Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרסו מציגה: שקרים במתח גבוה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא תקלה ברנו זואי הסתבך בצורה, שאני לא יודע איך להגדיר חוץ ממזעזע.

טור של גיל מלמד באתרו.

זכור לי מקרה, לפני 15 שנה אולי שבו הכנסתי רכב לטיפול ונסעו בו 300 קילומטר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

פרנקופיל מושבע!

פורסם

האמת שלא ממש הבנתי על מה המהומה, אם הוראות היצרן מחייבות נסיעה של כמה מאות קמ לאחר תיקון הסוללה אז מה זה משנה אם בוצעו נסיעות פרטיות או נסיעות בזמן העבודה, מה ההנאה של הלקוח שהמוסך יבזבז עובד ליום שלם של נסיעות העיקר שלא יעשה זאת בזמנו הפנוי? 

אני כן יכול להסכים שמצופה מיבואן שמוכר רכב במסגרת 0 קמ שמן הסתם שכב לא מעט זמן באתר האחסנה במינימום לבצע בדיקה מקיפה לסוללה לפני מסירה ללקוח.

• רעיון גרוע 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

הסתבך? מזעזע? איזו הגזמה.

אז נסעו ברכב כדי לבדוק את הסוללה, סה"כ הגיוני.

תיעוד מבולגן, אבל סה"כ לא רואה פה שקרים והתחמקויות - במיוחד שהלקוח מההתחלה הגיע עם בעיית סוללה וברור שאין דרך לבדוק שהבעיה טופלה בלי לפרוק אותה..

מה שכן, להחזיר עם 33% סוללה זה די לא בסדר. אם כי גם פה לא כל כך ברור מתי הלקוח הגיע והאם הזמינו אותו או שהוא נסע לבד כי נמאס לו לחכות.

בכל מקרה, הדבר היחיד שמטריד אותי הוא לא הטיפול בבעיה, אלא עצם זה שהיא קרתה. אם באמת נפרק שם מודול אז הוא כבר לא יהיה בשיאו, ומן הראוי לפצות על כך (לא יודע איך לכמת את זה בכסף) או להאריך אחריות בכמה שנים טובות.

מן הסתם רכב חשמלי שעומד חייב לקבל טעינה מדי פעם כדי לא להגיע למצב הזה, ואולי באמת עם הגידול במכוניות החשמליות כדאי להכניס למחשב תיעוד מלא של מצב הסוללה מרגע היציאה מהמפעל, ככה שבעלי הרכב יוכל לראות בדיוק כמה טראומות היא עברה וככה גם קונה פוטנציאלי.

מכיר מישהו שקנה קטנוע חשמלי שבדיעבד עמד מעל שנה. למרות בדיקה ראשונית תקינה, תאים הלכו שם אחד אחרי השני בעלויות מטורפות.. אם רק היה יודע שהתאים עברו טראומה כזו..

פורסם

להגיע עם סוללה ל-0, זה כבר פגיעה חמורה בסוללה. (ממחקרים שנעשו בנושא). לפי הסיפור באתר, יש התנהגות לקויה של היבואן. הפתרון, פיצוי מכובד.

Nine keys to extending lithium-ion battery lifetime. Image credit: Center for Sustainable Systems at U-M School for Environment and Sustainability.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

לנסוע 300 ק"מ? זו לא נסיעת מבחן סטנדרטית של הקפה סביב המוסך. זו שחיקה של הרכב, סיכון משמעותי לתאונה, אפילו כמה לירות של חשמל. ובמקרה דנן גם שימוש פרטי ברכב, אשר חנה מספר שעות - כלומר גם עיכב את החזרתו לבעליו (פלוס הסכנה לפגיעה בחניה בחניון של בית החולים, שאותו איני מכיר, אבל באפן כללי מדובר במקומות מועדים לפורענות מבחינת תאונות ופריצות לרכב).

יתכבד המוסך ויזמין את בעל הרכב, יתדרך אותו להשתמש בו ולחזור אחרי 290 ק"מ.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נסעו על הרכב של הלקוח ואז הלכו לסידורים ל-3 שעות.

בלתי אפשרי להגיד לי, שזה לא ניצול משאב מבלי ידיעותו של הלקוח.

העובדה שמוסך מרשה לו להשתמש ברכב של לקוח, כאילו זה שלו עצמו, מבחינתי זה מזעזע.

