Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ב99 אחוז מהשרשורים על שרות צ'מפיון אנחנו נאלצים לקטול אותם ,

אך הבוקר דיי שיניתי את דעתי על השירות.

לאחר סקר שוק מבחינת מחירים ורמת עבודה, החלטתי ללכת לבצע טיימינג במוסך שמכיר את הרכב בצורה הטובה ביותר, כלומר מוסך ברשת צ'מפיון , כי טיימינג במנוע הזה זה לא משהו שאפשר לעשות בחצר האחורית, וזה גם לא משהו שאפשר לתת למוסך כללי לעשות (לדעתי).

לאחר שנוכחתי לדעת שהכי זול שאפשר לקבל במוסך לא מורשה זה סביבות ה800 ש"ח , העדפתי ללכת לפליקס , שמצד אחד שמעתי המלצות על איכות העבודה, אך מצד שני קיבלתי תלונות על מחירים גבוהים (שעת עבודה : 231 ש"ח , כך כתוב שם בלוח כפי שראיתי הבוקר).

לאחר שסוכם מחיר שנע בין 1000 ל1100 ש"ח (לא כולל מע"מ) לביצוע טיימינג כולל מותחנים, ניגשנו היום ב7 בבוקר לעבודה.

הרכב הועלה על הליפט, כאשר כל חלקיו הפנימיים שיכולים להתלכלך כוסו בניילונים, כולל ההגה והכסאות.

העבודה בוצעה בשקט , בצורה רגועה, מסודרת , וכל חלק שנראה כאילו היה צריך החלפה : הוחלף ,

כאשר אחרי מספר מלים עם המוסכניק שטיפל לי ברכב, הוא יצא מהארשת העויינת שאפיינה אותו , כמו כל אחד שעובד והלקוח עומד לו על הראש ומסתכל , והתחיל להראות לי כל חלק איפה התבלה ולמה צריך להחליף. לאחר הרבה שעות של עבודה (הרכב היה על הליפט מפתיחת המוסך עד סגירתו -כ7 שעות מתוכן שעתיים שחיכה להגעת חלק),בוצעה העבודה בצורה מצויינת (אני השקפתי כל העת) ,

כאשר בין לבין הוגשו שם בורקסים, קוראסונים, קפה ושתיה קלה , כולל עמדת אינטרנט וטלויזיה.

תוך כדי ששילמתי המקום לקח את הרכב לשטיפה על חשבונם, והחשבון הסופי הפתיע עוד יותר והסתכם ב3 ספרות בלבד - מתחת למה שסוכם: פעולת החלפת טיימינג + גלגלת + מותחנים.

במחשבה לאחור, מה שכתבתי נראה כמו פרסומת, אבל אני חייב לציין שהתרשמתי מרמת העבודה, ועכשיו גם מרמת המחיר.

נ.ב. כשהרכב חיכה לחלק על הליפט, קפצתי לפרסי וקניתי ממנו רביעיית פלאגים BOSCH ITERIUMשעל פי פורומים בחו"ל הם טובים מאוד (יותר מה SUPER 4). למישהו יש חוות דעת מנסיון על רמת הפלאגים האלו והאם טובים יותר מ SUPER 4 (שמורכבים אצלי עכשיו).

עריכה אחרונה על ידי עמית

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אייל בוקר טוב!

"במחשבה לאחור, מה שכתבתי נראה כמו פרסומת,"

במחשבה לאחור,מה שכתבת נראה פרסומת,(לא כמו)

מדוע אינך מציין את המחיר ששילמת?

עוד כתבת,שהמחיר לשעת עבודה הוא 231 ש"ח.יוצא ל-5 שעות שעבדו על האוטו שלך

1175 ש"ח.לא כולל מע"מ וחלקים.שאל את בני ל. והוא גם יגיד לך,שהעבודה הזאת

לא לוקחת יותר משלוש שעות עבודה.

נראה שהתבלבלת מהבורקס, ומהשטיפה על חשבונם.

