Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סיפורי בלהות* יש גם בקרב הרוכשים, וגם בקרב השוכרים.

אם יש ספקטרום דעות סטייל

| 100% לקנות |-------------------| 100% לשכור |

אז הן בשרשור והן בציבור הישראלי יש מעטים מאוד שנמצאים קרוב לצד שמאל, ורבים מאוד שנמצאים עמוק עמוק בצד ימין.

קרי: החבר'ה שמבינים ששכירות זה משהו סביר לא טוענים שרכישה זה מפגר, אבל ההיפך לא תמיד נכון...

מבחינת נכונות כלכלית 'קרה' (להוציא שיקולים פסיכולוגיים), כל הסיפור הזה די מדיד, והוא ממש לא נטוע בצד ימין. היו כאן כבר מספיק דוגמאות מספריות.

כמו הגרף שצירפתי מקודם, רוב רובם של הנטועים חזק בצד ימין של הספקטרום הנ"ל לא באמת סיפקו טיעונים מספריים / כלכליים, אלא מגוון אנקדוטות ותחושות בטן. ככה לא בונים חומה >.

(*)נזכרתי באחד ממש רע: חבר שעבר לדירה בחיפה, קצת לאחר מכן עברו משפחה של ערבערסים שכל יום היו יושבים בכניסה לבניין עד שעות הקטנות של הלילה, עם נרגילות מוזיקה ובלאגנים. משהו בלתי נסבל בעליל. לאחר שנה ומשהו החליט שהוא רוצה להפטר מהנכס, אבל התקשה מאוד למכור את הדירה שכן מחיר השוק שלה לא הצליח להחזיק מים בגלל שכל אחד שהגיע לראות את הבית ברח משם... אם רק נקשר את המשפחה הזו לכחלון, אולי סוף סוף נוכל להרים תוכנית אפקטיבית להורדת מחירי הדיור!?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו, אני כמובן מסכים איתך, אבל לדעתי (או מניסיוני) אצל הרוב המוחלט של האנשים ה-reasoning המתמטי לעולם לא ינצח את החינוך/התניה שהם קיבלו מהבית, לפיהם ״אי אפשר להפסיד כשקונים נכס״ ו-״שכירות זה לזרוק כסף לפח״, בד״כ מלווה בסיפור על הדודה המיתולוגית שיושבת על 7 דירות וחיה מהשכירות כמו מלכה.

פורסם
אוריו, אני כמובן מסכים איתך, אבל לדעתי (או מניסיוני) אצל הרוב המוחלט של האנשים ה-reasoning המתמטי לעולם לא ינצח את החינוך/התניה שהם קיבלו מהבית

יכולת להפסיק את המשפט כאן, זה לא נכון לסוגיה הכלכלית בה אנו דנים אלא למגוון רחב ביותר של סוגיות שונות משונות ולכאורה לא קשורות - מפוליטיקה דרך כדורגל עד מדוע צריך תואר אקדמי, אם בכלל.

זו לא שאלה של חינוך כלכלי/פוליטי/כדורגל-יי, אלא של תרבות דיון ופתיחות מחשבתית.

בכ"א אותי חינכו שדירה זה מאסט, ההשקעה הכי טובה וכו'... אני מניח שגם אותך ואת דובי-דוב חינכו בצורה דומה (מה, לא?), שכן זו ברירת המחדל ולהורים שלנו לא היתה גישה למידע כפי שיש לנו כיום. בסוף שלושתנו אומרים +/- אותו דבר.

כך שזו בעיקר שאלה של האם יותר חשוב לך data או ego.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עדיין אתה מחזיק דירה בעצמך, למרות הידע שרכשת.

אגב - מבין מכרי, כמה שהאדם יותר משכיל ויותר עשיר, כך הסיכוי שיש בבעלותו מספר דירות עולה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לענייננו - הצגתי לך דוגמא אחת לסוג של שכן שיכול לגרום לכל אדם שפוי לעבור דירה. במקרה שלי - קרוב משפחה ומכר קרוב עברו דירה (כל אחד בנפרד) בדיוק בגלל שכנים כאלה. המכר גר בשכירות, אבל קרוב המשפחה נאלץ למכור את הדירה. זו ממש לא היתה החלטה קלה, הוא ואשתו סבלו מהשכנים במשך יותר מחצי שנה, ניסו לפנות אליהם מספר פעמים, ולמשטרה, וכל דבר אחר שעלה על דעתם. בסופו של דבר, לטובת השפיות שלהם - מכרו את הדירה ועברו.

מצטרף.

מכיר זוג שעזבו דירה שהם קנו לאחר חצי שנה, בגלל שכן שמעשן מריחואנה רפואית במרפסת וזה מסריח להם את כול הדירה.

יש כאלה שזה ישמע להם כמו חלום, להם זה ממש לא.

ראובן בעל דירה

אחיו שמעון גר בשכירות

שניהם גרים באותו הבניין

לפתע מגיע שכן קריוקי שמעשן מריחואנה וזורק את הזבל בחדר המדרגות וחסם את החניות של כל השכנים

שמעון בחיוך אומר לאחיו אני עובר מפה לבניין ברחוב הסמוך דיירים פ33ה.

אומר ראובן גם אני אעבור איתך לשם

ואשכיר את הדירה שלי...

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ראובן בעל דירה

אחיו שמעון גר בשכירות

שניהם גרים באותו הבניין

לפתע מגיע שכן קריוקי שמעשן מריחואנה וזורק את הזבל בחדר המדרגות וחסם את החניות של כל השכנים

שמעון בחיוך אומר לאחיו אני עובר מפה לבניין ברחוב הסמוך דיירים פ33ה.

