Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימי פרי קורונה - שעה - שעה ורבע לכיוון (45 דקות באוטובוס , את השאר אני יכול לעשות ב5 דקות המטרו אבל מעדיף הליכה של 15-20 דקות במנהטן לרוב)

לבוא עם רכב למנהטן זה מטופש - הייתי עושה את זה פעם בחודש חודשיים כדי להמשיך משם הלאה.

בנהיגה - אין מצב. בתחבורה ציבורית ? עובד , קורא , מקשיב , צופה. לא נורא בכלל.

(תמיד יש מקום ישיבה - אם לא אני מחכה לאוטובוס הבא)

האופציות לעבוד קרוב לעומת רחוק שונות משמעותית :) גם בעניין וגם בפי 2 בשכר

יש חברה שעושים דרך ארוכה ממני משמעותית.

הנקודה העיקרית היא תחבורה יעילה ונעימה - כשאתה לא נוהג.

אף אחד לא באמת נוהג לעבודה במרכזי ערים עם פקקים. לא מחישוב של עלות אפילו, בגלל תכנון נכון - אפילו אוטובוס מהיר יותר מהאוטו לעיר בבוקר. איתי באוטובוס יושבים לפחות 40-50% בחליפות שעובדים בwall street.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

איפה אתה גר ליביו, ולמה לא מנהטן? יקר מדי?

גר בצפון גרזי בבית פרטי דו קומתי עם מרתף וחניה

המקביל לזה בתקציב במנהטן זה דירה עם 2 חדרי שנה בלחץ.

האיכות חיים , בתי ספר וכו עדיפה פה משמעותית.

בא נגיד שגם מהצוות שלי כרגע וגם מהחברה שעבדתי איתם באמזון - היחידים שגרו במנהטן היו רווקים בערך (עם יוצאי דופן בודדים)

וזה לאו דווקא ענין של תקציב. הרוב מרוויחים מאות אלפי דולרים בשנה. זה עניין של סגנון חיים ואיכות חיים שגבוהה משמעותית בפרברים

• רעיון טוב! 3

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני שעה, Liviur כתב:

אף אחד לא באמת נוהג לעבודה במרכזי ערים עם פקקים. לא מחישוב של עלות אפילו, בגלל תכנון נכון - אפילו אוטובוס מהיר יותר מהאוטו לעיר בבוקר.

אתה יכול לפרט על התכנון? האם יש לאוטובוס נתיב ייעודי?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

טוני סופרנו שכן שלך? או שירו בו בסוף?

זה קצת יותר דרומה

באיזור שלי תמצא בעיקר בנקאים, רופאים , עורכי דין ואנשי טכנולוגיה…

Just now, Gorpi כתב:

אתה יכול לפרט על התכנון? האם יש לאוטובוס נתיב ייעודי?

בדיוק.

כולל נתיב יעודי במנהרה לתוך העיר.

אין סיכוי שעם רכב פרטי תגיע באותה מהירות לעיר כמו עם אוטובוס.

• רעיון טוב! 2

Then dying is forgetting

פורסם

לפני הקורונה העבירו אותי בעבודה הקודמת ממקום אחד לשני.

בראשון הייתי יכול לנסוע עם הרכב (כי זה היה במיקום עם חניה), 25 דקות נסיעה, ב6 בבוקר, בלי פקקים. אותו דבר חזרה, 2 וחצי בצהריים, בלי פקקים.

במקום השני, גם עבדתי שעתיים פחות כל יום, וגם הייתי צריך לנסוע עם הרכב 10 דק' עד לרכבת, לנסוע עוד חצי שעה עד לתל אביב, ואז ללכת 10 דקות למקום העבודה (ומזל שזה לא נמשך לקיץ, אחרת הייתי מתאדה). כלומר מ25 דקות לכל כיוון, עליתי לבערך שעה לכל כיוון (ואם היו עיכובים אז אפילו יותר).

היום אני עובד 2 ק"מ מהבית ב2 מהמקומות, ובמקום השלישי עובד בד"כ מהבית, או שנוסע מתי שנוח לי, גם ב8 בערב. 

מבחינתי לעבודה של 5 ימים בשבוע, 40 דקות זה המקסימום אם זה חניה לחניה, בלי יותר מדי הליכה. ואם זה כולל תחב"צ, מקסימום 10 דקות הליכה במצטבר.

אם זו עבודה של יומיים-שלושה בשבוע, אין לי בעיה גם עם שעה לכיוון.

לפני 5 שעות, Blaz00r כתב:

ואז פעמיים בדקה ידחפו לך לנתיב כי נוצר חריץ קטן, במקרה הטוב בצורה "חלקה" (לא באמת קורה בארץ) ובמקרה הרע בצורה שתגרום לך לבלום בכל מקרה. ואני מדבר על סתם פקק רגיל, בהצלחה על לעשות את זה בירידה למחלפים שיש להם רק נתיב יציאה אחד (יש ירידות שאם לא תדבק לרכב מקדימה בצורה קיצונית כל החכמולוגים שמחכים לסוף נתיב ההשתלבות בשביל להידחף יחגגו עליך).

ז שמישהו יכנס לפנייך לא יגרום לך להשאר עוד זמן בפקק. הסיבה הפשוטה היא שהוא פשוט יעבור לנתיב אחר תוך כמה שניות, ואם לא היית נותן לו להכנס, הוא היה מתקדם ונכנס 2 רכבים לפנייך בכל אופן.

