Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידי פעם מתפרסמים סקרים שעונים על השאלה "יש לתא המשפחתי הוצאה חד פעמית של 7000 ש"ח (מקרר שהתקלקל, הלך מנוע באוטו וכו'), האם יש לך מאיפה לשלם או שצריך לקחת הלוואה?"

הרוב הכמעט מוחלט זקוק להלואה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

מאוד מצחיק אותי שבשרשור של 27 עמודים עם גרפים אחוזים חשבונות ומה לא, אנשים מעלים פה את הטיעון שהבנאדם הממוצע לא באמת חוסך אז עדיף לו לקנות. מה עכשיו אתם מכניסים את הבנאדם הממוצע, מה הוא קשור?? אתם עצמכם נגיד עכשיו יש לכם חצי מיליון בבנק ושוכרים בדירה של 4000 בחודש, תלכו לשים משכנתא על דירה של 2 מיליון או שתעשו את החשבון הפשוט ותשאירו את הכסף לעבוד בבנק במקום להכנס לחוב נוראי? אתם ספציפית שהגעתם לעמוד 27 והצלחתם לחסוך חצי מיליון דיי בקלות בלי לחשוב על זה יותר מדיי, רק התנהלות כלכלית בסיסית נכונה וכמה שנות עבודה.

אני יודע שהתשובה ברורה מבחינתי. ואם חבר מתייעץ איתי אז אני בונה על זה שיש לו מוח בגולגולת ומסביר לו את העניין ושולח לו קישור לכאן. בסך הכל חסכתי לו מאות אלפי שקלים והמון לחץ וחרדות, נראה לי שהוא יודה לי על זה.

עצה יותר טובה מלך תעשה מה שכולם עושים, הרי בטח אתה מפגר.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תשתה כוס מים. זה מרגיע.

משאיר את הכסף לעבוד בבנק? באיזה בנק? באיזה ריבית?

הלינק שהבאת הוא דמגוגי ברמות הנמוכות ביותר. באמצעות משחק עם המספרים המובאים בלינק אפשר להגיע לכל מסקנה, רק תגיד לי מראש לאיזו מסקנה אתה רוצה שאגיע.

מזל שלא קראתי אותו כשרכשתי את הבית שלנו, היה ממש משכנע אותי לא לקנות והיום הייתי עם הXXX ביד, ובלי יכולת לספק מגורים נאותים (ברמה שאני מצליח לספק היום) למשפחה שלי.

ואם הייתי יכול - הייתי קונה עוד דירה, עם הכי הרבה משכנתא שאני יכול לקבל, ושהשוכר ישלם לי את המשכנתא, ועוד 25 שנים יהיה לי נכס להוריש לילדים. ועוד אחד, ועוד אחד. ואתם תמשיכו לספר לי כמה טוב להיות השוכר (שלי). בתום התקופה אתם מחוץ לבית כי הילדים שלי החליטו שאבא זקן ושמים אותו בדיור מוגן / מפקידים אותו בחברה קדישא, והם רוצים למכור את הנכס שאתם שילמתם עליו כל החיים. וזה תקף גם אם אני צריך להוסיף כל חודש כמה (מאות) שקלים כדי שזה יקרה. האלטרנטיבה היא שאני לא אחסוך את הכסף אלא אשפר את רמת החיים (רכב חדש יותר, טיול לחו"ל פעם בשנה, וכד').

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אתם עצמכם נגיד עכשיו יש לכם חצי מיליון בבנק ושוכרים בדירה של 4000 בחודש, תלכו לשים משכנתא על דירה של 2 מיליון או שתעשו את החשבון הפשוט ותשאירו את הכסף לעבוד בבנק במקום להכנס לחוב נוראי?.

א. איך אני אוהב את הקיצוניות הזאת. או משכנתא של 1.5M, או "להשאיר את הכסף לעבוד בבנק".

כאילו שהמינימום למשכנתא זה מיליון וחצי.

ב. מה זה "להשאיר את הכסף לעבוד בבנק"?

תמורת 0.2٪ שנתי לפני ניכוי מס?

אם כבר אתה מדבר על השקעות שמניבות יותר, אז מדובר בהשקעות עם סיכון, יותר גבוה מסיכון של רכישת דירה.

ג. אני לא אומר שהאופציה לא קיימת או לא נכונה. אני רק לא אוהב את הקיצוניות ואת הזלזול בדרך האחרת. משני הצדדים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
http://m.globes.co.il/news/m/article.aspx?did=1001187976

לקרוא ולא להאמין, משהו כאן בלחץ... וזה לא הקונים.

מדהים. נותנים במה לקבלנים שפשוט מוכרים לאנשים פחד איום כדי לדחוף אותם להמשיך לקנות דירות - גם אם הם לא יכולים לעמוד בזה - רק כדי שהם יוכלו לעשות עוד כסף.

זה, יחד עם הריבית שמתחילה לעלות לאט לאט ותוציא עוד ועוד משקיעים משוק הנדל"ן לטובת אפיקים מכניסים יותר ועם פחות כאב ראש, אשכרה מתחיל להיראות כמו תחילת המדרון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מדהים. נותנים במה לקבלנים שפשוט מוכרים לאנשים פחד איום כדי לדחוף אותם להמשיך לקנות דירות - גם אם הם לא יכולים לעמוד בזה - רק כדי שהם יוכלו לעשות עוד כסף.

זה, יחד עם הריבית שמתחילה לעלות לאט לאט ותוציא עוד ועוד משקיעים משוק הנדל"ן לטובת אפיקים מכניסים יותר ועם פחות כאב ראש, אשכרה מתחיל להיראות כמו תחילת המדרון.

