Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגירה - טעות קלה: מס שבח רק על דירה שניה (השקעה), לא על דירת מגורים.

מלבד זה, מסכים עם הרוב.

אייסקו -

נתחיל בזה ששר האוצר היקר שלנו עשה מס' רפורמות שמהותן: הסרת שקיפות המידע. כך שחלק מהנתונים שאנשים חלקו כאן לאו דווקא מייצגים.

נשים את זה בצד.

הירידה במשכנתאות, להערכתי כהדיוט: שילוב בין העלאת ריביות אגרסיבית למדי של הבנקים, והמתנה לכל מיני פרוייקטים שטייל מעמ 0 - סליחה!!!!! מחיר למשתכן - וכו'.

לפני שנתיים היתה 'נקודת האופטימום' מבחינת הריביות, שנה שעברה המצב עדיין היה טוב, עכשיו זה כבר פחות - ואם הריבית עצמה תעלה בכלל יהיה כאן מעניין.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוקיי, אז רוב רובם של האנשים הם לא כאלה תמימים גדולים ולכן כנראה שכן יש להם ידע בנושא, ולא מתפתים לפיתויים כאלה ואחרים אחרת, אין שום הגיון שפתאום יש התמתנות בלקיחת משכנתאות ובנוסף מחירי הדירות עומדים כבר 4 חודש.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם
צר לי, אך כאן אני לא מסכים איתך, לא מסכים בכלל.

תתפלא לגלות את כמות האנשים שחושבים שדירה זו 'השקעה בטוחה', ואני לא מתכוון לסתם 'בטוחה יותר' (שזה לגיטימי לגמרי) אלא 'בטוחה ברזל'. אי אפשר להפסיד, פשוט אי אפשר.

אם 'כולם' היו מודעים לסיכונים ולהשלכות, היה לי הרבה יותר זמן בשביל לשחק בסוני ובשאר הצעצועים. לדעתי ונסיוני - זה לא המצב בשטח.

אני מדבר על הסיכון להפסיד את הדירה אתה מדבר איתי על להפסיד מערך הדירה. שני דברים שונים.

1. אם אני לא טועה, על התשואה היפה צריך עוד לשלם מס שבח ותשלומים לעו"ד.

2. אצל רוב התממימסקים האלה שחושבים שעשו את עיסקת חיים מדובר בדירת מגורים ולא דירה להשקעה, כל השוק עלה וכח הקניה שלהם אותו דבר בדיוק.

בקיצור, כסף לא יראה בעיסקת חייו הזאת

מי בדיוק יכול להיות "בטוח ב 1000%"? ועוד למשך 25-30 שנה?

אף אחד!! ולכן מדובר במייג'ור נו-נו.

סליחה מכל המכובדים שעושים זאת אבל רק אידיוט יכול לקחת את בית הוריו ולמשכן עבור רכישת בית משלו.

כאמור עושים דברים יותר גרועים והורים שוברים קופות פנסיה כדי לעזור לילדם הקט לרכוש דירע.

וכאמור זה לא בודדים אלא רבים ולכן הרגולטור קבע כללים לכך

גם קבע כללים שבהם לוקחים גם מחצית ההכנסה של האב לדוגמה, שמתווספת לההכנסה של הבן כדי לאפשר הגדלת ההחזר החודשי.

ואם קורה המקרה הרע אז יש 2 אפשרויות

מימוש דירת ההורים או מימוש דירת הילד.

ייבחרו אז במימוש דירת הילד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ואם קורה המקרה הרע אז יש 2 אפשרויות

מימוש דירת ההורים או מימוש דירת הילד.

ייבחרו אז במימוש דירת הילד.

זה התסריט הטוב (במקרה שקורה הרע).

בתסריט היותר רע ויותר צפוי, אחרי כמה חודשים של אי תשלום עורכי הדין מתערבים בעניין, 2 הדירות נמכרות יחד במהירות במחיר שמכסה בדיוק את החוב ואת שכר טרחת העו"ד ועל הדשא מול תחנת רכבת מרכז צצים עוד 2 אוהלים (אם נשאר שם מקום).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי הלא מלומדת, רמת הסיכון תלויה במי מחזיר את משכנתא על דירת ההורים- הילד או ההורים?