"אשריי המאמין",לי זה נראה מוזר.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בוקר

גם אני החלפתי לפני שבועיים רצועת טיימניג בגולף שנת 2000 מנוע AKL במחיר של 1000 שקל בצ'מפיון בבני-ברק.

האם החליפו לך גם רצועת אביזרים (מזגן,הגה כוח).

לא ברור לי למה רשמת מותחנים ? יש מותחן אחד לרצועת הטיימינג.

איזה כייף לי :)

פורסם

דוד, אני לא מבין בדיוק מה הבעיה שלך. נראה לי שקצת קשה לך לפרגן או שאתה חייב להטיל דופי על ביקורת חיובית שנשמעת בפורום כלפי מוסכים מסויימים.

בן-אדם בא ומספר על ניסיון חיובי שהיה לו במוסך מורשה יבואן מסויים - ואתה מייד מנסה להוציא אותו "עיוור" או "פקק" בלשון העם.

חלק מהשירות שנותנים היום במוסכים הוא גם עמדת המתנה הוגנת. ברור שזה מגולם במחיר - אבל בשורה התחתונה אייל יצא מרוצה הן מהשירות והן מהמחיר.

מעניין כמה טיפול זהה היה לו במוסך מדרכה - ללא כל הצ'ופרים מסביב - ואני מהמר על סכום דומה עד מאוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק בוקר טוב!

יש משהוא במה שכתבת,אולי זה הגיל שלי,או הנסיון.

לאור מה שאני קורא בפורום על המוסכים,קשה לי לפרגן.

למרות שאני שייך לצד שלהם.

לפני יומיים,כתב אחד מחברי הפורום,"בבאר שבע,אין מכונאי אחד נורמלי, כולם רמאים ואפסים."

מאחר שעל זה לא הגבת,הבנתי שזה נכון.

בכל אופן אעשה חושבים,ולהבא אפרגן יותר.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני לא מכיר שום מוסך בבאר שבע, אז למה לי בכלל להגיב או לחוות דיעה ?

מאידך, כשאנו שומעים בתדירות כזו או אחרת תלונות על המקצועיות של מוסך X, Y ו-Z, ופתאום בא מישהו ונותן מילה טובה על אחד מהם - אני לא בטוח שזה המקום להלין על דבריו....

אם היית מכיר את אייל היית יודע טוב מאוד שהוא לא ממש אוהב את "צ'מפיון" ו/או המוסכים שלהם, אז כשהוא כבר נאלץ "לקחת את הסיכון" בביצוע טיימינג באחד ממוסכי הרשת שלהם - הוא כותב שהוא יצא מרוצה מכל הכיוונים (מחיר, שירות, מקצועיות, חלקים)... אז למה להטיל בכך דופי ? (שאלתי וכבר קיבלתי תשובה ממך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם כבר מחילפים טיימינג , לא ברור לי למה לא החלפת גם משאבת מים.

(אלא אם החלפת לאחרונה) . במידה וחלילה תצטרך להחליף תשלום שוב על העבודה וחבל .

פורסם

זה מה ששווה במוסכים הגדולים, אתה משלם יותר אבל אתה בראש שקט, למשל בהילוך שישי יפו גם מפנקים אותך עם בורקסים קורסונים קפוצינו אינטרנט שטיפת הרכב ומחזיק מפתחות. כנראה שזה בשביל שתקבל את החשבונית תצעק פחות (15 אחוז הנחה)

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

למר אייל היקר אין לך F-16 יש לך סה"כ מכונית "טימינג"

כל המכוניות אותו דבר אין לך באוטו שום פעולת עבודה שמצריכה דוקטורת או תואר

אל תשלה את עצמך כל פעולה שתבצע במוסך מורשה תשלם כמעט כפול ממוסך כללי

נ.ב. כל רכבי VW לו יותר משעתיים להחליף טימינג + משאבת מים "רק בפאסט 4 שעות "

פורסם

אנשים, אתם קשים בפרגון, הא ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לו הבנתי מה הקשר "לפירגון"

למי אני אמור לפרגן

לאייל העשיר שביזבז כפול כסף

או לבורקסים של פליקס.