שלשום הייתי בפקק ממורשה עד אלוף שדה. החל מהיציאה לאם המושבות, נשארתי על הילוך ראשון במשך 10 דקות, בלי לגעת בידית פעם אחת, וואולי היו רק פעמיים שנאלצתי להכניס קלאץ לכמה שניות. (צריכת הדלק במצב הזה גם ככה מחורבנת ועומדת על איזה 5 קמ"ל)

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

בדיוק.

כולל נתיב יעודי במנהרה לתוך העיר.

אין סיכוי שעם רכב פרטי תגיע באותה מהירות לעיר כמו עם אוטובוס.

מצחיק כמה שזה הפוך מישראל. כדי להגיע מהבית שלי למשרד אני צריך לקחת אוטובוס לתחנה המרכזית בחיפה ושם להחליף לאוטובוס שנוסע לתחנה המרכזית השניה (כי אין בכלל קו מהעיר שלי לתחנה השניה) ואז עוד ללכת ברגל 10 דקות.  ואז אותו דבר בחזור. 

כשפניתי למשרד התחבורה בבקשה לקו ישיר התשובה שקיבלתי היא שאין להם כוונה להוסיף קו כזה ו*ברור שנסיעה ברכב פרטי תהיה מהירה יותר מתחבורה ציבורית*. אנחנו חיים בעולם שלישי, רק עם אינטרנט מהיר. 

• רעיון טוב! 3
פורסם

בתכנון של תחב"צ יש שאלה של ביקוש. בהתאם - כמה ביקוש יש לקישור מעירך ל"תחנה המרכזית השניה"?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני הקורונה, שלחתי קורות חיים לעבודה מסוימת שהייתה בראשון לציון, מפה לשם מתקשרת אשת הגיוס. מדברים כמה דקות ואז מגיעה השאלה איך אני אגיע. טוען שיש לי אפשרות להגיע לראשון לפני העבודה בתחבורה ציבורית (יש מספר קווים ישירים לתל אביב תחנה מרכזית ומשם לראשון, גם קו ישיר, אם אני לא טועה יצא לי על הנייר שעה וחצי לכל צד).

היא מצידה לא חושבת שזה בכלל אפשרי להגיע לעבודה באוטובוסים בזמן וזה מסובך מדי.

פה כבר איבדתי את הסיכוי כי הבנתי שאיתה זה לא ילך בכלל, היא לא מעוניינת שאני אגיע לראיון עבודה.

ואז הגיעה הקורונה.

לפעמים אני שמח שזה קרה לנו, פתאום אי אפשר בכלל להגיע לעבודה, תקועים בסגרים, חוסר ידיים עובדות וכדומה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לפני ילדים שעה לכיוון היה בסדר מבחינתי. 

עם ילדים, חצי שעה גג לכיוון שזה מה שהיה לפני שלוש שנים כשרכשנו את הדירה, לאחר שלוש שנים ועוד אלפי מכוניות חדשות על הכבישים בבוקר אני מצליח לשמור על גג 40 דק' בחזור זה כבר לכיוון ה 50+ דק' 

פותח השרשור, כך בחשבון שמה שאתה תקבל היום בוודאות לא יהיה המצב בעוד כמה שנים. 

החלום שלי למצוא עבודה במרחק נסיעה באופניים חשמליים אבל, בתחום העיסוק שלי זה כנראה ישאר בגדר חלום. 

דבר נוסף, 

רווקים או זוגות בלי ילדים זה ממש לא פקטור עוד שעה בדרכים, כשאתה הורה זה הבדל עצום במיוחד בחורף כאשר לכל דקה של אור יום יש משמעות אדירה על הפאן שמחכה לך בבית. 

פורסם

הקורונה שיפרה את מצב ההורות עם נסיעות ללא ספק.

אצלינו המשרדים סגורים עד 2022 (מבחינת הגעה חובה) ובצוות (שכם ככה מחולק בין ניו יורק לסן פרנסיסקו) הדיבור כרגע הוא יום יומיים מהמשרד.

(אוטונומיה ברמה הקבוצה , שנראה שיתנו לראש צוות להחליט)

וגם הם לא חובה , אלא יותר social.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 17 דקות, Dimo כתב:

דבר נוסף, 

רווקים או זוגות בלי ילדים זה ממש לא פקטור עוד שעה בדרכים, כשאתה הורה זה הבדל עצום במיוחד בחורף כאשר לכל דקה של אור יום יש משמעות אדירה על הפאן שמחכה לך בבית. 

נכון, זה שאני בלי ילדים אומר שאני צריך לצאת בחושך ולחזור בחושך וגם לנסוע לכול כיוון שעה וחצי, כי ילדים. ברור.

• אהבתי 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 34 דקות, sperial כתב:

בתכנון של תחב"צ יש שאלה של ביקוש. בהתאם - כמה ביקוש יש לקישור מעירך ל"תחנה המרכזית השניה"?

המון. אני מדבר על קו יקנעם - חוף הכרמל, לא איזה חור נידח. 

אני מכיר אישית הרבה אנשים שעושים את המסלול הזה ברכב, מדי יום, בהעדר אלטרנטיבה שפויה. 

פורסם
לפני 43 דקות, sperial כתב:

ביצה ותרנגולת.

יש נוסעים, הם לא נוסעים בתחב"צ כי אין פתרון שם. אין פתרון בתחב"צ כי אנשים לא פונים לנסיעה במסלול הזה.

• תוכן חדש...