Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עזרתכם בבחירת מכונת קפה


Morningstar
שימו לב! השרשור הזה בן 1265 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני 8 שעות, G. P. Magnus כתב:

מתפרץ לשרשור גם כן ... אשמח לדעתכם מה לרכוש לאור הנסיבות הבאות (מעדיף לסגור הכל בתקציב של עד 4,000 ש"ח):

 

1. שימוש צפוי - קפוצ'ינו (80%) / אספרסו 20% - מניח שלא יותר מ-3 או 4 כוסות ליום בסך הכל.

2. כמה שיותר אוטומטית (כולל טחינה), גם מחיר של הקרבת קצת מהטעם - אני מחפש מכונה שתכין כוס קפה טובה מאוד, ומבין שבשביל אחת פנטסטית צריך להשקיע (מה שאינני רוצה/יכול).

3. לא מפלצת שתיקח חצי מהשיש :)  

 

על מה הייתם ממליצים?

 

תודה!

 

 

 

מתוך השרשור הזה, שם כתבתי:

 

 

"קודם כל אשתול את ההודעה שלי מהשרשור הזה:

 

yohai71 כתב:
מוסיף המלצה על סאקו, דגם אינטיליה (כביכול סוס העבודה שלהם):

 

http://www.usa.philips.com/c-p/HD8759_47/intelia-deluxe-super-automatic-espresso-machine

 

אמנם כאן מוצג דגם עם הקצפה אוטומטית, אבל יש גם דגם עם ראש מקציף ידני.

 

טיפ: שני הדגמים בדיוק אותו דבר, מדובר באותה צינורית עם ראש הקצפה שונה, זה הכל. עדיף לקנות את הדגם הנ"ל, ולהוסיף לו ראש ידני.

 

המכונה הזו החליפה מכונת קפסולות (שהתקלקלה), שבעצמה השלימה בזמנה מכונה ידנית לחלוטין (שעדיין קיימת ובשימוש מדי פעם). עשיתי חשבון שממילא אני קונה פולים, אז אם כבר שתהיה מכונה שתטחן.

 

ואוסיף שאכן אין משמעות לאיכות, בטח ברמת המכונות הביתיות. למרות שאני מעדיף את הטעם של המכונה הכל-ידנית, בכל זאת יש לסאקו הנ"ל כמה יתרונות:

 

1. אוטומטית לחלוטין, לפחות זו שיש לי (גם ההקצפה). תפעול קל, פשוט וברור.

 

2. כל כוס קפה, קטנה כגדולה, מקבלת טחינה של מנת קפה, שאין יותר טרי מזה. להבדיל מהמכונה הידנית, ששם אני נאלץ לטחון כמות (אמנם קטנה) ולאכסן בכלי מראש. ניתן לכוון את הטחינה לדקה יותר או פחות.

 

3. ניקוי; יש יומי, שבועי וחודשי (יש גם שנתי אבל עזוב כרגע). יומי זה לרוקן את מיכל הקפה המשומש, מגש המים מתחת למכונה ובעצם זהו (אני מחליף גם את המים במיכל הייעודי). שבועי זה לשטוף את יחידת החליטה (לשם נכנס הקפה הטחון), וחודשי זה לשטוף את יחידת ההקצפה. חוץ מזה המכונה מתריעה על ניקוי אבנית ויודעת לבצע אוטומטית.

 

4. כמעט שנתיים היא אצלי, פועלת כמעט כל יום ומכינה בדרך כלל כארבע כוסות קפה הפוך ביום. עוד לא איכזבה אותי, וכנראה שהיא באמת דגם סוס העבודה שלהם.

 

 

זהו. רק אזכיר שוב (את המצוטט) שאם אתה קונה, קנה את הדגם עם ההקצפה האוטומטית כי ניתן להוריד את יחידת ההקצפה מהצינור ולחבר ראש הקצפה רגיל (שנוזל...), ואז אפשר להקציף ידנית, אם אתה רוצה. בעצם, שתי מכונות באחת."

 

את זה כתבתי לפני כשלוש שנים. חזרה להווה- המכונה כבר מעל חמש שנים אצלי, ועובדת אפילו יותר קשה מקודם, גם כי המכונה הידנית החזירה את נשמתה לבורא וגם כי קורונה. לפני כשנה התקלקל "ברז ההקצפה" (מעין צינורית T פנימית, הוחלפה בסביבות 300 ש"ח), וזהו. אם כבר, אני מקפיד הרבה יותר על שגרת התחזוקה שצויינה למעלה. אין לי מושג כמה המכונה עולה היום, אבל אם זה סביבות ה-2000 ש"ח, לדעתי שווה. זו לא מכונת טילים מקצועית, אבל במחיר הנכון היא מעל ומעבר.

