Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, yossy כתב:

אתה יכול גם לרכוש מזגן נייד לחדר שישאר איתך לצמיתות, עלותו כ 1600 ש''ח.

מזגן נייד הרבה פחות יעיל ממזגן חלון או מזגן מפוצל, אז העלות צריכה גם לכלול את הגידול בחשבון החשמל.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

הבעיה שלך שבעלת הדירה שלך עלולה לעלות לך את שכר הדירה גם אם תקנה מזגן. אם תשיג ממנה הסכמה בכתב שהיא לא תעלה לך שכ"ד שנה/שנתיים אז סבבה. אם לא, אז משתמע שבכל מקרה תקבל העלאה השנה, מאיך שהצגת את הדברים. 

אני גם משלם מחיר מאוד נמוך ואת רוב התיקונים עושה על חשבוני. רק מעדכן את בעל הדירה שזה קרה. ההבדל הוא שאצלי הוא מאוד נחמד, תמיד מציע לשלם את הנזק בעצמו במאה אחוזים, ובמשך 4 שנים רק השנה העלה לי שכר דירה במאה שקלים. במקרה שלך היא נשמעת פחות סימפטית, לכן הייתי ניגש לשכנה למטה, מבקש לשמוע את הרעש, ואם הוא באמת מפריע מפנה אותה לחפש את בעלת הדירה. שתתלונן איפה שבא לה. אתה לא קשור לזה. זה הפתרון הלא הכי מוסרי אבל הכי אינטרסנטי מבחינתך. 

אתה יכול לתקן את זה בעצמך אבל מציענלסכם עם בעלת הדירה ששנתיים היא לא מעלה לך מחיר או משהו. או שתיתן לך אופציה. זה אותו דבר אך נבלע יותר טוב מאשר אמירה "את לא יכולה לעלות לי שכר דירה". 

• רעיון טוב! 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ל"אופציה" יש הרבה משמעויות.

אצל אחד זה תמשיך את אותו חוזה לעוד שנה אבל תודיע 3 חודשים לפני הסוף אם אתה מממש.

אצל השני זה סבירות גבוהה שתוכל להמשיך עוד שנה, אבל את המחיר ואם מתאים או לא מתאים, אקבע כשנגיע לחדש חוזה.

ממה שאני ראיתי, הסעיף השני נפוץ יותר.

פורסם (נערך)

אופציה זה אך ורק להמשיך שנה נוספת בתנאים ידועים מראש ובאופן חד צדדי. אחרת הבעלים יגיד שאפשר להמשיך אבל השכירות עכשיו 20 אלף שקל לחודש נניח ולכן האופציה חסרת משמעות.

עריכה אחרונה על ידי edward
  • רעיון טוב! 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 30 דקות, edward כתב:

אופציה זה אך ורק להמשיך שנה נוספת בתנאים ידועים מראש ובאופן חד צדדי. אחרת הבעלים יגיד שאפשר להמשיך אבל השכירות עכשיו 20 אלף שקל לחודש נניח ולכן האופציה חסרת משמעות.

בדרך כלל מוסכם שהמחיר זהה עד כדי עליית המדד (או הצמדה אחרת שתיקבע בין הצדדים).

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

דיסקו שם לך סמיילי צוחק, אבל זה בדיוק מה שקרה אצלי.

אחד משני בעלי הדירה רצה שכל חודש אעביר לו אקסטרה לפי המדד, משהו כמו 30 שקלים בחודש. כי כסף נשחק בלה בלה בלה.  

אמרתי לו שאם לא אכפת לו לחסוך לי את כאב הראש והסיכוי שאשכח פעם, אז אני מעדיף פשוט בחידוש חוזה שיעלה לי מחיר במאה שקלים ואתן לו מראש שיקים על סכום שהוא X+100. מבחינתו כמובן לא הייתה בעיה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ללכת לשמוע את הרעש אצל השכנה זה בעיה. כי רעש של מזגן ב-16 בצהריים זה לא אותו רעש כמו שהבית שקט ואתה במיטה בלילה. 

אני הייתי אומר לדיירת ששוחחתי עם בעלת הדירה מספר פעמים והיא אינה מסכימה להחליף את המזגן כיוון שהוא תקין.

אני מבין את המצוקה שלה לכן כפשרה אני מציע לה להביא טכנאי מטעמה. אם אין לה - אני אביא מטעמי אבל מבהיר לה שבמקרה הזה זה פוסל כל טענה שלה לגבי התיקון.

שאותו טכנאי (עדיף שלה) יפתור את הבעיה - ואני מוכן להשתתף איתה חצי-חצי עד עלות של X ש"ח. ומעל זה עליה.

זאת אומרת נגיד הרף הוא אלף שקל. אני מוכן לשלם איתה 500-500 שיוצא מהכיס שלי כשוכר שלא צריך לשים על זה שקל תמורת יחסי שכנות טובה - ואם הטכנאי מבקש יותר - ממך. 

לדעתי תיחמת פה את הסיכון שלך במחיר הגיוני שהוא מעל ומעבר לכל עלות סבירה של תיקון מזגן. 

ויצאת יותר בזול מכל האופציות שציינת.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

פתרון הוגן ואנושי.

תכלס השוכר לא חייב כלום לשכנה.

וללכת לתבוע... בהצלחה זה יעלה לה בטוח יותר ממזגן חדש.

הייתי מציע לה להתחלק בעלות מזגן פשוט של 1 כ"ס.

(המזגנים האלו כל כך זולים שכמעט אף פעם לא משתלם לתקן אותם. אלא אם כן דוד שלך מוכן "להציץ" בחינם).

תרצה סבבה -לא תרצה שתאתר את מי לתבוע. 

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
  • תוכן חדש...