פורסם
למר אייל היקר אין לך F-16 יש לך סה"כ מכונית "טימינג"

כל המכוניות אותו דבר אין לך באוטו שום פעולת עבודה שמצריכה דוקטורת או תואר

אל תשלה את עצמך כל פעולה שתבצע במוסך מורשה תשלם כמעט כפול ממוסך כללי

נ.ב. כל רכבי VW לו יותר משעתיים להחליף טימינג + משאבת מים "רק בפאסט 4 שעות "

ידידי היקר (או שלא )

בוא תמצא לי מוסך שמכבד את עצמו ושיסגור לי טיימינג כולל מותחן וגלגלת (שרק היא עולה 250 ש"ח)

בעלות של 987 ש"ח אחרי מע"מ , שזה כמה שזה עלה לי.

בדרך כלל כשאומרים את המונח : "3 ספרות" , מדברים על קצת פחות מאלפייה.

ולשאר המקטרגים. עד שמישהו בא ואומר מלה טובה , אתם חייבים ללכלך .

מי שמכיר אותי יודע שבורקסים לא מעוורים אותי , ולמעשה את כל הטיפולים אני מבצע בעצמי ללא צורך במוסך, אך מכיוון שטיימינג זאת פעולה שאי אפשר לבצע לבד בחצר האחורית, וחבר עם רכב דומה שחסך 300 ש"ח והלך למוסך כללי, שאחריו נקרעה לו הרצועה בשל מתיחה לא נכונה , ושילם בערך 4000-5000 ש"ח לסידור המנוע , שלא חזר להיות כמו שהיה פעם. (סופרייז סופרייז : רוב הסיכויים שמוסך רגיל יגיד לך ללכת לחפש את החברים שלך במקרה של בעייה) ,

החלטתי להשקיע טיפה מעל ה800 ש"ח שזה הכי זול שמצאתי במוסכים כלליים , על מנת לבצע את העבודה במקום שפותח מכסה מנוע ,ולא מופתע מזה שכתוב על המנוע DOHC...

אז בקיצור : בואו תמצאו לי מוסך, שיתן לי מחיר כדאי משמעותית מ987 ש"ח , תוך טיפול בחלקים מקוריים בלבד , ושקט נפשי ל3 השנים / 90 אלף ק"מ הבאים.

ותלמדו קצת לפרגן. רוב השוללים הם אנשים ללא נסיון כלל / ללא נסיון ברכבי VAG, ונהנים לזרוע אווירה שלילית.

אני בתור אחד שבכל הזדמנות נהנה לקטול את מוסכי הרשת, יודע גם לתת מלה טובה כשצריך.

אם כבר מחילפים טיימינג , לא ברור לי למה לא החלפת גם משאבת מים.

(אלא אם החלפת לאחרונה) . במידה וחלילה תצטרך להחליף תשלום שוב על העבודה וחבל .

נתתי הוראה להחליף גם משאבת מים (400 ש"ח) , אבל יועץ השרות, שלאחר כמה שעות שטחנתי לו את השכל ,מסתבר שמכיר חבר טוב שלי, אמר שמנסיונו הרב, משאבות אלו מחזיקות הרבה מאוד זמן , בניגוד לאלו של מנועי הדיזל / מנועים אחרים בקונצרן , ולכן אין שום סיבה להחליף אותה כרגע.

(אני מזכיר לכם שאלו לא משאבות המים הנוזלות אחרי 90-100 אלף ק"מ של פיג'ו שאיתן כבר התנסיתי)

דרך אגב, חוייבתי על בסביבות השעה וחצי עבודה , אז זה לא היסטרי.

אם היית מכיר את אייל היית יודע טוב מאוד שהוא לא ממש אוהב את "צ'מפיון" ו/או המוסכים שלהם, אז כשהוא כבר נאלץ "לקחת את הסיכון" בביצוע טיימינג באחד ממוסכי הרשת שלהם - הוא כותב שהוא יצא מרוצה מכל הכיוונים (מחיר, שירות, מקצועיות, חלקים)... אז למה להטיל בכך דופי ? (שאלתי וכבר קיבלתי תשובה ממך).