 

 

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני שעתיים, yohai71 כתב:

 

 

2. כל כוס קפה, קטנה כגדולה, מקבלת טחינה של מנת קפה, שאין יותר טרי מזה. להבדיל מהמכונה הידנית, ששם אני נאלץ לטחון כמות (אמנם קטנה) ולאכסן בכלי מראש. ניתן לכוון את הטחינה לדקה יותר או פחות.

 

 

 

ונשאלת השאלה , למה ? 

למה לא לטחון כל פעם גם כמות קטנה . ולאחסן את הפולים . 

 

אני טוחן כל פעם כמות של כ 19 גרם לשתי כוסות , ומרוקן את המטחנה לאחר מכן. 

בתאריך 9.10.2020 בשעה 09:06, david brown כתב:

אז אתה מתכוון להתקדם ומתלבט ? עדיף לחסוף עוד קצת ולקפוץ לדאבל, אתה תחסוך שלב בדרך

מאוד מרוצה מהמכונה שלי,  לא חושב להתקדם בקרוב 

 

השאלה הייתה להבנה בלבד. 

 

בכל מקרה גם אני וגם אשתי  לא שותים עם חלב, היא הפכה רגישה לחלב עם הזמן , 

אני פשוט לא אוהב את הטעם שלו. המכונה שלי מכינה אספרסו שהוא מעולה לטעמי. 

כך שהקצפה אצלי היא רק כאשר מגיעים אורחים (שהם לא רבים בתקופת קורונה שכזאת, בכל זאת אני לא שר , ח"כ או בכיר בשירותי הביטחון השונים ) 

 

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, YaronNahum כתב:

 

ונשאלת השאלה , למה ? 

למה לא לטחון כל פעם גם כמות קטנה . ולאחסן את הפולים . 

 

אני טוחן כל פעם כמות של כ 19 גרם לשתי כוסות , ומרוקן את המטחנה לאחר מכן. 

למה? כי זה יותר עבודה. אני לא רואה את עצמי טוחן פר כוס, ויש גבול כמה אני מוכן להתעסק סביב כוס קפה. לראיה, בסופו של דבר האוטומטית שהצטרפה לידנית שרדה, ואותה ידנית לא הוחלפה באחת אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Morningstar כתב:

 

שוקל את צעדי כרגע... יש סיכוי שפשוט אלך על מקינטה וזה

מקינטה זה אחלה, ממליץ על בריקה מקינטה משופרת. 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש את זאת מהדיוטי פרי - עלתה 200$, טוחנת ומכינה יופי של קפה

https://www.brimag-online.co.il/p/DeLonghi_מכונת_אספרסו_אוטומטית_דגם_ESAM3000_B

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • שבועיים מאוחר יותר ...

ראיתי מליטה שנראית טוב באיזה אמזון אירופה כלשהוא.

אבל אין לה מקציף. אצלנו רץ בעיקר קפוצינו.

יש מקציף שווה נפרד?

כי מכונה עם מקציף עולה כפול...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם ככה צינור ההקצפה של המכונות הללו בעל ביצועים מוגבלים במקרה הטוב ועדיף להמנע ולקנות מקציף נפרד. כשהתחלתי עבדתי עם המליטה ללא מקציף ומקציף נפרד של severin שילוב מעולה למי שרוצה מעבר לנספרסו בתור התחלה. כמובן שלא מדובר במשהו מקצועי. מקציף Severin

עריכה אחרונה על ידי david brown
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 27.10.2020 בשעה 22:00, david brown כתב:

גם ככה צינור ההקצפה של המכונות הללו בעל ביצועים מוגבלים במקרה הטוב ועדיף להמנע ולקנות מקציף נפרד. כשהתחלתי עבדתי עם המליטה ללא מקציף ומקציף נפרד של severin שילוב מעולה למי שרוצה מעבר לנספרסו בתור התחלה. כמובן שלא מדובר במשהו מקצועי. מקציף Severin

המקציף של סגפרדו הוא אחלה, כמובן שלא נותן הקצפה של בית קפה אבל יחסית למחיר הוא אחלה.

*הוא לא אינדוקציה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוזר לעדכן שבסוף רכשתי דה לונגי Dinamica 350.75 ומאוד מרוצה - לחיצה אחת, יש מערכת הקצפת חלב אחלה. קלה מאוד לניקוי ותחזוקה.

תודה לממליצים!

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...