עניתם "הילד"- זה בדיוק כמו במשכנתאות של 90% שניתנו עם בטוחה של EMG, כמו שהיה נהוג לפני עשור.

(והסיבה שהפסיקו עם זה, היא הסיבה שאמורה לגרום לאותם הורים לחשוב פעמיים).

עניתם "ההורים" - מבחינת סיכון זה סיכון סביר. (כמובן בהנתן הכנסה בטוחה ויציבה לאותם הורים). האם זה מוסרי? לדעתי לא. אני לא הייתי חולם בחלומותי הפרועים ביותר לבקש מהורי לקחת על עצמם התחייבות כזו בשנות הפנסיה שלהם/קרוב אליהן. אבל זו כבר שאלה לסוציולוגים, לא לכלכלנים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בתסריט היותר רע ויותר צפוי, אחרי כמה חודשים של אי תשלום עורכי הדין מתערבים בעניין, 2 הדירות נמכרות יחד במהירות במחיר שמכסה בדיוק את החוב ואת שכר טרחת העו"ד ועל הדשא מול תחנת רכבת מרכז צצים עוד 2 אוהלים (אם נשאר שם מקום).

עזוב

הלילות ללא שינה מהתרנגול משפיעות עליך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לדעתי הלא מלומדת, רמת הסיכון תלויה במי מחזיר את משכנתא על דירת ההורים- הילד או ההורים?

עניתם "הילד"- זה בדיוק כמו במשכנתאות של 90% שניתנו עם בטוחה של EMG, כמו שהיה נהוג לפני עשור.

(והסיבה שהפסיקו עם זה, היא הסיבה שאמורה לגרום לאותם הורים לחשוב פעמיים).

עניתם "ההורים" - מבחינת סיכון זה סיכון סביר. (כמובן בהנתן הכנסה בטוחה ויציבה לאותם הורים). האם זה מוסרי? לדעתי לא. אני לא הייתי חולם בחלומותי הפרועים ביותר לבקש מהורי לקחת על עצמם התחייבות כזו בשנות הפנסיה שלהם/קרוב אליהן. אבל זו כבר שאלה לסוציולוגים, לא לכלכלנים.

ילד שזה עתה החל את הקריירה שלו טרם צבר הון עצמי נעזר בהוריו להשגת ההון העצמי

תוך מספר שנים הכנסתו גדלה והוא יכול להחזיר גם מדי חודש החזר וחצי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תוך מספר שנים יש גם ילד או שניים...

בא נגיד ככה, זוג צעיר ללא ילדים, אני לא רואה איך ב 10 השנים הבאות הוא יוכל להגדיל הפרשות למשכנתא.

בנוגע להודעה עם האוהלים שפטרת בזלזול, כאילו זה לא קרה מעולם.

לי ולך זה לא יקרה גם אם ניקלע (חו"ח) לסיטואציה כזו אבל אוכלוסיות חלשות בפריפריה, קרה, קורה ויקרה!

פורסם

לא נסחפת בכלל.

אין עניין להקצין עם זה סתם.

ברור שלבורות הכלכלית של הילדים על הוריהם יש מחיר, ומחיר כבד, אבל הדרך מכאן ועד 2 אוהלים נוספים בשדרה (כמה כבר יש שם? 0) הוא רחוק מאוד.

כאן זה לא ארה''ב, התקנות של בנק ישראל (שבמקרים רבים הבנקים מחמירים על עצמם עוד יותר) די טובות, ומצב כפי שאתה מתאר יקרה במקרי קיצון, אם בכלל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כן, הקצנתי, אבל כמו שעניתי לישה, קרה, קורה ברגעים אלה וגם ימשיך לקרות.

זה אכן תסריט האיימים אבל חשוב שכל מי שחושב על מהלך כזה, יראה את תסריט האיימים מול עיניו ואז ישקול צעדיו.

החליט שכן? יבושם לו ולהוריו!

אתה כנראה לא מכיר את תל אביב, אין קשר לשדרה אלא למדשאה שמול הרכבת, תעבור שם בהזדמנות, יש לא מעט אוהלים...

