Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.themarker.com/allnews/1.4091405

אני חושב שתהיה ירידה עד שיחליטו מה עושים עם חוק הדירה השלישית, רק אחרי זה נוכל לדעת מה קורה, אם ימשיכו לרדת המחירים ומספר העסקאות , הרי שהציבור מפסיק לקנות לא?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)

החבר הטוב שלי טבע בנהר שעומקו הממוצע 50 ס"מ

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
איני יודע מה התנאים היום, אבל כאשר לקחתי משכנתאות צמודות מדד בשנות ה-90 ההצמדה היתה רק כלפי מעלה.

אני מדבר על הצמדה למדד תשומות הבנייה.

אין לי בעיה עם זה שההצמדה היא רק כלפי מעלה. יש לי בעיה עם מצב בו מדד הבסיס הוא 100 ואני צריך לשלם בעוד שנה. במהלך השנה המדד עלה ל140, ואז ירד ל 80 ואז עלה ל- 190 ואז ירד ל 90 ואז בעת התשלום המדד היה שוב 100. מנגנון ההצמדה שאני נתקלתי בו אמר שהתשלום יהיה צמוד למדד של 190 בדוגמה לעיל. זה פשוט הזוי.

פורסם (נערך)

http://www.themarker.com/allnews/1.4091405

אהבתי את התגובה של מנהל בית ההשקעות, בכלל לא מוטה.

אני חושב שתהיה ירידה עד שיחליטו מה עושים עם חוק הדירה השלישית, רק אחרי זה נוכל לדעת מה קורה, אם ימשיכו לרדת המחירים ומספר העסקאות , הרי שהציבור מפסיק לקנות לא?

לגבי שכירות נגד קניית דירה:

הבעיה היא בשוק השכירות, אם היה כאן שוק מפוקח ולא מערב פרוע, שבעלי מחסנים משכירים אותם ב1900 שקל, ודירות ישנות ושבורות מושכרות במחיר גבוה, זה מה שדוחף את כולם להשקיע בנדל"ן.

אם היה שוק מפוקח ומס בצורה כלשהי על 3 דירות (אולי לפי מטר, או חדרים) או מספר אחר, אולי אנשים לא היו ממהרים לרכוש דירות

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

חוק מס דירה שלישית מת!

תנצבה.

יהי זכרו לא ברוך.

עשה נזק לשוק בדיוק כמו חוק מעמ אפס שלא קרה בסוף.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
איני יודע מה התנאים היום, אבל כאשר לקחתי משכנתאות צמודות מדד בשנות ה-90 ההצמדה היתה רק כלפי מעלה.

למיטב הבנתי, ובהתאם לפעם האחרונה שבדקתי (לפני ~4 חודשים), וכמובן שהכי טוב לבדוק את תנאי ההלוואה מול הבנק בעת לקיחת המשכנתא כי בנקים שונים עלולים לתת תנאים שונים:

קח את המשכנתא ביום 0, בנה לה לוח החזרים עם מדד 0 - רואה איך הקרן מתכווצת? זה הקו האדום. לא משנה מה יעשה המדד, הקרן לא תתכווץ מתחת לקו הזה.

לקחת משכנתא והמדד התחיל לצנוח? באסוש, זה לא הולך לכווץ את הקרן.

המדד עלה? באסוש, הקרן תתחיל להתנפח.

המדד עלה, ואז ירד? נחמה פורתא: הקרן תתנפח (בעליה), אבל תתכווץ בירידה - כאשר כזכור לא תרד מתחת לקו האדום.

בעצם - הבנק מגן על עצמו מדפלציה חזקה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
החבר הטוב שלי טבע בנהר שעומקו הממוצע 50 ס"מ

עם כמות הפעמים שהחבר הזה טובע, אני במקומך ממליץ לו להתרחק מנהרות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא לעניין שוגי,

אם לשפוט לפי כמות הפעמים שהוזכר אותו חבר, ישה clearly במצב של פוסט טראומה

אוהבים אותך ישה 3>

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
טבע את הסטטיסטיקאי?

תיקנתי לך - בכתיב המקובל בפורום :-D

לגבי ההצמדה - זה היה נכון גם לגבי מדד תשומות הבניה (התיחסתילתרגיל שעשה לי הקבלן) וגם לגבי מדד המחירים לצרכן (למשכנתא הבנקאית). אבל מדובר בתנאים של 1990 ו-1995, וכל העולם הזה היה שונה לחלוטין. הפרמטר היחיד שהיה נתון לדיון מול הבנק היה גבה הריבית. לא הוצעה משכנתא צמודה למשהו שאינו מדד המחירים לצרכן, לא היה קל"צ (מדובר בימי אינפלציה די גבוהה ופעמוני ההיפראינפלציה של העשור הקודם עדיין הדהדו) וכמובן שהצמדה לדולר היתה הימור יותר מסוכן מרולטה.

רק להבנה בסיסית של המצב, הריבית הצמודה המקובלת באותם ימים היתה סביב 6.5%, אחרי מיקוח קיבלתי את ההלואה (ל-17 שנה, כשליש ממחיר הדירה) ב-5.2% וזו היתה מציאה בלתי רגילה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חוק מס דירה שלישית מת!

תנצבה.

יהי זכרו לא ברוך.

עשה לא מעט נזק לשוכרים בחודשים האחרונים. מי שהיה חלש אופי, ספג העלאה של מאות שקלים בחודש, מבעלי דירות, שחלקם ביקשו להעלות בתנאי שיהיה חוק וחלקם פשוט ניצלו את ההזדמנות ליישר קו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מחירי הדיור בארץ עפ"י רועי עידן - הסבר מוצלח בנוגע לאינטרסים של השחקנים בשוק, ולמה פופוליזם זול להמונים לא באמת יפתור את הבעיה.

פורסם

נחמד. הבחור טיפוס.

מסכים עם רוב הדברים, אך הוא שכח עוד פרמטר אחד חשוב מאוד:

עלות הקרקע ליח"ד ודמי הפיתוח.

שגם מהם המדינה מרוויחה בגדול, וששניהם הם נתח משמעותי ממחיר הדירה הסופי.

אם למישהו יש סבלנות, שיחפש באתר רמ"י דוגמה למכרז מנהל לבניה רוויה/סמי רוויה שנסגר לאחרונה, ושיש נתונים על מחיר מכירה ממוצע באותו איזור.

נעשה לו יחד דוח אפס (מאולתר), ונראה יחד לאן הולך הכסף של קונה הדירה (כלומר, כמה מתוך הסכום הוא רווח של היזם החזיר, וכמה כסף הולך לרשויות המדינה השונות).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
חוק מס דירה שלישית מת!

תנצבה.

יהי זכרו לא ברוך.

את הנזק הכי גדול לשוק גורמת הממשלה, ביודעין ובכוונת מכוון, למעלה מ-8 שנים.

החוק עשה נזק בל ישוער לשוכרים, וטוב שמת בקבורת חמור.

פורסם
בעצם - הבנק מגן על עצמו מדפלציה חזקה.

לי היה הפרש הצמדה שלילי (מאז המדד עלה), כך שכנראה זה הימור אבל יכול להיות לטובתך (אם המדד יורד).

Capture.JPG

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...