Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מההתרשמות האישית שלי המחירים של האוכל זולים משמעותית בקריות לעומת רמת גן. 

כמובן שצרכניית שימי הגדול, שהיא גם הצרכנייה היחידה בישוב "מעלה ישבנים" יכולה לדפוק מחירים גבוהים כי החלופה היחידה זה להניע את האוטו ולנסוע 40 דקות לישוב מפותח יותר בשביל קורנפלקס וחלב, אבל גם בפריפריה יש מבחר ותחרות בין חנויות. אחרי הקורונה ישבתי עם אשתי במסעדה עממית בקריית אתא והמחירים גרמו לי לחשוב שאני בחופש ביוון.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 שעות, ay115 כתב:

הטבלאות האלו די משקפות את המציאות - והפער בין המשכורות מהפריפרייה למרכז הוא פער שאני יודע מידיעה אישית, למדתי בשדרות ואחוז ניכר מהחברים לספסל הלימודים עובדים באזור זה (באר שבע עד רחובות) והמשכורות שלהם ביחס לשלט הן בדיוק כמו שכתבתי.

אתה רואה את עצמך עוסק בתכנון ובניה כל החיים? אתה רואה את עצמך שכיר כל החיים? יש לזה השפעה די מכרעת על השאלה של השרשור.

מכל מקום, בשנים הראשונות במקצוע גם כן עבדתי בת"א, אם-כי ללא כוונה מיוחדת אלא כי שלחתי קו"ח לכמה משרדים בכמה מקומות, ולשם התקבלתי ראשון (ודי נהנתי מהשהות שם). כשהגיעה העת לצאת לדרכי, חזרתי צפונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

כמובן שצרכניית שימי הגדול, שהיא גם הצרכנייה היחידה בישוב "מעלה ישבנים" יכולה לדפוק מחירים גבוהים כי החלופה היחידה זה להניע את האוטו ולנסוע 40 דקות לישוב מפותח יותר בשביל קורנפלקס וחלב, אבל גם בפריפריה יש מבחר ותחרות בין חנויות. אחרי הקורונה ישבתי עם אשתי במסעדה עממית בקריית אתא והמחירים גרמו לי לחשוב שאני בחופש ביוון.

תלוי באיזה פריפריה.

למשל פעם אחרונה שהייתי בקצרין, היה שם סופר יחיד עם שקית במבה ב12 שקל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 49 דקות, SlowRide כתב:

עזוב אוכל. תשווה מחירי גנים, חוגים ודיור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היתה על זה כתבה של ערוץ "כאן" אאל"ט,

הם הראו שאפילו בתוך רשתות כמו "שופרסל" וכד', דופקים מכולות קטנות בישובים מרוחקים שיש בהם סניף אחד  "שופרסל בעיר" או המצאה כזו, ומפעילים לחץ על הספקים "לא למכור" (לכאורה..) לאחרים ואז שופרסל מעלים מחירים על מה שבא להם.

אבל אף אחד לא אמר לפות"ש לעוף לקיביני לגור, אלא להתרחק ליישוב גדול אחר מתל-אביב
לא מאמין שהמצב בהרצליה רע משמעותית מתל-אביב, מצד שני אני מהקריות, אז לא יודע,

אנחנו פרבר (קרית-מוצקין וביאליק בעברי..) ויש פה הכל במחירים מצויינים לעומת חיפה.

בחיפה הדיור יקר משמעותית והעיר נוראית בעיני ברובה.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם במוצקין וביאליק יש לך אחלה מקומות עירוניים להסתובב בהם, זה לא פרבר שינה מת לגמרי. מצד שני, לא צפוף וחנוק שם כמו במרכז.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חזרתי שניה להודעה הראשונה כדי לענות :-)

אני חושב ששנינו אומרים את אותו הדבר @SlowRide 
אין בעיה לעבור לעיר אחרת (שנחשבת עדיין עיר כן?) ולהתרחק קצת ועדיין להינות מסביבה מפותחת וקווי אוטובוס נוחים או רכבת וכאלה, גם אם זה אומר שנוסעים חצי שעה / ארבעים דקות לכיוון,

לא שלחנו את פות"ש לחיות במושב אחיטוב ולנסוע לתל-אביב, אבל לדעתי התשובה היא כן, 
שווה בהחלט להתרחק קצת לקנות בית במחיר שפוי יותר מבתל-אביב ולמצוא פתרון הגעה "יצירתי" לעבודה גם במחיר של לקום שעה / חצי שעה קודם.

אני אומר את זה בתור אחד שעובד שבע דקות מהבית וקם כל בוקר בחמישה לשש בבוקר,
אצלי מתחילים לעבוד ברבע לשמונה בבוקר, אני מגיע ברבע לשבע ומנצל את השקט כדי למקסם הספקים.
זה מאוד תלוי באופי העבודה והמקום בו פות"ש מועסק (בהנחה ושכיר ולא עצמאי - אם פיספסתי משהו).

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 3 שעות, SurfHigh כתב:

מה למשל מעבר לדיור? 

זה לא מספיק? רק על סעיף הדיור אפשר לחסוך 3,000 - 4,000 שקל בחודש במונחי נטו. ישובי ספר נותנים גם הטבות מס. רווח כפול. 

פורסם

עברתי על השרשור ואני כנראה אחד המצבים המחורבנים מבין כולם,

נוסע כל יום אשדוד-הרצליה פיתוח, כ- 01:20 לכל כיוון תלוי בשעה. כמעט 3 שעות ביום על הכביש

והדובדבן שהיום עושה את הנסיעות האלה בסיטיגו. את הנסיעות אין כ"כ סיכוי לשנות בקרוב (לא את מקום העבודה ולא את המגורים) אבל מתכנן את הרכב לפחות להחליף במהלך השנה.

לפני שעברנו לאשדוד היו לי 10 דק' דלת לדלת מהבית לעבודה, ללא ספק שינוי לרעה מבחינת הנסיעות ובזבוז הזמן

פורסם

חצי שעה לתל אביב אז איפה השעה הנוספת?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

קח בחשבון שעלות המחייה בפריפריה נמוכה יותר ביחס למרכז, ולא רק בדיור. 

מהניסיון שלי, בדיוק ההפך, או לכל היותר - עלויות זהות בשורה התחתונה.

זה גם תלוי למה אתה קורא פריפריה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 7 דקות, DareDevil כתב:

חצי שעה לתל אביב אולי ב12 בלילה.

• אהבתי 4

פורסם (נערך)
לפני כשעה, DareDevil כתב:

מתי חצי שעה? בשנות ה80 אולי..

לפני כשעה, Avatar Schnitzel כתב:

1:20 מאשדוד להרצליה פיתוח? האמת זה לא רע בכלל. באיזה שעה אתה יוצא מהבית? 

בבוקר סביבות 06:30. אם אני מצליח לצאת ב 06:15 זה יורד לסביבות שעה נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי Amired
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...