פורסם
תוך מספר שנים יש גם ילד או שניים...

בא נגיד ככה, זוג צעיר ללא ילדים, אני לא רואה איך ב 10 השנים הבאות הוא יוכל להגדיל הפרשות למשכנתא.

בנוגע להודעה עם האוהלים שפטרת בזלזול, כאילו זה לא קרה מעולם.

לי ולך זה לא יקרה גם אם ניקלע (חו"ח) לסיטואציה כזו אבל אוכלוסיות חלשות בפריפריה, קרה, קורה ויקרה!

א. כיום עם ילדים יכולת ההחזר שלי גבוהה משהיתה כשלקחתי את המשכנתא שלי.

ב. לא קרה לא קורה ולא יקרה.

יש לך מושג כמה משכנתאות פעילות כיום?

יש לך מושג כמה מתוכן הגיעו למצב שתיארת?

באחוזים, זה קלוש.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מכיר את תל אביב ומגיע אליה כמעט מדי יום. ברכבת דוקא. עזוב זה פשוט לא נכון מה שאתה מתאר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ולכם יש מושג כמה אנשים לקחו משכנתא עם החזר חודשי שלא מתכנס יחסית לגודל הקרן, עולה עם הזמן, ומאלץ אותם לבצע מחזור מוקדם ו/או להפטר מהנכס?

אמרתי ואומר שוב אם איכשהו זה לא היה ברור:

זו לא השקעה 'בטוחה ברזל'.

יש סיכונים.

חלק מהסיכונים מכילים לא מעט עוגמת נפש.

חלק נרחב (אישית? סבור שרוב) הלווים לא מודעים לסיכונים, לא מודעים לפרמטרים שמרכיבים את התמהיל שלהם, ועלולים למצוא את עצמם בהלוואה הגדולה עליהם די בקלות.

אולי הם לא יאבדו את הבית - אבל גם "סתם" להכנס להתחייבות שגדולה עליך בכמה מידות זה מבאס.

ועם זאת - אם רוכשים 'בתוך מסגרת היכולות', זה אכן הליך עם סיכון (כלכלי) נמוך יחסית. אבל חשוב(!!!) להכיר בסיכונים, וזה משהו שרבים בציבור לא הפנימו.

את הדירה הראשונה שלי רכשתי מאישה כזו (שילמה 2000 ש"ח בחודש החזר משכנתא על דירת 2 חדרים 40 מ"ר ובקושי סגרה את החודש, הדירה עלתה ב200 אש"ח בזמן שהיא גרה שם, ה"רווח" על הדירה הלך כמעט כולו אל הבנק בשביל לסגור את החובות והפיגורים...), ההורים שלי היו בהלוואה שגדולה עליהם ולכן לא היו בחו"ל עד אחרי שאני סיימתי צבא, וכמות האנשים שאני פוגש שמספרים לי כל מיני סיפורי בלהות - לא קטן בכלל.

אז חלאס, שניכם (ישה ואברג'ל) מכירים טוב את התחום וכוונותכם טהורות, אבל תבינו שיש לא מעט מקרים עם הרבה עוגמת נפש בתחום הזה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור.

מה שכתבת - זה כן.

להיות בדשא - לא כ''כ מהר.

אני רק אומר שלא צריך להיות קיצוני.

אבל שיהיה ברור. רק השבוע הנאתי את חברי הטוב מכוונתו "להתאבד על דירה בכל הכח".

אני איתכם, אור ובגירה, אבל חשוב לי להדגיש שכדי לאבד את הקרן בהשקעה ברכישת דירה צריך להיות גאון בטימטום, וזה לא הזן המצוי.

הזן המצוי יצליח לפחות לשמור על הקרן פלוס מינוס.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

גר בלונדון, קניתי לפני שנה דירה שעולה (תחזיקו חזק), קצת פחות מפי 3.5 מההכנסה השנתית שלי ברוטו ורעדו לי הביצים מהלחץ. אני אמנם שמרן ורוב האנשים פה קונים במכפילים יותר גבוהים, אבל דחילק, המצב מוגזם לגמרי.

לא מבין איך אנשים בארץ קונים בכאלה מכפילים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...