אומר ראובן גם אני אעבור איתך לשם

ואשכיר את הדירה שלי...

אז מה קיבלנו?

לשמעון יש הון עצמי משמעותי בבנק, ואפס חובות.

לראובן יש דירה (שקשה למכור), משכנתא, אין לו יותר הון עצמי, הוא צריך למצוא שוכר לדירה בעייתית, ועדיין, למרות כל המאמץ, נתון לגחמות בעל הבית שלו, בדיוק כמו שמעון, ומשלם שכ'"ד כל חודש.

אז תודה, אבל אני מעדיף להיות שמעון.

וברצינות, זה סתם טיעון צדדי ללמה לשכור דירה זה לא כל כך נורא, לא רעיון משנה מציאות. לא חייבים להתקע עליו עשרה עמודים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ויני פו - לשוכר יותר קל לעבור דירה. אם הוא מוצא בעל בית נוח. בעל דירה יתקשה למכור אותה, אבל לא יצטרך להתמודד עם בעל הבית.

חזרנו לנקודת המוצא - יתרונות לכאן ויתרונות לכאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
עדיין אתה מחזיק דירה בעצמך, למרות הידע שרכשת.

אגב - מבין מכרי, כמה שהאדם יותר משכיל ויותר עשיר, כך הסיכוי שיש בבעלותו מספר דירות עולה.

נכון, ו...? מה זה מוכיח? אני איפשהו טענתי שאחד האפיקים עדיף?

כהערת אגב: את הדירה רכשתי *לפני* שרכשתי את הידע, כאמור - גדלתי על תזה מסוימת וראיתי את המשכנתא שוחקת את ההורים, רציתי להיפטר מזה מוקדם ולמזלי הצלחתי.

אבל גם היום, אם אני מחליט להשתקע בארץ, אבחר באופציית הרכישה מפאת העדפות אישיות. ההבדל ביני לבין חלק מהאנשים כאן הוא שאני מבין (/מאמין) שגם האופציה לגור בשכירות ולהשקיע היא אופציה הגיונית. אם, נניח, אחליט להשתקע במרכז הארץ מאיזשהי סיבה - מאמין שאבחר בשכירות.

כל מקרה לגופו, וכל סיטואציה לגופה.

אבל כשיש לך סט כלים נרחב אתה יכול לבחור איך להשתמש בו בהתאם לצרכיך.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם (נערך)

אגב - למען הסר ספק - אני מאמין שהצרכן הפיננסי הישראלי הממוצע ('המקרה הגנרי') יעדיף לרכוש דירה, עקב תמהיל של שיקולים שחלקם לאו דווקא כלכליים (פסיכולוגיים, חברתיים וכו').

הטענה שלי היא שברמה הכלכלית נטו, יש אופציה נוספת על הפרק, ומאוד כדאי להכיר אותה ולבחור האם כן/לא להשתמש בה.

לפי התגובות כאן בשרשור חלק נרחב מהמשתתפים כלל לא מכיר/מבין את האופציה הזו...

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

נכון שגם שכירות צריך לשלם, אבל כשיש לך פלוס גדול בבנק הרבה יותר קל לצלוח משברים נקודתיים. זה מקנה לך יציבות כלכלית, וגם את היכולת להסתכן. לדוגמא, אם אני משלם כל חודש משכנתא אני אולי לא אלך לעבוד בסטארט-אפ שיש לו כרגע מימון לשנה קדימה, כי אני אחפש עבודה יציבה. אם מצד שני אני יכול לספוג בקלות חודש (או שנים, או שלושה) בלי הכנסה, אני פחות אפחד להסתכן.

.

אם מישהו שם את כל כספו בחשבונות היומיום ללא חסכונות "יום שחור" כלשהן, אתה צודק.

רוצה להאמין שלכל אחד יש כמה גרושים לאותם כמה חודשים ללא עבודה.

פורסם (נערך)

לפי התגובות כאן בשרשור חלק נרחב מהמשתתפים כלל לא מכיר/מבין את האופציה הזו...

אולי תסביר לנו שוב פעם בכדי שנבין. :shock:

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
אם מישהו שם את כל כספו בחשבונות היומיום ללא חסכונות "יום שחור" כלשהן, אתה צודק.

הבעיה שזה לא כמה גרושים. למשפחה מדובר על לפחות 50,000₪, אם לא 100,000₪.

אני זוכר שקראתי פעם איזה סקר שניסה לבדוק מה יקרה אם תיפול עליך הוצאה לא צפויה של 8,000₪. לא בשמיים. התברר שלרוב המוחלט של האנשים מדובר בסכום לגמרי לא פשוט.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

חה.

רוב משקי הבית במינוס כרוני.

אנשים מחלקים קניה של 150 שקל בסופר ל-3 תשלומים, העיקר הספורטאז' בחניה של אותו הסופר.

לא מכיר הרבה אנשים שיש להם "קרן חירום". גם מי שיש לו קרן השתלמות נזילה לרוב משדרג את האוטו או המטבח או את התמונות בפייסבוק.

משכנתא זה קל

פורסם
הבעיה שזה לא כמה גרושים. למשפחה מדובר על לפחות 50,000₪, אם לא 100,000₪.

אני זוכר שקראתי פעם איזה סקר שניסה לבדוק מה יקרה אם תיפול עליך הוצאה לא צפויה של 8,000₪. לא בשמיים. התברר שלרוב המוחלט של האנשים מדובר בסכום לגמרי לא פשוט.

אני זוכר את הסקר הזה. הזוי ברמות קשות.

אבל זו הגישה, מחר יהיה בסדר.

• תוכן חדש...