Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוחות מושבים ברכבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד בחברת ליסינג גדולה ויוצא לי לנסוע על רוב רכבי הליסינג.

אומנם נסיעות די קצרות אבל עדיין שמתי לב להבדלים בעצומים בנוחות של המושבים

במיוחד ביונדאי וקיה ששם המושבים פשוט ברמה אחרת של חוסר נוחות,איך שמתיישבים מרגישים את זה,שלא לדבר על נסיעה שאחרי 10 דקות חוטפים כאבים.

במיוחד ברכבים הקטנים שמתי לב לזה, אז למה בעצם לא לייצר רכבים עם מושבים יותר נוחים?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שני דברים ידועים:

1. נוחות ישיבה היא עניין אישי.

2. לדגמים שונים, ולעתים אפילו לרמות גימור של אותו דגם, מבנה מושבים וסביבת נהג, ולפיכך נוחות, שונים.

אם יש לך ניסיון רב אולי נוכל ללמוד ממך על המאפיינים של דגמים שונים, לפי ניסיונך - מה טוב ומה רע בדגמים שהכרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מהנסיון שלי וכל הסובבים אותי,כולם ללא יוצא מן הכלל אמרו שלפיגו המושבים הנוחים ביותר שהם ישבו ,זה האמת ידוע אבל לא ציפיתי שחברים שיש להם רכבים יקרים מאד יגידו את זה.

תנסה.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
  • אהבתי 1
פורסם

מהניסיון האישי שלי , יש לי פיגו 2008 חדשה ורנו מגאן ,  אני איש גדול ולדעתי המושבים ברנו נוחים מאוד לנסיעות ארוכות , נסעתי לאילת כמה פעמים והיה לי מאוד נוח, הפיגו מתאימה יותר לאנשים בגודל ממוצע .

פורסם (נערך)

ניסיתי,היו לי שלושה פיגו, אומנם די ישנות,לא היו הכי טובים בעולם אבל ביחס ליונדאי הם כמה רמות מעל.

אבל מה שלא מבין זה למה לא לייצר מושבים טובים מהתחלה, לכל היצרניות,למה ביונדאי אני מרגיש שאני נוסע על קרש?

עריכה אחרונה על ידי miatanc
פורסם (נערך)

וזה עוד עם כסאות גמורים...

תשב ב3008 ,כל מי שנכנס לרכב מציין שהכסאות מאד נוחים.

מאותה הסיבה שהמתלים נוקשים יותר ורועשים יותר ביונדאי לעומת הפיגו {כדוגמא},יש חברות ששמות דגש על כל מה שקשור לאיכות הנהיגה/נסיעה ברכב ויש חברות שהרבה פחות,ככה זה.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם

חלק מהתכונות שבהן מדובר נגזרות מהשוק שאליו מכוון הרכב. אין דין ספינה אמריקאית שמכויילת לנהיגת מרחקים גדולים בכבישים מהירים כדין רכב יפאני שמכוייל לכבישים הרריים מפותלים.

בסופו של דבר כל יצרן צריך להתפשר על תכונות הרכב, ולכל יצרן הדגשים החשובים לו. אז הפשרות של פיג'ו שונות מאלה של יונדאי, ואתה, כצרכן, זוכה למבחר דגמים ובוחר את המתאים לצרכיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, miatanc כתב:

במיוחד ביונדאי וקיה ששם המושבים פשוט ברמה אחרת של חוסר נוחות

יש לך את זה ביותר מוגזם?

אתה באמת חושב שנסיעה של דקה וחצי על רכב השכרה / ליסינג זה משהו שניתן לקבל ממנו תובנה כמו מה שרשמת? 

איך אני יודע שזה שטות מוחלטת - לא ציינת דגם. אתה מתכוון לפיקנטו או ל i10, ל i20 או לנירו? או שלכולן אותו המושב? 

הרמה של התובנה הזו היא ברמה של 'לגרמניות יש פח עבה / ליפניות יש פח דק אבל הן אמינות / פיאט מחליד/ וצרפתיות מתקלקלות אבל הכי נוחות. 

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המושבים ב i10 החדשה לדעתי הנוחים בקטגוריה, בפיקנטו קשיחים, בi20 הקודמת היה לי ממש לא נוח אבל החדשה הם נוחים יותר, בנירו מושבים מאוד נוחים.

כלומר להכליל זה לא נכון.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נוחות זה עניין סובייקטיבי.

אי אפשר לומר קטגורית שמושב רך הוא נוח (למי?) - ויש מושבים כאלה שעבורי הרכות הזו עשויה להיות סופר-נוחה בנסיעה של כמה דקות בעיר אבל הופכת לבלתי נסבלת לאחר זמן ארוך יותר של נהיגה - ולהיפך, מושבים נוקשים שדווקא בנסיעה ארוכה מצטיינים.

וכל זה יכול להיות ממש הפוך עבור מישהו אחר.

הקטגוריזציה לפי "מדינת היצרן" היא לחלוטין לא רלוונטית - מושבי ב.מ.וו שמיוצר בגרמניה אינם בהכרח נוקשים ואלה של ב.מ.וו שמיוצרת בארה"ב לא בהכרח רכים. לא כל המושבים של יצרן צרפתי במקור (שמייצר בכמה מדינות...) רכים ולא כל המושבים של יצרן קוריאני במקור (שגם לו מפעלים בכמה מדינות) הם קשים - וזה מבלי לדבר על עניין הנוחות הסובייקטיבית.

The older you get, the better you used to be

פורסם

אמנם סובייקטיבי לבנאדם/יצרן/דגם/רמת גימור
אבל ממרומי אורך השנים, אמל הצרפתיות תמיד היו יותר נוחות (פז'ו/רנו/סיטרואן).
אצלן המושבים הכי נוחים, ותוסיפו לזה כיול מתלים נוח (שלפעמים משכיב בסיבובים), הרי נוסחה מנצחת (לנוחות, לא לנס הרים).
אפילו רנו קליאו שהיו לי דור ראשון ושני המושבים היו ממש כורסאות.
מבחינת יפניות - הנסיון שלי רק עם מזדה - נוחות סבירה איכשהו, אבל רחוקה מאוד מהצרפתיות. כנראה תכנון של היצרן.
מנסיעות בפורדים פוקוס דור ראשון ומונדאו דור שני - הפוקוס הייתה מאוד נוחה, במונדאו ממש כורסא.

פורסם

נוחות המושבים משתנה מדגם לדגם, גם אצל אותו היצרן ( כולל רכבים יפניים /קוריאניים ),  ובצורה די משמעותית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

יותר מזה הנוחות מושפעת גם מחתך הצמיגים. האפנה החדשה של חתך נמוך היא מכה לנוחות הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כבוחן שלא בכל הקוראניות זה ככה,רק ציינתי מספר דגמים על סמך ישיבה,לדעתי בפיקנטו הישנה המושבים הכי גרועים שישבתי עליהם

אני נכנס להמון רכבים בזמן קצר,ככה שאני ישר מרגיש הבדל בנוחות המושבים

פורסם

זה מאוד אינדיבידואלי וההכללות מאוד לא נכונות.

המושבים ב 3008, קולאוס, קפצור וקאדגר למשל מאוד לא נוחים עבורי ושל הסטוניק למשל כן.

לעומת זאת המושב של האופטימה שעולה כמעט כפול לא נוח עבורי.

כשבוחרים אוטו צריך לשבת, לעשות נסיעה ארוכה כולל בפקקים ורק אז לגבש דעה. נסיעה של 10 דקות לא נותנת לך תמונה אמיתית.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...