Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בשורה התחתונה -

אם הוחלף מנוע או הוחלף הראש מנוע בקיט לחדש כטיפול מונע - שווה לקנות?

איך יודעים שזה מנוע מעודכן או קיט מעודכן? 

החלפות מנוע זה תמיד משהו נטול בעיות? נראה לי יכול להיות מלוות בעוד בעיות אם לא מבוצע במומחיות...

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני חושב לקנות C5 איירקרוס משומשת (שנת 2021 או 2022). לפי השרשור הזה נראה לי שאני אוותר על גירסת הדיזל ואלך על הבנזין 1.6 טורבו. בגירסת הבנזין יש גם בעיות ידועות ?

פורסם

אין בעיות, וזה מנוע אמין ודי מוצלח בגרסאות העדכניות שלו, כל עוד הוא מטופל היטב (החלפת שמן לפחות פעם ב-10k או שנה). 

יש בלאי חריג בקטליזטור, שנוטה למות סביב ה-100k ק"מ. זהו גם הרכיב הכי יקר (כ-7000 ש"ח מקורי, חלופי לא מחזיק). 

שסתום PCV משולב במכסה שסתומים, ואם נדרשלהחליפו, אז צריך להחליף את המכסה. 

יש עוד דברים קטנים, ויש הרבה מידע על המנוע הזה בפורום. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני קצת מבולבל (אולי צריך בשביל זה שירשור חדש ולא פה).
קודם כל, אני לא מומחה גדול במכוניות. 

יש את האמונה העממית שמכוניות יפניות וקוריאניות הן אמינות, מחזיקות מעמד הרבה זמן ולא מבקרות הרבה במוסך מעבר לטיפולים השגרתיים.
הצד השני של האמונה הזאת היא שמכוניות צרפתיות ואיטלקיות הן עדינות, מסובכות ולא אמינות ועדיף להתרחק מהן. גם השוק מתמחר ככה את המשומשות (יפניות וקוריאניות יקרות וצרפתיות זולות).

ויש את אלה שאומרים שאלה מיתוסים שהיו נכונים לפני 20 שנה וכיום זה כבר מזמן לא המצב.

לי יש בבית שתי דוגמאות שדי מצדיקות את זה (אבל זה כמובן מקרה פרטי): יונדאי טוסון 2 ליטר שנת 2018 שמלבד טיפולים שגרתיים לא עשה מעולם בעיות, ואופל קרוסלנד X שנת 2020 עם מנוע הפיורטק 1.2 ידוע לשמצה שכבר שלוש פעמים הגיע למוסך על גרר.

מה שמבלבל אותי זה שכאשר אני שואל על מכוניות של סטלנטיס (סיטרואן במקרה הזה או פז'ו) עונים לי "זה מנוע נהדר, אין לו שום בעיות מלבד רכיב X שמתקלקל אחרי 100K קילומטר ועלות החלפתו 7000 שקל ורכיב Y שנוטה להישחק ולהפסיק לעבוד אחרי 80K קילומטר ועלות החלפתו 9000 שקל". האם זאת לא ההגדרה של בעיות במנוע ? המנוע מצויין אבל. תמיד יש אבל.
האם גם בטויוטה, מזדה, יונדאי או קיה יש "אבל"ים כאלה בכל רכב שלהם ? כי אם לא אז כנראה שהמיתוס נכון, לא ?

• אהבתי 1
פורסם

מנוע 2.0 ליטר האטמוספרי של יונדאי (שאינו משווק יותר), הוא מנוע פשוט יחסית ולכן הוא אמין. 

לעומת זאת מנוע ה-1.6 טורבו הזרקה ישירה של יונדאי, שהרבה יותר מתוחכם, ומותאם לתקני זיהום האוויר המחמירים של האיחוד האירופאי, הרבה פחות אמין, ונחשב בעייתי יותר ממקבילו מבית פיג'ו. 

זאת רק דוגמה, לשני מנועים מבית של יצרן עם מוניטין של "אמינות", אך המנוע המוגדש (שפחות נפוץ ממנוע ה-2.0 ליטר) לא בהכרח עומד בסטנדרט הנגזר מהמוניטין הנ"ל. 

כל מקרה לגופו. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, menir1 כתב:

כ-7000 ש"ח מקורי, חלופי לא מחזיק

למען הכלל, המחיר קרוב ל-10K בדגם 180 כ"ס.

עכשיו נראה מי בוכה על מיכל אוריאה או החלפת טיימינג.

במנוע בנזין, פוטנציאל התקלות הוא פי כמה וכמה.

