Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, stum כתב:

המזגן לא תקין, היא אמורה לתקן בלי שאלות.

ומחר היא תחליט שגם זה שהדוד דלף, זה עלייך, וזה שהצנרת קרסה, זה עלייך, וכו' וכו' אין לזה סוף.

לדעתי, שום דבר לא מבטיח שהיא לא תעלה לך (ההפך, נשמע שהיא מחכה להזדמנות) בחידוש הבא. ואופתע מאוד אם תמשיך עם אותו שכר דירה.

אם במצב רגיל יש הסתברות כלשהי שהיא תעלה את שכר הדירה אז אחרי שתכפה עליה הוצאה כלשהי אתה מעלה את ההסתברות הזו ל-100 אחוז...

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

יש בעלי דירות שמשכירים מתחת למחיר השוק ע"מ לקבל שקט ולא להתעסק עם הנכס.
אתה בעצמך מודה שהמחיר נמוך, אז אם עד עכשיו היה בסדר וכל מה שמפריד בינך לבין האושר שלך הוא 1500 ש"ח
אז תראה את זה כחלק משכר הדירה.

זה מה יש!

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אכן, אפשרי לשלם 1000 שקל, לקנות מזגן חדש, ולשכוח.

לדעתי, ואולי אני טועה, מההתנהלות נשמע שמחר יש נזילה מהגג, כל הדיירים משתתפים, ואיכשהו זה מגיע מהכיס שלך.

אם זה אכן משמעותית נמוך ממחיר השוק ... וואלה.. דילמה.

פורסם

מבלי לעשות הכללות, רבים מהמשכירים מעלים מחירים בכל הזדמנות לעיתים בהגזמה מטורפת כי הם יכולים, גם אם לא היו תיקונים כאלה ואחרים.  מאחר ובעלת הבית הנוכחית מוצגת לא ממש מציאה, עלולה בהמשך להפתיעה עם תביעות שלצידן עלויות כספיות על פות"ש .  אני הייתי חושב ברצינות לבדוק אפשרות לעבור בתום ההסכם  הנוכחי לדירה אחרת 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

רוב המתקינים אינם מפלצות, אתה לא אמור לחשוש מהם, יכול הינך לבקש ממנו הצעת מחיר,

קודם שיתחיל לעבוד. תאמר לו מראש שיש לך תקציב מוגבל לתיקון קל, לא להחלפת מדחס וכו'.

בזמנו היה לשכנים שלי מדחס ישן שעשה רעש אימים בשכונה. אני ואשתי

ניגשנו אילהם ובאופן מיידי הם הביאו אדם שסידר את הבעיה, לדעתי גומיות ושמן פתרו את הבעיה,

זה אומר שרוב הסיכויים שמדובר בתיקון קל.

לחילופין,

אתה יכול גם לרכוש מזגן נייד לחדר שישאר איתך לצמיתות, עלותו כ 1600 ש''ח.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם (נערך)

בתור מי שיש לו בעלי דירה עם התנהלות דומה, הפתרון שלי היה לזרום עם תיקונים קטנים מסוג זה בעצמי ולא להתרגש, וזה משתלם לי כי חתמתי מראש חוזה ל-5 שנים שבו אין לי אי וודאות כלשהי כולל שכר דירה.

לקבל את המצב באהבה זה הרבה יותר קל אם קודם תסגור עם הבעלים חוזה ארוך טווח. אחרת גם תחטוף עלות תיקון וגם היא תעלה לך את שכר הדירה.

יש אפשרות נוספת למתקדמים:

הדיירת מתחת יכולה פשוט להגיש תביעה קטנה (עולה 50 שקל ולא צריכים עורך דין) נגד בעלת הבית שלך, שתתחיל לזוז הרבה יותר מהר ברגע שתקבל לביתה תביעה, ואתה גם תוכל להגיד לה שהנה אמרת לה והיא בחרה להתעלם.

