Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני חושב שהפעם מר ספריאל צודק.

איפה בעולם יש תחבורה ציבורית מתפקדת שהיא מופרטת? 

(הדוגמא הכי קרובה שאני מכיר זה jr ביפן, שחלק ממנה בבעלות המדינה ועיקר הכסף שלהם הוא מנדלן)

וכן, תכנון זה שם המשחק. וזה חוזר גם לשרשור השכן. כולם רוצים לגור קרוב למה שהם צריכים - עבודה, לימודים, קניות פנאי. לא רק פוזה וקפה שרוף. כשמתכננים ערי שינה - זה פשוט לא קורה. גם בערים אירופאיות "קלאסיות" הפרוורים נראים כמו נס ציונה. וגם בארה"ב. וסביר שגם במזרח (אם כי ביפן יש כמה יוצאות דופן).

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 20 שעות, sperial כתב:

אינך יכול לצפות להפעלת קו שנוח לך אם אתה בודד או שייך לקבוצה קטנה. 

אני חוזר לעניין שהעליתי קודם, וכמובן שלא אתה תוכל לענות לשאלה אלא חוקרי משרד התחבורה: כמה אנשים נוסעים כל בוקר מיקנעם למת"מ? בעצם, זה מה שקובע צורך קו ישיר. אם יש 10 כאלה אין הצדקה לקו, אם 100 אולי הוצאת אוטובוס פעם או פעמיים ביום, בדומה לקוי תלמידים. 

האם ניסית לפנות לעירית יקנעם או למשרד התחבורה בבקשה לבחון הפעלת קו כזה? האם ניסת דרך אחד הארגונים הפועלים לשיפור התחב"צ?

חוץ מזה, האם אין קו יעיל בין שתי התחנות המרכזיות דרך מנהרות הכרמל? עד כמה שזכור לי יש כזה, וכמובן גם רכבת, מטרונית ומספר קוי אוטובוס יותר ארוכים.

יש מאות אנשים (לפחות) שגרים ביקנעם ונוסעים לעבודה במת"מ. אל תשכח שקו כזה יוכל לשרת לא רק את יקנעם אלא גם את כל מי שבדרך - בת שלמה, פורדיס וישובי חוף הכרמל.

כמו שכתבתי, פניתי למשרד התחבורה וקיבלתי תשובה לקונית שהשורה התחתונה היא "בשלב זה אין כוונה להפעיל קו שכזה".

יש קו "יעיל" בין שתי התחנות המרכזיות, מה זה משנה? אם הבחירה היא בין לנסוע ברכב פרטי (לוקח כ-35 דקות) לבין לנסוע באוטובוס אחד לתחנה מרכזית א' ואז להחליף אוטובוס לתחנה מרכזית ב' ומשם עוד ללכת ברגל למשרד, כשכל זה לוקח יותר משעה - איזה אדם שפוי ייסע בתחבורה ציבורית? מילא אם היה קו ישיר, אז הייתי מוכן לנסוע גם שעה, אבל אין ומשרד התחבורה אפילו לא רואה את הצורך בו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אז אם יש כל כך הרבה ביקוש ארגן כמה כאלה פנו למשרד החבורה ובקשו לבחון הפעלת קו כזה. ישירות, באמצעות המעסיקים, העיריה או איזו עמותת 15 דקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מינימייזר, יש עוד אפשרות.

ניתן להתארגן במת"מ ובמרכז ההייטק של יקנעם ולהקים קו כזה שימומן על ידי המעסיקים הגדולים (אינטל, אנבידיה וכו').

אין שום הגיון לחכות למשרד התחבורה. אין שם עם מי לדבר כי עוד לא נולד הפקיד במשרד זה שנסע באוטובוס.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Gorpi כתב:

אין שם עם מי לדבר כי עוד לא נולד הפקיד במשרד זה שנסע באוטובוס.

אנשים רבים לא יודעים שהמדינה מעודדת את העובדים שלה להגיע ברכב פרטי. אם הם מגיעים ברכב הם מקבלים הוצאות אחזקת רכב. אם הם מגיעים בתחבורה ציבורית הם מקבלים 0 עגול. לדוגמא קרית הממשלה בתל אביב יושבת על צומת אסטרטגית מטר מרכבת עזריאלי ועשרות קווי אוטובוס עוצרים ליד הבניין. אבל מה כל העובדים מגיעים ברכב ועוד מתלוננים שלוקח להם הרבה זמן לצאת מהחניון התת-קרקעי של המבנה. לא רק מתלוננים אלא גם דורשים תוספת שכר על הסבל. 

הלוואי ומישהו ימצא דרך להחזיר אותה לחיים 

Margaret Thatcher | Quote11

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

אנשים לא יודעים שהמדינה מעודדת את העובדים שלה להגיע ברכב פרטי. אם הם מגיעים ברכב הם מקבלים הוצאות אחזקת רכב. אם הם מגיעים בתחבורה ציבורית הם מקבלים 0 עגול. לדוגמא קרית הממשלה בתל אביב יושבת על צומת אסטרטגית מטר מרכבת עזריאלי ועשרות קווי אוטובוס עוצרים ליד הבניין. אבל מה כל העובדים מגיעים ברכב ועוד מתלוננים שלוקח להם הרבה זמן לצאת מהחניון התת-קרקעי של המבנה. לא רק מתלוננים אלא גם דורשים תוספת שכר על הסבל. 

