Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומי שהשקיע בS&P500 ב1980 עשה הכפיל את ההשקעה פי 24.

מי שהשקיע בנדל"ן - המכפיל הוא פי 10 לפי הנתונים כאן.

נו ו? מה זה מוכיח? כלום.

סתם אנקדוטה.

בכל אופן ישה, שאלה פשוטה: שכירות+השקעה זה תמיד אפיק הפסדי ברמת ההגדרה? כן/לא. זו השאלה היחידה בה אני דן, הבהרתי את זה פעם אחר פעם אבל אתה מושך את הדיון לכיוון של 'מה עדיף'... אני לא מבין למה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

המשאב "מוגבל" רק בגלל הממשלה. ברמת השטח עצמו אנחנו מאוד רחוקים ממיצוי כלשהו, גם אם תוציא את הנגב מהמשוואה. בשטח שבין הרצליה לחדרה אפשר לבנות עוד גוש דן אחד, וזה בלי לדבר על הפוטנציאל בהריסת בנינים ישנים של 3-4 קומות ובניה של בנינים בגובה 8-10 קומות במקומם.

פורסם
היי,

אני מהדור שחושב ששכירות זה זריקת כסף. תוכל בבקשה לתת דוגמא לסיטואציה שבה שכירות זה לא זריקת כסף לפח?

ומה איתך, עניתי על השאלה?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
ומי שהשקיע בS&P500 ב1980 עשה הכפיל את ההשקעה פי 24.

מי שהשקיע בנדל"ן - המכפיל הוא פי 10 לפי הנתונים כאן.

נו ו? מה זה מוכיח? כלום.

סתם אנקדוטה.

בכל אופן ישה, שאלה פשוטה: שכירות+השקעה זה תמיד אפיק הפסדי ברמת ההגדרה? כן/לא. זו השאלה היחידה בה אני דן, הבהרתי את זה פעם אחר פעם אבל אתה מושך את הדיון לכיוון של 'מה עדיף'... אני לא מבין למה.

למה לצעוק

אתה התלוננת שישראל ישראלי יכול שלא להשקיע את כספו אלא סתם להניח אותו בבנק

טיבה של השקעה בוחנים לעומת האלטרנטיבה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
המשאב "מוגבל" רק בגלל הממשלה. ברמת השטח עצמו אנחנו מאוד רחוקים ממיצוי כלשהו, גם אם תוציא את הנגב מהמשוואה. בשטח שבין הרצליה לחדרה אפשר לבנות עוד גוש דן אחד, וזה בלי לדבר על הפוטנציאל בהריסת בנינים ישנים של 3-4 קומות ובניה של בנינים בגובה 8-10 קומות במקומם.

אז אם רכשתי נדל"ן שם בפינה ופתאום הקבלנים חושקים בו המחיר לא יעלה? יעלה.

האם בתמ"א 38 בעלי הדירות הנוכחיים לא משביחים את רכושם? משביחים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני צועק? למה כמה סימני קריאה זיהית בהודעה שלי יא סלמי...?

לבינתיים אתה ממשיך להתחמק, יפה. עוד לא מאוחר לעשות הסבה לעריכת דין P:

פורסם (נערך)

כשאתה אומר שהמחיר יעלה אתה מניח שקנית במחיר נמוך. אם קניתי במחיר שמתחשב בפוטנציאל ההשבחה++ וכעבור שנתיים התחילו לבנות לידי שכונה חדשה של 2,000 יח"ד, המחיר של הנכס שלי בהחלט יכול לרדת. עודף היצע בשוק הדיור הוא אפשרי.

אגב, חלק מהתגובות בשירשור הן תגובות קלאסיות של בועת מחירים- הפרדה בין ערך למחיר וסטייט אוף מיינד שהמחיר חסר משמעות.

עריכה אחרונה על ידי BarryG
פורסם (נערך)
אליס ובוב, מקצוע משעמם:-D

למה למכור בשפל? למה למכור בכלל?

הרי אם שכירות זה כזה נוח, תשכיר ותשכור

נולדו ילדים?

הקן מתרוקן?

עברתי מחיפה לבאר שבע, או להפך?

במצבים אלה לא חשוב הערך האבסולוטי של הדירה אלא הדלתא בין מחירי המכירה והקניה. סביר שככל שהמחיר האבסולוטי עולה גם הדלתא גדלה, ולפיכך טוב לשדרג כאשר המחירים בשפל ולשנמך כאשר המחירים בשיא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כדי לקבל פרופורציות לא לקחתי עליות מחיר של 10-20% לשנה גם לא לקחתי ירידות ,

אלא 3% לשנה על תקופה ארוכה.

למה זה שרכש ב 1998 הפסיד לדעתך?