איציק

:mm_yeah:

מכיוון שאחרי שעות חיפושים בפורום ושאלות של בעלי רכבים דומים , לא הצלחתי לקבל חוות דעת חיובית על אף מוסך (אני לא מכיר אף מוסך כי אני מטפל בדרך כלל ברכב בעצמי בחלקים מקוריים בלבד שנרכשים ממחסן היבואן) ,ולאחר שיטוט במוסכים לקבל התרשמות על צורת העבודה והצעת מחיר, נאלצתי אכן לקחת סיכון, ובתור אחד שמאוד ייקה בכל מה שקשור לרכב שלו, היה לי קשה לעשות זאת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל אנא ממך תפנה לדלפק החלקים של פליקס אפילו ישנו שם בחור נחמד בשם רפי

בקש את המותחנים והרצועה לפי רכבך ושים לב לכיתוב

MADE IN JAPAN במותחנים

הרצועות אים אני לו טועה הם עובדים עם GETS

כך אתה יכל להיות רגוע לגבי חלקי חילוף תחליפיים

מאותה חברת יצור במחיר זול יותר

רק ללא סמל החברה

סתם דוגמא מבית רנו רצועה תיזמון למגאן מדלפק המחירות 220 ש"ח

מחנות חלקי חילוף 140 ש"ח

שניהם מתןצרת GETS האחת עם סמל רנו עליה 220

והשניה ללא הסימלון 140

פורסם
אייל אנא ממך תפנה לדלפק החלקים של פליקס אפילו ישנו שם בחור נחמד בשם רפי

בקש את המותחנים והרצועה לפי רכבך ושים לב לכיתוב

MADE IN JAPAN במותחנים

הרצועות אים אני לו טועה הם עובדים עם GETS

כך אתה יכל להיות רגוע לגבי חלקי חילוף תחליפיים

מאותה חברת יצור במחיר זול יותר

רק ללא סמל החברה

סתם דוגמא מבית רנו רצועה תיזמון למגאן מדלפק המחירות 220 ש"ח

מחנות חלקי חילוף 140 ש"ח

שניהם מתןצרת GETS האחת עם סמל רנו עליה 220

והשניה ללא הסימלון 140

אתה מתייחס לתפל ולא לעיקר,

ולמען האמת אני מכיר את המחירים בדלפק החלפים מכיוון שאני רוכש משם / צ'מפיון בני ברק את החלקים לטיפולים שאני עושה בעצמי.

סתם לדוגמא : פילטר אוויר מקורי : 155 ש"ח לפני מע"מ , פילטר אוויר תחליפי : 34 ש"ח לפני מע"מ.

בכל מקרה, אני יודע מה שמו ברכב וזה מה שחשוב.

כפי שציינתי או לא ציינתי, מה שעניין אותי היא רמת העבודה והחלפים ולא בהכרח המחיר שכל עוד הוא בגבולות הסביר אז זה בסדר מבחינתי. דווקא הייתי מוכן נפשית להשאיר שם בסביבות ה2000 ש"ח אחרי מע"מ .

בכל מקרה, אני לא רואה טעם להמשיך בשרשור הזה.

הסיבה שפרסמתי את השרשור הזה, הוא על מנת לתת מענה לאנשים ששאלו אותי בהודעות פרטיות על מוסך טוב לרכבי פולקסווגן בכלל ופולו בפרט , ועד היום לא הייתי מסוגל לתת מענה,

כי גם אני לא הכרתי מוסך ברשת שאפשר לומר שרמת העבודה שלו מניחה את הדעת.

ממש לא מעניינת אותי הדעה שלך ושל שאר השוללים כי אני מספיק מנוסה בתחום כדי להעריך איכות עבודה ,ומכיוון שהדבר שהכי חשוב הוא שאני מרוצה מהעבודה והשירות , ולא צריך להיות בעמדה של הצטדקות / מגננה בפני מלעיזים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...