הכי בדיחה שהקבלנים והיזמים מזהירים מפני עליה מטורפת של מחירי הדירות כלפי מעלה... ממה בדיוק אתם לחוצים, עליה זה לא מה שאתם רוצים?

פורסם

לגמרי.

יש חוק שאומר ש"כשהאנשים שמנסים למכור לך משהו מזהירים שהמחיר עומד לעלות - דע לך שהמחיר צפוי לצנוח".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נניח ומחר המחירים צונחים ודירה של 1.2 מיליון עולה כבר 800K, הזוג שקנה אותה בזמנו, לקח משכנתא של 800K כאשר בתמהיל שלו הוא מחזיר 1.1 מיליון.

זה כנראה יהיה המצב ב40-50% ממשקי הבית כאשר מדובר בסכומים שונים.

אם הייתי במצב הזה הייתי עושה אחד מהשתיים:

1. הולך לבנק, שם את המפתחות על השולחן ואומר שעד סוף החודש אני מפנה את הדירה.

2.הולך לבנק ואומר שאם לא נעשה עסקה חדשה (משכנתא קטנה בXXXK והחזר חודשי כמו שמתאים לי) או שאני מוציא לפועל את 1.

לדעתי הבנק יתקפל ויבחר באופציה מספר 2,עדיף לו שישלמו לפחות את הסכום שנלקח בלי הרווח ושלא ישלמו בכלל. אחרת כולם יבחרו את אופציה מספר 1 (גם אם זה אומר שהם ילכו לשכור בית או יחזרו להורים לתקופה מסויימת) מה שיוביל להמשך המפולת ולמצב בו אותה הדירה אחרי חצי שנה תעלה כבר 500K .

כמובן שיש פה עניין של הוצאות לפועל וכו' אבל במצב כזה המדינה כבר תתערב וינסו להגיע לפשרה... כמו שאומרים בשפת טייקונים "תספורת"

עד כמה התרחיש הזה הגיוני?

פורסם

אפס, פלוס מינוס

יותר חורים בעלילה מprison break

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
נניח ומחר המחירים צונחים ודירה של 1.2 מיליון עולה כבר 800K, הזוג שקנה אותה בזמנו, לקח משכנתא של 800K כאשר בתמהיל שלו הוא מחזיר 1.1 מיליון.

זה כנראה יהיה המצב ב40-50% ממשקי הבית כאשר מדובר בסכומים שונים.

אם הייתי במצב הזה הייתי עושה אחד מהשתיים:

1. הולך לבנק, שם את המפתחות על השולחן ואומר שעד סוף החודש אני מפנה את הדירה.

2.הולך לבנק ואומר שאם לא נעשה עסקה חדשה (משכנתא קטנה בXXXK והחזר חודשי כמו שמתאים לי) או שאני מוציא לפועל את 1.

לדעתי הבנק יתקפל ויבחר באופציה מספר 2,עדיף לו שישלמו לפחות את הסכום שנלקח בלי הרווח ושלא ישלמו בכלל. אחרת כולם יבחרו את אופציה מספר 1 (גם אם זה אומר שהם ילכו לשכור בית או יחזרו להורים לתקופה מסויימת) מה שיוביל להמשך המפולת ולמצב בו אותה הדירה אחרי חצי שנה תעלה כבר 500K .

כמובן שיש פה עניין של הוצאות לפועל וכו' אבל במצב כזה המדינה כבר תתערב וינסו להגיע לפשרה... כמו שאומרים בשפת טייקונים "תספורת"

עד כמה התרחיש הזה הגיוני?

המשכנתאות בארץ הן לא כמו שהיו בארה"ב. אם הבנק לא יקבל את כספו חזרה כולל קנסות ממכירת הדירה, ימשיך לרדוף אחריך עבור היתרה. אי אפשר לשים את המפתחות ולומר תודה רבה ולהתראות.

פורסם

השירשור נפתח ב-9.2. מה קרה למחירים מאז ? המחירים ירדו או עלו ? השוק הצטנן ? הוא אוטוטו מצטנן ?

לי נותרו 3 חודשים פחות במשכנתא...

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
מאוד מצחיק אותי שבשרשור של 27 עמודים עם גרפים אחוזים חשבונות ומה לא, אנשים מעלים פה את הטיעון שהבנאדם הממוצע לא באמת חוסך אז עדיף לו לקנות. מה עכשיו אתם מכניסים את הבנאדם הממוצע, מה הוא קשור?? אתם עצמכם נגיד עכשיו יש לכם חצי מיליון בבנק ושוכרים בדירה של 4000 בחודש, תלכו לשים משכנתא על דירה של 2 מיליון או שתעשו את החשבון הפשוט ותשאירו את הכסף לעבוד בבנק במקום להכנס לחוב נוראי? אתם ספציפית שהגעתם לעמוד 27 והצלחתם לחסוך חצי מיליון דיי בקלות בלי לחשוב על זה יותר מדיי, רק התנהלות כלכלית בסיסית נכונה וכמה שנות עבודה.

אני יודע שהתשובה ברורה מבחינתי. ואם חבר מתייעץ איתי אז אני בונה על זה שיש לו מוח בגולגולת ומסביר לו את העניין ושולח לו קישור לכאן. בסך הכל חסכתי לו מאות אלפי שקלים והמון לחץ וחרדות, נראה לי שהוא יודה לי על זה.

עצה יותר טובה מלך תעשה מה שכולם עושים, הרי בטח אתה מפגר.

הקישור שהבאת מדבר על ריבית משכנתא במקרה הטוב של במינימום 6%. להבנתי ריבית המשכנתא היא יותר בכיוון של 2-4 אחוז. אני טועה?

• תוכן חדש...