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, ni4ni כתב:

האם גם בטויוטה, מזדה, יונדאי או קיה יש "אבל"ים כאלה בכל רכב שלהם ? כי אם לא אז כנראה שהמיתוס נכון, לא ?

אולי חוץ ממזדה שהרכבים שלה בארץ בטכנולוגיה הכי פשוטה ואמינה כמעט לכל יצרן יש תיקונים יקרים אם זה סוללות בהיברדיות של טויוטה/קיה/יונדאי שעלותם גבוהה מאוד ושובקות חיים אחרי כ150KM, מצמדים בגיר של יונדאי וקיה שעולים 11,000 ש"ח להחלפה, מנוע 1 ליטר מאוד בעייתי של הונדה ועוד. אל תשכח גם שחלק מהרכבים "היפנים האמינים" האלה גניבים מאוד והביטוח שלהם הוא פי 3-4 בעלות כל שנה משל הצרפתיות אז זה כמעט מתקזז.

בסופו של דבר צריך אצל כל יצרן למצוא את דגם אמין ומוצלח וגם לצרפתיות יש כאלה. אני אישיתי מחזיק 3008 1.6 בנזין 180 למעט ממיר קטליטי שהחלפתי האמינות מעולה והרכב שלי עם ק"מ מאוד גבוה נוסע בשנה 25-30KM. כך גם מנועי דיזל שלהם 1.6 ו2 ליטר שיש להם אמינות מצוינת למעט מיכל האוריאה שאפשר לבטל.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 2

פורסם

לא הייתי אומר שה- 1.6 בנזין אמין כ"כ. נכון שבאירוע הזה יש רשלנות תורמת של המוסך, אבל בכ"ז רכב עם ק"מ נמוך שננהג באופן נורמטיבי: 

פורסם
לפני 8 שעות, מלטבשי כתב:

למען הכלל, המחיר קרוב ל-10K בדגם 180 כ"ס.

WTF?! 

לובינסקי כל הזמן מעלים את המחיר? 

לפני 7 שנים, שרכשתי את ה-GTi המחיר היה באזור ה-5k. נבלות. 

פורסם
לפני כשעה, BeRhthem כתב:

לא הייתי אומר שה- 1.6 בנזין אמין כ"כ. נכון שבאירוע הזה יש רשלנות תורמת של המוסך, אבל בכ"ז רכב עם ק"מ נמוך שננהג באופן נורמטיבי: 

יש לך סטטיסטיקה לטענה או שאתה מסתמך על מקרה בודד? מנגד הרכב שלי נושק ל170KM לאוטו בן 6 עם המנוע הזה ולמעט ממיר קטליטי שהוחלף האמינות מופתית. (מוזמן להריץ חיפוש עשיתי עליו סקירה וסיכום תקופה).

אתה מוזמן לגלוש בקבוצות השונות בפייסבוק של בעלי 3008 / C5 תראה שאין כמעט תלונות על המנוע הזה. בניגוד לדיזל ו1.2 פיורדרעק מככבים שם.

לפני 43 דקות, menir1 כתב:

WTF?! 

לובינסקי כל הזמן מעלים את המחיר? 

לפני 7 שנים, שרכשתי את ה-GTi המחיר היה באזור ה-5k. נבלות. 

כולם העלו מחירים אבל לא רק, הממירים בתקן יורו 6 ומעלה יקרים יותר משמעותית אצל כל היבואנים.

פורסם
לפני שעה, TZR84 כתב:

יש לך סטטיסטיקה לטענה או שאתה מסתמך על מקרה בודד? מנגד הרכב שלי נושק ל170KM לאוטו בן 6 עם המנוע הזה ולמעט ממיר קטליטי שהוחלף האמינות מופתית. (מוזמן להריץ חיפוש עשיתי עליו סקירה וסיכום תקופה).

אתה מוזמן לגלוש בקבוצות השונות בפייסבוק של בעלי 3008 / C5 תראה שאין כמעט תלונות על המנוע הזה. בניגוד לדיזל ו1.2 פיורדרעק מככבים שם.

כשזה נוגע בך, זה סטטיסטיקה של 100%...בכל מקרה ארוע משמעותי של החלפת מכסה שסתומים(בלאי?!?)  ב- 27K, לא מחזק את הטיעון של אמינות מופתית.
בלי קשר,אין מקביל לרכב הזה מבחינת איכות הנסיעה ואני ממש לא מצטער שרכשתי (אני יד 00), חבל שהדגם החדש מגיע עם מנוע של מכסחת דשא והאופציה לשדרוג לרכב חדש עוד מספר שנים ירדה מהפרק עם המותג הזה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...