Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בהמשך לפוסטים שלי פה ו-פה ולשרשור פלצת הזה שוק הנדל"ן מתחיל להתקרר בדרך למטה?

נראה שמחירי הדיור עולים ועולים - העליה הזאת דוחקת בנו לקבל פשרות מסויימות, בין היתר התפשרות על מיקום הדירה (או על נתונים אחרים).

• האם אתם חושבים שזה ראלי להתרחק מאזור המרכז (מעבר לגבולות נתניה בצפון ורחובות בדרום)- ולהמשיך לעבוד במרכז (שלא על קו רכבת)?

• מה משך הזמן המקסימלי שהייתם מוכנים "להשקיע" בהגעה למקום העבודה ובחזרה ממנו? והאם התשובה הייתה משתנה לו הייתם עובדים מעל 9 שעות ביום?

@יבגניפ @Avatar Schnitzel נראה שהתשובות שלכם יהיו התחלה טובה לדיון...

פורסם

1. תלוי כמה רחוק מהרכבת.

2. מצב משפחתי קיים/צפוי בשנים הקרובות (טיפול בילדים).

3. אפשרות לעבודה חלקית מהבית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, ay115 כתב:

האם אתם חושבים שזה ראלי להתרחק מאזור המרכז (מעבר לגבולות נתניה בצפון ורחובות בדרום)- ולהמשיך לעבוד במרכז (שלא על קו רכבת)?

הכל ריאלי. יש לי חבר שהיה נוסע כל יום מחיפה לתל אביב (לפני הקורונה), לא על קו רכבת.

אני בחיים לא הייתי עושה את זה.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם (נערך)

הכרתי מישהו שהחזיק איזה רכב גרוטאה ליד תחנת הרכבת בת"א לצורך היוממות שלו מחיפה, אבל זה בעבר הרחוק, ורק בבן הזוג.

לי נראה שהמפתח הוא עניין הילד(ים).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שזה לא כמו המרחק אלא כמה זמן אתה מבזבז על הכביש. 

אני עובד במקום לא נגיש מבחינת תחבורה ציבורית, ונוהג סביב שעתיים -שעתיים וחצי כול יום. 

זה מרגיז ברמות וזה משהו שיהיה דרישת סף מבחינתי מבחינת עתידית למקום עבודה/ מגורים לפי יכולת כלכלית. 

מקסימום מבחינתי זה חצי שעה לכול כיוון. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 דקות, davemustaine87 כתב:

אני חושב שזה לא כמו המרחק אלא כמה זמן אתה מבזבז על הכביש. 

אני מסכים - בגלל זה לא שאלתי רק על מרחק, אלא על זמן (בכיש\במסילה\במטוס...)

פורסם (נערך)

אני חיפאי, בעוונותיי התראיינתי פעם למשרה בקיסריה. כבר בדרך לריאיון הבנתי שזה לא בשבילי. 

חצי שעה מדלת לדלת, 40 דקות אם זו משרת החלומות. לא יותר. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • רעיון טוב! 3

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ay115 כתב:
  • האם אתם חושבים שזה ראלי להתרחק מאזור המרכז (מעבר לגבולות נתניה בצפון ורחובות בדרום)- ולהמשיך לעבוד במרכז (שלא על קו רכבת)?

אם אתה יכול לעבוד רק יומיים בשבוע במשרד אז אולי כן. אבל גם אז, בעייני זה מבאס. בעבר הייתי צריך להגיע פעם בשבוע בממוצע לירושלים. הייתי הופך את זה למיני טיול, עם עצירה בלטרון, לפעמים קצת נס הרים. אבל בסוף זה עדיין היה גורם לי לסיים את היום משמעותית מאוחר יותר, עייף יותר, לרוב גם עצבני יותר אחרי הנהיגה. למרות שאני אוהב לנהוג, והייתי מגיע לאזורים האלו הרבה יותר פעם רק בשביל הנהיגה.

לפני כשעה, ay115 כתב:
  • מה משך הזמן המקסימלי שהייתם מוכנים "להשקיע" בהגעה למקום העבודה ובחזרה ממנו? והאם התשובה הייתה משתנה לו הייתם עובדים מעל 9 שעות ביום?

האידיליה התכנונית ברחבי העולם מדברת על עיר 15 דקות (יש הסבר כאן, לא בטוח אם ההסבר אידאלי). אני לא מתכנן ערים ולא אדריכל, אבל אני מניח שזה מודל מאוד מאוד מוגבל ולא ריאלי ל99.9% מהאנושות. אם אני מסתכל על היוממות שלי היום נטו אז זה בין 25 ל-40 דק' בכל כיוון בדרך כלל. ואני מאוד לא הייתי רוצה להאריך את זה. בטח אם יום העבודה שלי היה יותר מ-9 שעות. בטח לא ברכב, אבל גם לא בתחבורה ציבורית. ופה צריך להכניס עוד כוכבית, ולהגיד שזה לא רק הזמן, אלא גם באמת מה זה כולל ואיך. גם זה שאני לא יוצא היום מהבית, עולה על כביש מהיר, ומסיים במשרד, אלא עובר בעיר בדרך - זה משהו שאני מאוד אוהב.

