Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ידידי היקר (או שלא )

בוא תמצא לי מוסך שמכבד את עצמו ושיסגור לי טיימינג כולל מותחן וגלגלת (שרק היא עולה 250 ש"ח)

בעלות של 987 ש"ח אחרי מע"מ , שזה כמה שזה עלה לי.

בדרך כלל כשאומרים את המונח : "3 ספרות" , מדברים על קצת פחות מאלפייה.

ולשאר המקטרגים. עד שמישהו בא ואומר מלה טובה , אתם חייבים ללכלך .

מי שמכיר אותי יודע שבורקסים לא מעוורים אותי , ולמעשה את כל הטיפולים אני מבצע בעצמי ללא צורך במוסך, אך מכיוון שטיימינג זאת פעולה שאי אפשר לבצע לבד בחצר האחורית, וחבר עם רכב דומה שחסך 300 ש"ח והלך למוסך כללי, שאחריו נקרעה לו הרצועה בשל מתיחה לא נכונה , ושילם בערך 4000-5000 ש"ח לסידור המנוע , שלא חזר להיות כמו שהיה פעם. (סופרייז סופרייז : רוב הסיכויים שמוסך רגיל יגיד לך ללכת לחפש את החברים שלך במקרה של בעייה) ,

החלטתי להשקיע טיפה מעל ה800 ש"ח שזה הכי זול שמצאתי במוסכים כלליים , על מנת לבצע את העבודה במקום שפותח מכסה מנוע ,ולא מופתע מזה שכתוב על המנוע DOHC...

אז בקיצור : בואו תמצאו לי מוסך, שיתן לי מחיר כדאי משמעותית מ987 ש"ח , תוך טיפול בחלקים מקוריים בלבד , ושקט נפשי ל3 השנים / 90 אלף ק"מ הבאים.

ותלמדו קצת לפרגן. רוב השוללים הם אנשים ללא נסיון כלל / ללא נסיון ברכבי VAG, ונהנים לזרוע אווירה שלילית.

אני בתור אחד שבכל הזדמנות נהנה לקטול את מוסכי הרשת, יודע גם לתת מלה טובה כשצריך.

נתתי הוראה להחליף גם משאבת מים (400 ש"ח) , אבל יועץ השרות, שלאחר כמה שעות שטחנתי לו את השכל ,מסתבר שמכיר חבר טוב שלי, אמר שמנסיונו הרב, משאבות אלו מחזיקות הרבה מאוד זמן , בניגוד לאלו של מנועי הדיזל / מנועים אחרים בקונצרן , ולכן אין שום סיבה להחליף אותה כרגע.

(אני מזכיר לכם שאלו לא משאבות המים הנוזלות אחרי 90-100 אלף ק"מ של פיג'ו שאיתן כבר התנסיתי)

דרך אגב, חוייבתי על בסביבות השעה וחצי עבודה , אז זה לא היסטרי.

:mm_yeah:

מכיוון שאחרי שעות חיפושים בפורום ושאלות של בעלי רכבים דומים , לא הצלחתי לקבל חוות דעת חיובית על אף מוסך (אני לא מכיר אף מוסך כי אני מטפל בדרך כלל ברכב בעצמי בחלקים מקוריים בלבד שנרכשים ממחסן היבואן) ,ולאחר שיטוט במוסכים לקבל התרשמות על צורת העבודה והצעת מחיר, נאלצתי אכן לקחת סיכון, ובתור אחד שמאוד ייקה בכל מה שקשור לרכב שלו, היה לי קשה לעשות זאת.

המוסך הסכים לרשום לך בספר טיפולים את הטיימינג ?

כי לי הם לא רצו לרשום :???:.

ולגבי משאבת מיים לי היא נשברה ל 3 ב 60 אלף :x. רכב גרמני :shock:

ברור לכם שהייתי צריך לשלם על הכישלון של המשאבה מיים מהכיס שלי :evil:.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=45969&stc=1

אני שלמתי 1300+ על המשאבה מיים והטיימינג

לקח להם שעה וחצי להחליף הכול .

DSC01014.jpg

למכירה זיכרונות של KINGSTON 1024MB 133Mhz SDRAM

בחצי מחיר :twisted:

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנשים, אתם קשים בפרגון, הא ?

שמוליק

אכן כך , קשה לאנשים לפרגן, ולהאמין שיש גם בסדום צדיקים, שנותנים עבודה מקצועית, במחיר הוגן,

ושהלקוח יצא עם טעם טוב בפה,, ולאווו דווקא מהקרסונים, והבורקס!

אייל אל תתיחס למלעיזים, המשך לפרגן כשצריך, ולי אישית זה עושה טוב על הלב, שמוסך גורם לנחת רוח ללקוח בעבודה מקצועית!

אשמח לשמוע חוות דעת נוספות על מוסכים נוספים ברחבי הארץ לטובת כל חברי הפורום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אייל,

אתה מבחינתך שלמת כמה שקלים יותר והיית במקום שעשה לך הכי טוב ואם כך הדבר ,עשית את הדבר הנכון ביותר, וכל הכבוד ל"פליקס" שהוציא אותך מרוצה בלי חור בכיס!

