Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לאחרונה הקודן של הלנצ'יה אפסילון 2012 מזייף. אתמול עמדתי חצי שעה בשמש עד שהצלחתי לגרום לו להגיב ולהניע 😵‍💫. הגעתי לחשמלאי רכב שניסה לבטל אותו, מצא שני מקומות שבהם הוא מנתק את ההתנעה וביטל אותם, אבל יש גם מקום שלישי שהוגדר על ידי החברה כשהרכב עלה לכביש, ואותו הוא לא מצא. הוא אמר שצריך למצוא מישהו שמכיר את הקודן המקורי ולשאול איפה החברה התקינה את הניתוק השלישי.. אחרת זה לפרק את הרכב לגורמים ולחפש, שזה גם נורא יקר.

היות ולפני כמה שנים קניתי את הרכב הלא שגרתי הזה בעקבות רעיונות שעלו כאן בפורום, אני רואה גם אתכם קצת אחראים למצב😂, אבל ברצינות - אם מישהו יודע איך אפשר למצוא את הניתוק השלישי אהיה אסיר תודה.

פורסם

תלך לחשמלאי  אחר   אין מצב שיש שלוש ניתוקים בדרך כלל יש  אחד ,  תנסה לראות  על היחידה הפנימית בד"כ יש מדבקה  מי התקין 

את   הקודנית  .

• רעיון טוב! 2
פורסם

אם תעלה תמונה של הקודן, אולי יהיה ניתן לכוון אותך באופן מדוייק יותר לעסק שהתקין אותם במקור.

האם החשש שלך לגבי הניתוק הנוסף הוא רק תיאורתי,

או שכעת אתה לא יכול ליסוע על הרכב?

פורסם

תודה רבה על ההייחסויות! מצורפת תמונה של הקודן. החשמלאי אומר שזה הקודן המקורי שהותקן בחברה. הוא אומר שהוא אכן ניתק אותו בשתי נקודות, ועדיין יש מקום שלישי..

ברגע זה אני יכול לנסוע, אבל כבר קרה פעמיים שהקודן לא תפקד, ואני חושש מהפעם הבאה. זו שאלה מעניינת האם אפשר להחליף קודן מבלי לנתק אותו, אני לא יודע והחשמלאי לא הציע את האפשרות הזו. הכי טוב נראה לי יהיה לנתק אותו לגמרי, אבל אולי זו גם אפשרות.

1778828265929607956211674043318.jpg

פורסם

אם תחפש ביוטיוב "קודן ריינג'ר" (או ranger), תמצא מספר סרטונים ברכבים שונים על הימצאות עלוקה וניתוקים למיניהם. אולי זה יכול לעזור לכוון אותך או את החשמלאי. 

ואולי שווה לבדוק אצל חשמלאי/מתקין מערכות אחר. יכול גם לשאול אצל החברות "הגדולות" להתקנות כאלו כמו אדי מערכות וגיל קאר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

צריך להבדיל בין שתי עבודות נפרדות .

1)ניתוק קודן. יחסית פשוט וזול, למי שיודע ומכיר.

2)הסרת קודן/מע' מיגון על כל חוטיו ויחידותיו זה יקר, כי זה צורך הרבה זמן.

אפילו יותר זמן מהתקנת קודן או מערכת מיגון חדשה.

אני יכול לגלות הבנה לחוסר ההתלהבות שגילה החשמלאי שפנית אליו.

מנסיון אישי, צריך לפנות לזה זמן (חצי יום כמו כלום) ולעשות הכנה מנטאלית.

מסקנה/ לקח ,

לפרק קודן ברגע שמתחילות הבעיות או אפילו כמה ימים אחרי שרוכשים רכב ישן עם קודן.

במיוחד אם הביטוח לא מחייב או לא נותן הנחה משמעותית.

פורסם
בתאריך 15.5.2026 בשעה 14:57, IsraCar כתב:

צריך להבדיל בין שתי עבודות נפרדות .

1)ניתוק קודן. יחסית פשוט וזול, למי שיודע ומכיר.

2)הסרת קודן/מע' מיגון על כל חוטיו ויחידותיו זה יקר, כי זה צורך הרבה זמן.

אפילו יותר זמן מהתקנת קודן או מערכת מיגון חדשה.

אני יכול לגלות הבנה לחוסר ההתלהבות שגילה החשמלאי שפנית אליו.

מנסיון אישי, צריך לפנות לזה זמן (חצי יום כמו כלום) ולעשות הכנה מנטאלית.

מסקנה/ לקח ,

לפרק קודן ברגע שמתחילות הבעיות או אפילו כמה ימים אחרי שרוכשים רכב ישן עם קודן.

במיוחד אם הביטוח לא מחייב או לא נותן הנחה משמעותית.

מה ההבדל בין ניתוק קודן להסרת קודן? ברגע זה הקודן עובד, ועדיין החשמלאי לא הציע פתרון אחר חוץ מאשר אותו חיפוש אחר כל הניתוקים, שגם יקח הרבה זמן, וגם יעלה בהתאם

פורסם (נערך)

נסה חשמלאי או מתקין מערכות אחר.

אתה מוזמן לראות את השירשור הזה,

רק כדי להתרשם במה כרוך פירוק מלא של מערכות.

כמה לקח ממך החשמלאי, על מה שהוא עשה עד עכשיו?

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

או לחלופין קח עצה מגנב מזדמן.

אין לך מה לדאוג- לא יסמנו את הרכב שלך. הם לא ממש מתים על איטלקיות.

ובנימה קצת יותר רצינית- גש לחשמלאי מומלץ ושוחח בראש קטן, כאילו אין לך מושג מה זה ניתוקים וכמה יש. פשוט תבקש להניע את הרכב ללא קוד.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

קצת מביך.. הרכב לא הניע והזמנתי גרר.. ואז התברר שכנראה הבעיה היא בכלל לא בקודן. נראה שיש בעיה בזיהוי של הרכב שידית ההילוכים בניוטרל, ואז הוא לא מניע בלי ללחוץ על הקלאץ', למרות שהידית בניוטרל. לא מזמן החלפתי את הרצועה שמחברת בין ידית ההילוכים לבין הגיר, ונראה שגם התקינו שם משהו קצת עקום, כי קשה יותר להזיז את הידית ימינה, בעוד שלכיוון שמאל היא אפילו קצת משוחררת בתחילת התנועה. בכל אופן - מה אתם חושבים עכשיו - כל עוד הרכב מניע להסתפק בזה ולא להסתבך? או בכל זאת לנסות לטפל בזה?

פורסם

אין התניה למצב ידית ההילוכים בשביל ההתנעה. אין שום חיישן בידית ההילוכים שמדווח למחשב את מצב הידית.

יש מכוניות בהן חובה ללחוץ על הקלאץ' בשביל להניע, מחשב ניהול לא מאפשר הפעלת סטרטר אם לא לוחצים על הקלאץ'. 

אם זה פעם עובד פעם לא, תבדוק את המתג שעל דוושת הקלאץ. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...