Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש יותר משרשור אחד שבו שהנושא עלה, אז אני חושב שלא נסית לשם את הדיון,

אבל כן, 

לשמחתי, במקום בו אני עובד, לחיות בזוגיות אל-הורית עם מישהי זה לא זרז ליחס מפלה בנושא שעות עבודה.

פשוט היה חשוב לי להתייחס ל"שיקול" שעלה קודם, זה הכל.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, dorsht כתב:

מה החיסרון? (בהנחה ולא מנג'סים לך מחוץ לשעות העבודה ולא מבקשים ממך פתאום ב-11 בלילה לבוא לפתור בעיות)

קודם כל מה שכתבת זה חתיכת חיסרון, קרה לי כמה פעמים.

מעבר לזה, אם אתה מחליט לגור במרחק הליכה מהעבודה ברוב המקרים אתה מגביל את עצמך בהיצע של הדירות ומוותר על דברים אחרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, Super_T כתב:

יש לך איזה קישור או שניים לכתבות הללו? מעניין.

לא לגמרי עונה על התאור שלי מהפוסט הקודם, אבל הנה לדוגמא.

אתה יכול לחפש גם כתבות מלפני הקורונה. יש עדויות של אנשים שעברו לכל מיני מושבים בשביל כביכול השקט והירוק, ובסוף בקושי רואים את המשפחה שלהם כי הם בפקקים כל היום.

• מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

מעסיקים מחפשים עובדים ללא ילדים כי הם חושבים שמדובר באנשים שאפשר להעביד מסביב לשעון כי "אין להם ילדים".

אני נתקלתי בתופעה הפוכה - מעסיק שמחפש עובד עם ילדים כי יותר קל ללחוץ עליו, והוא לא יברח בגלל יחס חרא, כי יש לו משפחה לפרנס וזה. הדובדבן בקצפת היה שהוא היה מוכן לשלם 5500 ש"ח (היה בשנת 2005).

בלי קשר, אסור לפי החוק בכלל לשאול מועמד לעבודה אם יש לו ילדים או לא. כנ"ל לגבי דת, נטיה מינית, עבר פלילי (אלא אם זה רלוונטי לתפקיד), גיל, ועוד כמה דברים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אסור אבל HR ישראלי שואלים בדרכים עקיפות. אני עכשיו עובד אצל אמריקאים (בישראל) והם באמת לא שואלים על החיים האישיים בראיון עבודה. זה עבורם NO-NO. נטו שאלות מקצועיות/תכלתיות. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם
לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

קודם כל מה שכתבת זה חתיכת חיסרון, קרה לי כמה פעמים.

מעבר לזה, אם אתה מחליט לגור במרחק הליכה מהעבודה ברוב המקרים אתה מגביל את עצמך בהיצע של הדירות ומוותר על דברים אחרים.

אין ספק, אבל כתבתי בהנחה ולא מנג'סים לך.

אם מנג'סים לך זה חתיכת סיוט ובטח ינג'סו לך יותר מאלו שגרים אפילו 10-15 דקות הליכה מהעבודה.

למען האמת לא הייתי מתנגד להתקרב קצת יותר למקום העבודה (קצת חזירי מצידי, אני גר 12-15 דקות נסיעה ממקום העבודה, גג 20 דקות ביום רע, אני בטוח שהרבה אנשים היו מסכימים להתחלף איתי) לרמה של 5-10 דקות רכיבה על אופניים.

ככה גם חוסך קצת דלק וגם מרוויח קצת בריאות (כי זה לא יהיה מרחק רציני).

היתרון זה שלא מנג'סים לי מחוץ לשעות העבודה בגלל האופי של מקום העבודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 13 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

אסור אבל HR ישראלי שואלים בדרכים עקיפות. אני עכשיו עובד אצל אמריקאים (בישראל) והם באמת לא שואלים על החיים האישיים בראיון עבודה. זה עבורם NO-NO. נטו שאלות מקצועיות/תכלתיות. 

גם אצלי.

עובד בסניף ישראלי של חברה אמריקאית. גם אין פה מרכזי הערכה, דינמיקה קבוצתית, ושאר האבומינציות פרי מוח ה-HR הישראלי הקודח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כן, הסיכוי שדווקא בישראל המציאו את מבחני הדינמיקה הקבוצתית הוא 0.

וזה גם לא קשור לשאלות על חיים אישיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

אינך יכול לצפות להפעלת קו שנוח לך אם אתה בודד או שייך לקבוצה קטנה. 

לא צריך קו ישיר. צריך תכנון קוים עם נקודות מפגש מתוזמנות שאפשר לעלות על אוטובוס ביוקנעם, לרדת לצורך העניין ביגור שלשם יתנקזו אנשים שרוצים להגיע למת"מ מנצרת או מהקריות ושם ימתינו 5 דקות לאוטובוס למת"מ. ככה זה עובד בכל העולם המסודר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 20 שעות, vadim6385 כתב:

אם יש את האפשרות - אין סיבה שלא לעשות את זה. כולם רוצים לעבוד כמה שפחות ולהרוויח כמה שיותר.

אם אפשר להרוויח מינימום וקצת מישיבה בחנות ממוזגת (או בכלל לשבת בחל"ת ולקבל כסף), אין סיבה לקרוע את עצמך.

המשותף בין כל העבודות שמתקשים למצוא בהם עובדים זה שהתגמול לא תואם את המאמץ הנדרש, לא כי "צעירים היום רוצים כסף קל". יהיה שיפור בשכר ובתנאים - צעירים יבואו לשם ועוד איך.

don't hate the player, hate the game.