ולא משנה כמה מוסכים אחרים יכלו לבצע את אותה עבודה באותו מחיר או פחות. אתה מרוצה וזאת עובדה, ועם זה לא ניתן להתווכח.

צריך לדעת מתי להלין ומתי לפרגן, בכלל, שיש להלין, אני אישית מעדיף לשתוק.

תהנה!

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היי

גם אני מטפל ברכב בעצמי חוץ מרצועת תיזמון שאני לא יודע להחליף ועוד כמה דברים.

החלפתי את הרצועה (כולל מותחן) במוסך צ'מפיון בבני-ברק בעלות של 932 שקלים כולל מע"מ.

1.רצועת מזגן לא הוחלפה מכיוון שחודש לפני החלפת הטיימניג החלפתי בעצמי את הרצועה.

2.משאבת מים לא הוחלפה, מכיוון שביקשתי שיבדקו וימליצו לי מה לעשות.הרכב נסע כ-40000 קילומטר ב-5 שנים כך שאין סיבה להחליף את המשאבה.

האמת שאני לא מת על העבודה שלהם אבל לא היו לי הרבה ברירות.

מצורפת חשבונית לראיה.

scan.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אייל, היית מסריט את הסיפור ושולח לחיים הכט...:wink:

פליקס יצא צדיק :-)

קו חשיבה נכון, יש דברים שבהם לא חוסכים!

אמיר.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אוקיי, אז עכשיו אני לוקח את המלים שלי בחזרה.

אתמול הייתי אצל פליקס עקב תופעה שהתחילה לקרות מדי פעם : טורים לא יציבים.

(מכיוון שאני שוקל למכור את האוטו, אני לא יכול לתת אותו במצב כזה)

כמו כן, ביקשתי שיפרקו תופים אחוריים ויבדקו אולי יש נזילה ממשאבות האופן האחוריות לאחר שראיתי על החלק הפנימי של ג'נט ימין אחורי עקבות נוזל בלתי ברור.

הרכב נלקח אחר כבוד למחלקת החשמל, שם בוצע חישקל כיוון הצתה (250 לפני מע"מ), ואכן הטורים התייצבו.

לאחר מכן הועבר למחלקת המכונאות לבדיקת משאבות האופן שנמצאו תקינות ( פירוק ניקוי והרכבה של התופים + כיוון בלם יד, 200 ש"ח)

הרכב נלקח לרחיצה , ואני שילמתי בינתיים.

הרכב חזר מהרחיצה, נכנסתי לרכב וכבר הרגשתי שמשהו לא בסדר.

נעמדתי ראשון ברמזור ובבואי לצאת ממנו בלחיצה , אני שם לב שהאוטו נחנק, יציאה מהרמזור הבא

תוך מבט בשעון הסל"ד השאירה אותי בהלם . דוושה ברצפה = 2000 סל"ד.

מסקנה : הרכב לא סוחב !

חזרתי לשם מיידית (הם בדיוק עמדו לסגור).

הפנים הנחמדות ומסבירות הפנים של אנשי השירות הפכו לפנים מאיימות.

מיד הואשמתי שהרכב הגיע למוסך עם חוסר סחיבה (שקר גס !)

לאחר מכן הואשמתי שהממיר הקטליטי סתום (לא ברור איך הוא יכול להסתם כשהרכב עומד בסה"כ שעה במוסך) , ושכל הבעיות קורות בגלל שאני לא מבצע 100 אחוז מהטיפולים במוסך מורשה (אני מבצע במוסך מורשה רק טיפולים גדולים , ברקסים וטיימינג , וטיפולי 10 רגילים אני מבצע לבד או במוסך של חבר).

ואז התחלתי להתעצבן, ביקשתי שיבדקו את מצב כבל הגז / כיוון ההצתה שהתבצע לפני שהם יוצאים בהאשמות. הם בדקו ואמרו שהכל תקין , ושאני מנסה להלביש עליהם תקלת חוסר סחיבה!

כשהם פירקו את מכסה הדיסטריבויוטר ופילטר האוויר, הם הפילו את הברגים לחלל המנוע (עקב לחץ בית - יום שישי) - חוסר מקצועיות משווע.

כשהם פירקו את פילטר האוויר , מיותר לציין שניסו לפתוח בורג אלן עם מברג פיליפס תוך הפעלת כוח.

בסופו של דבר אחרי צעקות רמות (ואני בחור רגוע בדרך כלל) , סיכמתי איתם שהם מחזירים את כיוון ההצתה למה שהיה קודם ומחזירים לי את כספי בחזרה.

בוצעו כמה כיוונונים שאחרי כל אחד מהם לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן וחזרתי עם ריג'קטים.

בסופו של דבר חזרנו למצב הקודם (והטורים לא רוקדים יותר), זוכיתי כספית , ונסעתי לביתי כועס.

מסקנות :

א) חצי הכוס המלאה : הטורים הסתדרו בלי ששילמתי על זה אגורה.