והיא תפסיד בתביעה כי אובייקטיבית זה פשוט מפגע שהוא לגמרי באחריותה גם אם נראה לה זניח.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

בזבוז אנרגיה על שטויות.

אתה משלם כמה אלפי שקלים מתחת למחיר השוק בכל שנה. מודיעים לך שאם תתעקש זה יעלה לך יותר ואתה בכל זאת מנסה להיות צודק. 

תקנה מזגן חדש, תתקין ותתקדם הלאה. חבל על האנרגיה. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 9 שעות, GABIUBOGI כתב:

עכשיו תכלס אני פה בין הפטיש לסדן, מנסה לשמור על יחסי שכנות טובים ומצד שני גם צריך לשמור עם בעלת הדירה על פרופיל נמוך כי היא כל פעם מנסה להעלות לי את השכירות.

בפירוש אמרה לי שאם היא צריכה לקנות מזגן היא לוקחת לי את זה בחזרה דרך שכירות שנה הבאה.

כלומר החוזה מסתיים השנה? יש אופציה עם הגבלת גובה העלאה לשנה נוספת?

מה מבטיח שהיא לא תעלה? על פניו הדירה מושכרת מתחת למחיר השוק באופן משמעותי.

אז אני מתלבט - יש אולי דרך שאני יוכל לרכך את הויברציות עצמאית? חתיכות גומי בין המזגן לתושבת ראיתי ששמים לפעמים.

הרבה הציעו לנסות להביא טכנאי מומלץ ולנסות לפתור את הסוגיה במחיר מופחת. נראה לי שזה כיוון טוב.

או לתת להם להתנגש למרות שבעלת הדירה אמרה לי בפירוש לא לתת לה את המספר שלה.

לא הייתי הולך על זה בעמדה שלך, זה לא יועיל למשא ומתן שנה הבאה.

או לספוג 1000 שקל ואז כבר להנות ממזגן יעיל וחסכוני יותר. תכלס גם היחידה הפנימית מרעישה מעט אבל די התרגלנו.

לעבור וכו לא בא בחשבון בזמן הקרוב כי אני עם תינוק בן חודשיים והורים שגרים בבניין ליד שכל היום עוזרים לנו.

זו הנקודה המרכזית. כמה ״שווה״ לך ההתעסקות. מצד אחד יש יתרונות מובהקים בדירה הנוכחית, מצד שני מרגיש לי בין השורות שבעלת הבית ״מריחה״ חולשה ומנצלת אותה (או פשוט לא כל כך יודעת להיות משכירה). זה לא אופטימלי אבל זה מה שיש.

ולכן אם הפתרון הוא תיקון עצמי כדי לשמור על המחיר נמוך לשנה הבאה (והייתי מוודא איתה שמחדשים חוזה באותו מחיר או בהעלאה מינימלית) או לתת לה ל״נצל״ את הסיטואציה כדי להעלות בהפרש גדול יותר, הייתי הולך על הפתרון הראשון.

אבל, זה פתח להמשך. כי בסופו של דבר התשתית הזו באחריותה. ושאלו כאן לפניי מה יקרה אם עוד תשתית יתקלקלו, האם ההתנהלות הזו תחזור על עצמה. וזו שאלה שקשה לענות מבלי להכיר את המשכירה וההתנהלות שהיתה לכם בעבר.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני כשעה, edward כתב:

הדיירת מתחת יכולה פשוט להגיש תביעה קטנה (עולה 50 שקל ולא צריכים עורך דין) נגד בעלת הבית שלך, שתתחיל לזוז הרבה יותר מהר ברגע שתקבל לביתה תביעה,

לא מדובר בעניין לתביעות קטנות - זו בקשה לצו "עשה", לא לפיצוי כלשהו.

הערכאה הנכונה היא רשם בתים משותפים, המשמש כשופט (בדרגת בית משפט שלום) לצרכים אלה. פרוצדורה קצת יותר מורכבת קרוב לודאי שתצריך מעורבות עורך דין, שיעלה יותר מ-1,000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נקודנ שלא עלתה, האם שמעת את הויברציות בעצמך מדירת  השכנה? הן באמת מוגזמות ומטרידות?

