Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לך תקנה דירה בבניין חדש, שב עם הקבלן ותשאל על מחירי דירות בהתאם לקומות.

תחזור עם התבונה אם מחירי הדירות בבניין יורדים ככל שעולים בקומות או עולים, כנראה שתופתע לשמוע שככל שעולים בקומה כך המחיר עולה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פו, נראה לי שאתה שוב מפספס... אם תמצא פרוייקט חדש שבו בונים בניין בלי מעלית עם יותר משתי קומות, אני נורא סקרן לדעת אם עדיין יבקשו יותר על קומה 3 מ-2 למשל.

קוף השלג הסביר מצוין את מהות התמיהה. לא שהיא רלוונטית מהרגע שהחוזה נחתם.

פורסם

אך זה לא המצב כאן.

האם לא מספיק השדרוג בטיב הדירה שבזה כבר ערכה עלה?

האם צריך להוסיף שדרוג נוסף גם על ידי עליית קומה?

בסופו של דבר רווח הקבלן יבוא ממכירת הדירות שיתווספו לבניין, אם ילקחו הדירות היותר יקרות עבור הדיירים הוותיקים, הרווחיות תקטן וכך הרצון להכנס כיזם לפרויקט כזה.

פורסם

לא, זה לא הגיוני שהשכן שערך דירתו היה נמוך משלי פתאום יהיה גבוהה משלי.

עובדה שפות"ש רוצה לעלות בקומה, ועכשיו ייאלץ לשלם כסף.

אין מטרה לפגוע ברווחיות הפרויקט, אלא בחלוקת הדירות בין השכנים.

אני לא מבין איך אחרי כל כך הרבה הודעות אתה לא מסכים עם זה.

פורסם (נערך)

זה שהיום בקומה הרביעית ללא מעלית :brickwall:

היום ערך הדירה שלו נמוך מזו שבקומה 2 ואחר התמ"א יהיה בכ-50 אש"ח יותר (לפי ההערכות כאן).

נ.ב.

הגיע הזמן להוסיף סמיילי של facepalm לפורום. היה מעביר הרבה יותר טוב את התחושה.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
מקובל להוסיף כ1%-1.5% לקומה.

מה שהוא אמר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
זה שהיום בקומה הרביעית ללא מעלית :brickwall:

היום ערך הדירה שלו נמוך מזו שבקומה 2 ואחר התמ"א יהיה בכ-50 אש"ח יותר (לפי ההערכות כאן).

נ.ב.

הגיע הזמן להוסיף סמיילי של facepalm לפורום. היה מעביר הרבה יותר טוב את התחושה.

הנה יצע המרצע מהשק. לא מספיק שמי שגר בקומה 2 ערך דירתו שודרג, עינו צרה למה ערך הדירה של מי שגר בקומה 4 עלה יותר.

אז אולי הפתרון שזה מקומה 4 יירד לקומה 2 ואז זה מקומה 2 יוכל לעלות לקומה 4 במקומו.

דרך אגב זה הסיבה שהרבה פרויקטים של פינוי בינוי נכשלים.

מספרים על יהודי חביב שאמרו לו שהוא יכול לבקש מה שהוא רוצה אבל הק'צ שהשכן שלו יתוגמל פי שתיים, היהודי מבלי לחשוב פעמים אמר... תוציאו לי עין.

פורסם

רון, זה ממש לא צרות עין. פות"ש רוצה עכשיו לשלם מכיסו כדי לעלות בקומות, כאשר אם היו מחשבים את ערך הדירה שלו בצורה יותר הוגנת כאשר נחתם החוזה מול הקבלן, הוא היה מקבל דירה בקומה יותר גבוהה ולא היה צריך לשלם את זה (או לפחות לשלם עשרות אלפי שקלים פחות...)

זו באמת לוגיקה פשוטה, לא מעבר.

פורסם
הנה יצע המרצע מהשק. לא מספיק שמי שגר בקומה 2 ערך דירתו שודרג, עינו צרה למה ערך הדירה של מי שגר בקומה 4 עלה יותר.

אז אולי הפתרון שזה מקומה 4 יירד לקומה 2 ואז זה מקומה 2 יוכל לעלות לקומה 4 במקומו.

דרך אגב זה הסיבה שהרבה פרויקטים של פינוי בינוי נכשלים.

מספרים על יהודי חביב שאמרו לו שהוא יכול לבקש מה שהוא רוצה אבל הק'צ שהשכן שלו יתוגמל פי שתיים, היהודי מבלי לחשוב פעמים אמר... תוציאו לי עין.

אם היה מדובר בתמא 38/1 אתה צודק. מדובר בתמא 38/2.

הרסו את הבניין ובנו מחדש. כולם מקבלים דירות חדשות וזזים מדירתם.

באופן עקרוני אין סיבה שמי שהיתה לו דירה בשווי הכי נמוך בבניין יקבל את הדירה בשווי הגבוה ביותר.

לשם דוגמא, אתה וכמה אנשים קניתם במשותף כרטיס לוטו, והכרטיס זכה. חלק מהאנשים שילמו פחות על הכרטיס וחלק יותר. מה הסיבה בגללה מי ששילם פחות עבור ההשתתפות בכרטיס יקבל חלק גדול יותר בפרס לצורך הדוגמא?

פורסם

קח מצב היפותטי.

2 חברים קונים דירה להשקעה באותה בניין, האחד משלם 1,000,000 קונה בקומה 4, השני משלם 1,050,000 קונה בקומה 2.

עושים פינוי בינוי ולאחר מכן מוכרים, זה ששילם 1M עכשיו מקבל 1,500,000, זה ששילם 1.05M עכשיו מקבל 1,450,000

אז זה ששילם יותר ועכשיו מקבל פחות, זה צרות עין על זה ששילם פחות וקיבל יותר ?

פורסם

הויכוח והטענה ברורים אך גם מיותרים לעניין.

החוזה נחתם כך משלל סיבות שונות.

השיקול המרכזי שעמד לנגד עינינו הוא לחתום ולקדם את הנושא. הרי מחר בבוקר העירייה יכולה להפסיק את כל הסיפור ואז נישאר עם דירה ישנה וקטנה.

לא קופחנו.

קיבלתי בגדול תשובות,

בבוא הזמן אנסה להתקזז מול היזם על סעיפים אחרים שמצויים בחוזה תמורת עליה לגובה(כמו כספים שמגיעים על עבודות פנימיות בבית, קיזוזים של מטבח וכ"ו).

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אני גם מצד שממש לא מבין את ההסתכלות מחור של הגרוש.

אתה מקבל דירה חדשה וגדולה יותר.

הדירה הישנה בקומה 2. תקבל דירה חדשה בקומה 2. נראה לי החישוב הנכון והטוב ביותר.

בבניין הישן שלי כבר קרוב לעשור מנסים לקדם תמ״א.

אבל כל מיני גאונים שמנסים לסחוט את הקבלן גרמו לזה שרוב הבתים ברחוב שופצו או בתהליך ורק אצלנו לא זז כלום.

• תוכן חדש...