Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חושב על לרכוש קיה ספורטאז חדשה 

ומתלבט האם לרכוש טרבו בנזין או עדיף ללכת לכיוון טורבו דיזל

הנסועה השנתית הממוצע בערך 25K ומתכנן להחזיק את הרכב 6-7 שנים

השאלה האם מנוע הדיזל יהיה יקר יותר לתחזוקה לאורך השנים ביחס ובנזין , מצג שני עד כמה אמין מנוע טורבו בנזין של קיה

פורסם

אם רוב הנסועה זה גז ברקס בכביש 4 עדיין החיסכון יהיה עדיף בדיזל ?

ואני לא ממש מכיר , אבל בדיזל יש חסרונות שאני מפספס :רעש או רעידות של הרכב , תחזוקה מסובכת יותר משהו נוסף שאני מפספס?

פורסם
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

לא פספסת כלום, בישראל יש אנטי דיזל משום מה.

באירופה זה מנוע מאוד נפוץ.

דווקא הספורטאז' דיזל נמכר יפה בארץ. בשביל 25 אלף ק"מ בשנה הייתי בוחר בדיזל - צריכת הדלק עדיפה מהבנזין.

פורסם (נערך)

@A_lex - מבחינת אבזור ההבדל העיקרי שאני רואה זה הסאן רופ (אניהולך על גרסאת האורבן במקרה של הדיזל) , יש משהו שאני מפספס?

מבחינתצריכת דלק נראה שאכן זה יצא לי משתלם

אני מנסה להבין מה אני "מפסיד" , איזה חסרונות יש למנוע הדיזל של הקיה כמו עלויות תחזוקה נוספות או חסרונות אחרים 

עריכה אחרונה על ידי Bomly
פורסם
דווקא במנוע הטורבו בנזין של קיה יש בעיה עם הסעפות פליטה,הדיזל יותר מוצלח.
אפשר מקור לנתון הזה?
חוץ משרשור בודד כאן בפורום לא שמעתי על בעיה כזו. ולאותו אחד היו הרבה בעיות אז לא הייתי קופץ למסקנות (אולי נפל על לימון ואולי התעלל ברכב?).
פורסם (נערך)

זה לא היה שרשור בודד ,היו כמה שרשורים שקראתי פה בפורום ועוד ששמעתי מ2 בעלי רכב כזה,זה אומר משהו לא?.

ולא כל אחד יכתוב או ידבר על זה כי מר ישראלי לא אוהב שאחרים יודעים שהוא קנה רכב עם תקלות כאלה או אחרות.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם

מה שמעת מהם? אילו בעיות היו להם?

יש אלפי ספורטאז'ים כאלו על הכביש בארץ והשד יודע כמה בחו"ל ואני לא שמעתי על משהו מיוחד. זה נשמע לי בערך כמו אלו שמספרים על בעיות החשמל בפיג'ו.

פורסם (נערך)

בדגם הדיזל יש בלם רגל.

בדגם הבנזין בלם חשמלי עם "אוטו הולד".

בנסיעה עם הרבה עצירות וזינוקים האוטו הולד ישפר לך מאד את נוחות הנהיגה.

בדגמי האורבאן אין גם בקרת שיוט אדפטיבית שקיימת בדגם הפרימיום בנזין שכולל גם זחילה בפקקים, מערכת שגם תשפר לך מאד את נוחות הנהיגה.

הספורטג' לקראת החלפה בדגם חדש לחלוטין.

בכל אופן בתוואי שציינת עם הרבה גז וברקס הייתי נמנע מרכב עם גיר רובוטי מחשש לבלאי מצמדים מואץ או התחממות של הגיר שתצריך ממך עצירת מנוחה מעת לעת.

בתוואי כזה רכב היברידי יהיה מתאים יותר מבחינת אמינות וגם חסכוני יותר.

לא ציינת כמה אנשים יסעו ברכב והאם העדפה שלך רק לג'יפון.

תבדוק את הקיה נירו היברידית הרגילה או הפלאג אין.

בתקציב גבוה יותר יש את הטויוטה ראב 4 היברידי או מיצובישי אאוטלנדר פלאג אין (האוטלנדר גם לקראת החלפה בדגם חדש לחלוטין).

אם רכב רגיל בא בחשבון ולא רק ג'יפון אפשר גם טויוטה קורולה היברידית.

אם הרכב לא מיועד למשפחה אז גם הטויוטה chr אפשרית או טויוטה יאריס היברידיות.

אפשר גם הונדה ג'אז היברידית החדשה.

אופציה נוספת רכבים חשמליים לגמרי, יונדאי איוניק, mg, פיז'ו 2008. תלוי מה הקילומטרז' היומי שלך.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

@green  תודה רבה על הפירוט !

אנחנו מחפשים גיפון למשפחה של 3 ילדים , ואחרי בדיקות נראה שמה שהכי מתאים לנו זה הספורטאז

ההתלבטות כרגע היא בין 1.6 טרבו בנזין לבין דיזל . אני נוסע בין 20 - 25 בשנה אז חיסכון הדלק הוא גבולי אבל קיים 

ומנסה להבין מבחינת אמינות ועלות החזקה לאורך זמן האם הדיזל משתלם 

פורסם

הם שני רכבים שונים מאוד - הבזנין הרבה יותר מוקשחת מהדיזל ויש הרבה אנשים שפסלו אותה רק על זה. 

תעשה נסיעת מבחן - מעבר לאמינות ולעלויות אחזקה אתה קודם צריך להבין אם הטורבו בנזין נוחה לך. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...