כי יתכן שמדובר ברגישות שלה והרעש סביר, והחלפת מזגן לא תעזור.

פורסם

היה לי סיפור דומה כאשר התקנתי מזגן בדירה הקודמת שלי - בערב הראשון השכנה בדירה שמתחת התלוננה על רעש בלתי נסבל. כאשר עמדתי ליד המדחס שמעתי רק רחש חרישי. כשירדתי לשמוע את הרעש אצלה היא טרחה לנתק את המקרר על מנת שאשמע את הרעש המטריד. כן - המקרר שלה הרעיש יותר, אבל היו לה תלונות. 

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תביעה אינה דבר של מה בכך. נדרש להביא מודד עם מד דציבלים שיבדוק ויאשר שיש רעש חריג או רעידות וכו'. לצורך תביעה נדרשות הוכחות ובכלל תביעה זה לא עיניין של מה בכך. אולי כאיום זה יכול לשנות את קשיחות בעלת הבית אבל זו לא הדרך שתטיב לך במקרה של נזק קל.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
לפני 3 שעות, Gorpi כתב:

גם אם המחיר הוא מחיר שוק ולא מחיר מציאה, אתה תמיד תראה בעלי דירות "סוגרים חשבון" עם השוכר במעמד הארכת החוזה, בגלל שנדרשו לתקן משהו בדירה.

לדוגמא במקרה הנידון, עדיף לקנות ולהתקין לבד מזגן במחיר של עד 1500 שקל כשהאפשרות האחרת היא שבעל הדירה יעלה ב-200 ש"ח בחודש את שכר הדירה ואז אחרי שנה אחת אתה כבר תוציא 2400 ש"ח, שאותם תצטרף להוציא מעכשיו כל שנה.

ושוב, זה יקרה גם אם הדירה מושכרת במחיר שוק. הסיבה לכך היא שבעל הדירה מבין שהשוכר הוא במצב היותר פגיע (כמו במקרה הנידון עם התינוק בן החודשיים) ולכן סביר מאוד שיסכים להעלאה.

אם השוכר יעזוב, אז בעל הדירה יוכל כמובן במידת הצורך (אם לא יצליח להשכיר במחיר הגבוה) להסכים על המחיר הקודם עם שוכר חדש.

בטווח הרחוק, הוא בכל מקרה יוצא מורווח על הסיכוי (הלא נמוך) שהשוכר הנוכחי יסכים בגלל הנסיבות שלו.

במחיר שוק לשוכר יש אופציה במידה והשכר עולה לבלוע את הגלולה או למצוא דירה במחיר הקודם ששילם מאחר ובשוק קיימות חלופות.

כמובן שאפשר להגיד שיש תינוק ומעבר דירה בכל מקרה זה קשה.

אבל אם אתה משלם 4k ואני מחליט לעלות לך ל30k, גם תגיד את אותו דבר? אתה תעבור. זה זהה למי שמשלם 4, מעלים לו ל 4.5 והוא מבין שלא יצליח לעמוד בתשלום. וככה השוק עובד.

Miata ND2

פורסם

כמו שאמרו לפניי-זה בדיוק מהמקרים שעדיף להיות חכם ולא צודק.

הייתי מתחיל מהקל לכבד-

אם בכל אופן יש לך קרוב משפחה שהוא מתקין מזגנים במקצועו הייתי מבקש ממנו להגיע ולהעיף מבט אם זה פתיר באמצעות תושבות גומי כלשהן, אם הבעיה לא נפתרת הייתי רוכש מזגן חדש ומתקין דרכו.

כמובן שאת כל האמור לעיל הייתי מתנה מראש בהתחייבות בכתב/חידוש חוזה במחיר הקיים לעוד שנה/שנתיים לפחות, אחרת שום דבר לא ימנע ממנה להעלות בכל מקרה או להפיל עלייך תקלה גדולה בפעם הבאה.

• תוכן חדש...