Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם - 

הכנסתי את הרכב (מאזדה 6 פרימיום מודל 2013) לטיפול 170 אלף קילומטר.

במקור תוכנן לבצע החלפת שמן (פילטר וכו'), מסנן אוויר, מסנן מזגן, נוזל בלמים ופלאגים.

לאחר שהכנסתי את הרכב למוסך, יצרו איתי קשר ואמרו שאין צורך בהחלפת פלאגים אבל ששנדרשת החלפת חלקים נוספים: תושבת מנוע, מותחן רצועה, אטם מכסה שסתומים, ניקוי בית מצערת, רצועות הגה ומזגן ותושבת מנוע. הצעת המחיר - 5500 (כולל החלפת מראה עקב מנגנון שנשבר, אך ויתרתי על זה בסוף).

לא אישרתי את החלפת החלקים הנוספים ובפועל הוחלפו - פילטר שמן, מסנן אוויר, אטם מכסה שסתומים, תושבת מנוע ונוזל בלמים.

לענייננו -

1. האם המחירים סבירים לטעמכם? במיוחד מחיר החלפת מותחן מנוע.

1. האם מותחן רצועת מנוע הוא חלק קריטי? לפי מנהל המוסך "המותחן גמור".

2. האם מומלץ לטעמכם להחליפו במוסך שאינו מוסך מורשה?

3. ניקוי בית מצערת ומסיר פיח לבנזין - נשמע לי מיותר לחלוטין וסתם כדי "לדחוף" עבודה.

אדגיש שהרכב שמור וטופל תמיד במוסכים מורשים.

אופיר

PHOTO-2023-04-21-09-53-22.jpg

עריכה אחרונה על ידי ofir1000
פורסם

זה מחירים של מוסך מורשה יבואן

במוסך רגיל יצא לך 30% פחות ובאמת שלא רואה סיבה למה לא. כל התיקונים האלה שציינת מוסך רגיל יודע לבצע בלי בעיה

• אהבתי 1

פורסם

המחירים סבירים למוסך מורשה בחלקים מקוריים. 

לדעתי זה שלא ביצעו החלפת פלאגים דווקא מעיד שהם הגונים. 

בשנתון שלך ומכיוון שמדובר ברכב שכל מוסך סביר יודע לטפל, באמת תשקול לעבור למוסך מורשה לא יבואן. 

מסיר פיח לדעתי מיותר.

ניקוי בית מצערת רוב המוסכים לא מבצעים כראוי בדקה עבודה ללא פירוק וניקוי יסודי.

מסנן מזגן ואוויר לעתיד תוכל לרכוש ולהתקין בעצמך בחמש דקות ובשליש מחיר. 

פורסם

תודה על התשובות.

מה לגבי מותחן הרצועות? האמת היא שאני לא מכיר את החלק ואת חשיבותו.

האם בלאי של 10 שנים הוא סביר ומצדיק החלפת מותחן?

פורסם (נערך)

סביר בהחלט

ברכבים עם רצועת טיימינג נדרש לרב להחליף אחת לכמה שנים.  מגיע קיט של רצועה עם מותחנים ומחליפים יחד. אצלך לדעתי זה שרשרת אבל יתכן שהמותחן כבר עייף ומשוחרר כדאי להחליף לפני שיגרם נזק.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם

מדובר במותחן הידרוולי של רצועת אביזרים, לא טיימניג, התופעה שהבוכנה ההידרוולית שם נוזלת ואז צריך להחליף אותו.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, Liran3331 כתב:

וחשבתי שהמחירים של צ'מפיון הזויים.

למה, יש לך מחירים להשוואה מצ'מפיון לכל מה שמופיע בקבלה?

כי קשה לקרוא לזה טיפול ( תיקון מראה חשמלית, החלפת תושבת מנוע , מותחן +  שתי רצועות, ניקוי מצערת),  אלא יישור קו מאסיבי .

הטיפול כאן זה החלפת שמן מנוע + 3 מסננים+ נוזל בלמים. וזה לא נחשב טיפול קטן, עולה במוסך מורשה יבואן כ 1200₪.

בעיקר לזרוק איזה משפט...

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 6 דקות, vladclar כתב:

למה, יש לך מחירים להשוואה מצ'מפיון לכל מה שמופיע בקבלה?

