Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עזרתכם בבחירת מכונת קפה


Morningstar
שימו לב! השרשור הזה בן 1270 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני 7 דקות, GTאי כתב:

 

בתור בעלים של מכונה אוטומטית - תוסיף למשוואה התעסקות עם רכישות תכופות, קצת ניקיון אחרי כל כמה מנות ותחזוקה מדי פעם. 

בעיניי זה שווה את הטעם אבל זה עוד קצת התעסקות.

 

אני עצרתי כאן ולא המשכתי לקליה עצמית או מכונות טחינה נפרדת כי לא התחשק לי כאב ראש שלם.

 

אתה יכול לבדוק (אם המכונה תומכת) ברמה נמוכה יותר (פחות פולים) אך טחינה דקה יותר (יותר חזק) ולחסוך עוד איזה גרם 😀

תומכת, שיניתי היום לטחינה הדקה ביותר שהמכונה מאפשרת אבל אין לי כח לאסוף נתונים שוב 😆

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בוודאי. קפסולות עולות 300-600 ש״ח לק״ג ואילו הפולים היקרים ביותר שתמצא הם יותר בסביבות ה-200 ש״ח לק״ג.

(קפה ירוק בסביבות ה-80-40 לצרכן הפרטי, 6-10 ש״ח ליבואן מכולות...)

לפני 55 דקות, Benor כתב:

נדחף לשרשור.

כרגע חי בשלום עם מכונה של נספרסו וקפסולות חוזק 12 של JACOBS.  (שותה בעיקר קפוצ'ינו) .

תלוי במבצע, זה בד"כ יוצא בסביבות ה-1.3 ש"ח לקפסולה. 

 

בטווח הארוך (המאוד ארוך) - אני אחסוך אם אני אקנה מכונה אוטומטית ואשתמש בפולי קפה/קפה טחון?

 

 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, hans כתב:

בוודאי. קפסולות עולות 300-600 ש״ח לק״ג ואילו הפולים היקרים ביותר שתמצא הם יותר בסביבות ה-200 ש״ח לק״ג.

(קפה ירוק בסביבות ה-80-40 לצרכן הפרטי, 6-10 ש״ח ליבואן מכולות...)

 

 

 

בדיוק, החסכון במקרה הרע הוא כ50%, ברוב המקרים החסכון אפילו גדול יותר.

לפני 2 שעות, Morningstar כתב:

יצא הרבה הרבה יותר טוב כשסתמתי אותו.

מאמין שהחלפת פייה תסדר את הבעיה, זה מוד מוכר בעולם.

 

 

גדול :) מוד למכונת קפה. יש לך כבר לינק לצינור נטול חריץ? (LOL)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

modding למכונות קפה זה טרנד ותיק וחזק, אחלה תחביב.

בניגוד לתחביבים מכאניים כמו טיפול עצמי במכוניות,

הדבר הכי מסוכן שיכול לקרות לך זה קפה לא מוצלח :-)

 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגמרי.

יש אנשים שמוסיפים רכיבי pid, או מיליון ואחד דברים אחרים. החלפת ידית קיטור זה משהו די סטנדרטי כנראה.

יש גם יצרנים שמוכרים קיטים, עד כמה שאני יודע, לשדרוג מכונות.

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, GTאי כתב:

בתור בעלים של מכונה אוטומטית - תוסיף למשוואה התעסקות עם רכישות תכופות, קצת ניקיון אחרי כל כמה מנות ותחזוקה מדי פעם. 

בעיניי זה שווה את הטעם אבל זה עוד קצת התעסקות.

 

אני עצרתי כאן ולא המשכתי לקליה עצמית או מכונות טחינה נפרדת כי לא התחשק לי כאב ראש שלם.

יש מכונות עם ניקוי אוטומטי?

אני זוכר שהייתה לי דלונגי ואני בעיקר השתמשתי בפודים.  השימוש בקפה הטחון מאוד לכלך, וזה היה כרוך בהתעסקות.

(חימום הכוס, הקיטורית, וכד').

אני אישית מסתפק בהקצפת החלב ע"י מקציף אינדוקציה חיצוני.

לפני 6 שעות, samg כתב:

נצל"ש

 

אשמח להמלצה למקציף נפרד 

הבנתי שהמקציף של נספרסו טוב האם כך הדבר או משהו חלופי גם יהיה טוב.

כמובן מבעלי ניסיון.

 

תודה.

 

אני מאוד מרוצה, קל ונוח לניקוי.

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=959176

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Benor הכל עניין של יתרונות אל מול חסרונות. אם אתה חפץ במכונה טוחנת עם סטימר ידני מה נקרא חצי אוטומטית, אתה תצטרך להתעסק יותר בניקיון ותחזוקה שלה מאשר במכונה שאוכלת ופולטת קפסולות.