ולא משנה אם זה קורה בכל מוסך וכל הזמן, הפעם תפסו אותכם עם המכנסיים למטה, ואתם רק מעמיקים את זה עם התירוץ של "בדיקה"

פרנקופיל מושבע!

פורסם

כנראה, שום דבר לא השתנה שם, במוסך הזה בצומת וולקן, ב-20 שנה האחרונות.

בסוף שנת 2000 קניתי שם קליאו חדשה, ידנית. 1.2 3 דלתות.

אחרי שבוע שמתי לב שיש נזילת נוזל בלמים, דרך פקק המילוי, כאשר הרכב נמצא בשיפוע קל. אפילו שהמיכל לא מלא עד הסוף.

הם לא הסכימו להחליף את הפקק ,רצו לבדוק את העניין, ויש להם מסביב לבניין מן רמפה כזו ממתכת.

העלו את הרכב למעלה, וכאשר ירדו בחזרה, נהגו בפראות, שיפשפו 2 טסות בצד ימן, ושברו אחת מהם.

כאשר הערתי להם על מה שעשו, התנערו כמובן, וטענו שהרכב הגיע ככה אליהם.

הרכב המשיך לאבד נוזל בלמים, דרך הפקק, ורק לאחר שאיימתי אליהם בתביעה, על סכנה, עקב חוסר בנוזל בלמים, הסכימו להחליף את הפקק, ולתת "הנחה" בקניית 4 טסות חדשות.

אחרי כמה שבועות. הרכב המשיך לעשות בעיות.

החלון החשמלי צד נהג, הפסיק לתפקד, וגם נקרע הכבל גז. ברכב הזה הכבל עשוי במן חומר דמוי "חוט דייג" כזה.

אחרי שתוקנו כל התקלות הללו, החלטתי למכור. ולקח לי הרבה זמן למכור את הרכב. 

בסוף הוא נמכר הרבה מתחת למחירון.

מאז כף רגלי לא דרכה יותר אצל היבואן הזה.

פורסם
לפני 6 דקות, yossiaviel כתב:

כנראה, שום דבר לא השתנה שם, במוסך הזה בצומת וולקן, ב-20 שנה האחרונות.

בסוף שנת 2000 קניתי שם קליאו חדשה, ידנית. 1.2 3 דלתות.

אחרי שבוע שמתי לב שיש נזילת נוזל בלמים, דרך פקק המילוי, כאשר הרכב נמצא בשיפוע קל. אפילו שהמיכל לא מלא עד הסוף.

הם לא הסכימו להחליף את הפקק ,רצו לבדוק את העניין, ויש להם מסביב לבניין מן רמפה כזו ממתכת.

העלו את הרכב למעלה, וכאשר ירדו בחזרה, נהגו בפראות, שיפשפו 2 טסות בצד ימן, ושברו אחת מהם.

כאשר הערתי להם על מה שעשו, התנערו כמובן, וטענו שהרכב הגיע ככה אליהם.

הרכב המשיך לאבד נוזל בלמים, דרך הפקק, ורק לאחר שאיימתי אליהם בתביעה, על סכנה, עקב חוסר בנוזל בלמים, הסכימו להחליף את הפקק, ולתת "הנחה" בקניית 4 טסות חדשות.

אחרי כמה שבועות. הרכב המשיך לעשות בעיות.

החלון החשמלי צד נהג, הפסיק לתפקד, וגם נקרע הכבל גז. ברכב הזה הכבל עשוי במן חומר דמוי "חוט דייג" כזה.

אחרי שתוקנו כל התקלות הללו, החלטתי למכור. ולקח לי הרבה זמן למכור את הרכב. 

בסוף הוא נמכר הרבה מתחת למחירון.

מאז כף רגלי לא דרכה יותר אצל היבואן הזה.

רנו 5, 1989.

רנו קליאו 1994

רנו קאנגו 1998

רנו קאנגו 2000

רנו מגאן 2, 2004

רנו סניק 2, 2006

רנו סניק 3, 2012

לחבר עזרתי לרכוש (אני בדקתי) רנו סניק 3, 2012

ועוד חבר עם רנו פלואנס 2010

מאוהב ברכבי רנו, נוחים, יפים, טובים, אבל יבואן פשוט, חרא.

לא איכפת לו מהלקוחות, הוא לא מאמין ללקוחות.

לרכוש רנו מקרסו, לא יקרה שוב.