לפני כ 45 שנה אמר לי מתווך וותיק מאוד

היתרון של רכישת דירה נובע משלושה

אי אפשר לייבא את זה אי אפשר לגנוב את זה ושטח המדינה מוגבל.

מדד המחירים לצרכן עלה מאז שהחלו המדידות ב ספטמבר 1951 כך ש 1000 לירות שוות היום 33,637 ש"ח.

דירה 3 חדרים באחוזה עלתה 2000 לירות היום היא שווה כ 1.5 מיליון ש"ח.

ואיך כתבת

שכל אחד יעשה מה שהוא מבין

ישה,

מה היתה המשכורת החיציונית/ממוצעת בזמן שהדירה עלתה 2000 לירות? מה היתה ההוצאה החודשית הממוצעת למשפחה? לא כל כך מכיר את חיפה, אבל אחוזה לא נמצאת גבוה על ההר?

בקשר למי שקנה ב-98 והפסיד, הוא הפסיד אם מכר אותה בתחילת שנות ה-2000 כשהיתה ירידת מחירים, ומצד שני עליית מדדים בגלל הdotcom.

הוויכוח מה יותר טוב הוא אין סופי, כי יש אין ספור תרחישים שונים ומשונים, הבעיה הגדולה שאין אפשרות לשכור דירה ולשבת בה עד אין סוף, החוסר בטחון הזה + זה שהדירה לא יכולה לברוח (בניגוד להשקעה אחרת) ובטווח של עשרות שנים מחירה לא יורד (בישראל) מניע אנשים לקנות.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
בקריית גת יש שכירות של 4200 על דירה שאפשר לרכוש ב-1.3 מיליון.

התשואות הגבוהות נמצאות בפריפריה.

קודם כל, זה נשמע לי מוגזם לגמרי. אני די בטוח (ממעבר קצר על יד2) שהדוגמא שלך גבוהה משמעותית מהממוצע. גם מכיר אישית לא מעט (סד״ג של 10) אנשים ששוכרים ומשכירים דירות באשדוד ובאשקלון, לא מתקרבים בכלל לתשואה שאתה ציינת.

שנית, בפריפריה החיסרון הוא שלא תמיד יש לך דיירים זמינים.

מחיר הדירה 1000K מחיר ההשכרע 4K לאותה דירה.

איפה בדיוק נמצאת דירת הפלאים הזו, ישה? אתה יכול לכוון אותי לשם?

כשמתחילים ממספרים דמיוניים הכל אפשרי. למה לא דירה בשווי 500K עם שכירות של 8K? תקבל תוצאה הרבה יותר טובה.

פורסם

יש גבול לכמה שמחירי הדירות יכול לעלות,תשווה בעשור האחרון את העליה במחירי הדיור לעומת השכר החציוני.

כבר עכשיו יש לא מעט אנשים שלא מאשרים להם משכנתא והם יכולים כרגע רק להשכיר,וגם זה בקושי.

אנשים מתחילים לקבל שכל ולהבין שזה מצב של היצע וביקוש,לא תקנה / לא תשכיר במחירים מופקעים הם ירדו.

לכו לראש העין תראו כמה דירות ריקות יש שם,על דירת 4 חדרים שם התחילו משכירות של 5000 ש"ח ואחרי כמה חודשים כבר ירדו ל3900.

ברגע שמשקיעים מתחילים להפסיד כסף המחיר יורד.

למה דירה שההורים שלי קנו בשנת 95 ב130 אלף דולר צריכה להיות שווה היום למעלה מ2 מליון ש"ח? איפה הפרופורציות פה?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ההבדל היחיד בין קניה להשכרה פשוט - משכנתא, גדולה כלל שתהיה וארוכה ככל שתיהיה, בסוף נגמרת.

אפילו לי זה קרה.

שכירות לעולם אינה נגמרת.

ושאף אחד לא יספר לי סיפורים שאפשר לחסוך כסף כשמשלמים 3.5K שכירות.

דירות להשקעה ?

תשאלו את אבא שלי - יש לו שתי דירות מעפנות בבת ים.

במונחים ריאליים, מאז 2009 הכפילו את ערכן, אבל בדיוק.

בפועל, יש לו הכנסה של 5.2K משכירות ואין סוף כאבי ראש.

ב 2 מיליון ש"ח שהן שוות ביחד, הוא ואימי חיים כמו מלכים עד יומם האחרון, בלי טובות, בלי חוזים ובלי דיירים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

2 דירות ורק 5.2k בחודש? הוא עושה משהו לא בסדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם בבת ים התשואה נפלה לאיזור ה3%. אפשר אולי קצת יותר אם משכירים בקיץ או מוצאים שוכרים לחוצים\כאלה שלא מכירים את השוק.

• תוכן חדש...