Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

לא יודע, טיפלתי לפני כמה ימים בI30 2008 שעד כה כל מה שהיה לה מחוץ לטיפולים שוטפים זה רק קופלונג הגה ומנגנון חלון. ומדובר ברכב ששמים בו דלק ונוסעים.

כל יצרן אחר גם היה נתקל בתקלה אחת או שתיים לפחות בפרק זמן כזה.

ומצד שני למשתמש הפורום @itamargהייתה i20 משנתון מתקדם יותר שסבלה מדי הרבה בעיות ממה שאני זוכר. בייחוד כשהתחילה לצבור יותר קילומטרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, EliC25 כתב:

זה סתם תמונה מהאינטרנט להמחיש את הבעיה שקיימת 2 עשורים בריפוד גג של הגרמניות המהוללות

@Fraysa מה לדעתך הסיבה שאני רכשתי רכבים ממגוון יצרנים (רובם קוריאנים) ואף אחד מהם לא היה פולקסווגן? (כי הפיאסטה גרמנית בכל זאת) מעניין לשמוע.

שאלה טובה, תגיד לי אתה. אני מניח שהשיקולים זה מחיר, כי כל שיקול אחר לא רלוונטי. 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, EliC25 כתב:

זה סתם תמונה מהאינטרנט להמחיש את הבעיה שקיימת 2 עשורים בריפוד גג של הגרמניות המהוללות

@Fraysa מה לדעתך הסיבה שאני רכשתי רכבים ממגוון יצרנים (רובם קוריאנים) ואף אחד מהם לא היה פולקסווגן? (כי הפיאסטה גרמנית בכל זאת) מעניין לשמוע.

ריפוד גג נופל אינו ייחודי לגרמניות, נכון גם אצלי בגרמניה הזקנה בת ה 22 ( כן, פולקסוואגן ), שאגב עד היום משרתת אותי יופי, נפל הגג, אבל זה קרה אחרי 15 שנה ותוקן בכמה מאות שקלים. מאידך מכל בחינה אחרת היא מגלה אמינות מרשימה לגילה והקילומטראז' שמגרד כבר 225K. מהסיפור הפרטי הזה, לא צריך להסיק מסקנות גורפות כמובן, מניח שיש רבות יותר מהשנתון הזה והמודל הזה בפח האשפה, אבל זה נכון לגבי כל רכב בגיל הזה. ובכלל בעיקרון יפניות שורדות למשך זמן ארוך יותר, פשוט כי כדאי לתקן אותן לאור מחירן בשוק המשומשות, צרפתיה בת אותו גיל שנמכרת ברבע מחיר לא שווה לתקן, אז היא עוברת לגריטה ומכאן צצה לה התזה שיפניות שורדות טוב יותר את השנים. מה הקשר בין זה לאמינות, כלום.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Fraysa כתב:

זה שזה "מותג אהוב" זה לא אינדקציה. אין פה תרבות רכב ולא תרבות נהיגה. למה בגרמניה אין יונדאי בכל פינה? 

כי פולקסוואגן יותר זולה לקניה ואחזקה אצלם, ובנוסף ליונדאי יש מס של 7% כי זה מיוצר מחוץ לאיחוד.

חוץ מזה, שיקולים פטריוטיים, לקניית תוצרת מקומית. בישראל אין את השיקול הזה, מהסיבה שאין תוצרת מקומית.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 4

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Fraysa כתב:

אענה על השאלה של הקסטרו והתשובה תהיה רלוונטית גם ליונדאי: כי זה זבל שמיוצר בסין (במקרה של הרכב - קוריאה), והגרמנים יודעים יותר טוב מאיתנו.

אני לא יודע אם לא ראית או בחרת להתעלם - יונדאי היא המכונית הלא אירופאית הנמכרת ביותר בגרמניה ב-2022, יותר מטויוטה וגם יותר מפיאט, פיג'ו, סיטרואן, מיני, טסלה, מיצובישי ועוד.
לא בדיוק ההוכחה לכך שהגמנים חושבים שזה זבל

הhttps://www.marklines.com/en/statistics/flash_sales/automotive-sales-in-germany-by-month

עריכה אחרונה על ידי motior
  • אהבתי 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעה, רועי5 כתב:

נכון גם אצלי בגרמניה הזקנה בת ה 22 ( כן, פולקסוואגן ), שאגב עד היום משרתת אותי יופי, נפל הגג, אבל זה קרה אחרי 15 שנה ותוקן בכמה מאות שקלים. מאידך מכל בחינה אחרת היא מגלה אמינות מרשימה לגילה והקילומטראז' שמגרד כבר 225K. 

