Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי איך זה קשור לציטוט שלי...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני מסכים בגדול עם כל מה שהוא אמר

אבל חשוב חשוב לדעת שהסיבה הראשית והעיקרית לעלייה המטורפת הינה הריבית הנמוכה

בלי ריבית נמוכה כל זה לא היה קורה!!!

אנשים לא היו מחפשים את הנתיב הזה להשקעה פשוט כי הוא היה נחות בהשוואה לנתיבים אחרים, ואנשים לא היו יכולים לקחת משכנתאות כל כך גבוהות

האם אנחנו יכולים לעשות משהו בנידון?? לא!! הריבית נגזרת ישירות מהריבית של שאר העולם וארה"ב ולכן אין מה לעשות בצד של הריבית.

מה כן יש לעשות?

לייקר משכנתאות, ולמצוא אפיקי השקעה חלופיים זה בראש ובראשונה, צעדים מיידים ושלא יספרו לכם סיפורים

מחר אפשר להחליט שמשכנתא מתייקרת (במקום 30% מהבית 35 או 40) לתקנן מס על השכרת דירה, להנפיק אג"ח ממשלתית בריבית של 4% לשנה (שמושקעת בחזרה בדיור להשכרה למשל???) להפחית את המס על רווי הון מהבורסה מ25% ל10%

אפשר לדבר עד מחר על הצד של ההיצע ושצריך לבנות יותר אבל זה לוקח זמן וזה סחבת כמו בישראל - ועוד לא דיברתי על כל דירות הרפאים ברחבי הארץ ובאזורי הביקוש - הידעתם שיש שכונה שלמה בראש העין שלא ממש מאוכלסת כי התשתיות תחבורה שם לקויות???

אגב ישנם עוד מלא מקומות שמיועדים תכנונית לבנייה ושיווק ופשוט לא מתקדמים כי כרגע אין פתרונות תחבורה ראויים לתושבים העתידיים

ובל נשכח את הנקודה הכי חשובה, המדינה לא רוצה להוריד את המחירים, פשוט כי זה מסוכן לה מדיי

היא יודעת שזה בועה, ואם יורידו 5% זה לא ייעצר בזה אלא הבועה תתנפץ... ואז הבנקים... אה וכן גם הכסף שהיא מרוויחה כל חודש מזה יעצר והכלכלה...

תכלס מה הפתרון הכי טוב בתחום התכנון ? לדעתי דיור להשכרה לטווח ארוך בכמויות, כמה אלפי דירות באזורי הביקוש

פורסם
לא הבנתי איך זה קשור לציטוט שלי...

הכוונה לזה:

לא משנה מה יעשה המדד, הקרן לא תתכווץ מתחת לקו הזה.

משכנתא זה קל

פורסם
הכוונה לזה:

זה עדיין לא לגמרי קשור, כי אין לי מושג מה היסטוריית ההלוואה שלך.

האם אתה טוען שהקרן שלך התכווצה למצב בו היא קטנה יותר מאשר אם היה מדד 0 לאורך *כל* התקופה?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
עשה לא מעט נזק לשוכרים בחודשים האחרונים. מי שהיה חלש אופי, ספג העלאה של מאות שקלים בחודש, מבעלי דירות, שחלקם ביקשו להעלות בתנאי שיהיה חוק וחלקם פשוט ניצלו את ההזדמנות ליישר קו.

את הנזק הכי גדול לשוק גורמת הממשלה, ביודעין ובכוונת מכוון, למעלה מ-8 שנים.

החוק עשה נזק בל ישוער לשוכרים, וטוב שמת בקבורת חמור.

אז תארו לכם מה זה יעשה למחירי הדירות עכשיו שכל המשקיעים יחזרו בריצה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
את הנזק הכי גדול לשוק גורמת הממשלה, ביודעין ובכוונת מכוון, למעלה מ-8 שנים.

החוק עשה נזק בל ישוער לשוכרים, וטוב שמת בקבורת חמור.

הפסדתי משהו

מישהו ביטל את החוק?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא הבנתי את העניין של 4.5 מיליון דירות עד 2040 (עוד 23 שנים).

בממוצע של 4 נפשות לדירה, מדובר בתוספת אוכלוסיה של 18 מיליון איש. בממוצע של 3 נפשות לדירה, מדובר בתוספת אוכלוסיה של 13.5 מיליון איש.

למי ששכח, האוכלוסיה כרגע בישראל (למעט פלסטינאים בגדה ובעזה, להבנתי הצנועה, עומדת על כ-8.7 מיליון איש (מקור: למ"ס http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201711113)

אני אישית טרם פגשתי אוכלוסיה שתוך 23 שנים הולכת להוסיף לעצמה עוד 150٪-200٪, בטח לא במדינה מערבית מתוקנת (לפחות לכאורה).

מעניין מי המציא את המספר הזה ולפי מה הוא הומצא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ביום העצמאות נתנו סטטיסטיקות שהמדינה מונה כיום 8.5 מליון איש וב 2035 יהיו פה 18 מליון סה"כ שגם זה נשמע המון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האוכלוסיה החרדית גדלה בקצב גבוה במיוחד, וכך גם האוכלוסיה הערבית (למרות ירידה בילודה) והיהודית הלא חרדית (עם עליה בילודה).

כמובן שקשה לחזות מה יקרה בטווח של 20 שנה, אבל צריך איזה בסיס לתכנון, וכנראה שאלה ההערכות של הדמוגרפים בלמ"ס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הפסדתי משהו

מישהו ביטל את החוק?

החוק מורכב מדי, מסובך מדי וככל הנראה, לא יצא אל הפועל.

תכל'ס, אני לא מבין למה החוק נועד. רוצים להחזיר דירות לשוק?

תחזירו את מס רכוש, תפסיקו את הסחבת בוועדות ואת המשקיעים האמיתיים, כמו השכן של הורי, שמשכיר בניינים שלמים, תמסו במס גבוה יותר.

כמי שהיה בוועדות לתכנון ובנייה, יש פתרונות למשבר הדיור, אבל את אף אחד זה לא מעניין.

העיקר שקונים את העם בהנחות של גרוש וחצי לטלפון נייד.

פורסם
הידעתם שיש שכונה שלמה בראש העין שלא ממש מאוכלסת כי התשתיות תחבורה שם לקויות???

אני גר בראש העין ומה שאתה רושם מטריד ביותר. על איזה שכונה אתה מדבר?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...