מסכים איתך.

אבל בנוסף מטומטם מי שצעיר והולך לעבוד כנהג מקצועי היום. זה עבודה שתיעלם מהעולם המתקדם בעשור הקרוב.

לפני 16 שעות, sperial כתב:

בתכנון של תחב"צ יש שאלה של ביקוש. בהתאם - כמה ביקוש יש לקישור מעירך ל"תחנה המרכזית השניה"?

הבעיה היא התכנון, המרכזי. רוצים תחבורה יעילה? צריך לפתוח את השוק לחברות פרטיות שיוכלו להוסיף קווים כראות עיניהן באיזה מחיר שבא להן. המדינה כושלת בכל דבר שהיא מתכננת ריכוזית.

• אהבתי 2

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

פתיחת השוק לתחרות זו הבעיה הכי קטנה כאן. 

האמת העצובה היא שהתכנון העירוני בישראל הוא פח ולא משנה כמה כסף ישפכו בכל הפרברי שינה האלה לא תהיה אפשרות לעשות שם תחבורה ציבורית יעילה. 

השכונות "החדשות" שבונים בימים אלה בישראל תוכננו במקרה הרע בשנות ה-80 או במקרה הטוב בשנות ה-90. באותה תקופה מתכנני ערים סגדו לפרברים ומכוניות. 

מה אפשר לעשות? לא מומחה, אבל לדעתי השכונות שבנו ב-20 השנים האחרונות הן DOA. אין הרבה מה לעשות שם. מה שחשוב הוא שצריך להפסיק לחזור על טעויות העבר. שנית, צריך לקדם התחדשות עירונית בשכונות הוותיקות של פעם שתוכננו הרבה יותר טוב מבחינת ערבוב שימושים. לפרק את כל הבתים המתפוררים האלה של 3-4 קומות ולהרים במקומם מגדלים של 20 קומות. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
  • אהבתי 2
פורסם

לא עניתי עדיין לנושא השרשור. אסתייג מראש ואומר שאין לי ילדים ובת זוג ועוד שיקולים שיש לאחרים בבחירות מקום מגורים.

אז עד היום השיקול שלי היה שאני לא מוכן לנסוע לעבודה יותר מ-20 דק.

בנוסף מאז הקורונה הסטנדרטים קצת הוקשחו ואני גם כבר לא מוכן להגיע 5 ימים בשבוע למשרד, ואם מעסיק ידרוש את זה רוב הסיכויים שאחליף מקום עבודה (היום עובד מהבית כל השבוע מאז שהתחילה הקורונה במרץ 2020).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 9 שעות, Avatar Schnitzel כתב:

אני שומע את זה הרבה. תוצר לוואי של חברה סוגדת לילודה. לא רק זה אלא מעסיקים מחפשים עובדים ללא ילדים כי הם חושבים שמדובר באנשים שאפשר להעביד מסביב לשעון כי "אין להם ילדים". ברור הרי למה שאני ארצה לצאת הביתה בשעה שפויה בשביל להתעסק בתחביבים/לימודים/כושר. 

עוד משהו ששמעתי הרבה בשיחות שכר זה "בשביל מה אתה צריך כסף? ממילא אין לך ילדים". אהא אבל ליהנות מהכסף שאתה עושה על העבודה שלי אתה כן יודע. 

תגיד, חיפשת בכוח את המקומות העלובים האלה?

שמעתי?

הרבה?

מצלצל לי כמו משהו שאולי קרה לך פעם אחת (או עדות שמיעה) ונופח לתופעה.

בחיים. בחיים לא שמעתי שטות כזאת, אפילו לא קרוב. בנוגע למעסיקים מחפשים, בוא, עוד מרמור שיוצר מציאות מדומה, במיוחד במציאות מציאותית של דרושים בלבד.

• אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

לא צריך קו ישיר. צריך תכנון קוים עם נקודות מפגש מתוזמנות שאפשר לעלות על אוטובוס ביוקנעם, לרדת לצורך העניין ביגור שלשם יתנקזו אנשים שרוצים להגיע למת"מ מנצרת או מהקריות ושם ימתינו 5 דקות לאוטובוס למת"מ. ככה זה עובד בכל העולם המסודר.

יש מקום כזה. קוראים לו לב המפרץ.

אני לא יודע מה בדיוק התיאום בין קוי יקנעם לקוים המקשרים לחוף הכרמל, אבל הקוים לחוף הכרמל תדירים וכוללים מספר קוי אוטובוס, מטרונית ורכבת ישראל. ובכל העולם קוים פבריים פועלים פעם ב-20, או 40 אפ 60 דקות.

אני בכל לא אואה סיבה לפתוח hub נוסףביגור כשיש אחד בלב המפאץ, שמתאים מאד לשירות הקריות.

לפני 5 שעות, wa11a כתב:

מסכים איתך.

אבל בנוסף מטומטם מי שצעיר והולך לעבוד כנהג מקצועי היום. זה עבודה שתיעלם מהעולם המתקדם בעשור הקרוב.

הבעיה היא התכנון, המרכזי. רוצים תחבורה יעילה? צריך לפתוח את השוק לחברות פרטיות שיוכלו להוסיף קווים כראות עיניהן באיזה מחיר שבא להן. המדינה כושלת בכל דבר שהיא מתכננת ריכוזית.

שוב הסיסמה הזו. בשיטה שאתה מציע יהיו 3 קוים בכל עיר וכל השאר ינטשו. התכנון והפיקוח חייבים להיות מרכזיים, כנראה שהאופטימלי על בסיס אזורי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...