הגרמניות פעם לא נטו לתחכום יתר, והיו אמינות מאוד.
עם כניסת הגיר הרובוטי ומנועים מוגדשים - כמות התקלות היקרות גדלה משמעותית.

פורסם
לפני 5 שעות, Fraysa כתב:

שאלה טובה, תגיד לי אתה. אני מניח שהשיקולים זה מחיר, כי כל שיקול אחר לא רלוונטי. 

יש לי שלושה רכבים, כשאחד זה דיזל עם 300 אלף קמ, אחד גיפ מזדקן עם רבע מליון קמ )שגם אוכל 1 ל7 אבל זה משהו אחר) השלישי זה רכב אספנות בן 50..

אני לא מפחד מהוצאות כספיות או מתחזוקה, גרמניות פשוט לא עושות לי אתזה.

מה אתה חושב, שלא יכולתי לקנות גטה/אוקטביה דיזל ידנית? 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, yuvalganim כתב:

הכל עניין של מחיר וכסף.

כל אחד מאיתנו היה מעדיף וולקסווגן או במוו על פני יונדאי

לא רואה במה גולף טובה מi30.

גם כרכב מהעבודה בלי דאגה לאמינות וסחירות.

לפני 49 דקות, EliC25 כתב:

מה אתה חושב, שלא יכולתי לקנות גטה/אוקטביה דיזל ידנית? 

לך תמצא אחת....

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

כי פולקסוואגן יותר זולה לקניה ואחזקה אצלם, ובנוסף ליונדאי יש מס של 7% כי זה מיוצר מחוץ לאיחוד.

חוץ מזה, שיקולים פטריוטיים, לקניית תוצרת מקומית. בישראל אין את השיקול הזה, מהסיבה שאין תוצרת מקומית.

סלובקיה(שמה רוב היונדאי האירופאיות מיוצרות) עדיין חלק מהאיחוד...

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא בטוח שזה נחשב כתוצרת של האיחוד.

חוקי המכר והמכס יותר מסובכים כנראה.

גם שם כמו פה אנשים חיים על סטיגמות ידיות קדומות,כל בני האדם אותו דבר.

אולי פעם יונדאי היו פחות טובות וזה נתקע להם במחשבה,כמו פג׳ו בארץ. 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 13 שעות, רועי5 כתב:

בעיקרון יפניות שורדות למשך זמן ארוך יותר, פשוט כי כדאי לתקן אותן לאור מחירן בשוק המשומשות, צרפתיה בת אותו גיל שנמכרת ברבע מחיר לא שווה לתקן, אז היא עוברת לגריטה ומכאן צצה לה התזה שיפניות שורדות טוב יותר את השנים. מה הקשר בין זה לאמינות, כלום.

ולמה הערך שלהן נשמר יותר טוב? כי הן מתקלקלות פחות, או, לפחות, זה המוניטין שלהן. מעגל קסמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסנט וחצי שלי לדיון כנוהג על מגוון שלם של רכבי ליסינג מכל יצרני הרכב, נסועה ממוצעת שנתית של כ 35K בשנה.

הרכב הגרוע ביותר מבחינת תקלות שהיה לי ובפער ענק - יונדאי איוניק... , הרכב פשוט לא הפסיק להדליק מנורת צק אנגין ומערכת היברידית.

הטובים ביותר שהיו לי היא הגטה , רכב פנטסטי , מרווח , חזק עם מנוע 1.2 ליטר גיבור שלא הרגיש כלל את העליות בצפון בהם עבדתי בזמנו, אהבתי את הרכב במיוחד עם הקבינה האיכותית מאוד של הרכב, השקט המופתי בנסיעה , בקיצור רכב גרמני מעולה ליעוד הספציפי.

רכב נוסף שבו אני נוהג היום, הנירו, 8 חודשים עם 27K ק"מ על השעון, השימושיות של הרכב קונה אותי , לחיסכון בדלק (למרות שאני לא משלם) למרווח הפנימי , לאיבזור , יש בו תמהיל שהופך אותו לרכב יעיל כל כך ומשם מקור המשיכה למרות העיצוב הביצתי.

בשורה התחתונה מה שהישראלי מחפש זה דיל טוב וסחירות, הקוראניות מספקות את זה , והישראלי שאינו אנין טעם ברכבים מוכן להסתפק בקומבינציה הזו בשמחה.

השוק הגרמני שונה לחלוטין ויש בו הכל מכל, יש מקום ליונדאי שם כמו שיש מקום לדאציה , המנטליות הגרמנית שונה לחלוטין מזו הישראלית , על אחת כמה וכמה מדינה עם תרבות מוטורית מפותחת מול לאבנט ישראלי המונע מדעות קדומות אשר נטועות אי שם בשנות השמונים של המאה הקודמת. 

• אהבתי 4

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...