Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 3008

yosgal
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפש לקנות גיפון חדש ואחרי כמה נסיעות מבחן הפיזו 3008 דיזל פרימיום החדשה ממש מצאה חן בעיני. נוחות נסיעה וחבילת אבזור באמת בליגה מעל.

אבל קשה לי עם זה שזה פיזו ובערך כל מי שאני שואל אומר לי שהרכב יפסיק לעבוד אחרי 3 שנים. אני בדכ מחזיק רכבים הרבה זמן (8 שנים) ולא בא לי להתקע עם רכב שמתקלקל כל הזמן.

מה עושים? יש למישהו קצת ניסיון איתו?

אולי עדיף לחכות שנה ולשמוע את התגובות ?

תודה!!!

פורסם

1. אין דיזל ברמת גימור Premium הרכב מגיע או ברמת Active הבסיסית או ברמת ה-GT עם מנוע הדיזל הגדול שעולה 220000 ש"ח.

2. מנועי הדיזל של הקונצרן ידועים באמינותם וגם הגיר מוצלח - אינני רואה סיבה לדאגה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש דיזל ברמת פרימיום והוא מאבוזר כמו דגם הבנזין.

הקביעה שכל 3 שנים הרכב לא עובד קצת לא רצינית.

כמו שרשמו פה המנוע והגיר מצויינים(גיר אייסין יפני פלנטרי 6 הילוכים ומנוע פיור טק) המחיר מאוד אטרקטיבי והתמורה שאתה מקבל הולמת את המחיר.

לדעתי לך על זה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

כמו שנאמר, המנוע והגיר מוכרים מרכבים אחרים ואין להם בעיות אמינות משמעותיות. הרכב עצמו חדש בעולם, אף אחד לא יודע מה יהיה כשהוא יגיע לגיל 3.

אם זה יעודד אותך, אני מחזיק סיטרואן c5 שבקרוב תחגוג 11. עם המערכת ההידרו-פנאומטית והכל. זה הרכב היחידי שלנו בבית, והוא מחזיק יפה גם נסיעות יומיות לעבודה / סידורים, וגם נסיעות ארוכות כשצריך. בלי להתקע כל שני וחמישי, בלי להתחמם ובלי להצריך כל מיני ויתורים (אפילו להיפך). נכון שבגילו הוא כבר מבקר פעם או פעמיים אקסטרה במוסך בשנה, אבל זה נשמע לי לגמרי סביר לרכב בן 11.

כל זה לא אומר שבמשך 8 שנים לא תהיה אף תקלה לא צפויה, אבל מכאן ועד מכירה לחלקים אחרי 3 שנים יש הבדל מאוד משמעותי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אשמח לדעת בכמה הציעו לך אותו בסוכנות?

כשאני ביררתי לגבי רכישתו, לא היה להם דיזל פרמיום.

אז גם אני אשמח לדעת את מחירו.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

אז מסתבר שאכן יש דיזל פרמיום עם מנוע 1.6 HDI, ומחירו לצרכן 164900 ש"ח.

גיר אייסין יפני פלנטרי 6 הילוכים ומנוע פיור טק

למען הדיוק פיור-טק הוא שמו השיווקי של מנוע הבנזין Blue HDI הוא שמו השיווקי של מנוע הדיזל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם אני ביררתי לגבי ה3008 כי מאד אהבתי את המפרט במיוחד במנוע הדיזל שגם חסכוני יותר אבל חבריי המוסכניקים הזהירו אותי שרכבים כמו פיג'ו לא מתאימים כל כך לאקלים החם בישראל ולכן יש תקלות חמורות כבר לאחר 3 שנים. ירידת הערך עשויה להתקרב ל50% לאחר 3-4 שנים. אני חושב שמחיר של 144k לרכב כזה לא פותח מספיק פתח ללקוחות להתנסות ולקחת את הסיכון. בכל מקרה קבעתי נסיעת מבחן מתוך סקרנות לבדוק אבל נכון לעכשיו לא משנה כמה הרכב מדהים מבחוץ ומבפנים - מה שחשוב זה התמורה לכסף לטווח ארוך.

