ולמידים ב 3 WAY יש השפעה מכרעת בסאונד הייתי ממליץ לך לבחון חלופות אחרות (יש בפורום יד שניה מידים של ריינבו ואנאדיום שהם נדירים ומדהימים, כמו כן, מדומני שיש גם מידים של אלפיין סטאטוס וגם פוקאל אוטופיה - אחד מהם, או אולי כולם.. בוודאי 4 אוהם ובהחלט ברמה מספקת לסט-אפ שלך).

ה L4 מבחינת נתונים נראה מצויין ומהתגובות הוא כנראה גם נשמע בהתאם אבל הוא לא מתאים לקורות עליונות ומשכך הוא לא רלוונטי אלא אם תשקול קיק פאנלים.

...CASKA for life

פורסם

NIMIKIPOD, אני מתכוון להשים L3 בקורות , אבל זה עוד לא סגור אני מתלבט בין אם לשים טוויטרים ומידים בקורות או לעשות בניה בקיקים (L4) ובנייה בקורות (טוויטרים)

יותר קורץ לי בנייה בקיקים מכיוון שהבמה שמתקבלת רחבה ועמוקה יותר מאשר שני מלונים מול העיניים...

פורסם

הבנתי אותך. אני דווקא אוהב ההפך (את שתי ה"מלונים" מול העיניים :lol:)

אני רק אומר שהחיתוך ב 8K לא בהכרח ימצא חן בעינייך וצריך לחשוב ולשמוע את זה קודם.. - עם קרוס פאסיבי אין לך הרבה אופציות.

בהצלחה בכל אופן.

...CASKA for life

• תוכן חדש...