עריכה: לדעתי כמובן חשוב לחבר את כל זה לאיך שנראה היומיום שלך שלא סביב העבודה - מה חשוב לך בסביבה שלך וכו'

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעה, ay115 כתב:

כן, במיוחד שמעסיקים רבים מאמצים בהדרגה מודל עבודה היברידי כלומר 1-2-3 ימי עבודה מהבית. אז אם תבלה 2-3 ימים בשבוע בפקקים זה כבר לא כזה נורא כמו 5 ימים בשבוע. 

ציטוט
  • מה משך הזמן המקסימלי שהייתם מוכנים "להשקיע" בהגעה למקום העבודה ובחזרה ממנו? והאם התשובה הייתה משתנה לו הייתם עובדים מעל 9 שעות ביום

קשה להגיד. 

אם מדובר בתפקיד נדיר שיפתח בהמשך הדרך אפשרויות תעסוקה מדהימות אז הייתי נוסע גם 4 שעות ביום. אם מדובר בסתם ג'וב אז לא. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם

אינדיבידואלי לגמרי.

במשך שנים רבות התנהלתי במודל היברידי של יומיים מהבית ו-3 ימים של שעתיים הלוך ושעה וחצי חזור, בתחב"צ. הסוד טמון באופן הנסיעה - התחבורה הציבורית בבוקר היא על טהרת רכבות בלבד + הליכה, אז אני מגיע רענן יחסית למשרד. בעבר זה היה באוטובוס(ים) ולא היה נעים.

כרגע במודל של יום מהבית ו-4 ימים בתחב"צ, אבל לגמרי בחירה שלי, אחרי הקורונה יום אחד בבית מספיק לי די והותר.

במהלך הסגר האחרון התנהלתי עם רכב וזה היה סביר לגמרי - אבל אך ורק בגלל שהכבישים היו ריקים, עם זמנים הזויים בסגנון 40 דקות מי-ם לתל אביב בבוקר. עם החזרה לשגרה חזרו הפקקים, ולמרות שפקקים באופן אישי לא גורמים לי לעצבים, זה מעייף ושוחק בהשוואה לנמנום מפוהק ברכבת.

אז נכון, זה הרבה זמן, אבל אני מאוד מרוצה מהמקום שבו הילדים גדלים מבחינה חברתית, ואני לא תופס את זה כהקרבה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה מטד תלוי בהרבה משתנים.

אין לי בעיה לנסוע שעה לכל כיוון בכביש זורם אבל יש לי בעיה לנסוע חצי שעה בפקק עומד.

מה האפשרות להחליף מקום עבודה למקום יותר קרוב?

אל תשכח שנסיעות זה גם כסף (גם עם רכב צמוד זה שעתיים עבודה כל יום).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 שעות, Mr.Hybrid כתב:

מישהו שעובד איתי נוסע כל יום מפרדס חנה לקרית גת.

כולל שישי.

מקווה שהעבודה שווה את זה.

אני הייתי נוסע מחדרה לכפר סבא וזה היה לא אגיד סיוט, אבל כיף גדול זה לא.

בעבודה הבאה שלי תנאי סף יהיה זמן הגעה של עד 30 דק מדלת לדלת, אלא אם זה יהיה איזה דרים ג׳וב מטורף, ואז אפעל להזיז את הבית קרוב לעבודה.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לא מעט כתבות שפורסמו גם אחרי הקורונה וגם לפניה, שבהן אנשים מספרים איך נראות חוויות היוממות שלהם, וכמה הם מקריבים בשביל אשליה של חיים באיזה שכונה חדשה שנמצאת כאילו במרחק 20 דק' מכל מקום.

מי שעושה נסיעות מהסוג הזה, לא משנה מה התפקיד, לא משנה מה הכסף, בסבירות די גבוהה מקריב את עצמו ואת המשפחה שלו, אם יש לו, לטובת העבודה.

לדעתי, זה לא שווה את זה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

באימוץ הרגלי נהיגה נכונים זה לא כזה סיוט. 

לדוגמא אני משייט על 90 קמ"ש בימין בלי לחץ, בלי עקיפות, בלי גז-ברקס, בלי זגזוגים בין נתיבים. אפילו בפקקים אני בקושי נוגע בברקסים בגלל שמירת מרחק וגלישה. 

התוצאה צריכת דלק 1:18 - 1:20 במכונית בנזין רגילה (לא היברידית) ורעננות. 

על הדרך אני שומע podcasts.  

לא נעים, נכון, אבל גם לא כזה נורא. 

בתקופה שנהגתי כמו ישראלי מצוי הייתי יוצא מהאוטו מותש. לגז-ברקס וזגזוגים יש מחיר והוא לא רק בבנזין ובברקסים. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...