הם הפסידו לקוח וכמו שאמר השופט, "לקוח ותיק", ואני גם לא חושב שזה הפריע להם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לי את האמת הייתה חוויה מאד חיובית עם שירות הלקוחות והמכירה שלהם, פחות עם צוות המוסך המרכזי.

נדרשתי במסגרת האחריות להגיע למוסך המרכזי לכיוון פרונט (דעתי היא שרכב חדש נזקק בכלל לכיוון פרונט היא אבסורדית, אבל ניחא) ולאחר נסיעת מבחן של מנהל המוסך, אמר שניתן לסדר. במזל, הצלחתי "למנוע" את האסון בזמן. מסתבר שהתכנון שלהם היה לנסוע עם הרכב ל"מעבדה" בחולון (כמובן שלי בתור בעל הרכב והלקוח אסור היה להיות נוכח בנסיעה ו/או לנסוע בעצמי) ולא לטפל במוסך פיזית. ששאלתי כמה וכמה פעמים האם יש להם מכשור לבדיקת/כיוון פרונט, אמרו שכן אך לא ציינו למה לא להשתמש בו. בסוף, הסטייה שעליה התלוננתי מאד מינורית, ובזכות התיקון האקטיבי אני לא מרגיש אותה בצורה שמסכנת אותי או את יושבי הדרך. אציין גם לרעה את מנהל המוסך שדיי גמר על הרכב בנסיעת הבדיקה (שהיה בהרצה עדיין). שורה תחתונה, הם הפסידו לקוח אצלם, ואטפל ברכב במוסך מורשה אחר. 

בסוף בנוגע לכתבה, נשמע הגיוני שצריך לעשות בדיקה כזו (של נסיעה ופריקה) אך הדרך שבה היא בוצעה (נסיעה פרטית ועצירה לסידורים) היא פסולה (ויש לומר אולי לא חוקית). יתרה מכך, הדרך שבה היבואן מטייח את המקרה, או ששגרת העבודה מאפשרת דבר שכזה היא פסולה. לעניות דעתי, הצורה הנכונה היא לפנות ללקוח ודווח לו "יש צורך בפריקת סוללה של x ק"מ ע"פ הוראות יצרן, כיצד אתה מעוניין לפעול?" ולא "אהה על הדרך צריך לנסוע לקופת חולים אז יש רכב ז**ה". 

מקווה שהמושא יפתר לטובת הלקוח על הצד הטוב ביותר, ושאולי היבואן ויבואנים נוספים ילמדו להפסיק להשתין על הצרכן הישראלי. 

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

אחרי כל התלונות על היבואן הזה והרכבים המטופלים אצלו, "התעורר לי החשק לקנות אצלו בעתיד".

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
לפני 22 שעות, Kooper כתב:

מקווה שהמושא יפתר לטובת הלקוח על הצד הטוב ביותר, ושאולי היבואן ויבואנים נוספים ילמדו להפסיק להשתין על הצרכן הישראלי. 

לא יקרה בישראל.

אני לא יודע איך זה בחו"ל, אבל בישראל, כל עוד לא נתת כסף אתה VIP.

ברגע שנתת כסף, ביי ביי.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

גם הסיבה הזו (ראה התייחסותם לגיר בג'וק) וגם רכב שדורש "מוסך מתמחה בצרפתיות" לא מתאים לי .

אם אני כבול למוסך מסוים שרק הוד מעלתו יודע לטפל ברכב הזה - לא תודה.

ועם כל חיבתי לניסאן הישנות כמו טידה (יש לבת שלי בהמלצתי) , קשקאי (יש לאחי , לגיסי ולגיסתי) ,  מיקרה ידנית (יש לבן שלי)  , נוט (היתה לאחי עם 230000 ק"מ עד שנהרסה בתאונה ויש גם לי) 

אינני שוקל לקנות קשקאי חדשה יותר לעצמי בגלל סיפורי האימים על קרסו

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

לצערי גם לי יש ניסיון לא מוצלח עם מוסך מורשה של היבואן שלאחר מכן הצליח לספק גם לאבא שלי ניסיון לא מוצלח איתו,

אחרי כמה וכמה אכזבות מקצועיות לא חזרנו אליו יותר,

הבעלים נחמדים מאוד, אבל חוסר הניסיון והמקצוענות שמצאנו אצל העובדים, ואז התנערות מאשמה וודאית שלהם, הספיק לנו.

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...