Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Avatar Schnitzelהרגלי נהיגה? אנשים שגרים באם המושבות בפתח תקווה לוקח להם חצי שעה *לצאת מהשכונה * ולהגיע לגשר אם המושבות שמוביל לבני ברק ורמת גן
אנשים גרים בפ"ת ולוקח להם כמעט שעה להגיע לרמת החייל

לנושא השרשור:
חוזר קצת ליתרונות השכירות, שאפשרו לי להעתיק את מגוריי קרוב לעבודה וללכת אליה ברגל

היום אני מגביל את עצמי - מקסימום לשעה. שעתיים ביום זה סבל לא יתואר, למזלי יש פודקאסטים, ויש אפשרות לעבוד מהבית ולהגיע מעט למשרד

• רעיון טוב! 2
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, maxcher כתב:

@Avatar Schnitzelהרגלי נהיגה? אנשים שגרים באם המושבות בפתח תקווה לוקח להם חצי שעה *לצאת מהשכונה * ולהגיע לגשר אם המושבות שמוביל לבני ברק ורמת גן
אנשים גרים בפ"ת ולוקח להם כמעט שעה להגיע לרמת החייל

זה לא סותר. גלישה, שמירה על מרחק ושימוש מינימלי בבלמים יאפשרו נסיעה נעימה וחלקה יותר.  

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם

בתור אחד שעובד בת"א וגר באשדוד מאוד תמוה מה שאתה אומר. גלישה? 90 קמ"ש? מאיפה מאשדוד לראשון? ואז זחילה עד תל אביב

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)

אתה זורם עד הפקק במהירות 90 קמ"ש ואחר כך גולש בפקק בשימוש מינימלי בברקסים. אתה לא חייב ללחוץ על הגז כל פעם שהרכב מקדימה מתקדם קצת. תן לרכב לגלוש ותבלום על ידי המנוע כמה שיותר. המנוע מתוכנן הרבה יותר טוב להתמודד עם חום מאשר הברקסים ברכב. 

צריכת הדלק תשתפר משמעותית, לא תשרוף את הברקסים ותחסוך מעצמך את הטלטול של גז-ברקס. (זה מה שמתיש, אגב) 

אה ותקפיד על 3-4 אימונים בשבוע כולל quads, hamstrings ובטן בשביל להוציא מהגוף את הנזקים של הישיבה, אבל זה נכון לכולם בכל סיטואציה. 

פורסם

לא הייתי עובד יותר מ30-40 דק' מהבית. המשאב הכי יקר בחיים שלך זה זמן, לבזבז אותו בישיבה באוטו תוך כדי שהשמש משזפת אותך ואתה נושם אגזוזים - לא נשמע כמו מתכון לבריאות וחיים טובים.

• רעיון טוב! 6

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

^^

זה עדיין זוועת עולם.

בשביל נסיעות כאלה צריך גם רכב עם בקרת שיוט אדפטיבית, ושיהיה מאוד מרווח ונוח, כי אתה חי בתוך הרכב.

נסיעה של 2-4 שעות ביום בפקקים בסופר מיני או אפילו משפחתית סטנדרטית תגמור אותך לא משנה איך אתה נוהג ואיזה אימונים אתה עושה.

מי שעושה את זה במכונית מיני הוא פשוט מזוכיסט.

אפשר להבין את האהבה של אמריקאים לספינות כביש שלהם - כי רכבים כאלה בנויים בדיוק לנסיעות למרחקים מפגרים בנוחות.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

מי שעושה את זה במכונית מיני הוא פשוט מזוכיסט.

ומה תגיד לאנשים שעובדים כנהגים?

יושבים מאחורי ההגה בממוצע 8-10 שעות ביום.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

אני הייתי נוסע מחדרה לסינמה סיטי כל יום. הייתי יוצא ב7 מהבית כדי להגיע ב9-9:30, עד שאחרי חודש וקצת הגעתי לעבודה והדבר הראשון שעשיתי זה לכתוב ולשלוח מכתב התפטרות.

לפני 1 דקה, Mr.Hybrid כתב:

ומה תגיד לאנשים שעובדים כנהגים?

יושבים מאחורי ההגה בממוצע 8-10 שעות ביום.

שהם מזוכיסטים. יש סיבות שיש מחסור בנהגים מקצועיים, וישיבה של 12 שעות מאחורי ההגה זאת אחת מהן.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה לא חייב ללחוץ על הגז כל פעם שהרכב מקדימה מתקדם קצת. תן לרכב לגלוש ותבלום על ידי המנוע כמה שיותר. המנוע מתוכנן הרבה יותר טוב להתמודד עם חום מאשר הברקסים ברכב. 

ואז פעמיים בדקה ידחפו לך לנתיב כי נוצר חריץ קטן, במקרה הטוב בצורה "חלקה" (לא באמת קורה בארץ) ובמקרה הרע בצורה שתגרום לך לבלום בכל מקרה. ואני מדבר על סתם פקק רגיל, בהצלחה על לעשות את זה בירידה למחלפים שיש להם רק נתיב יציאה אחד (יש ירידות שאם לא תדבק לרכב מקדימה בצורה קיצונית כל החכמולוגים שמחכים לסוף נתיב ההשתלבות בשביל להידחף יחגגו עליך).