פורסם (נערך)

ומה התקלות החמורות שהמסוכניק הזכיר ? (או שהוא עטף את כל הרכבים הצרפתיים באותה אמרה).

יש הבדלים מהותיים באמינות בין דגמים ובין שנים. שיפרט ויינמק.

אם אתה מחפש תמורה לכסף אז ה 3008 בהחלט עונה לדרישה.

אם אתה מחפש סחירות כדאי שתקנה מק"מ ולא אוטו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הוא ציין בעיות במנוע ובגיר..

שוב, יכול להיות שעשו עבודה יפה ותיקנו את זה אבל מפה ועד לתקן סטיגמה נדרש עוד הרבה זמן לזה.

• ספונסר פורום
פורסם
גם אני ביררתי לגבי ה3008 כי מאד אהבתי את המפרט במיוחד במנוע הדיזל שגם חסכוני יותר אבל חבריי המוסכניקים הזהירו אותי שרכבים כמו פיג'ו לא מתאימים כל כך לאקלים החם בישראל ולכן יש תקלות חמורות כבר לאחר 3 שנים. יריד.

הנפצה ישראלית מצויה

שאל את חברך "המוסכניק" בכמה רכבים מסוג 3008 הוא טיפל? או נהג או ראה בכלל, הישראלים נוטים לבצע הכללות בכל דבר גם כשאין להם שום ניסיון.

כבעלים של מוסך שמתמחה בפז'ו- סיטרואן אני אומר לך ששידוך המנוע-תיבת הילוכים המדוברים כאן הם מהאמינים ביותר שיצאו משערי היצרן הצרפתי, כל לקוח\ה שלי שרכשו כזה נהנים מהרכב ( גם מהדגם הקודם, רק שבמנוע הבנזין 1.6 אכן היו בעיות אמינות).

לדעתי במחיר של 150K +- אני לא רואה מתחרים אמיתיים.

לגבי ירידת הערך, כל רכב ממוצע היום מאבד 50% או יותר מהערך תוך שלוש שנים מיום הקניה.

אורן

פורסם

מענין הסיפור הזה של שלוש שנים, דורש סוג של מומחיות יתרה לייצר אוטו כך שבדיוק אחרי שלוש שנים יחליט שדי לו והוא מתפגר. ומומחיות זה טוב, אז אולי בכל זאת כדאי להתגבר על החששות ועל זה שכולם, אבל כולם, קונים ספורטאז' ולהציץ שוב במה שהוא לטעמי הקניה הטובה ביותר כיום בקטגוריה הזו.

פורסם (נערך)

נתחיל בכך שהאמירה שכל רכב ממוצע מאבד 50% או יותר, ממש איננה נכונה ומדובר בהכללה.

אם נבחן את המצב שהיה עד כה בשנים האחרונות, הפיז'ו 3008 איבדה ערך הרבה יותר מהג'יפונים היפניים קוריאינים.

ייתכן שההפרשים יתמתנו לגבי הפיג'ו 3008 שכן לסגמנט הג'יפונים יש ביקוש חזק ביותר כיום ופחות לפני כמה שנים.

מהאמינות של יחידת ההנעה של הדיזל + גיר אוטומטי יפני אני לא חושש, אני חושש מירידת הערך.

אני כנראה אמתין לחודש 01/2018 ואבדוק עוד רכבים וגם את ירידת הערך של הפיז'ו בשנה זאת יחסית לרכבים אחרים.

ה- 3008 דיזל ברמת פרימיום מאד קורצת, שכן ראשית דבר החסכון בדלק יקזז את ירידת הערך העודפת כתלות בכמות הנסיעה.