אתה טועה, 

משלמים על אחזקת רכב כל עוד אתה מחזיק רכב, ממש לא מעניין אותם אם אתה מגיע לעבודה ברגל והרכב עומד כל השנה בחניה. 

כל עוד תביא רישיון רכב בתוקף תקבל הוצאות רכב שדרך אגב הן חלק מהשכר ברוטו מה שבא לטובת המעסיק שמשלם פנסיה, קרן השתלמות על שכר הבסיס כי הוצאות רכב הן נלווים לשכר. 

מי שמגיע ברכב זה כי הוא רוצה להגיע ברכב. 

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם (נערך)

כיועץ מס אתה אמור להכיר את ההיסטוריה של ה"הוצ'" וה"תוס'", מדוע הם נוצרו ואיזה עיוותים הם גורמים.

דרך אגב, על "תוספת בושה" שמעת?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אחרי 6 עמודים נראה לי ראוי שגם אני אענה לשאלה של עצמי:

- מבחינתי, כמו גם הרבה כותבים אחרים, אני מאמין שחצי שעה בממוצע לכל כיוון זה זמן סביר.

- אבל, זה בהתחשב בעובדה שאני עובד בממוצע 11 שעות ביום - אני מניח שאם הייתי עובד 8.5-9 שעות ביום הייתה לי פחות בעיה לעלות ל-45 דק' לכל כיוון.

הוספת ילדים למשוואה רק מוסיפה קושי לעניין - אבל זה ככל הנראהה יפגוש אותי רק בעוד מס' שנים...

מה שעצוב, לפחות בתחום העיסוק שלי - ש99% מהמשרדים הגדולים והמובילים נמצאים בגבולות תל אביב-רמת גן, מה שמכריח אותי להישאר במעגלים הקרובים לגוש דן.

***בכוונה אני מתייחס לזמנים ולא למרחקים, מאחר והמרחק (למעט עלויות דלק) פחות משחק פרמטר. מבחינתי, אין לי בעיה עקרונית לגור 50 ק"מ ממקום העבודה ובלבד שאני יודע שיש לי אפשרות להגיע (בעדיפות לתחב"צ) בתוך חצי שעה לעבודה (ולא יותר מ-40 דק' מדלת לדלת.

• מעניין 2
פורסם

אתה מעלה נקודה מעניינת

חוץ מזמנים יוצאי דופן אני לא מבלה מעל 8 שעות במשרד , נגיד 9

ומכיוון שאין דבר כזה משרות זהות - וההבדלי השתכרות הם עצומים מבחינת מיקום אצלי - זה מעולם לא היה ״ה״ פרמטר או אפילו משהו שפוסל עבודה.

לכן חצי שעה נחמד , שעה וחצי מבאס קצת - אבל אף אחד מהם לא עושה את הבחירה שלי…

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

יש מקום כזה. קוראים לו לב המפרץ.

אני לא יודע מה בדיוק התיאום בין קוי יקנעם לקוים המקשרים לחוף הכרמל, אבל הקוים לחוף הכרמל תדירים וכוללים מספר קוי אוטובוס, מטרונית ורכבת ישראל. ובכל העולם קוים פבריים פועלים פעם ב-20, או 40 אפ 60 דקות.

אני בכל לא אואה סיבה לפתוח hub נוסףביגור כשיש אחד בלב המפאץ, שמתאים מאד לשירות הקריות.

זו היתה דוגמא והנקודה היא סינכרון.

תעלה למשל על טראם או תחתית בעיר אירופאית והתזמון מול קוי המשך מצויין. אצלנו יש קו אחד מתחנת רכבת שבדרך כלל מגיע 5 דקות אחרי שהרכבת יוצאת ויוצא 5 דקות לפני שהיא מגיעה.

• רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 13 שעות, vadim6385 כתב:

בלי קשר, אסור לפי החוק בכלל לשאול מועמד לעבודה אם יש לו ילדים או לא. כנ"ל לגבי דת, נטיה מינית, עבר פלילי (אלא אם זה רלוונטי לתפקיד), גיל, ועוד כמה דברים.

אין צורך לשאול. אנשים מפרטים את הדברים האלו בקורות החיים שלהם מסיבה לא ברורה.

פורסם

דןוקא הסיבה ברורה מאוד.

קוראים לזה תיאום ציפיות. שהמעסיק ידע שיהיו מקרים שתיאלץ להיות בבית עם ילד חולה, ימים שבהם תצא מוקדם וכו'.

כמו גם להראות שהאישיות שלך לא מורכבת מ-100% עבודה ויש לך תחומי עניין נוספים. זו גם הסיבה שהיום נוהגים לרשום תחביבים והתנדבויות בקו"ח.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

• אחראי פורום
פורסם

חבר'ה ללא ילדים, אתם קצת קופצים מהר מדי.

הכוונה בסה"כ היא שאנשים בלי ילדים יכולים להחליט שהם לוקחים ג'וב רחוק עם שעות בעייתיות תמורת שכר/עניין/אופציות/וואטאבר. האפשרות לנסות קיימת, מה שלרוב אין להורה שיצטרך להישאר קרוב.

גם אני בתור נטול נסעתי 1:10 שעה לכל כיוון כשנתיים, מה שלא הייתי עושה היום גם תמורת מה שקיבלתי אז.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...