So much for "נסיעה נעימה וחלקה"
  • אהבתי 2
פורסם

זה לא רק זה. זה הזמן האבוד שאף אחד לא יחזיר לך. גם אם יש תחבורה ציבורית מדלת לדלת, אבל הנסיעה היא של שעה - בעייני זה די קקי

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Blaz00r כתב:

ואז פעמיים בדקה ידחפו לך לנתיב כי נוצר חריץ קטן, במקרה הטוב בצורה "חלקה" (לא באמת קורה בארץ) ובמקרה הרע בצורה שתגרום לך לבלום בכל מקרה. ואני מדבר על סתם פקק רגיל, בהצלחה על לעשות את זה בירידה למחלפים שיש להם רק נתיב יציאה אחד (יש ירידות שאם לא תדבק לרכב מקדימה בצורה קיצונית כל החכמולוגים שמחכים לסוף נתיב ההשתלבות בשביל להידחף יחגגו עליך).

אם תשמור על הימין ידחפו הרבה פחות ממה שאתה חושב. לישראלים יש אלרגיה לימין. הימין זה הנתיב הכי פחות עמוס בכבישים במדינה הזאת. חוץ מזה הנדחפים האלה יזגזגו לנתיב אחר חמש שניות מאוחר יותר. אנשים לא קולטים שאין לאן לזגזג. חבל על הדלק והברקסים שלהם, אבל הזגזוגים נותנים להם כנראה אשלייה של התקדמות. 

נסה לאמץ את הסגנון הזה. לא קל לעשות סוויץ' בראש, אבל אחרי שתעשה תראה שאתה יוצא מהרכב הרבה יותר רגוע. וברקסים זה יהיה משהו שתחליף פעם ב-80,000 ק"מ.  

הוא יסביר לך יותר טוב ממני. ההסבר שלו הוא מזווית של חסכון מירבי בדלק, אבל צריכה דלק מעולה זה תוצר לוואי של סגנון נהיגה כזה. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Blaz00r כתב:

התגובה הזו זו לדעתי סיבה מספיק טובה לנסוע בתח"צ לעבודה, גם אם זה לוקח 60-70 דקות במקום 30-40 דקות.

הבריאות חשובה ולנסוע עם נהגים עצבניים שחותכים זה מקצר את החיים.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

זה לא רק זה. זה הזמן האבוד שאף אחד לא יחזיר לך. גם אם יש תחבורה ציבורית מדלת לדלת, אבל הנסיעה היא של שעה - בעייני זה די קקי

יש פודקסטים/אימיילים/רשתות חברתיות. כעבדתי במקום שנוח להגיע אליו בתח"צ אז את כל זמן הרשתות החברתיות ואת כל קריאת האימיילים עשיתי בזמן הנסיעה.

כשהייתי מגיע הביתה כבר לא היה לי צורך לפתוח אימיילים/פייסבוק וכו' וגם לא לשמוע פודקסטים.

בזמנים אחרים אני משלים שעות פייסבוק לפני השינה, מה שפוגע בשינה.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני 20 שעות, ay115 כתב:
  • האם אתם חושבים שזה ראלי להתרחק מאזור המרכז (מעבר לגבולות נתניה בצפון ורחובות בדרום)- ולהמשיך לעבוד במרכז (שלא על קו רכבת)?

• מה משך הזמן המקסימלי שהייתם מוכנים "להשקיע" בהגעה למקום העבודה ובחזרה ממנו? והאם התשובה הייתה משתנה לו הייתם עובדים מעל 9 שעות ביום?

1. לא.

ניסיתי לעשות את זה כ-8 חודשים, נסעתי כל יום מבאר שבע למרכז, לא נהניתי. הלכו לי כל יום לפחות שעתיים על הכביש.

2. חצי שעה לכיוון לכל היותר. לא משנה מה אורך יום העבודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

שהם מזוכיסטים. יש סיבות שיש מחסור בנהגים מקצועיים, וישיבה של 12 שעות מאחורי ההגה זאת אחת מהן.

אני שמעתי את הטענה ההפוכה. הם יושבים 12 (יכול להגיע גם ל-20) שעות ביום בגלל שיש מחסור בנהגים.

אם היו מספיק נהגים אז כל נהג היה יכול לעבוד פחות שעות.

למה יש מחסור? כי הצעירים לא הולכים למקצועות האלה. הם רוצים כסף קל ללא מאמץ.

כיום הם בכלל חוגגים על החל"ת (עד יוני 2021 או חל"ת forever).

מי נשאר? נהגי משאית בני 60 פלוס אחרי התקפי לב, שנאלצים לנהוג 20 שעות ביום ולעשות תאונות.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני 7 דקות, Gorpi כתב:

למה יש מחסור? כי הצעירים לא הולכים למקצועות האלה. הם רוצים כסף קל ללא מאמץ.

אם יש את האפשרות - אין סיבה שלא לעשות את זה. כולם רוצים לעבוד כמה שפחות ולהרוויח כמה שיותר.

אם אפשר להרוויח מינימום וקצת מישיבה בחנות ממוזגת (או בכלל לשבת בחל"ת ולקבל כסף), אין סיבה לקרוע את עצמך.

המשותף בין כל העבודות שמתקשים למצוא בהם עובדים זה שהתגמול לא תואם את המאמץ הנדרש, לא כי "צעירים היום רוצים כסף קל". יהיה שיפור בשכר ובתנאים - צעירים יבואו לשם ועוד איך.

don't hate the player, hate the game.

• תוכן חדש...