כי קשה לקרוא לזה טיפול ( תיקון מראה חשמלית, החלפת תושבת מנוע , מותחן +  שתי רצועות, ניקוי מצערת),  אלא יישור קו מאסיבי .

הטיפול כאן זה החלפת שמן מנוע + 3 מסננים+ נוזל בלמים. וזה לא נחשב טיפול קטן, עולה במוסך מורשה יבואן כ 1200₪.

בעיקר לזרוק איזה משפט...

מה קרה? אתה מקבל אחוזים מהם או מה? 

אני לקוח צ'מפיון כבר שנים ובגלל זה רושם מה שרשמתי

פורסם (נערך)

ממי אני מקבל אחוזים?

אני שואל שוב - יש לך מחירים מצ'מפיון של חלפים ועבודה להחלפת מותחן+תושבת מנוע+ערכת תיקון למראה חשמלית+ ניקוי מצערת באוקטביה/ ג'טה, או שראית סכום גבוה בקבלה וזהו?

וחוץ מזה, לא ראיתי אצל אף יבואן מחירים זולים במוסכי רשת שלהם.

אז מה ההפתעה? 

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שלום לכולם, 

מספר שאלות - 

1. האם הצורך בהחלפת מותחן רצועות + רצועות + ניקוי מצערת נחשב הגיוני לאור גיל הרכב או שמא משהו חריג? שוב - הרכב טופל ושמור היטב.

2. לפי נציגי המוסך, אי-החלפת המותחן עלול להוביל לנזק בלתי הפיך (וכמובן לעצירה באמצע הנסיעה והכרח בהזמנת גרר). 

לפני 15 שעות, kompy כתב:

@ofir1000, במידה ויש לך ביטוח מקיף, בדוק האם הוא כולל מראות ופנסים.

הביטוח כולל מראות אך לאחר השיחה עם מוסך ההסדר נאמר לי שכולל רק החלפת זכוכית/שבר של המראה ולא החלפת מנגנון הקיפול.

הבנתי שהתקלה רווחת ברכבי מאזדה - שבר של גלגל השיניים. פירקתי את המראה בעצמי וראיתי שאכן גלגל השיניים נשבר אבל לא הצלחתי לאתר גלגל שיניים ספציפי ברשת להחלפה עצמית. 

פורסם (נערך)

כן, כל מה שבוצע ברכב הגיוני לגיל וקילומטראז'. מדובר בגלאי טבעי של הדגם.

אם מחליפים מותחן, לא משאירים רצועות ישנות  ( וכנראה בלויות).

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ofir1000 כתב:

שלום לכולם, 

מספר שאלות - 

1. האם הצורך בהחלפת מותחן רצועות + רצועות + ניקוי מצערת נחשב הגיוני לאור גיל הרכב או שמא משהו חריג? שוב - הרכב טופל ושמור היטב.

2. לפי נציגי המוסך, אי-החלפת המותחן עלול להוביל לנזק בלתי הפיך (וכמובן לעצירה באמצע הנסיעה והכרח בהזמנת גרר). 

הביטוח כולל מראות אך לאחר השיחה עם מוסך ההסדר נאמר לי שכולל רק החלפת זכוכית/שבר של המראה ולא החלפת מנגנון הקיפול.

הבנתי שהתקלה רווחת ברכבי מאזדה - שבר של גלגל השיניים. פירקתי את המראה בעצמי וראיתי שאכן גלגל השיניים נשבר אבל לא הצלחתי לאתר גלגל שיניים ספציפי ברשת להחלפה עצמית. 

נושא המותחן נשמע הגיוני ואכן הייתי מחליף, תבקש הצעות פשוט ממוסך מורשה משרד התחבורה מומלץ.

בנושא המראה-

לפני כשנה וחצי הוחלפה לי מראה לחדשה ומקורית במסגרת ביטוח פנסים בשמשות בגלל בעיה דומה (מנגנון שנדפק ב-CX-5) ללא כל בעיה.

במקומך הייתי מדבר בשנית עם חברת הביטוח ומבקש שיסדירו את הנושא מול מוסך ההסדר.

עריכה אחרונה על ידי adir10
  • תוכן חדש...