שנית הרכב מאובזר ברמה גבוהה מאד, בדקתי עכשיו במפרט ויש בו בטיחות אקטיבית מקיפה (מלבד בלימה אוטומטית. ייתכן שיש גם בקרת שיוט אדפטיבית רשום "מערכת עזר להתאמת מהירות"?) יש פתיחת דלתות ללא מפתח, פתיחה וסגירת תא מטען חשמלית ובאמצעות חיישן המזהה תנועות רגל, מצלמת צד מתכוונת מטה בשילוב להילוך אחורי, מושבי עור, מושב נהג חשמלי כולל זכרונות! תמיכת גב חשמלית, אפשרות להארכת בסיס מושבים קדמיים, גג שמש פנורמי, חיישני חניה קדמיים, מצלמת רברס + מבט על, משטח טעינה אלחוטי לטלפון ועוד דברים).

ביום שישי ביקרתי באולם התצוגה ומאד התרשמתי מהרכב. (הבנתי שהיו ימי מכירות בדיוק, אבל מקוצר זמן לא התעניינתי. מבצע טוב יכול לקזז עוד את ירידת הערך העודפת, הענין הוא שגם ליצרנים יפנים וקוראינים יש מבצעים- בפיז'ו צריכים להיות מבצע טוב עוד יותר).

דרך אגב דווקא את המראה החיצוני של הפיז'ו אני לא כל כך אוהב, אבל אין ספק שהוא ייחודי ויש לו סממנים יוקרתיים.

רשמתי על כך הודעה בשרשור אחר ואדביק את ההודעה גם כאן:

בחנתי היום באולם התצוגה את ה- 3008 ואת ה- c4 פיקאסו (הארוכה והקצרה).

נתחיל בסוף- שאפו לצרפתים, במבחן אולם התצוגה מדובר ברכבים מאד מרשימים.

ועם נרד לדקויות, אהבתי מאד את תנוחת הישיבה ב- 3008, משענת היד המרכזית מאד גבוהה ולדעתי בדיוק בגובה הנכון להנחת המרפק בניגוד לרכבים אחרים בה המשענת נמוכה מדי, גם משענת היד בדלת הנהג והנוסע לצידו גבוהות ויחסית קרובות אל הנוסע והנהג כך שניתן להניח עליהם את המרפק, בניגוד לרכבים אחרים בהם המשענות רחוקות מדי ותיאורטיות לחלוטין למעשה קישוט בלבד.

מעבר לכך, בניגוד לפיזו 308, הרי שב- 3008 אפשר לכוון את ההגה למצב נמוך שלא יסתיר את לוח המחוונים הנמצא מעליו ולא מאחוריו וההגה פשוט "נופל לידיים".

על המראה הפנימי דיברו רבות, מאד מרשים ולמרות המורכבות העיצובית מאד נעים וטבעי.

הפלסטיקה קשה מלבד החלק העליון ממש. (יש קצת פגיעה בתחושת האיכות עקב כך ועקב מורכבת העיצוב ומגוון החלקים יש לי גם חשש לגבי עמידות ההרכבה, קרקושים וכו').

המרווח במושב האחורי טוב מאד, המושב קצת נמוך יחסית לגיפון.

תא המטען גדול מאד.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

היבואן שינה את המפרט בפרמיום לאחרונה.

נוספו בלימה אוטונומית ובקרת שיוט אדפטיבית שזה מצוין, מנגד הפתיחה החשמלית המצויינת (פתיחה וסגירה מתוך הרכב, ופתיחה בהנפת רגל) הוסרה וזה חבל מאוד.

פורסם

תודה לכל המגיבים!

אני חייב להודות שההחלטה עדיין קשה לי. האוטו מאוד מצא חן בעיני אבל יש כאן סיכון לא מבוטל שאני לא יודע איך להעריך אותו.

מה גם, שמבחינת המחיר לא מוצע עליו מבצע והמחיר הוא מחיר מחירון בתוספת מערכת אתור ואגרה (169 "על הכביש"). אז אין לי תמריץ מהכיוון הזה (שיכול לעזור).

נראה לי שאני הולך עם ההמלצה של green, ואחכה לסוף השנה, בתקווה שיהיו יותר תגובות, ואולי גם מבצע של היבואן ואז אחליט.

מה שכן, ה-3008 גרמה לי לוותר על הספורטאז' שכמעט קניתי (למעשה הייתי כבר עם מזוודת המזומנים בסוכנות...).

• תוכן חדש...