ב) חצי הכוס הריקה : פליקס הם לא מקצועיים, ולא יודעים לקחת אחריות על העבודה שלהם.

ג) אני לפליקס לא חוזר יותר בחיים.

נ.ב. חבר שביקש להחליף בפולו שלו ברקסים קומפלט קיבל שם הצעת מחיר של 1000 ש"ח לקדמיים ועוד 1000 לאחוריים!

נ.ב.2. בדרכי החוצה פגשתי בעל גולף ששאל אותי אם מחיר של 6700 ש"ח לטיפול גדול הגיוני... :(

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

וכאן משתקפת הפרובלמטיות הרבה הקיימת במוסכים.

קל, נוח ורווחי למוסך לבצע טיפולים שבהם יש החלפת חלפים שבצידה רווח ועבודה רגילה בלבד שכמובן עדיין יש לבצעה טוב ובקפדנות.

בטיפול טוב בודקים גם צנורות מיים ובלמים (חזותית ובמגע יד), משמנים צירים וכבלים, בודקים הידוק ברגי מתלה ומע' פליטה וסעפות ועוד ועוד.

החלק הקשה ופרובלמטי הנו איתור ואבחון תקלות, תקון התקלות עצמן ושוב בדיקה חוזרת כדי לוודא שהתיקון הצליח לחלוטין וללא ספיחים נוספים ופה לצערי נכשלים רבים.

כל אחד ובכל מקצוע עלול לטעות ולשגות אך צריך לקבל על כך אחריות ולתקן הטעון תיקון.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

נכון.

אני מקבל בהבנה את זה שקורות טעויות,

אבל העמדת הלקוח מול שוקת שבורה ואי קבלת האחריות, פשוט הרתיחה אותי.

נ.ב. לאחר ביצוע כיוון ההצתה הרכב נלקח לנסיעת מבחן ונמצא תקין.

רק לאחר שהתחלתי לצעוק, הודה האחראי שהרכב לא סחב בנסיעת המבחן.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

איציק,אני מקווה שעכשיו התגובה שלי בשרשור זה,היתה נכונה ומוצדקת.

בגלל התגובה שלך אלי, לא הגבתי בפורום חודש ושלושה ימים לפי הספירה שלך.

עכשיו הזמן לכתוב לך את מה שרציתי וחשבתי מזמן.

אם ספרת את הימים ,כנראה שהייתי חסר לך.:roll: :roll:

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הלו רגע...

הדבר היחידי שאני מוצא פסול מתוך מה שאתה מתאר , זה ה"פנים המאיימות, וחוסר הסברת הפנים".

אני חייב לציין כי דיאגנוסטיקה הינה תחום לא קל לרוב המכונאים ולרוב החשמלאים.

זה תחום בפני עצמו, שלעיתים רבות התיאוריה מכה לדיאגנוזיסט הישר בפנים.

זהו תחום שלעיתים רבות ובעיקר אם התקלה אינה "רובצת" , לא תמיד פתירה ב"מכה הראשונה".

מצד שני:

אתה מדבר על אוטו עם כיוון הצתה... אתה מתכוון לרכב מאמצע שנות ה90 או לעדכון גרסה במחשב ניהול המנוע, בקיצוע, איזה שנה האוטו הזה? כי אם מהסוג הראשון של אמצע שנות ה90 ,אז המערכות האלה, -התקלות בהן פתירות תוך דקות , אבחון התקלות שם מהיר מאוד.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כנאמר בחתימה שלי, פולו 16V שנת 97.

האם אתה מצדיק את העמדת הלקוח בפני שוקת שבורה ?

העברת האחריות ללקוח ? כנאמר : "הכנסת אלינו רכב עם בעיית סחיבה" וזאת בלי שהם עשו נסיעת מבחן כשהוא נכנס אלא רק אחרי שהתעסקו עם ההצתה

או לחילופין תירוץ סתימת הממיר...

מעניין מה יש להם לומר עכשיו ,כשפתאום נעלמה בעיית הסחיבה לאחר שהחזירו את הרכב למצב בו הכנסתי אותו.

אני רוצה לציין שכיוון ההצתה נעשה באמצעות משחק פיזי בדיסטריבויוטר ולשמחתי סומן שם קו שאיפשר לחזור למצב אפס.

האם גם עכשיו הם חושבים שהממיר הקטליטי (שרוקן ע"י הבעלים הקודם) סתום?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, לבוא להלין פה בפורום מה אתה חושב על המוסך ועל תיפקודו זה אחלה. אני מבין למצבך וטוב ששחררת קצת קיטור.

עכשיו, פנה ישירות (קבע פגישה) לבעל המוסך, לא למנהל העבודה או למזכירה, ובקש הסברים למקרה.

חזור ועדכן.

פורסם

אייל, אותי מעניין הצד הטכני של העניין.

כתבת שנכנסת למוסך בגלל "טורים לא יציבים." הוזיזו את ההצתה, והחזירו אותה למצב הקודם.

לא כתבת כלום לגבי פעולות אחרות(מלבד הברקסים שזה לא קשור).

מה, הטורים התייצבו לבד?

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...