הייתה לי בעבר סייקו רצינית, בעלת מנגנון דומה מאוד אם לא זהה לפיליפס שבשרשור, רמת התחזוקה הנדרשת גבוהה עשרות מונים ממכונת נספרסו אוטומטית. יש להוציא ולנקות את המנגנון אחת לחודש לפחות, גם למרוח גריז. איזור המנגנון עצמו גם מתלכלך בקפה טחון שאם מישהו ימציא דרך פשוטה לנקות אותו יזכה בתואר חסיד אומות עולם. האיזור מאחורי המגש מקבל גם כמה פולים וקפה טחון, המגש עצמו לא מהונדס הכי טוב וריקון של הפסולת תמיד ילכלכך קצת מסביב. אבל אין מה להשוות בחוויית הקפה. השיקול שלי הוא בכלל הזמן הנדרש להכנת כוס קפה כולל הקצפה, כי הבוקר אצלי מדוד באלפיות השניה וכל עיכוב יהפוך את זה ללא שווה, ולכן אני עם נספרסו פרו שבלחיצה מכינה הפוך. מובן לי שאצטרך להתפשר מעט אם ארצה לחזור למכונה טוחנת אבל עם המקום שקפה תופס אצלי בחיים כנראה שלא תהיה לי ברירה אלא לסבול עוד דקה שתיים בבוקר, ולתחזק כדי להנות יותר.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

נשמע שהמכונות הידניות הפשוטות קלות בהרבה לניקוי. כל מה שצריך לעשות זה לזרוק את "עוגיית" הקפה לפח במכה אחת בלי שתתפרק ותתפזר ולשטוף מתחת לברז את הפילטר והידית שמחזיקה אותו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם רוצים פחות ללכלך אז אפשר להשתמש בפודים. (מעין שקיק קפה).

לקפסולות יש מבחר יחסית גדול ואפשר להשיג בכל חור כולל המכולת השכונתית.

אני זוכר שכל הזמן היו לי בעיות בהשגת הפודים. (התחלפו סוגים, לפעמים נמכרו במחירים הזויים וכד').

 

מבחינת הטעם  בהשוואה לקפסולות,  אני לא הרגשתי איזה הבדל מיוחד לטובת הפודים.

עריכה אחרונה על ידי Benor
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

למה צריך פודים? תקנה קפה טחון. זה הרבה יותר זול. שים בקופסת פח במקרר וזהו. אני נמנע מקפסולות כי קראתי פעם איזה מחקר שזה מכיל כל מיני רעלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

 שים בקופסת פח במקרר וזהו. 

 

אוי ואבוי. עצה רעה 

 

לפני 57 דקות, Benor כתב:

יש מכונות עם ניקוי אוטומטי?

אני זוכר שהייתה לי דלונגי ואני בעיקר השתמשתי בפודים.  השימוש בקפה הטחון מאוד לכלך, וזה היה כרוך בהתעסקות.

(חימום הכוס, הקיטורית, וכד').

אני אישית מסתפק בהקצפת החלב ע"י מקציף אינדוקציה חיצוני.

אני מאוד מרוצה, קל ונוח לניקוי.

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=959176

 

מכונה אוטומטית = מכונה שגם טוחנת את הפולים וגם מכינה את האספרסו.

מכונה חצי אוטומטית = מכונה שצריך לשים בה קפה שעבר טחינה (כמו אלו עם הידית בבית קפה, רק שיש הרבה מאוד גרסאות ביתיות לזה).

החלב בכלל לא קשור לסיפור... :) ולא סופרים אותו כשמתייחסים למכונה. 

אני אישית לא שותה חלב, אז יש לי מכונה אוטומטית שהיא באמצע מבחינת עלות/איכות:

https://www.espresso-center.co.il/items/2853376-Melitta-Solo-Silver-מכונת-קפה-אוטומטית-מליטה-סולו-כסף-Mellita

{פריים די לפני שנתיים מאמזון - 1,400 ש"ח אצלי בפתח הבית}

המכונה הספציפית הזאת לא מלכלכת את הסביבה, הריקון שלה פשוט ולמעט פעם אחת בשנתיים שהיא נזלה מהמגש בשאר הזמן לא היו בעיות.

הניקוי שלה מתבצע עם טבליות אחת ל 200 כוסות לערך או כשהיא נותנת התראה (לא יודע איך היא סופרת אבל היא מתריעה הרבה אחרי 200 כוסות - אז אני מבצע ניקוי).

 

אם אתה רוצה להוסיף חלב:

מקציף הכי פשוט, זמין וקל. אין התעסקות מיותרת.

אם אתה רוצה שהחלב יהיה חלק מהמכונה אז יש אפשרות למנגנון שמחובר לקפה (אי אפשר בו זמנית חלב ואספרסו), אח"כ מנגנונים נפרדים, יש כמובן מיכלים נצמדים ומקררים ומה לא. 

כפי שבחרת לבד, לטעמי מקציץ מספיק טוב ל 99% מהמשתמשים והכי פשוט לתפעול ותחזוקה.

 

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

למה עצה רעה?
גיליתי שאם אני שם את זה בארון, הטעם של הקפה משתנה מהר יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 

מהפח אל הפחת 😆😆😆😆 זה הזכיר לי קמפינג שעשיתי לא מזמן, חבר הכין קפה בטעם אלוהים ישמור.

זה מה שהוא ענה לי... שמרתי במקרר. השקית היתה פתוחה 5 שנים.

 

קפה צריך לשמור בסביבה קרירה בלי שמש ישירה ובכלי ואקום - למשל כזה פשוט:

https://www.espresso-center.co.il/items/2853603-Tightvac-0-57L-קופסאות-אחסון-וואקום

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

טוב, אחרי 5 שנים אני מאמין שגם בקופסת וואקום הטעם לא יהיה להיט.
אנחנו מסיימים 300 גר' קפה טחון בשבועיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...